Κυριακή, Φεβρουαρίου 28

Πρώτη άσχημη διαιτησία του Γιάχου..

Δεν τα πήγε καθόλου καλά ο Θ.Γιάχος στο Καραισκάκης πραγματοποιώντας την πρώτη άσχημη εμφάνιση στη Σούπερ Λιγκ.
Χαρακτηριστικά τα ( μέχρι στιγμής, γιατί αύριο αναμένεται να ''πυροβοληθεί από όλο το φάσμα των ΜΜΕ ) αποσπάσματα από την balla ...

Σ
το Φάληρο ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την...συνδρομή του Γιάχου προκειμένου να καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στον πολύ μαχητικό Ατρόμητο που για τουλάχιστον ένα ημίχρονο ήταν αρκετά καλύτερος των "ερυθρολεύκων", ενώ είδε στο 64' τον ρέφερι από τη Χίο να "κλείνει τα μάτια" σε ανατροπή-πέναλτι του Μέλμπεργκ στον Φαβάλι.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Θανάσης Γιάχος (συνδ. Χίου): Κάκιστη η διαιτησία του ρέφερι που στο 34' δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ντάρμπισιρ ενώ στο 64' αρνήθηκε να δώσει ένα οφθαλμοφανές πέναλτι του Μέλμπεργκ στον Φαβάλι, θέλοντας μάλλον να διορθώσει το λάθος του α' μέρους με νέο λάθος!


Από την άλλη βέβαια, ακολούθησε το ματς στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου ο εμπειρότατος Καλόπουλος έως τη στιγμή που ο ΠΑΟ μπήκε μπροστά στο σκορ, απαγόρευε !! τη σωματική επαφή!! ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές !!

Ας δούμε κάποια πρώτα σχόλια και για αυτό το ματς..

Έτσι, σε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες, κυρίως μία κεφαλιά του Μανιάτη στο 8ο λεπτό και στο 19ο λεπτό ένα αδύναμο πλασέ του Ριέρα, τον καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ρέφερι Καλόπουλος. Ο Νίνης στο 21ο λεπτό μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου, ο Κοντοές έκανε κίνηση για να απλώσει το πόδι του, τελικά το μάζεψε γρήγορα, ο παίκτης του Παναθηναϊκού αποφάσισε να πέσει και ο ρέφερι από τη Μακεδονία υπέδειξε το πέναλτι. Ο Σισέ δεν έχασε την ευκαιρία και έφτασε στα 19 γκολ στο πρωτάθλημα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ
1) Στο πέναλτι που υπέδειξε ο Καλόπουλος, καθώς τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού «λύθηκαν» και ο Πανιώνιος βγήκε περισσότερο στην επίθεση.

2) Στην ηγετική εμφάνιση του Σισέ, ο οποίος εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, κράτησε τη μπάλα στην επίθεση και πέρασε πολλές επικίνδυνες πάσες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Καλόπουλος (συνδ. Μακεδονίας): Στη σημαντικότερη φάση του αγώνα, στο 21ο λεπτό υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι, ενώ ο Κοντοές δεν βρίσκει καθόλου τον Νίνη μέσα στην περιοχή. Από εκεί και πέρα, έκανε πολλά λάθη κυρίως σε φάσεις κατά του Πανιώνιου. Με λίγα λόγια, πολύ κακός...

Στα δικά μας, ο Ατρόμητος επανήλθε στις επιτυχίες, κερδίζοντας το Πιτυός σήμερα το απόγευμα στο Φαφάλειο με 2-1 ...
Άριστα στημένη στο γήπεδο και ταυτόχρονα η μοναδική του ζευγαριού που είχε όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο, η ομάδα του Σ.Παπαθεοδώρου εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη εικόνα της αντιπάλου και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει..

Εύκολο το έργο των Επιτροπάκη , Μαθιούδη, Φραγκογιάννη

Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Το πάλεψε όσο μπορούσε ...

Το πάλεψε όσο μπορούσε η τέως ομάδα του Α.Πασβάντη αλλά τελικά υπέκυψε στη νυν με 3-1..
Νίκη ο Όμηρος με 1-0 και συνέχιση της εις βάρος για τον Κανάρη παράδοσης.


Όμηρος - Κανάρης 1-0
Α.Ε.Χ.Β - Ηρακλής 1-3

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25

Δύσκολη μέρα για τον Αχιλλέα...

27/2/2010 ΣΑΒΒΑΤΟ 16:00ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ
Α.Ε.Χ.Β - ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ
ΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ

27/2/2010 ΣΑΒΒΑΤΟ 16:00 ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

ΌΜΗΡΟΣ - ΚΑΝΑΡΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ
ΤΣΟΥΧΛΗΣ

28/2/2010 ΚΥΡΙΑΚΗ 16:00 ΦΑΦΑΛΕΙΟ
ΠΙΤΥΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ
ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ
ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Με τρία μόνο παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας το Σ/Κ που έρχεται ( ζευγάρια και διαιτητές της 2ης κατηγορίας μπορείτε να δείτε εδώ http://www.chiosports.gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=123 ) με ιδιαίτερο - και όχι μόνο βαθμολογικό - ενδιαφέρον το κάθε ένα ξεχωριστά.

Το Σάββατο στο Δ.Στάδιο η Α.Ε.Χ.Β σε έναν από τους εναπομείναντες τελικούς που έχει να δώσει έως το τέλος για τη σωτηρία, θα πατήσει γήπεδο έχοντας χάσει το σημαντικότερο από τα όπλα της... Τον προπονητή - Στρατηγό και εμπνευστή της, τον άνθρωπο που στην κυριολεξία την επανέφερε στη ζωή το περασμένο καλοκαίρι, τον άνθρωπο στον οποίο χρωστάει τη παρουσία και συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα...
Το ''τραγικό'' της υπόθεσης....θα τον βρει με τη μία απέναντι της, έτοιμο να την ''σκοτώσει''.
Αχιλλέας λοιπόν απέναντι στα ''παιδιά'' του ...
Αχιλλέας, η τελευταία ελπίδα του Ηρακλή, να σώσει τη χρονιά.

Σφυρίζει ο επανακάμψας Δημητρακόπουλος, διαιτητής με καλά στάνταρ και θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.


Την ίδια μέρα και ώρα στη Καλαμωτή...
Ομηρος - Κανάρης..
Πολύ ενδιαφέρον ζευγάρωμα, το πιο ενδιαφέρον της αγωνιστικής...
Δύο ομάδες που για κάποιους μάχονται για την είσοδο στη τετράδα και το πρωτάθλημα, για κάποιους άλλους όχι..
Δεδομένο βέβαια το γεγονός , ότι οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο να παίξουν μπάλα για να κερδίσουν τα ματς, όπως δεδομένη είναι και η δυνατότητα ''επιλογών'' και ''αποφάσεων'' αργότερα....στα μπαράζ.
Για το συγκεκριμένο ζευγάρι, η δική μου εκτίμηση δίνει ματς, χωρίς πολλές σκοπιμότητες εκατέρωθεν, με τις πιθανότητες εμφάνισης σκορ και θεάματος να είναι αυξημένες.
Η σύσταση του διαιτητικού τρίου, ενισχύει αυτές τις πιθανότητες.



Το πιο ''αδιάφορο'' βαθμολογικά αλλά ταυτόχρονα με αρκετό ''ενδιαφέρον'' παιχνίδι, είναι το Κυριακάτικο στο Φαφάλειο.
Από συνεχόμενες ''σφαλιάρες'' η ομάδα του Στ.Παπαθεοδώρου, με τον ίδιο να ζητάει επιβεβαίωση της δουλειάς του μέσα και, από τα αποτελέσματα..
Απέναντι του ένα άλλο ''όνομα'' της προπονητικής , ο Γ.Κακούσιος που από τη μεριά του, στοχεύει στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη τελικά βαθμολογία...
Αγωνιστικά για το Πιτυός τα είπαμε και το προηγούμενο Σ/Κ ....Μπαίνει στα ματς με καθαρά αμυντική φιλοσοφία, κυρίως σε αυτά με δυνατούς αντιπάλους...
Το αυτό αναμένεται να πράξει και σε αυτό, έχοντας απέναντι του, μια πολύ δυνατή επιθετική γραμμή...
Δύο τα πιθανά σενάρια στο παιχνίδι αυτό, με την ισοπαλία να έχει τις λιγότερες πιθανότητες....
Αν καταφέρει να κρατήσει το μηδέν πίσω το Πιτυός για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πιθανότητες νίκης θα είναι πολλές...
Αν καταφέρει ο Ατρόμητος και ανοίξει το σκορ πρώτος, η ζυγαριά θα γείρει αποκλειστικά προς το μέρος αφού όπως είπα, οι επιθετικοί του είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν το παραμικρό κενό , οποιασδήποτε αμυντικής γραμμής, πόσο μάλλον μιας ομάδας που έχει μάθει να παίζει άμυνα και ξαφνικά μένοντας πίσω στο σκορ, αναγκαστεί να βγει μπροστά..

Με πολύ πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Επιτροπάκη σε ματς με προπονητές ''ονόματα'' στους πάγκους και ο Νοών, Νοείτω'' !!!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22

Φρέσκο...γέλιο



Φέρελπις νέος και μεγάλο ταλέντο...

Συμμετοχή σε τέσσερα ματς μέσα στο Σ/Κ
Εκατό (100 ) τόσοι ποδοσφαιριστές σύνολο.
Πεντακόσιοι (500) τόσοι, παράγοντες και θεατές συνολικά στις κερκίδες.
Όλοι μα όλοι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και τους κανονισμούς του??? ή μήπως όλοι προκατειλημμένοι με τον νέο, ελπιδοφόρο και ταλαντούχο διαιτητή του νησιού μας??
Με το καμάρι της διοργανώτριας του πρωταθλήματος μας ( πλέον οι διαιτητές ''ανήκουν'' στην ΕΠΣ ) την ελπίδα και το αύριο της Ελληνικής διαιτησίας, τον << παίξτε - παίξτε στο γκρέμισμα του Βρουβακη μέσα στη μεγάλη περιοχή στο Φαφάλειο, Κυριακή βράδυ>>... τον<< Έχων την καθαρή ευχέρεια να δείξει πέναλτυ ή όχι στη φάση >> Σάββατο βράδυ στα Νένητα...(δε τα λέω εγώ, η σημερινή εφημερίδα το γράφει όπως το αναφέρω ακριβώς!! )

ΠΛΕΟΝ Η ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ???

Φουρτούνα στα μπατζάκια του



Δεν άλλαξαν οι συσχετισμοί στη βαθμολογία με το πέρας της 19ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας, αντίθετα πλέον ''χρωματίστηκαν'' ακόμη πιο έντονα τα τρία γκρουπ που έχουν σχηματισθεί εδώ και καιρό.


Το πρώτο με πέντε να διεκδικούν τις τέσσερις πρώτες θέσεις, το τρίτο με επίσης πέντε να προσπαθούν για μια θέση στον ήλιο και τέλος εκείνο των πλέον ρυθμιστών του μέλλοντος και αδιάφορους βαθμολογικά ( θεωρητικά βέβαια ) που ίσως να είναι και οι τυχεροί της υπόθεσης, αφού τους δίνεται η δυνατότητα, μέσα από τους εναπομείναντες αγώνες και άρα μέσα από δυνατό ανταγωνισμό αφού θα αντιμετωπίσουν καιόμενους αντιπάλους, να ''στρώσουν'' , να προγραμματίσουν, ομάδα για τη νέα περίοδο... Πρόγραμμα !!! Ακούγεται ουτοπικό ακόμη κι αστείο για το ποδόσφαιρο μας, ναι, είναι όμως κάτι που απαιτεί το ελάχιστο της λογικής, της ποδοσφαιρικής λογικής...

Η βαθμολογία και τα γκρουπ όπως έχουν πια διαμορφωθεί.

Ηρακλής 42
Κανάρης 42
Καλαμωτή 39
Όμηρος 38
Μικρασιατική 37

Πιτυός 29
Κοφινάς 28
Ατρόμητος 28
Ελάτα 25

Καρυές 18
Φάρκαινα 16
Άτλας 14
Α.ΕΧ/Β 12
Βαρβασιακός 10

Η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει το ντέρμπι Όμηρος - Κανάρης.


Στα χθεσινά τώρα ματς, τα αναμενόμενα....τα ματς περπάτησαν σχεδόν όπως τα είχαμε αναλύσει από πριν εδώ...

Η Καλαμωτή συνέχισε τις μεστές εμφανίσεις, με ορθολογικό ποδόσφαιρο, φρόντισε να μην κινδυνέψει από τον αντίπαλο της αλλά δεν σκότωσε το ματς νωρίς... Η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο με στόφα μεγάλης ομάδας που ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχει το στόχο της, εφόσον έχει καταφέρει να μη δεχθεί γκολ..
Το 3-0 διαμορφώθηκε μετά το 75'.


Το Πιτυός δυσκόλεψε αφάνταστα τον Ηρακλή και αυτό, ήταν αναμενόμενο αφού από τη μία η ομάδα των Θυμιανών φέτος δυσκολεύεται πολύ στην ανάπτυξη και από την άλλη η ομάδα του Γ.Κακούσιου έχει αναγάγει το αμυντικό παιχνίδι σε επιστήμη ( με τη καλή έννοια).
Πάντως ο Δάνδουλας δεν ξεκίνησε στο ματς ( μπήκε στο 68' )

Εδώ έπεσα έξω στο διαιτητικό τρίο, από το οποίο τα μούσκεψε ο επόπτης Τσαπαρας, ενώ ο άρχων του αγώνα ( φουρτούνα στα μπατζάκια του ) ο Φραγκογιάννης, τελικά έδειξε ότι προοδεύει ναι, αλλά στα ήσυχα, αδιάφορα και ίσως στα του παιδικού πρωταθλήματος παιχνίδια...
Γενικά μιλώντας, αυτή η ατιμωρησία ( αναγκαστική λόγω έλλειψης αρχόντων ) έχει φέρει στους διαιτητές μας, μια δικαιολογημένη έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης ( δε βρήκα πιο ''ευγενικό'' και soft χαρακτηρισμό) και μια χαλαρότητα....δείχνουν να μπαίνουν στα γήπεδα , μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν οι ίδιοι και αυτό αν μη τι άλλο, είναι πολύ επικίνδυνο..

Στο πρώτο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στη Μίκρα, τελικά όμως το έχασε το ματς η ομάδα του Παπαθεοδώρου, ο οποίος δεν έχει καταφέρει - δεν είναι και εύκολο βέβαια για προπονητή που αναλαμβάνει στα μισά της σεζόν - να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στην αμυντική και επιθετική γραμμή, με τα μειονεκτήματα να εστιάζονται στη πρώτη και τα πλεονεκτήματα στη δεύτερη.
Η Μικρασιατική με το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει... καλό κατά διαστήματα του 90λεπτου και μόνο, απόρροια της ποιότητας κάποιων ποδοσφαιριστών της, χρονικά διαστήματα και μονάδες, ικανά να της δώσουν νίκες όπως τη χθεσινή ...
Πολλές οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στο πρόσωπο του Θ.Μαθιούδη αλλά δεν άκουσα από κανέναν να μιλάει για διαμόρφωση αποτελέσματος από το τρίο στο παιχνίδι αυτό.

Στο Δ.Στάδιο τελικά ο Α.Μπαλακίτσης κατάφερε επιτέλους και πέρασε πράγματα σε αυτό το πράμα που λέγεται ομάδα, με αποτελέσματα ορατά και στον αγωνιστικό χώρο αλλά πια και στο ταμπλό αφού αυτό έγραψε τελικό σκορ 1-1 απέναντι στον Όμηρο, ο οποίος και λογικά, είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες ως φαβορί και καλύτερης ποιότητας ομάδα στο εν λόγω ζευγάρι, αλλά τη νίκη δεν τη κατάφερε..
Έκπληξη αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα με τα δεδομένα πριν από το ματς, από την άλλη όμως μπορεί να χαρακτηρισθεί και ''φυσιολογική '' προσθέτοντας σε αυτά τα δεδομένα τη παράμετρο Μπαλακίτση.


Τέλος στο Φαφάλειο, μεγάλο ματς, μεγάλο σκορ, με τον Άτλα να δικαιολογεί με συνέπεια το όνομα του και να στέκεται όρθιος απέναντι στην επιθετική ανωτερότητα ( αναμφίβολα διαθέτουν ποιότητα επιθετικά οι Καρυές) της αντιπάλου, να μην τα παρατάει ποτέ και να καταφέρνει να ισοφαρίσει το σκορ στα τελευταία λεπτά.
ΜΕΓΑΛΟ αποτέλεσμα στην προσπάθεια επιβίωσης για την ομάδα του Ν.Κλαδιά, συνέχεια στην αμφιβολία για εκείνη των Ευθυμίου, Μιχαλιού..

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

Τα κατάφερε η Φάρκαινα....

Θετικό αποτέλεσμα μετά από καιρό για τη Φάρκαινα, μεγάλη ανατροπή και νίκη για τη Μικρασιατική επί του Ατρομήτου, εύκολα η Καλαμωτή, δύσκολα ο Ηρακλής.
Όρθιος ο Άτλας στο 90'.

Καρυές-Άτλας 2-2
Φάρκαινα-Όμηρος 1-1
Ατρόμητος-Μικρασιατική 1-2
Καλαμωτή-Βαρβασιακός 3-0
Ηρακλής-Πιτυός 1-0

Σάββατο, Φεβρουαρίου 20

Δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα...

Έχουμε διανύσει τα 2/3 του πιο αμφίρροπου και απρόβλεπτου πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια.
Δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα, δεν υπάρχει καταδικασμένη, ούτε και άνετη βαθμολογικά...Ακόμη κι ο Βαρβασιακός που κάποια στιγμή έδειξε να πλέει τα λοίσθια, προχώρησε σε πρόσληψη νέου κόουτς πριν από λίγο καιρό, τον Δ.Κρουσουλούδη ο οποίος μέσα από πολύ δουλειά και προσπάθεια, κατάφερε να φέρει στην ομάδα την απαιτούμενη αγωνιστική πειθαρχία, με τα αποτελέσματα να φαίνονται ήδη, έστω και οριακά από βαθμολογική άποψη...


Δυνατή και αυτή η αγωνιστική που ξεκίνησε σήμερα με τα προαναφερθέντα παιχνίδια στα Νένητα και Δ.Στάδιο.

Κυριακή

Στα Θυμιανά στις τρεις και μισή το απόγευμα ο Ηρακλής υποδέχεται το Πιτυός.
Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στο πάγκο τους τον Δάνδουλα (λογικά ο νέος κόουτς θα βρίσκεται στην εξέδρα) αλλά θα έχουν τον πρώην προπονητή τους στην ενδεκάδα, εκεί όπου ο Χρήστος, λογικά, θα θέλει και θα προσπαθήσει να αποδείξει ''πράγματα'' κάτι που θα ωφελήσει πολύ τον Ηρακλή... Πάντα ένας ''απελευθερωμένος' από διάφορα άγχη ποδοσφαιριστής, βγάζει στο γήπεδο αυτά που έχει βγάλει, και ο πολύπειρος Δάνδουλας έχει πολλά...
Επτά οι βαθμοί που απέχει η ομάδα του Γ.Κακούσιου από την 4η θέση, απόσταση μεγάλη που απαιτεί νίκες...
Προφανώς στον βαθμολογικό προγραμματισμό τους οι αυριανοί φιλοξενούμενοι, από αυτό το ματς δύσκολα περιμένουν και τους τρεις βαθμούς, ωστόσο θα το προσπαθήσουν με τον σύνηθες τρόπο και την φιλοσοφία που αγωνίζονται στα ματς με δυνατούς αντιπάλους και δη στα εκτός έδρας...Άμυνα σχεδόν μαζική, ταχύτητα στα άκρα, έναν επιθετικό και γρήγορες αντεπιθέσεις..
Το θέμα, μάλλον το πρόβλημα για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων - Μωυσάκης-Δόλωμας- (ένα από τα καλύτερα του πρωταθλήματος) δεν είναι άλλο από αυτό που ανέφερα παραπάνω...ο Δάνδουλας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Φραγκογιάννης που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του ( η σύγκριση με τη περσινή του σεζόν, το φωνάζει) έχει προσωπικές φιλοδοξίες και του...αρέσει η διαιτησία... Με αρκετό ρίσκο ο ορισμός του σε αυτό το - αναμενόμενο - πολύ σκληρό ματς, αλλά η μέχρι τώρα παρουσία του προδιαθέτει για σωστή παρουσία...
Εκεί που το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο - για τέτοιο ματς - είναι το δίδυμο των εποπτών..
Ο κύριος Πετρίδης κυρίως έχει αποδείξει ότι είναι λίγος...Ας αποδείξει το αντίθετο αύριο.

Γήπεδο Καλαμωτής, ίδια ώρα, Καλαμωτή - Βαρβασιακός.
Εδώ υπάρχει φαβορί και είναι δυνατό.
Δεν είναι τόσο η διαφορά δυναμικότητας που ενισχύει τις πιθανότητες νίκης της ομάδας του Σ.Ξύδα, όσο η ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία που βγάζει στο γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια της, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος... Επιθετική άμυνα, προσεκτικές επιθέσεις, μετρημένα τα πόδια που πατάνε την αντίπαλη περιοχή, πειθαρχία και ο Μουλάκης ''μύτη'' που τρυπάει μπροστά...
Σημαντική η απουσία του Σφήκα στα χαφ.

Φιλότιμο το διαιτητικό τρίο,( Αναστασιάδης-Σιδεράτος-Πιτταούλης ) αναμένεται να τα βγάλει πέρα.

Ατρόμητος-Μικρασιατική
Μεγάλο ματς, μεγάλο το βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Ο Ατρόμητος παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για τετράδα, η Μικρασιατική - βαθμολογικά μιλώντας - δεν καίγεται, ίσως την ικανοποιεί και ο ένας βαθμός, έχοντας μπροστά , το πιο βατό πρόγραμμα, από όλες τις ανταγωνίστριες για τη τετράδα ομάδες.
Η παρουσία του Σ.Παπαθεοδώρου, το πάθος, η ανάγκη των βαθμών της νίκης και οι επιθετικές ικανότητες του τυπικά γηπεδούχου, ίσως γείρουν τη ζυγαριά προς το μέρος του.
Η Μικρασιατική που δεν θα έχει για άλλη μια φορά τον άτυχο φορ Βασιμπόση, έρχεται από καλή εμφάνιση στον αγώνα με το Πιτυός και θα μπει στο γήπεδο να διεκδικήσει από τη μεριά της το ματς, το οποίο αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από όλους.
Μαθιούδης, Σύριος,Παρασκεύοπουλος το πλέον κατάλληλο τρίο για ένα τόσο δύσκολο ματς.


Φάρκαινα - Όμηρος στο Δ.Στάδιο στις 4 το απόγευμα.
Δείχνει να μπλέκει πραγματικά η ομάδα του Α.Μπαλακίτση... Ομάδα με πολύ καλές μονάδες που δεν μπορεί να παρουσιαστεί ομάδα...
Ο Όμηρος σε κάποια ματς φέτος, δείχνει να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο, την περσινή εμπειρία της Δ' Εθνικής.
Θα παρουσιάσει διαφορετικό των τελευταίων της εμφανίσεων η Φάρκαινα ή μια από τα ίδια?
Αν συμβεί το δεύτερο η ήττα θα είναι μεγάλη...Αν συμβεί το πρώτο, η έκπληξη δεν είναι μακριά.
Στο τρίο, ο διαιτητής Στουπάκης θα χρειαστεί ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την βοήθεια των Αλούρη, Επιτροπάκη.


Καρυές - Άτλας, Φαφάλειο στις 6
Τη γηπεδούχο την κυνηγάνε τέσσερις ομάδες με την ίδια να μην κυνηγάει καμία, αφού μετά τη σημερινή της νίκη η Ελάτα είναι 8 βαθμούς μακριά..
Με τα φεγγάρια της η ομάδα των Καρυών, στα παιχνίδια που νιώθει αφεντικό, αποδίδει καλό ποδόσφαιρο - κατά διαστήματα - έχοντας στην ενδεκάδα της μερικές πολύ καλές μονάδες... Στα παιχνίδια όμως εκείνα, όπου ο εκάστοτε αντίπαλος της, πατήσει το χόρτο καλύτερα και εξουδετερώσει τα επιθετικά της ατού... χάνεται, πελαγοδρομεί...
Ένας τέτοιος αντίπαλος αναμένεται να είναι ο Άτλας σε αυτό το ματς, ομάδα χαμηλών τόνων, με χαρακτηριστικό πάθος , διανθισμένο πλέον και με εκείνο της επιβίωσης στη κατηγορία...
Παιχνίδι που μπορεί να πάει παντού και με πολλούς πιθανούς παράγοντες να το επηρεάζουν..
Έμπειροι οι επόπτες , η Άννα και ο Πέτρος...
Βοήθα Παναγιά ο Ξενάκης, κανείς δε ξέρει πως θα ξυπνήσει...Ο άνθρωπος μοιάζει με Μερσεντές που συμπεριφέρεται ωσάν Φίατ...Γιατί γνώσεις και καλές και πολλές έχει, αλλά στο τερέν βγαίνουν άναρχα και φάλτσα...

Ποδοσφαιριστής που παρακολούθησε το σημερινό στα Νένητα μου είπε σχετικά με το πέναλτι που σφύριξε ο κος Ξενάκης υπέρ του Κανάρη... << Δεν δίνονται αυτά τα πράγματα>>
Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, δεν είχε λόγο να μου πει ψέματα.

Εκτέλεση Α.Ε.Χ.Β και Κοφινά στα τελειώματα...

Νίκη μεγάλη και κορυφή, για τον Κανάρη στο γήπεδο των Νενήτων πριν από λίγο στα τελευταία λεπτά του ματς απέναντι στον Κοφινά για τον οποίο η ήττα αυτή εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες διατηρούσε ακόμη για την τετράδα..

Ακόμη χειρότερα τα δεδομένα πια και για την ομάδα του Αχιλλέα του Πασβάντη ( ίσως και τέως ομάδα του αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για πρόσληψη του από τον Ηρακλή ) η οποία δέχθηκε γκολ - μαχαιριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο δικό της παιχνίδι απέναντι στην Ελάτα...

Η ομάδα των νοτιοχώρων πλέον, πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει την κατηγορία..

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Τέλος ο Δάνδουλας - Παραίτηση Τσατσαρώνη από Μικτή

Αναδημοσίευση από ''ΑΛΗΘΕΙΑ''

«Χώρισαν» Δάνδουλας και Ηρακλής

19/2/2010


ΜΕΤΑ από 1,5 χρόνο παρουσίας στον πάγκο του Ηρακλή, ο Χρήστος Δάνδουλας από χθες αποτελεί παρελθόν για την ομάδα των Θυμιανών. Μπορεί ο «γηραιός» να φιγουράρει στην 1η θέση της Α’ Κατηγορίας, αλλά η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, κοινή συναινέσει, όπως τονίστηκε, με στόχο να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πάντως, ο Δάνδουλας θα μείνει κανονικά στο δυναμικό του Συλλόγου σαν παίκτης, ενώ μέχρι το βράδυ η διοίκηση δεν είχε αποφασίσει ποιος θα κάτσει στον πάγκο στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Πιτυός.

Παραίτηση Τσατσαρώνη!

Την παραίτησή του (μετά από 7 χρόνια παρουσίας) υπέβαλε μετά τη λήξη του αγώνα ο ενωσιακός προπονητής των Νέων Χριστόφορος Τσατσαρώνης, την οποία μάλιστα παρέδωσε γραπτώς στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΧ Σταύρο Αφενδή. Ο κ. Τσατσαρώνης φέρεται να είναι χολωμένος με την «ανύπαρκτη», όπως χαρακτήρισε, υποστήριξη κάποιων μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΧ προς τις Μικτές.
• Πάντως, σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα υπάρξει συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με τους προπονητές και τους συνοδούς στη Σύρο, κ.κ. Κοτσώνη, Αφενδή, για αποτίμηση της παρουσίας των ομάδων μας στη διοργάνωση.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18

Διαιτητές

ΛΕΩΝ ΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΥΧΛΗΣ


ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝ
ΓΙΑΧΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ


ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΔΟΞΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΑΛΟΥΡΗΣ


ΈΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΤΣΟΥΧΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΑΚΗΣ


ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΙΤΥΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΓΙΑΧΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
( Λογικά εδώ θα υπάρξει αλλαγή διαιτητή με τον Θ.Γιάχο να ορίζεται τελικά 4ος σε παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ)

ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΟΣ


ΦΑΡΚΑΙΝΑ ΟΜΗΡΟΣ
ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΑΛΟΥΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ


ΚΑΡΥΕΣ- ΆΤΛΑΣ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΥΧΛΗΣ


ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ


ΚΟΦΙΝΑΣ ΛΕΩΝ
ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΣΥΡΙΟΣ



ΔΟΞΑ ΚΑΝΑΡΗΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ ΤΣΟΥΧΛΗΣ


ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΑΠΑΡΑΣ

Που είναι η αντιπολίτευση ??

Επανερχόμαστε στα δικά μας σιγά, σιγά με την αγωνιστική δράση να κάνει την εμφάνιση της αυτό το Σ/Κ με αγώνες και στις δύο κατηγορίες του νησιού μας. Ανακοινώθηκαν ( έχουν ήδη αναρτηθεί στο chiosports από όπου και ο πίνακας σε λίγο ) σήμερα οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα ματς της αγωνιστικής, θα πούμε δυο λόγια αργότερα..

Για την ώρα, πάμε λίγο πίσω, συγκεκριμένα στον Απρίλη και ας θυμηθούμε κάποια δημοσιεύματα σχετικά με τις εκλογές τότε στην τοπική μας ΕΠΣ , παραθέτοντας στη συνέχεια την ερώτηση, απορία ή ένσταση ( όπως θέλετε πείτε την ) πολλών προέδρων και Δ.Σ ομάδων - ψηφοφόρων της μετέπειτα αντιπολίτευσης και τότε αντιπάλου του νυν προέδρου της ΕΠΣ.


<<Τρ 21/4/2009

Πέφτουν βροχή οι ρουκέτες εν όψει των εκλογών της ΕΠΣ Χίου στις 27 Απριλίου. Ακούγεται έντονα ότι την υποψηφιότητα του Σιδερή Αμέντα στηρίζει ο Δήμαρχος Χίου, Παντελής Βρουλής… Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι…λένε κάποιοι.
Σπόντα ωστόσο πέταξε, απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, ο κ. Αμέντας για την αντίπαλη πλευρά ότι πολιτικοποιεί τις εκλογές. Ο Γιώργος Σαρρής πάντως δεν κρύβει ότι έχει την στήριξη του Πολύδωρου Λαμπρινούδη. Μάλιστα σε μια συζήτηση του απ’ ό,τι μάθαμε αναρωτιόταν τι έχει κάνει ο Δήμος της Χίου τόσο για το ποδόσφαιρό, όσο και για το Γήπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Πολύδωρος είναι άνθρωπος του χώρου κι έχει δείξει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, με τη δημιουργία γηπέδων και όχι μόνο.
Συζητήσεις, προτάσεις, αλαλούμ! Φήμες λένε ότι ο Αμέντας ζήτησε από τον Σαρρή να κατεβάσουν ενιαίο ψηφοδέλτιο, με 4 δικούς του και 5 του νυν Προέδρου. Ωστόσο ο Σαρρής αρνήθηκε, προφανώς γιατί δεν μπορεί να πετάξει έξω από το ψηφοδέλτιο του, τους τόσο καιρό συνεργάτες του. Από την πλευρά του λένε ότι πρότεινε στον Αμέντα να μπει στο ψηφοδέλτιο του, αλλά μόνος του και όχι και με την παρέα του.
Όπως και να έχει το θέμα πάντως είναι πρωτοφανές πανελλαδικώς, Πρόεδρος της ΕΠΣ που είναι μάλιστα και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΠΟ να μην είναι αποδεκτός από την τοπική κοινωνία. Αν υποθέσουμε μάλιστα, ότι ο νυν Πρόεδρος χάνει τις εκλογές και βρίσκεται στο ΔΣ της ΕΠΣ ως απλό μέλος, ποια θα είναι άραγε η σχέση της ΕΠΣ μας με την ΕΠΟ;>>

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ


Δέκα μήνες μετά...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ??? Οεο!!

Αποκλείστηκαν οι Νέοι...

Ισοπαλία 2-2 πριν από λίγο για την ομάδα Νέων του νησιού μας με την αντίστοιχη της Σάμου, η οποία και σφράγισε τον διαγραφόμενο από προχθές αποκλεισμό από την επόμενη φάση.
Στο ματς τραυματίστηκε στον ώμο, ο Σφήκας (Καλαμωτή)

Στο άλλο παιχνίδι( στους Νέους πάντα) η Λέσβος με τη σειρά της, σφράγισε το δικό της εισιτήριο - πρόκριση μετά και τη νίκη 2-1 απέναντι στις Κυκλάδες..

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

Παρελθόν ο Μπλούκαρης...

Παρελθόν πλέον ο Κ.Μπλούκαρης από τον πάγκο του Ηφαίστου.
Προφανώς η μη ύπαρξη στόχων σε συνδυασμό με το περιορισμένο πια ρόστερ της ομάδας, δεν συμβάδιζαν με την παρουσία έμμισθου κόουτς .

Δύσκολα για Νέων...

Πλέον για να προκριθεί η ομάδα μας (Νέων) δεν φτάνει απλά να κερδίσει το δικό της τελευταίο ματς (Σάμος) ...θα πρέπει να έχει βαθμολογικές απώλειες η Λέσβος στο δικό της (Κυκλάδες)..

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογίες...

4η Αγωνιστικη
Παίδων
Κυκλάδες -Δωδ/νησα-0-3
Λέσβος----Χίος-----4-0
Νέων
Κυκλάδες -Δωδ/νησα-0-1
Λέσβος----Χίος-----4-2


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
16
2
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
11
3
ΕΠΣ ΧΙΟΥ
11
4
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
8
5
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
17
2
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
16
3
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
9
4
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
4
5
ΕΠΣ ΧΙΟΥ
1

Μας ...ρήμαξαν οι γείτονες..

Οκτώ (8) τεμάχια μας φόρτωσαν οι γείτονες στα σημερινά ματς ...
Η ομάδα των νέων ηττήθηκε με 4-2 και εκείνη των παίδων με 4-0 από τις αντίστοιχες της Λέσβου..

Αυτή που ''έτσουξε'' ήταν η ήττα της ομάδας Νέων που πλέον είναι ισόβαθμη με αυτή της Λέσβου χάνοντας ταυτόχρονα το πλεονέκτημα στη διαφορά τερμάτων...

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15

Αποτελέσματα 2ης μέρας, βαθμολογίες.

Παίδες

Χίος - Δωδεκάνησα 1-3 (Μπούλης )
Λέσβος - Σάμος 3-1

Νέοι

Χίος - Δωδεκάνησα 2-1 (Σφήκας 2)
Λέσβος - Σάμος 4-0

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
13
2
ΕΠΣ ΧΙΟΥ
11
3
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
8
4
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
5
5
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
14
2
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
13
3
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
6
4
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
4
5
ΕΠΣ ΧΙΟΥ
1

Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

Στιγμιότυπα Χίος-Κυκλάδες...

Στιγμιότυπα από το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ Χίου και Κυκλάδων στους Νέους από το Syrostoday

http://www.syrostoday.gr/VideoGallery.aspx

Δεύτερη ήττα οι μικροί, μεγάλη ανατροπή οι μεγάλοι...

foto: www.syrostoday.gr

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς για τους μικρούς πριν από λίγο από την ομάδα των Δωδεκανήσων με 3-1 ενώ αυτή την ώρα και οι Νέοι βρίσκονται πίσω στο σκορ, στο δικό τους ματς με 0-1 ( Φανταστική ανατροπή και νίκη για την ομάδα μας 2-1)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων Νέων - Παίδων

Συνολικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής .

Δωδεκάνησα - Λέσβος (παίδες): 1-1 (19΄ Καραγεωργίου, 68' Πρωτούλης)

Κυκλάδες - Χίος 2-0 (παίδες): ( 39' Τσιάβες - 82' Αλιπράντης)

Δωδεκάνησα - Λέσβος (νέοι): 2-2

Κυκλάδες - Χίος (νέοι): 2-2 (58' 83' Μαραγκός,73' Κουιμάνης 78΄ Καπός)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13

Από το λιμάνι η ήττα...

Τρέχοντας στη κυριολεξία από το λιμάνι στο γήπεδο ( έφθασαν στη Σύρο γύρω στις 12 το μεσημέρι ) η μικτή παίδων του νησιού μας, ηττήθηκε στο πρώτο ματς για τον δεύτερο γύρο, από την αντίστοιχη των Κυκλάδων με 2-0.

Ακολούθησε το αντίστοιχο ματς των Νέων και η ισοπαλία 2-2

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12

Μα...θα τις δω όλες...

Η σκηνή στη πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Χίου, στην Αγ.Αποστόλων.

Πρόεδρος ομάδας απευθυνόμενος στον πρόεδρο Γ. Σαρρή..

<< Δεν σας έχουμε δει πρόεδρε σε κανένα άλλο γήπεδο εκτός των Νενήτων, να παρακολουθείτε κάποιο άλλο παιχνίδι!! Σε άλλα γήπεδα πάτε μόνο, όταν σε αυτά αγωνίζεται ο Κανάρης. Δεν μπορείτε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του πρωταθλήματος παρακολουθόντας μία ομάδα από αυτό και μόνο αυτή>>

Ο γιατρός αφού σκέπτεται ελάχιστα, απαντά μεταξύ σοβαρού και αστείου ( που λέει ο λόγος)..

Μα παρακολουθώντας τα ματς του Κανάρη, μέσα και έξω , δεν θα δω και τις όλες υπόλοιπες ομάδες, τουλάχιστον δύο φορές φέτος?!?!?!?!

Κόκαλο ο έχων την απορία.
Στο εικονιζόμενο ξενοδοχείο, το Mistral στον Πειραιά, έχουν καταλύσει από σήμερα το μεσημέρι οι αποστολές των Μικτών του νησιού μας, οι προπονητές και συνοδοί - εκπρόσωποι της ΕΠΣ Χίου.
Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσουν για Σύρο όπου θα αγωνιστούν στα πρώτα τους ματς, με το πρόγραμμα των αγώνων να έχει μεταφερθεί κατά μία μέρα, μετά το ανεπανάληπτο ''ανέκδοτο'' που έγραψε αυτό το ταξίδι...


Δεν έχω ξεχάσει την υπόσχεση, για μία όσο το δυνατόν αναλυτικότερη ''ακτινογραφία'' του πρωταθλήματος, όσον αφορά τη μεγάλη κατηγορία του νησιού μας...
Ευελπιστώ σε αυτό το κενό αγώνων, αυτές τις μέρες, να το ολοκληρώσω.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11

ΧΑΟΣ

Αλαλούμ

Δυστυχώς η ταλαιπωρία των αποστολών των μικτών, Χίου και Λέσβου !! είναι πλέον γεγονός με ώρα έναρξης τα ξημερώματα  Παρασκευής, ώρα 03:30 ώρα αναχώρησης του πλοίου για τον Πειραιά...

Εκεί όπου - κατά πάσα πιθανότητα !!! οι αποστολές θα παραμείνουν ολόκληρη την ημέρα της Παρασκευής !!! θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο !!! και θα αναχωρήσουν την επομένη, Σάββατο για Σύρο !!!

Το αρχικό πρόγραμμα ( γέλια) όπως ήταν γνωστό μιλούσε για αναχώρηση από Χίο απόψε το βράδυ και άφιξη στη Σύρο λίγες ώρες μετά ...
Το πρόγραμμα στα χαρτιά γιατί στη πραγματικότητα και όπως αποδείχθηκε , κανένα τέτοιο δεν υπήρχε και αν υπήρξε ποτέ κάποιοι ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ άνοιξαν το συρτάρι και το έβγαλαν , λίγες μόλις μέρες πριν...
Φυσικά και παίζει το ενδεχόμενο να μην ασχολήθηκαν με αυτό, ούτε αυτές τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα σήμερα, Πέμπτη, ημέρα της προγραμματισμένης (κι άλλα  γέλια)  αναχώρησης, άπαντες να τρέχουν πανικόβλητοι , να έχουν κινητοποιήσει ολόκληρο σχεδόν τον κρατικό μηχανισμό (στη κυριολεξία ) μήπως και καταφέρουν και αποφασίσουν να παρακάμψουν για Σύρο, οι κύριοι της ΝΕΛ ( άλλοι αυτοί..δεν δέχονται να αλλάξουν τη πορεία του πλοίου κατά 2 ώρες, ενώ τα ωράρια και τα δρομολόγια τους έχουν γίνει μπάχαλο μετά τη χθεσινή απεργία και την κακοκαιρία )..

Για το πως θα επιστρέψουν οι αποστολές από τη Σύρο, δεν γίνεται ακόμη λόγος, αλλά η εικόνα που επικρατεί τώρα, υπόσχεται μια επίσης ενδιαφέρουσα επιστροφή...

Αύριο, ο ένας θα ρίχνει στον άλλο τις ευθύνες και την υπαιτιότητα για αυτό το τρελοκομείο, όμως κύριοι φταίτε ΟΛΟΙ...Διορισμένοι ή εκλεγμένοι, πολιτικοί ή μη...ΟΛΟΙ

Αυτοί που δεν φταίνε σε τίποτα και χρησιμοποιούνται απλά ως πιόνια στη σκακιέρα σας, είναι τα παιδιά που πάσχισαν και οργάνωσαν το χρόνο τους, να χωρέσουν μέσα του, αυτό το ταξίδι...

ΡΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΡΕ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10

Ο καιρός στη Σύρο και η τιμωρία...

Ο καιρός στη Σύρο τις επόμενες μέρες ΕΔΩ ...

http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=77


Απαντώ σε e-mail δικά σας και στην ερώτηση που μου θέσατε, όσον αφορά τη ποινή που επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στον ποδοσφαιριστή της Μικτής Παίδων, Διονύσιο Φιστέ.
Δεν θυμάμαι - όπως και εσείς -  να την είδα κάπου δημοσιευμένη, η εύρεση της όμως δεν ήταν και δύσκολη...Μια επίσκεψη στο σαιτ της ΕΠΟ αρκούσε.

Πέντε (5) αγωνιστικές ( 3+2 ήταν αρχηγός σε εκείνο το παιχνίδι) και 40 ευρώ πρόστιμο είναι η ποινή.



Ντόρτια για Κακούσιο και Πασβάντη

Κι αν για την ομάδα του Αχιλλέα ''δεν τρέχει μία'' με τη σωτηρία της κατηγορίας να αποτελεί τον βασικό της στόχο, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για αυτή του Γ.Κακούσιου ο οποίος είχε ως στόχο πλέον το τρόπαιο φθάνοντας ένα σκαλί πριν από τον τελικό.
Δάφνη - ΑΕΧΒ 4-0
Καλαμωτή - Πιτυός 4-0

Η προημιτελική φάση:

Δάφνη – Α.Ε. Χίου/Βροντάδου 4-0, Καλαμωτή - Πιτυός 4-0, Κοφινάς - Λέων (24/2, Φαφαλίειο – 3 μ.μ.), Δόξα - Κανάρης (24/2, Φαφαλίειο – 6 μ.μ.).

Ποιός ο υπέυθυνος για την ταλαιπωρία...

Επιβεβαιώθηκε ως υπαρκτό το πρόβλημα, μετά και τη σημερινή του δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα Αλήθεια και πλέον η ταλαιπωρία της χιώτικης αποστολής των μικτών μας, μοιάζει αναπόφευκτη

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για λάθος στη διαδικασία και τις ενέργειες που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις ( αλλαγή δρομολογίου πλοίου ) και καταθέτει τη σωστή, την οποία και ακολουθεί συχνά ο ΣΕΓΑΣ στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου , μοιράζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων
Το ότι η εφημερίδα δεν αναφέρει καθόλου την ΕΠΣ Χίου, δεν σημαίνει ότι δεν έχει - λίγες πολλές, δεν έχει σημασία - και εκείνη τις όποιες ευθύνες της αναλογούν.

Το θέμα δεν είναι ποιος ακριβώς ευθύνεται για αυτό και μόνο το πρόβλημα. Είναι γνωστό ότι τα Δ.Σ των ΕΠΣ απαρτίζουν μη αμειβόμενοι ''εραστές'' του ποδοσφαίρου ( εξ' ου και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ) ταγμένοι να το υπηρετούν για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Το διοργανώνουν, οργανώνουν και θέτουν κάποιους κανόνες ( δεν λέω νόμους )

Ερασιτέχνες και υπηρέτες όμως είναι και οι ομάδες, οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες , με τους τελευταίους όπως επίσης είναι γνωστό, να βάζουν και το χέρι στη τσέπη...
Η διαφορά από ερασιτέχνη σε ερασιτέχνη δεν έγκειται μόνο στα χρήματα....

Η μεγάλη διαφορά έγκειται στην υποχρέωση τήρησης των διαδικασιών και τον κανόνων μέσα στο σύστημα που λέμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εκεί που τιμωρούνται ΜΟΝΟ οι ποδοσφαιριστές, οι ομάδες και οι παράγοντες.


Την καταγγελία του Χριστόφορου Τσατσαρώνη στην ίδια εφημερίδα σχετικά με τον ορισμό αγώνων τη παραμονή αναχώρησης των μικτών, δεν θα τη σχολιάσω....

Υπάρχει στις εφημερίδες..

Τώρα που ανέφερα τις εφημερίδες, ευτυχώς που τα πιτσιρίκια τα μαθαίνουν όλα και τα συζητούν όλα μεταξύ τους, αποφεύγοντας έτσι το δίλημμα, τοπική εφημερίδα με 1.20 ευρώ ή 80σέλιδη πανελλαδική αθλητική με 1.30 ευρώ...
Ναι, ναι ξέρω και στην Αμερική οι εφημερίδες κοστίζουν 30 σεντς ενώ στην Ελλάδα μας 1.50 ήτοι πάνω από 2οο σεντς κι αυτό γιατί εκεί οι εκδότες πουλάνε εκατομμύρια φύλλα και εδώ μόνο κάποιες χιλιάδες, οπότε την ίδια σύγκριση κάνουν κάποιοι και μεταξύ κόστους τοπικού τύπου και Πανελλαδικού, αλλά αυτό να το πουν στα παιδιά μας...

Τρίτη, Φεβρουαρίου 9

ΜΙΚΤΕΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Πρόβλημα ανέκυψε στο ταξίδι της αποστολής των ομάδων μας στη Σύρο, με τις πληροφορίες ( τις αναφέρω με κάθε επιφύλαξη αφού δεν μπόρεσα να τις διασταυρώσω ) να φωτογραφίζουν ως υπεύθυνη για αυτό την ΝΕΛ . Έτσι είναι πολύ πιθανό οι αποστολές να ταξιδέψουν για Σύρο μέσω Πειραιά και όχι απευθείας.

Στο Πρωτάθλημα αυτό θα συμμετάσχουν οι Μικτές Ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου και Λέσβου . Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Γήπεδα της Ερμούπολης-ΕΠΣ Κυκλάδων και το Δημοτικό Άνω Σύρου . Στις 14.00 θα αρχίζουν οι αγώνες των Παίδων και στις 16.00 οι αγώνες των Νέων .
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική Κατηγορίας Νέων

Γήπεδο Ανω Σύρου
12-2-2010
16:00
Δωδεκάνησα - Λέσβος
Γήπεδο Ερμούπολης
12-2-2010
16:00
Κυκλάδες - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ

2η Αγωνιστική Κατηγορίας Νέων

Γήπεδο Ερμούπολης
13-2-2010
16:00
Δωδεκάνησα - Σάμος
Γήπεδο Ανω Σύρου
13-2-2010
16:00
Λέσβος - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

3η Αγωνιστική Κατηγορίας Νέων

Γήπεδο Ερμούπολης
14-2-2010
16:00
Σάμος- Κυκλάδες
Δεν αγωνίζεται οι ΕΠΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

4η Αγωνιστική Κατηγορίας Νέων

Γήπεδο Ερμούπολης
15-2-2010
16:00
Λέσβος - Κυκλάδες
Γήπεδο Ανω Σύρου
15-2-2010
16:00
Δωδεκάνησα - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ

5η Αγωνιστική Κατηγορίας Νέων

Γήπεδο Ερμούπολης
16-2-2010
16:00
Σάμος- Λέσβος
Δεν αγωνίζεται οι ΕΠΣ ΧΙΟΥ-ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

6η Αγωνιστική Κατηγορίας Νέων

Γήπεδο Ερμούπολης
17-2-2010
16:00
Κυκλάδες- Δωδεκάνησα
Γήπεδο Ανω Σύρου
17-2-2010
16:00
Δωδεκάνησα - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

1η Αγωνιστική Κατηγορίας Παίδων

Γήπεδο Ανω Σύρου
12-2-2010
14:00
Δωδεκάνησα - Λέσβος
Γήπεδο Ερμούπολης
12-2-2010
14:00
Κυκλάδες - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ

2η Αγωνιστική Κατηγορίας Παίδων

Γήπεδο Ερμούπολης
13-2-2010
14:00
Δωδεκάνησα - Σάμος
Γήπεδο Ανω Σύρου
13-2-2010
14:00
Λέσβος - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

3η Αγωνιστική Κατηγορίας Παίδων

Γήπεδο Ερμούπολης
14-2-2010
14:00
Σάμος- Κυκλάδες
Δεν αγωνίζεται οι ΕΠΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

4η Αγωνιστική Κατηγορίας Παίδων

Γήπεδο Ερμούπολης
15-2-2010
14:00
Λέσβος - Κυκλάδες
Γήπεδο Ανω Σύρου
15-2-2010
14:00
Δωδεκάνησα - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ

5η Αγωνιστική Κατηγορίας Παίδων

Γήπεδο Ερμούπολης
16-2-2010
14:00
Σάμος- Λέσβος
Δεν αγωνίζεται οι ΕΠΣ ΧΙΟΥ-ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

6η Αγωνιστική Κατηγορίας Παίδων

Γήπεδο Ερμούπολης
17-2-2010
14:00
Κυκλάδες- Δωδεκάνησα
Γήπεδο Ανω Σύρου
17-2-2010
14:00
Δωδεκάνησα - Χίος
Δεν αγωνίζεται η ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

Οι Βαθμολογίες μετά τους αγώνες του 1ου Γύρου, που έγινε στην Χίο, είναι .
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
10
2
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
9
3
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
4
4
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
3
5
ΕΠΣ ΧΙΟΥ
1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
12
2
ΕΠΣ ΧΙΟΥ
7
3
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
4
4
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
4
5
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
1