Πέμπτη, Ιουνίου 6

Η ΕΠΟ οφείλει να δώσει απαντήσεις και όχι να προσπαθεί να πείσει με “κορώνες”

SoccerPlus


Οι έξι λόγοι για τους οποίους η ΕΠΟ θα περάσει ένα... θερμό καλοκαίρι, είναι αλήθεια ότι δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια συνέχεια καταστάσεων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μια διαχρονική συνήθεια καταπάτησης νόμων και κανονισμών.
Να θυμίσω ότι στα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητείται η έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ και ο διορισμός προσωρινής διοίκησης, που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Κιλκίς και ΕΠΣ Ηρακλείου αναφέρονται έξι λόγοι:
1. Επειδή κακώς προσελήφθη από την ΕΠΟ, συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της
2. Επειδή ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει (πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας)
3. Επειδή τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών.
4. Επειδή η συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μία κατηγορία, έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών.
5. Επειδή η σύμβαση με το Travel Plan που υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ.της ΕΠΟ
6. Επειδή σε κάθε Δ.Σ της ΕΠΟ, παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η αποζημίωση βαραίνει την Ομοσπονδία.
Δεν πρόκειται εγώ να αποφανθώ, αν η αντιπολίτευση της ΕΠΟ έχει δίκιο ή άδικο. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η μόνη αποδεκτή. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Έχω, ωστόσο, ορισμένες απορίες.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής σε συνέντευξή του, για άλλη μια φορά απέφυγε να μπει στην ουσία του πράγματος. Μάλιστα τείνω να συμφωνήσω μαζί του όταν λέει ότι πρόκειται για «γελοίο θέμα», για το οποίο δεν έπρεπε να πάει κανείς στα δικαστήρια και να δημιουργήσει τόση αναστάτωση.
Αυτό που περιμένω, ωστόσο, από έναν άνθρωπο με τη σοβαρότητα του Γ. Σαρρή, δεν είναι «κορώνες». Ναι, μπορεί να είναι μια κίνηση απελπισίας της αντιπολίτευσης. Ναι, μπορεί να θέλουν να ρίξουν μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Εδώ, όμως, χρειάζονται αλήθειες και απαντήσεις.
Αντί δηλαδή να βγαίνει ο κ. Σαρρής για να αντικρούσει με επιχειρήματα και να πείσει την φίλαθλη κοινή γνώμη που τον ακούει και τον διαβάζει για το πόσο άδικο έχουν αυτοί που τον κατηγορούν και στρέφονται εναντίον της διοίκησής του, βγαίνει και υποδεικνύει τους «ορθούς» τρόπους ανατροπής της διοίκησης. 

Δηλαδή, τη κατάθεση πρότασης μοφμής στις εκλογές, που για να γίνουν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός Ενώσεων που έχει προκαθοριστεί για λόγους... ασφαλείας από τους προκατόχους του.
Λέει ότι δεν πρέπει να τον κατηγορούν για παράδειγμα για την πρόσληψη συγγενικού του προσώπου, μόνο που από τη στιγμή που το δικόγραφο και ο συγκεκριμένος λόγος βγήκε στη δημοσιότητα, ίσως θα έπρεπε αντί να απαντά ασαφώς, να πει δημοσίως γιατί είναι λάθος αυτοί που το κατηγορούν.
Γιατί δεν βγάζει και αυτός στη δημοσιότητα τα πτυχία του εκτελεστικού γραμματέα, του Παυσανία Παπανικολάου, από τη στιγμή που υπάρχουν για να κατέχει τη θέση αυτή στην ΕΠΟ, να τα... τρίψει στη μούρη όσων το αμφισβητούν;
Γιατί δεν λέει σε όλες τις περιπτώσεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν παρανομεί, αλλά μας λέει ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό είναι το θέμα; Το ζήτημα είναι δηλαδή τι έχει δικαίωμα ή όχι η αντιπολίτευση ή αν παρανομεί η ΕΠΟ η όχι;
Και στο κάτω - κάτω της γραφής στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουμε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στο αυτοδιοίκητο. Έχουμε μια προσφυγή των μελών της ΕΠΟ για την ίδια την ΕΠΟ.
Δεν με ενδιαφέρει, λοιπόν, να μάθω αν ο Γκαγκάτσης ή ο Χατζηαποστόλου έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι κάνουν. Με ενδιαφέρει να μάθω αν αυτά που έγιναν στην ΕΠΟ είναι νόμιμα.
Φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσω, πόσο ενοχλούνταν ως πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βασίλης Γκαγκάτσης, όταν για παρόμοιους τυπικούς ή μη λόγους, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος πήγαινε στα δικαστήρια τις διοικήσεις του ή όταν παρέπεμπε τους τότε επικριτές στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως και για να καταφέρει κανείς να υποστηρίξει το δίκιο του, έπρεπε να έχει και τα ανάλογα... κουκιά.
Ούτε μπορώ να ξεχάσω ότι ο Β. Χατζηαποστόλου μεσούσης της περιόδου είχε ψηφίσει και αυτός υπέρ της αναδιάρθρωσης στη Super League και στη Β' Εθνική.
Ούτε ότι η πλειοψηφία αυτών που διοικούν τη σημερινή ΕΠΟ είναι ποδοσφαιρικοί απόγονοι του κ. Γκαγκάτση και εκφραστές τους τρόπου που εκείνος διοικούσε. Κάτι που στα λόγια θέλουν να ξεχνούν αλλά στην πράξη υπηρετούν.

υ.γ
http://www.soccerplus.gr/article/37414-katigoroyn-tin-epo-gia-paranomoys-orismoys-apistia-meiosi-esodon

3 σχόλια:

  1. Περίμενες να πάει Λιθουανία ο Πρόεδρος για να βγεις πάλι. Δεν βαρέθηκες πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ekato fores na ine monos para na nai san toys alloys toys kolotoympes kai toys gliftes aylokolakes.
      Sinexise file kai xoneta toys

      Διαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.