Κυριακή, Αυγούστου 4

Θέμα αντικανονικού ορισμού παρατηρητή στον πίνακα της Super League!


Η ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοίνωσε τους πίνακες παρατηρητών Super League, στους οποίους περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Ηλία Χατζή (Τρικάλων).
 
Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση και ο ορισμός του ως ανήκων στη ΕΠΣ Καρδίτσας, στο περσινό πρωτάθλημα, απασχολεί τον Αθλητικό Εισαγγελέα, κ. Αριστείδη Κορέα, στην έρευνα που κάνει για την υπόθεση των «στημένων πινάκων».
 
Για την υπόθεση αυτή κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι α) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, β) ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος, γ) ο υπεύθυνος ορισμών διαιτητών Super League, Γιώργος Δούρος, δ) ο νομικός σύμβουλος, Θεόδωρος Κουρίδης, ε) το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας, Άρης Σταθόπουλος.
 
Ο κ. Χατζής που σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκα, παρανόμως οριζόταν σε αγώνες της Super League ως ανήκων στη συγκεκριμένη Ένωση, στη μέση της περασμένης σεζόν μεταπήδησε στην ΕΠΣ Τρικάλων.
 
Τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Χατζής πήγε στα πολιτικά δικαστήρια και έκανε αγωγή κατά του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκα, με την ιδιότητα του παρατηρητή διαιτησίας ΕΠΟ για θέμα που αφορά τη διένεξη που είχε με την ΕΠΣ Καρδίτσας.
Ο παρατηρητής διαιτησίας ζητεί από τον πρόεδρο Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μεταξύ άλλων, να του καταβάλει 100.000 ευρώ.

Το SoccerPlus επικοινώνησε με τον κ. Παλάσκα και τον ρώτησε αν ο κ. Χατζής έχει αποσύρει την αγωγή που του υπέβαλε. Ο κ. Παλάσκας, αιφνιδιασμένος από το τηλεφώνημα, μας είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο κ. Χατζής έχει αποσύρει και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Ωστόσο, και μόνο το γεγονός της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια αποτελεί πράξη παραβίασης κανονισμών της ΕΠΟ.
ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει παραβίαση του κανονισμού διαιτησίας (άρθρο 59) αφού ως διαιτητικό παράπτωμα ορίζεται «η καθ’ οιονδήποτε τρόπο και δι’ οιανδήποτε αιτία προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, χωρίς την άδεια του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., για υποθέσεις σχετιζόμενες με την διαιτητική δραστηριότητα»

ΕΠΕΙΔΗ παραβιάζεται το άρθρο 2 εδ. α του «διοριστηρίου κατάταξης» που αναφέρει ότι οι παρατηρητές διαιτησίας πρέπει να «υπακούν και να συμμορφώνονται με το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και με τις όποιες τροποποιήσεις τους

ΕΠΕΙΔΗ παραβιάζεται το άρθρο 35 του ΚΑΠ που αναφέρει ότι απαγορεύεται για οποιονδήποτε λόγο η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια σε οποιονδήποτε εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο ή ιδιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου

ΕΠΕΙΔΗ παραβιάζεται το άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ που αναφέρει ότι  η ΕΠΟ «παραπέμπει στον τελευταίο βαθμό κάθε εθνικής διάστασης διαφορά που προκύπτει από ή σχετίζεται με την εφαρμογή του  καταστατικού ή κανονισμών της Ε.Π.Ο. σε άλλο ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο, το οποίο θα εκδικάσει τη διαφορά με τον αποκλεισμό οποιουδήποτε τακτικού δικαστηρίου, εκτός εάν ρητά απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο».

Κατόπιν των παραπάνω, αλλά και επειδή:
 
Α) Πρόσφατα η έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ τιμώρησε τις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ η ΚΕΔ / ΕΠΟ  ΥΠΟΠΤΩΝ ΜΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ και του κ. Καραμελίδη (με τις συναντήσεις σε συγκεκριμένο γραφείο), επιβραβεύει τον κ. Χατζή που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια...
 
Β) Η ΕΠΣ Τρικάλων πρωτοστάτησε στην τιμωρία των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου κινώντας τις διαδικασίες και επικαλούμενη τη νομιμότητα και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, ενώ ένα μέλος της – ο κ. Χατζής – στρέφεται ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ αυτά που η ίδια (δήθεν;) προασπίζεται….
 
Γ) Η υπόθεση είναι γνωστή στην ΕΠΟ από τότε που έγινε η αγωγή. Ο κ. Χατζής σταμάτησε να ορίζεται ως παρατηρητής, αλλά σήμερα «νομιμοποιήθηκε», από αυτούς πού εδώ και τρεις μήνες δίνουν τον αγώνα για τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου και της ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
 
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΡΠΟΘΕΣΜΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ:
 
Α) Να ενημερωθεί και να επέμβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας

Β) Να ενημερωθούν πλήρως όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, διότι προκύπτει θέμα βάναυσης κακοποίησης του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου με μια απόφαση που ουσιαστικά στρέφεται κάτω των ίδιων των Ενώσεων και πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια των προέδρων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Γ) Να ενημερωθεί η FIFA (κατά προτίμηση η κυρία Εύα Πασκέ) και η UEFA για να μας πουν αν επιτρέπεται οι παρατηρητές διαιτησίας να κάνουν αγωγές και να σέρνουν στα πολιτικά δικαστήρια τα εκλεγμένα μέλη των ομοσπονδιών και ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

soccerplus.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 2

Μπούμερανγκ....you know....!!



Στο λινκ αυτό περιέχεται ο νέος πειθαρχικός κώδικας ...
http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/PEI8ARXIKOS_KODIKAS_EPO_IOYNIOS_2013.pdf

Όπως διαβάσαμε  σε άλλο μπλοκ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 25 που όλοι λίγο έως πολύ και ξέρουμε γιατί δημιουργήθηκε και τι θέλει να ...''μαζέψει'' κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων ( είναι αλήθεια ότι κάποιοι το παρακάνουν με τις δηλώσεις ενώ για κάποιους άλλους αυτές είναι η βασική τους στρατηγική, είτε αμυντική, είτε επιθετική...)

Αυτό όμως που θα έχει άπειρο ενδιαφέρον είναι η τήρηση του νόμου, όπως αυτός περιγράφεται στο από κάτω το άρθρο, το 26....!!
Εκείνο που λέει πως ΟΛΟΙ από όποια πλευρά κι αν είναι , θα λογοδοτούν....

Την εφαρμογή του άρθρου αυτού, περιμένουν πως και πως πάρα, πάρα πολλοί συμμετέχοντες στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα και μάλιστα, νομοταγείς συμμετέχοντες, όχι να'χαμε να λέγαμε....

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι παπαγάλοι...!!!
Γκέκε...ε??