Παρασκευή, Μαρτίου 27

Η Δάφνη ...σήμα κατατεθέν της....

           -              



Δάφνη εναντίον Δάφνης το ματς για το Κύπελλο ερασιτεχνών την Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο με τις ομοιότητες να σταματούν εδώ, στο πανομοιότυπο σήμα αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πολύ ποιοτική ομάδα , δυνατή σε άμυνα και επίθεση ( 1η στο πρωτάθλημα με 66-9 γκολ σε 27 αγώνες).

Ιδρύθηκε το 1957 στην Ραφήνα από τους εκεί εργαζόμενους λιγνιτωρύχους εξόύ και το προσωνύμιο οι ''Λιγνιτωρυχοι''. 
Χρώματα της ομάδας το λευκό και το πράσινο.
Έως το 1979 η ομάδα αγωνιζόταν ανεξάρτητη χωρίς να έχει ενταχθεί σε κάποιο πρωτάθλημα. 
Το 1980 έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ.
Πέρσι αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική .




Ο κόουτς Π.Τσιγγούλης ήταν προπονητής στον Α.Ο Τριγλίας αντιπάλου της Μικρασιατικής στην Δ' εθνική.



Η σύνθεση της ομάδας στον τελικό κυπέλλου.
Με έντονο χρώμα τα ονόματα ποδοσφαιριστών που αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδο της Χίου
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Πέτρος Τσιγγούλης): Κατσιούλης, Οικονόμου (46’ Αθανασόπουλος), Τσέλιος, Σερέτης, Τασόπουλος, Ντούνης, Αράπης, Ντόσκας (74’ Γεραγωτέλλης), Καζαντής (90+1’ Μαργιέτης) Κατσούγκρης, Δημοσπύρος
Χαρακτίδης ο 2ος σκόρερ (πρώτος ο Αθανασόπουλος)  δεν αγωνιστηκε


Υποδοχή του κυπέλλου στο δημαρχείο



Η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας όπου μπορείτε να πάρετε μια γεύση, όσον αφορά την οργάνωση, την ιστορία και το ρόστερ....   http://www.thiellafc.gr/Home.aspx

Εν τω μεταξύ υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και από τοπικά μέσα για την Κυπελλούχο Χίου ..
Δείτε την αναφορά στη Δάφνη από το Rafina Pikermi News εδώ....

Τέλος, έχει και η Θύελλα τον Μουλάκη της ( ο οποίος προφανώς έχει αγωνιστεί εναντίον της Μικρασιατικής με την ομάδα της Τριγλίας όπου και αγωνίζονταν και είχαμε κάνει αναφορά στην συνωνυμία και τότε) 

Ο Χρήστος Μουλάκης είναι μεσοεπιθετικός και έχει φορέσει τα χρώματα της Τριγλίας Ραφήνας όπου διατέλεσε και αρχηγός της, της Προοδευτικής και της Αγίας Παρασκευής

Δευτέρα, Μαρτίου 23

Νομίζουν ότι είναι ή τους λένε ότι είναι Φορ.........

Ετών 42 !!
Σέντερ Φορ...
30 Χρόνια μέσα στη μεγάλη περιοχή, 30 χρόνια γκολ κάθε Κυριακή...
Τα τελευταία από αυτά τα χρόνια αγωνίζεται σε ομάδες μεσαίας δυναμικότητας του νησιού μας, από τις όχι με βαθύ ρόστερ όπως λέγονται, αλλά β' κατηγορία ΔΕΝ έχει κατέβει..
Κάθετες μπαλιές ΔΕΝ απολαμβάνει, ασίστ ΔΕΝ  παίρνει εύκολα, παρτενέρς στην επίθεση ΔΕΝ έχει την τύχη να διαθέτει...
Ματώνει να κερδίσει κάθε μπαλιά και διώξιμο της άμυνας, κάθε σέντρα, κάθε στημένο και τα μετατρέπει σε γκολ, σε ευκαιρία και σε ασίστ σε συμπαίκτη του..
Δεν είναι πάνω από 1.70 και δεν χάνει εναέρια μονομαχία....''Μαζεύει'' και σπάει τη μπάλα σε συμπαίκτες σαν 18άρης και ''γυρίζει'' αμυντικάριους έχοντας ''αγκαλιά'' τη μπάλα πανεύκολα, πασάρει με το κεφάλι και πέφτει μόνον όταν αυτός το θελήσει...

Νομίζω πως κάποιοι που λένε ή τους λένε,  πως είναι σέντερ φορ, θα πρέπει να μην χάνουν παιχνίδι του...
Μήπως και.....




Αφιέρωμα της “Sportday” στο Χρήστο Δάνδουλα
ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ "ΣΕΡΙΦΗ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΑΕΧΒ
Αφιέρωμα στο Χρήστο Δάνδουλα, που ήταν ο πρωταγωνιστής του τοπικού ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, δημοσίευσε χθες η πρώτη σε πανελλαδική κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα «SportDay», στη σελίδα της για τη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. 
«Από ατσάλι» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναφέρεται στον 35χρονο επιθετικό της Αθλητικής Ένωσης Χίου/Βροντάδου, που πέτυχε τα τρία από τα πέντε τέρματα της ομάδας του, στο τοπικό ντέρμπι του νησιού μας με τη Δάφνη και προηγείται με 15 γκολ στον πίνακα των σκόρερ του 9ου ομίλου. «Δεν με ενδιαφέρει πόσα γκολ θα βάλω. Και να μη σκοράρω δεν με απασχολεί καθόλου, αρκεί να πηγαίνει καλά η ομάδα», τονίζει ο έμπειρος παίκτης, ο οποίος στα 23 χρόνια της καριέρας του έχει τραυματιστεί μόνο μια φορά, ενώ ελάχιστες φορές έχει απουσιάσει από αγώνες, μόνο εξαιτίας επαγγελματικών του υποχρεώσεων. 
Ο Μυτιληνιός ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει στη συνέντευξή του, ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά από 2 με 3 χρόνια, τονίζοντας παράλληλα ότι τον ελεύθερο χρόνο του, τον αφιερώνει αποκλειστικά στην οικογένειά του και στα δυο του παιδιά (τον 8χρονο Στέφανο και τη 2χρονη Μαρία). 
Στη συνέντευξη, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΧΒ, που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, αναφέρει ότι υποστηρίζει τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, ενώ θαυμάζει τον επιθετικό της Τσέλσι Ντινιέ Ντρογκμπά.




υ.γ
Χθες το απόγευμα στη Καλαμωτή ....Δάνδουλας - Πύργος 4-1
Το πάθος του επιθετικού γνωστό, πάθος που μεταφέρεται και στους πανηγυρισμούς ενίοτε...
Πικραμένοι αρκετοί Πυργούσοι χθες στις κερκίδες που τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο και περίμεναν μία, πιο χαμηλών τόνων ''ένταση'' στα πανηγύρια του Χρήστου μετά τα γκολ-μαχαιριές που πέτυχε κατά της πρώην ομάδας του.

Σάββατο, Μαρτίου 21

Η ιστορία του Δημοτικού Σταδίου Χίου

Η  ιστορία του Σταδίου Χίου, δια στόματος Ι. Σιδεριδάκη.



Μπορεί ο Μάης του 2004, να ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για το Δημοτικό Στάδιο Χίου λόγω της τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα, όμως υπάρχουν ιστορικά και κάποιες άλλες ημερομηνίες, οι οποίες είναι ισότιμα ιστορικές και άλλες ακόμη σπουδαιότερες: 
Καταρχήν το γήπεδο καλύπτει τη θέση των παλιών Τουρκικών νεκροταφείων. (Μεζαρια) 
Από το 1926 έως το 1980, στο χώρο που σήμερα καταλαμβάνει το κλειστό γυμναστήριο υπήρχαν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης (τένις). Το κλειστό γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 1980 επί του Υπ. Αθλητισμού Αχ. Καραμανλή. Η πίστωση για τον προϋπολογισμό του έργου είχε εγκριθεί από το 1968 επί Γ. Γραμ. Αθλητισμού Αχ. Ασλανίδη. 

Τα σημαντικά χρόνια 
Έως το 1931, οι φιλικοί αγώνες πραγματοποιούνται στο Δημοτικό κήπο. 
Το 1931 διαμορφώθηκε ένα μέρος του γηπέδου των Μεζαρίων. 
Το 1934 έγινε η παραχώρηση του συμπληρωματικού χώρου από την εφοπλιστική οικογένεια Μιχάλου. Αρχικά τα γκολποστ ήταν στην κατεύθυνση από Ανατολή προς Δύση. Σήμερα έχει τροποποιηθεί ο αγωνιστικός χώρος και τα γκολποστ έχουν κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο. Τότε υπήρχαν μόνο 4 ποδοσφαιρικά σωματεία. Η Αστραπή, που είχε ιδρυθεί το 1922 και εθεωρείτο η καλύτερη ομάδα της εποχής, η Μικρασιατική και ο Λαίλαπας που ιδρύθηκαν το 1924 και ο Αετός. 
Το 1950 έγιναν οι εκσκαφές και βάθυνε ο χώρος προς νότο όπως είναι σήμερα. 
Το 1952 η επίσκεψη του τότε Γεν. Γραμ. Αθλητισμού κ. Βήχου, είχε ως αποτέλεσμα την χρηματοδότηση κατασκευής των δυτικών κερκίδων και την ονομασία του σταδίου σε Εθνικό. 
Το 1968 επί Γεν. Γραμ. Αθλητισμού Αχιλ. Ασλανίδη, επιχορηγείται η κατασκευή των ανατολικών κερκίδων από την πλευρά του σημερινού Γυμναστηρίου. 
Την περίοδο 1993-94, τοποθετείται ο πρώτος φυσικός χλοοτάπητας. 
Τέλος, την τρέχουσα περίοδο (2003-2004) τοποθετήθηκε ο τεχνητός.