Πέμπτη, Αυγούστου 5

Σκληρή επίθεση ....

Εξηγήσεις σχετικά με το θέμα ''Καλαμωτή'' και Δ'Εθνική καθώς και σκληρή επίθεση εναντίον γνωστού δημοσιογράφου (κάτοικου Αθηνών) από τον πρόεδρο της Ε.ΠΣ.Χίου...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

05/08/2010, 16:05:50

Οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο είναι πολλοί. Αυτοί που κερδίζουν όμως από το ποδόσφαιρο είναι λίγοι όταν δε θίγονται τα συμφέροντα
τους γίνονται επικίνδυνοι , κυρίως δε οι έχοντες άγνοια του αντικειμένου.
Και για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στον αθλητικογράφο που διαμένει στο ψυχικό και θέλει εδώ και καιρό να διευθύνει το ποδόσφαιρο της Χίου και όχι μόνο.
Δεν είναι δυνατόν να κρίνει τους πάντες και τα πάντα αγνοώντας βασικούς κανόνες. Συγκεκριμένα για το τελευταίο δημοσίευμα και την αναφορά του στην βοήθειαπου ζήτησαν οι Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ , θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτές οι Ενώσεις μαζί με τη ΣΑΜΟ εδώ και δεκαετίες ανήκουν στις προβληματικέςτις οποίες επιδοτούσε η Ε.Π.Ο. μέχρι το 2004 καλύπτοντας τις μετακινήσεις των ομάδων για ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ . Διότι πως θα γινόταν πρωτάθλημασε αυτές τις Ενώσεις όπου κάθε Νησί έχει ομάδες.

Αυτό σταμάτησε το 2005 λόγω της μη επιχορήγησης της Ε.Π.Ο. από την πολιτεία ,για τον ίδιο λόγω σταμάτησε και η
Ε.Π.Ο. τότε να καλύπτει τις μετακινήσεις των ομάδων της Δ΄ Εθνικής.
Για όσους παρακολουθούν και έχουν καλή μνήμη αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ δεν έκανε μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο πρωταθλήματα.

Στην συνάντηση λοιπόν με τον Υφυπουργό ( ο οποίος είναι Βουλευτής Δωδεκανήσου ) ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Ο. κύριος Οικονομίδης παρακάλεσε να γίνει μια
προσπάθεια προς ακτοοπλόους και τοπικούς χορηγούς να πετύχουν οι Ενώσεις καλύτερες τιμές για τις μετακινήσεις των ομάδων τους για τα ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.
Αυτό και τίποτα παραπάνω. Έχει αυτό σχέση με την Δ΄ Εθνική; Έχει η Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ τέτοιο πρόβλημα;
Και ερχόμαστε στην Δ΄ Εθνική και την Πρωταθλήτρια ομάδα της Ένωσης μας Α.Ε. ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ οι κανόνες του παιχνιδιού ήταν γνωστοί.

Όλες οι ομάδες που διεκδικούσαντον τίτλο το ήξεραν, και όφειλαν να προετοιμαστούν. Αυτό έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2004 και μετά, όταν για τους λόγους που ανέφερα και πριν η Ε.Π.Ο.δήλωσε ότι αδυνατεί να πληρώνει τις μετακινήσεις των Σωματείων. Έτσι πορεύτηκαν στην Δ΄ Εθνική δυο συνεχόμενα χρόνια η Α.Ε.ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ , ένα χρόνο οΌΜΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ, ένα χρόνο η Π.Ο. ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΩΝΑ και ένα χρόνο ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ. Οι διοικούντες τις ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ πήραν απόφαση ( την οποία εγώ σέβομαι )ότι αδυνατούν να κατέβουν στην Δ΄ Εθνική και ο κύριος αθλητικογράφος έριξε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ, στην Ε.Π.Ο. και στον Πρόεδρο της Δ΄ Εθνικής.

Εδώ θα κάνω παρένθεση και θα αναφέρω ότι η Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ κάλεσε το Μάρτιο τα πέντε Σωματεία, που διεκδικούσαν τον τίτλο, για να συζητήσουν πως θα ενισχυθεί ο πρωταθλητής.
Από τα πέντε Σωματεία ανταποκρίθηκαν τα δυο. Στα μπαράζ η Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ θέλησε να αναλάβει την οικονομική διαχείριση και να δώσει ένα σεβαστό ποσό στον Πρωταθλητή για αρχή
στην Δ΄ Εθνική. Τα Σωματεία τα ( 4 ) ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ . Ήθελαν να τα μοιραστούν, και τα μοιράστηκαν.
Το τελευταίο καιρό ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο από την ΚΑΛΑΜΩΤΗ ήταν ο κύριος ΚΑΝΑΡΙΟΣ Μ. στον οποίο εξήγησα τι πληρώνει η Ε.Π.Ο, του είπα συγκεκριμένα ότι το σίγουρο είναι οι
δυο μετακινήσεις που πιθανόν να γίνουν φέτος τρεις μετά τον Γενάρη όταν το θέμα θα το θέσω εκ νέου στο Δ.Σ της Ε.Π.Ο (το ίδιο είχε γίνει και πέρσι για την 2η μετακίνηση ) Πέραν τούτον ουδέν.
Και όμως ο κύριος από το Ν. Ψυχικό ισχυρίζεται ότι του είπαν οι διοικούντες της ομάδας ότι τους ΈΤΑΞΑ……..ΣΕ ΠΟΙΟΝ ; ΤΙ ; ΠΟΤΕ ; Εγώ όμως ερωτώ τον ίδιο τι θα μπορούσε να κάνει
η Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ; τι θα μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος της Δ. Εθνικής; Να πληρώσει η Ε.Π.Ο εξολοκλήρου αποκλείεται. Υπάρχει απόφαση της Γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Ο τον Ιούνιο του 2008
μετά μάλιστα από πρόταση δική μου ότι όταν η Ε.Π.Ο πάρει ξανά επιχορήγηση από την πολιτεία θα αρχίσει να πληρώνει τις μετακινήσεις .Μήπως ξέρει να μας πει αν η Ε.Π.Ο πήρε επιχορήγηση ;
Εκείνος μπορεί να το μάθει έχει διασυνδέσεις στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι το μάτι της στη Χίο και ας διαμένει στην ΑΘΗΝΑ. Μου το είχε πει δημόσια ο κ. Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
σε Δ.Σ της Ε.Π.Ο « η Χίος 1η στη βία από όλες τις Ενώσεις » ότι γίνει στη Χίο δημοσιεύεται σε Αθλητικές εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας χάρη στον χαρισματικό δημοσιογράφο ο οποίος όπως
γνωρίζουμε όλοι σε κανένα περιστατικό δεν είναι παρών.
Ο κύριος λοιπόν αυτός βρίσκει διάφορους παράγοντες που τους αρέσει η δημοσιότητα. Τους τηλεφωνεί καθημερινά και έτσι κάνει ρεπορτάζ βασισμένο ουσιαστικά στο κουτσομπολιό.
Και για να επανέλθω στη πρώτη παράγραφο το μόνο που έκανε το χειμώνα παρακολουθούσε τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας Δ. Εθνικής της Ένωσης μας.
Τώρα που η Καλαμωτή δεν κατεβαίνει τι θα κάνει ; Θα ασχολείται μόνο με κουτσομπολιό, την παραπληροφόρηση και με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. ( Ένα κυβερνητικό μάτι χρειάζεται
πάντα και παντού )όσοι λοιπόν προπονητές , διαιτητές , φίλαθλοι πιστεύουν ότι ο κύριος αυτός θα λύσει όλα τα προβλήματα του Χιώτικου ποδοσφαίρου ας συνεχίσουν να τον πληροφορούν και
εκείνος να παραπληροφορεί. Κάνουν διπλό καλό και το Άθλημα προάγουν και βοηθούν κάποιον να κερδίζει από το ποδόσφαιρο.

* Υποσημείωση: Όταν έγινε το περιστατικό στο Δ.Σ της Ε.Π.Ο με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού μίλησα με τον εργοδότη του ο οποίος μου είπε ότι θα του κάνει συστάσεις
και θα του πει να μου τηλεφωνήσει.
Μάλλον όμως έχασε το τηλέφωνο μου.


ΣΑΡΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Της ανακοίνωσης, ακολούθησε νέο δελτίο τύπου ( είκοσι λεπτά αργότερα) που αναφέρει τα εξής...

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ

05/08/2010, 16:23:38

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Δ΄ Εθνικής Γεώργιος Σαρρής με τον κ. Περικλή Βασιλάκη για το θέμα των μετακινήσεων
των νησιώτικων ομάδων της Δ΄ Εθνικής.
Αφού συζήτησαν το θέμα, ο κ. Βασιλάκης υπεύθυνος του Υφυπουργείου Πολιτισμού σε θέματα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δεσμεύτηκε ότι θα
εισηγηθεί στον Υφυπουργό να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στα σωματεία της Δ΄ Εθνικής για τις μετακινήσεις τους με ποσό που θα ξεπερνάει τις 20 χιλιάδες ευρώ.2 σχόλια:

 1. Πολυ ωραια τα λες κυριε Σαρρη!ασχετοι καταφαντασιαν δημοσιογραφη κανουν απλα κουτσομπολιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ φίλε συγχαρητήρια για τη δουλειά σου

  Ετοιμάζω ένα μπλογκ για όλα τα στραβά του νησιού που ζούμε.

  Διάβασα σήμερα την δήλωση του Προέδρου της ΕΠΣ Χίου και σαν γονιός ενός ποδοσφαιριστή τυγχάνει να ασχολούμαι αρκετά με το ποδόσφαιρο.  Κλάφτα Χαράλαμπε  Πανικόβλητος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου μετά τα αποτελέσματα της ανικανότητάς του και ως υπεύθυνος της Δ΄ Εθνικής προσπαθεί να ρίξει ευθύνες σε δημοσιογράφους!

  Βλέποντας λοιπόν άλλους εκπροσώπους ΕΠΣ να αγωνίζονται για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν ενώ εκείνος προκλητικά αδιαφορεί προσπαθεί να μεταφέρει αλλού την αδιαφορία του.

  Από την πρώτη ημέρα της θητείας του ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδειξε ότι αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο, και δεν έχει και τις ικανότητες να το διευθύνει.

  Το ποδόσφαιρο στη Χίο ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από αυτόν και τις αποφάσεις του!!

  Είναι βέβαια πρωτοπορία εκεί που υπάρχει πρόεδρος της Δ Εθνικής να μην κατεβαίνει ομάδα στην κατηγορία!!!.

  Ξεκινάμε λοιπόν από τα λάθη του πράγμα που δικαιολογεί την πανικόβλητη στάση του.

  Είχε την εντολή να οργανώσει την Δ΄ Εθνική και να παραδώσει πλάνο για τη νέα χρονιά έτσι επιτέλους αυτή η κατηγορία να έχει στόχο.

  Πέρα από κάποιες άστοχες ανακοινώσεις για αλλαγές δεν έκανε τίποτα!

  Πέρυσι που οι ομάδες επένδυσαν για να πάρουν το πρωτάθλημα δεν είχαν προβλέψει α) ούτε την επερχόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, β) ούτε την πτώση των μισών περίπου ομάδων που πέφτουν φέτος από την κατηγορία.

  Μήπως δεν ζει στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει;

  Πως λοιπόν παίρνει ο ίδιος αποφάσεις και μετά μεταφέρει την ευθύνη στην Καλαμωτή ή οποιαδήποτε Καλαμωτή. με το προκλητικό σχόλιο που εξέδωσε: «Η αποποίηση ευθυνών χρειάζεται ταλέντο..».

  Θα έπρεπε λοιπόν, ως όφειλε, σαν υπεύθυνος της Δ Εθνικής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ (που μάλιστα προέρχεται και από νησί) να συνειδητοποιήσει το οικονομικό και παράλληλα άνισο πρόβλημα των μετακινήσεων των ομάδων και να το θέσει προτεραιότητα στις αποφάσεις του. Αυτός αντίθετα δεν έκανε καμία πρόταση αδιαφορώντας προκλητικά!

  Γιατί άραγε; Ή κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον, να μη γίνει κακός στην ΕΠΟ, ή δεν θέλει να βοηθήσει την Καλαμωτή!

  Μήπως έχει ξεχάσει όμως ότι εκπροσωπεί νησί?????.......

  Ούτε μια πρόταση λοιπόν για ένα πρόβλημα που γνωρίζουν και τα. ραδίκια.

  Μεταφέρω την άποψη ενός άλλου που ασχολείται με τα αθλητικά και πιστεύω ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες.

  Συγκεκριμένα θα μπορούσε να διαμορφώσει τους ομίλους της Δ Εθνικής με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξοικονομούσε μετακινήσεις και χωρίς να επιβαρύνει την ΕΠΟ να ενισχύσει τις νησιωτικές ομάδες! Παράδειγμα (Αθήνα με Αν. Αττική και Πειραιάς με νησιά. Θα εξοικονομούσε 32 μετακινήσεις)

  Απάντηση στην αδιαφορία του είναι η μη συμμετοχή 3 ομάδων από νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο..

  Η αποτυχία βέβαια της στόχευσης της Δ΄ Εθνικής φαίνεται και από παραίτηση ομάδων που οδηγήθηκαν εξαιτίας της σε οικονομική καταστροφή όπως η Πέρα Κλούμπ που ξόδεψε τα τελευταία 2 χρόνια 600.000 ευρώ περίπου!

  Όσο για το κακό όνομα της Χίου λόγω της βίας στα γήπεδα καλό θα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες του και να σκεφτεί για το επόμενο πρωτάθλημα ότι δεν θα λειτουργήσει σωστά αν διαιτητεύει κάποιος 2 ή ακόμα και 3 παιχνίδια την ημέρα!!!

  Άλλωστε εάν στεναχωριέται μόνο ένας δημοσιογράφος για τη μη εκπροσώπηση του νησιού μας και παράλληλα την ουσιαστική υποβάθμιση του ποδοσφαίρου στη Χίο και οι υπεύθυνοι αδιαφορούν τότε .κλάφτα Χαράλαμπε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.