Στοίχημα

Σοβαρός παίκτης δε νοείται να διαβάζει κάποιους οι οποίοι έχουν καλλιεργήσει συμπεράσματα, έχοντας ασχοληθεί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο με 100 - 150 αγώνες οι οποίοι το λιγότερο θα πηγάζουν από δεκατρία έως και δεκαέξι πρωταθλήματα..!

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο εν λόγω ειδήμων μετά από αυτή τη «μελέτη» τέλος πάντων, το λίγο - λίγο θα καταλήξει να έχει άποψη βάση προγνωστικών σε τουλάχιστον 40 με 50 αθλητικά γεγονότα, τα οποία φυσικά, λόγω ότι είναι αρκετά, θα έχουν προκύψει από πρόχειρη επιλογή λόγω έλλειψης χρόνου και συγκομιδής στοιχείων, και φυσικά σε πλαίσια ασήμαντης μελέτης.. ή οποία θα έχει διενεργηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο «γόνατο».

Όποιος παρακολουθήσει κάποιον που ακολουθεί και υιοθετεί αυτή τη πολιτική, αλλά και τον τρόπο ανάλυσης των αθλητικών γεγονότων που επιλέγει, το πολύ σε 1 μήνα θα έχει καταλάβει πόσο λάθος τακτική είναι η ενασχόληση με υπεράριθμα γεγονότα, ενόψει ότι θα είναι ήδη προφανές, η απρόβλεπτη απώλεια χρημάτων που θα έχει γίνει αντιληπτή, και η οποία υπό την ίδια κατεύθυνση θα προκύπτει και θα επαυξάνεται μόνιμα και στο άμεσο μέλλον ως κόλαφος, στη περίπτωση όσων θα εξακολουθούν να βαδίζουν σε αυτό το μονοπάτι..

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν «χτυπάω» πρόσωπα άλλα νοοτροπίες, και όταν μιλάμε για τον βωμό των θολών νερών της παραπληροφόρησης, τότε είναι που πρέπει να αποφύγουμε την επαφή με μέσα μαζικής παρερμήνευσης και αποβλάκωσης, τα οποία είναι και οι πηγές άντλησης λανθασμένων όρων, τρόπων στρατηγικής, και άλλων άχρηστων κατά τα άλλα προνομίων που θέτουν μέσω των μέσων αυτών, κάποιοι που αυταπατώνται έναντι της γνώσης που πιστεύουν ότι έχουν πάνω στο στοίχημα , ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται χωρίς να θέλουν να το καταλάβουν μπροστά σε ένα μικρόφωνο, το οποίο χρησιμοποιούν λέγοντας οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ακροαματικότητα εξυπηρετώντας και υπηρετώντας κατά αυτόν τον τρόπο το προσωπικό τους βιοποριστικό οικοδόμημα

Όταν πιάσει «μπόρα» σε ένα κουπόνι του Σαββάτου.., κάποιοι ειδικοί περιμένουν λέει να κάνει ξαστεριά την Κυριακή, ..και άμα και τη Κυριακή πέσει το ξύλο της πολικής αρκούδας λέω εγώ.., μετά πάρε τ΄αυγό και κούρευτο..

Τα προγνωστικά τα διαβάζουμε για να αποκτήσουμε και κάποιες αντιλήψεις τρίτων πάνω στις επιλογές, όχι για να τις κάνουμε ξερή αντιγραφή..

Εγώ όταν χάνω ξέρω πάντα ότι φταίει το δικό μου το κεφάλι, γιατί οι επιλογές είναι δικές μου κι όχι του γείτονα… σε άλλη περίπτωση θα ήταν πιο βολικό και για μένα να μου φταίει ένας τρίτος και να κάθομαι μετά και να του ρίχνω φάπες.., δε βγαίνει τίποτα όμως έτσι.. μόνο χρήμα βγαίνει.. και από τη δική μου τσέπη βγαίνει.. ο καρπαζοεισπράκτορας δεν έχει να χάσει τίποτα..

Κάποιοι δυστυχώς παντρεύεστε τον πονοκέφαλο άλλων (προγνωστικά τρίτων) με δική σας πρωτοβουλία.. σφάλετε, και δεν έχετε εμπιστοσύνη στον ίδιο σας τον εαυτό, αφήστε το στοίχημα και ασχοληθείτε με κάτι άλλο που σας γεμίζει..


Όταν τρέφεις την ιδέα πως θα μπορείς να κερδίζεις στο στοίχημα έτσι επειδή θα έχεις ρέντα και την τύχη με το μέρος σου, το λιγότερο είσαι ένας καημένος που πολύ σύντομα θα είσαι και καμένος από την όλη διαδικασία..

Η τύχη δεν προκύπτει ως παράγων που μπορεί να δικαιολογήσει βάσιμο το γεγονός ότι θα κερδίζεις έτσι με το τσαμπουκά.
Στόχος δεν μπορεί να θεωρηθεί το κυνήγι του συνεχόμενου και επαναλαμβανόμενου κέρδους.. (σερί..)

Αν τύχει και κερδίζεις συνεχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεώρησε το γεγονός ως επίτευξη ανύπαρκτου στόχου, βάλε φρένο στον ενθουσιασμό, και βάλε καλά στο μυαλό σου πως αργά ή γρήγορα θα χάσεις..

Καμιά φορά στο τάβλι έρχονται τα πράγματα έτσι, που δεν το συνεχίζει κανείς ούτε στη φυλακή..

Κάπως έτσι είναι κι όταν χαθεί η μπάλα.. και στο στοίχημα ..χάνεις, ..αρχίζεις και χάνεσαι, και απλά δεν βλέπεις ότι δεν πρέπει την συγκεκριμένη στιγμή να συνεχίσεις.. όπως στο τάβλι όταν γίνεται μαρς..

..δηλαδή συνεχίζεις χωρίς να υπάρχει σωτηρία.., και γίνεσαι το όραμα του book που σε θέλει ταραγμένο.., άπληστο, νευρικό, μη συντηρητικό, και δια βεβαιωμένα επιθετικό, και εκτός εαυτού.. για να σε ροκανίζει μέχρι να φτάσει μεδούλι απ’ το κόκαλο.. Εεε.. δε λέει.., «κάνε στάση να κατέβω.. να το βάλω στα πόδια..»

Ο book δεν χάρισε λεφτά ποτέ και σε κανέναν, αν μπορεί και της ίδιας του της μάνας να ρουφήξει το μεδούλι με το καλαμάκι θα το κάνει..

Ο ενθουσιασμός είναι ένα χαρούμενο συναίσθημα που μπορεί να έρχεται και να «φεύγει» από μόνο του μέσα σε δευτερόλεπτα ανάλογα με τις τρέχουσες εξελίξεις.. σκοπός είναι να μπορείς να τον φιλτράρεις..

Ενθουσιάζεσαι.. και είναι χαρούμενο το γεγονός.., αλλά προκύπτει και το αντίθετο, όπως η τύχη μπορεί να σε συνεπάρει και να σε στείλει «πακέτο».., έτσι και ο ενθουσιασμός μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά και να σε στείλει «αδιάβαστο».

Ο ενθουσιασμός μπορεί να σε μεθύσει.., αν το καταφέρει, τότε χάνεις εσύ ο ίδιος τα λογικά σου και σκάβεις το λάκκο μονάχος σου, για να μπεις μέσα όρθιος και όσο πιο βαθιά γίνεται..

..το περί ενθουσιασμού ανάγνωσμα.. ισχύει γενικότερα και σε καθημερινά ζητήματα της ζωής που έχουν ψηλά το δείκτη σοβαρότητας, ο ενθουσιασμός δεν βγαίνει πάντα σε καλό.., κι αυτό γιατί προκύπτει πρόχειρο ως συναίσθημα λόγω της ιδιότητας που έχει να μεταλλάσσεται γρήγορα.., με αποτέλεσμα να σε προδίδει και καμιά φορά ακριβώς την πιο ακατάλληλη ώρα..

Ο αυτοευτελισμός άμα έρθει δυσκολεύεται να φύγει.. γιατί εκεί μιλάμε για το τελικό πλέον στάδιο που μπορεί να οδηγηθεί κάποιος μόνο επειδή καλλιέργησε στο γόνατο την ιδέα για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό.

Μόνο με ευκαιρίες ή μόνο με παγίδες, τζόγος δεν υπάρχει.. πάντα και τα δύο είναι παρών..

Αν είναι να μην ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο γιατί να ασχοληθείς τότε.. για να έχεις να λες..; τι θα κερδίσεις..; τίποτα !

..στα χαμένα σίγουρα θα πάνε χρήμα, και πολύτιμος χρόνος.., εάν εξακολουθείς λοιπόν να βαδίζεις σε τέτοια παράμετρο τότε αν μίτοι άλλο έχεις πάθει θλάση στον εγκέφαλο

Βλέπω μερικοί γνωστοί και μη, να αξιολογούν με το δικό τους τρόπο μια ομάδα, δέχομαι τον οποιονδήποτε τρόπο εκτός από αυτόν.. που θέλει να βάζω κάτω το κουπόνι και το ποσοστό έχοντας «άγρια μεσάνυχτα» για τα στοιχειώδη των δύο ομάδων όπως αγωνιστική παρουσία, ενεργητικό-παθητικό, τα βασικά τεκμήρια δηλαδή.., μιλάμε γι’ απίστευτα έργα…

Τα όπλα του παίκτη είναι 3.. το μονό αποδεκτό, η δυάδα, και η τριάδα, το πρώτο είναι οπλοπολυβόλο, το δεύτερο περίστροφο, και το τρίτο σφεντόνα, αν συμπεριλάβουμε ως επιλογή και την περίπτωση με πάνω από 3 γεγονότα, εκεί είσαι με γυμνά χέρια και αντιμετωπίζεις το «τέρας» όπως ο Ηρακλής το Μινώταυρο, διαλέγεις λοιπόν όπλο.., πας στον πόλεμο.., και παίζεις το κεφάλι σου με δική σου ευθύνη.

Όταν λοιπόν κάποιος έχει προσβληθεί από την κακή έννοια του τζόγου, και χαθούν οι ισορροπίες, το μόνο σίγουρο είναι πως όλη μέρα ασχολείτο ποντάροντας σε οτιδήποτε περπατάει, πετάει, και κολυμπάει, έτσι ο τζόγος μπορεί και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθορίζει τρόπο ζωής και ρουτίνας, διαστρεβλώνει σε ανύποπτο χρόνο οικονομικά μεγέθη, προκαλεί στενοχώριες και στιγμιαίες χαρές, συγκινήσεις, διανοητικές συγκρούσεις σε επίπεδο αντίληψης με τρίτα πρόσωπα, σε κάνει περίεργο ηθικολόγο αλλά και επιθετικό ιδεολόγο θα έλεγα με άνεση. Αν ερωτηθώ το εάν είμαι παθητικός τζογαδόρος, υπό αυτές τις συνθήκες δεν είμαι ούτε και θα γίνω ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.