Πέμπτη, Δεκεμβρίου 1

Μειώθηκαν οι υποβιβασμοί σε τέσσερις ομίλους και στον 9ο της Μίκρας

Ελαφρώς πιο... ευχάριστα ήταν για τις ομάδες τεσσάρων ομίλων της Δ' Εθνικής τα νέα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. 
Σε αντίθεση με το αρχικό πλάνο που επρόκειτο να καταθέσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος, μειώθηκε ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της φετινής σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα από τους ομίλους 2, 3, 8 και 9.
 Συγκεκριμένα, σε καθέναν από τους παραπάνω ομίλους των 15 ομάδων, την... άγουσα για τις τοπικές Ενώσεις θα πάρουν τα τελευταία επτά σωματεία και όχι τα οκτώ, όπως αρχικά αναμενόταν.
 Κατά τα άλλα, στους υπόλοιπους ομίλους ισχύει ό,τι είχε γνωστοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. 
Επτά ομάδες θα υποβιβαστούν και στους ομίλους των 14 ομάδων (1, 6, 7, 10), ενώ έξι ομάδες θα χάσουν τη... μάχη στους ομίλους των 12 και 13 ομάδων (4 και 5, αντίστοιχα). 


Να σημειωθεί ότι συνολικά θα υποβιβαστούν 68 σωματεία στα τοπικά πρωταθλήματα. Από την άλλη, οι δέκα πρωταθλήτριες θα ανέβουν στη Football league II, ενώ από την τελευταία επαγγελματική κατηγορία στη Δ' Εθνική θα βρεθούν πέντε ομάδες (δύο από κάθε όμιλο και μία από μπαράζ).

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2012-13
Παράλληλα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε και τις αποφάσεις της για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρηθεί ο αριθμός των 96 ομάδων και στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-2014. Ετσι, την επόμενη αγωνιστική περίοδο:
-Θα προβιβαστούν στη Γ' Εθνική οι 6 πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων των 16 ομάδων.
-Θα υποβιβαστούν από τη Γ' Εθνική 14 ομάδες.
-Θα υποβιβαστούν στα ενωσιακά πρωταθλήματα 36 ομάδες.
- Θα προβιβαστούν από τα ενωσιακά πρωταθλήματα 28 ομάδες (σ.σ. όπως και φέτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.