Παρασκευή, Ιανουαρίου 25

ΕΠΣΧ..Εκλογές από τα παλιά....
Εποχές με υψηλούς τόνους και αντιμαχόμενα στρατόπεδα...

Απρίλιος 2005
Πρώτες βολές από το δίδυμο Δ. ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗ – Σ. ΑΝΕΖΙΝΗ
ΠΟΛΙΤΗΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


19/04/2005
Δίδυμο» για τις εκλογές της Ε.Π.Σ. με προοπτικές ευρύτερης συμπαράστασης

Το ντέρμπι των επικείμενων εκλογών της ΕΠΣ Χίου στις 18 ή 20 Μαΐου, εκτός απροόπτου άρχισε επίσημα από την περασμένη Πέμπτη. «Έχουμε το ψηφοδέλτιο έτοιμο και θα το ανακοινώσουμε επίσημα σε λίγες μέρες», δήλωσαν από το βήμα του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο» τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου κ.κ. Σάκης Ανεζίνης και Δ. Φεργαδιώτης.
Το όνομα αυτού, «Ποδοσφαιρική Ενότητα» και φιλοδοξεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην Ένωση μετά από πολλά χρόνια.
Απών από τη συνέντευξη τύπου ο Ν. Σταυριανός, αλλά ωσεί παρόν, λόγω οικογενειακού προβλήματος.
Τα πυρά της ομάδας των δύο επικεφαλής της νέας κίνησης, εστιάστηκαν στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΣ Χίου κ. Γ. Σαρρή.

 Το κατηγορητήριο
Το κατηγορητήριο αναλώθηκε σε τέσσερις άξονες

 Στον παραγκωνισμό των προαναφερόμενων από το Δ.Σ., από την χρονική στιγμή που διαφώνησαν με την κατασκευή του γηπέδου της ΕΠΟ στην Καλλιμασιά.

Στα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή την επιλογή του γηπέδου.

Στις ενέργειες που οδήγησαν σε μαρασμό τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της ΕΠΣ.

Ο Δ. Φεργαδιώτης απάντησε στις κατηγορίες περί οικονομικών καταχρήσεων και για τον ρόλο που έπαιξε στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

 «Μπήκαμε στο περιθώριο»

 Πρώτος μίλησε ο κ. Σ. Ανεζίνης, ο οποίος άρχισε την σφοδρή επίθεση του, προς το πρόσωπο του Γ. Σαρρή, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Εδώ και δύο χρόνια από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία ο κ. Γ. Σαρρής εμείς μπήκαμε στο περιθώριο. Ο κ. Σαρρής μας έβαλε ειδικότερα στη μπούκα του κανονιού, από τη μέρα που έγινε η ψηφοφορία για την επιλογή του χώρου που επρόκειτο να επιλεγεί για την κατασκευή του γηπέδου της ΕΠΟ. Το δίλημμα ήταν Καλλιμασιά ή Θυμιανά. Εμείς οι τρεις ψηφίσαμε Θυμιανά για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη Χίο και δεύτερον γιατί στην ευρύτερη περιοχή της Χίου δραστηριοποιούνται δεκατρείς ομάδες».
Σε αυτό το σημείο οι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες υπενθύμισαν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Χίου, ότι στην κοπή της πίτας του Ηρακλή Θυμιανών, πριν οριστικοποιηθεί ο τόπος κατασκευής, ο Γ. Σαρρής υποστήριξε δημοσίως με την παρουσία και του Δημάρχου του Δήμου Αγ. Μηνά κ. Ι. Παντελάρα ότι το γήπεδο θα κατασκευαστεί στο χωριό τους. «Είναι 100% σίγουρο», τους διαβεβαίωσε τότε. Τι άλλαξε; Γιατί τελικά αποφάσισαν να γίνει στην Καλλιμασιά;», τον ρωτούν.

 Προαποφασισμένα

 «Όλα αυτά τα χρόνια», συνέχισε ο κ. Ανεζίνης, «έχουμε την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, να λέμε πάντα την αλήθεια. Αυτό που δεν ανεχόμαστε όμως, είναι ότι ενώ πηγαίναμε έγκαιρα στις συνεδριάσεις του Σώματος, τα θέματα ήταν προαποφασισμένα από νωρίτερα, αφού οι πραγματικές συνεδριάσεις γινόταν νωρίτερα σε συγκεκριμένη κλινική. Εμείς ήμασταν κάτι σαν γλάστρες κι αυτό δεν μπορούσαμε να το ανεχθούμε», τόνισε.

Κοινό ψηφοδέλτιο

 Ενδεικτικό των καλών προθέσεων που είχαν απέναντι στον Γ. Σαρρή αρχικά, ήταν ότι δεν είχαν καμία αντίρρηση να δεχθούν την πρόταση του για αρχαιρεσίες με ενιαί
ψηφοδέλτιο.
«Μετά όμως από τέτοιες συμπεριφορές, δεν ήταν δυνατόν να είμαστε σε κοινό ψηφοδέλτιο. Αφού συζητήσαμε με αρκετά Σωματεία, καταλήξαμε στ δημιουργία ενός συνδυασμού με έμπειρα παλιά και νέα ποδοσφαιρικά στελέχη, με ομογενοποιημένες απόψεις και προτάσεις. Την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. την τρέχουσα) θα ανακοινώσουμε επισήμως την συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες και θα παρουσιάσουμε όλα τα στελέχη του συνδυασμού μας».

«Στο χωρίο του...»

 Ο Δ. Φεργαδιώτης αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό της παρουσίας και της δράσης του στη Χίο. «Έχω έλθει από το 1980, έχω αγαπήσει τη Χίο κι ευχαριστώ όλα τα Σωματεία τα οποία, όποτε ήμουν υποψήφιος, με τιμούσαν και με αναδείκνυαν πάντα στις πρώτες θέσεις». Επιτέθηκε σφοδρότατα κι εκείνος εναντίον του Γ. Σαρρή. «Τελικά πήγε το γήπεδο της ΕΠΟ στο χωριό του. Εγώ πριν τη σχετική ψηφοφορία στην ΕΠΣ είχα προτείνει να αποφασιστεί σε Γενική Συνέλευση των Σωματείων. Να αποφασίσουν τα ίδια τα σωματεία αν θα γίνει στα Θυμιανά ή στην Καλλιμασιά. Ο κ. Σαρρής το αρνήθηκε, για τους δικούς του λόγους».


 Καταχρήσεις

Ακολούθως, ο κ. Φεργαδιώτης αναφέρθηκε στο θέμα των οικονομικών καταχρήσεων, για τις οποίες τον κατηγορεί ο Πρόεδρος της ΕΠΣ, ο οποίος διαδίδει φήμες ότι την κατάλληλη στιγμή θα δημοσιοποιήσει έγγραφα που τον καίνε.
«Με κατηγορεί ότι έχω καταχραστεί 165 ευρώ. Έχω αποδείξεις ότι αυτά τα χρήματα τα επέστρεψα στην ΕΠΣ Χίου και ήταν η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων για τη συμμετοχή μου στην επιτροπή του fair play της Ένωσης. Στη συνέχεια, πήγα απευθείας στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στη Μυτιλήνη και στο Πρωτάθλημα τζούνιορ που έγινε στον ίδιο νομό. Μόλις επέστρεψα παρέδωσα τα χρήματα».

 Βοηθός προπονητή

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα άλλο επεισόδιο του σίριαλ, το οποίο αφορούσε τον τρόπο δράσης τους για την ομάδα του Πύργου, την πρώτη σαιζόν που αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική κατηγορία.
«Τότε, όλοι είχαμε συμφωνήσει να βοηθήσουμε την ομάδα αυτή να ορθοποδήσει σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Με κατηγόρησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτση ότι στον αγώνα Πύργος – Αιολικός το Σεπτέμβριο του 2003 κατά λάθος δηλώθηκα στο φύλλο αγώνα ως βοηθός προπονητή. Γιατί το έκανε;»

Ακαδημίες

 Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γνωστό θέμα της δημιουργίας της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Ένωσης. «Το 1997, μαζί με τον τότε Πρόεδρο της Ένωσης και σημερινό Νομάρχη Π. Λαμπρινούδη και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Χαλάτση, δημιουργήσαμε τις υποδομές της ΕΠΣ, την Ακαδημία ποδοσφαίρου. Είχαμε κατορθώσει να έχουμε καθημερινή παρουσία 120 και πλέον παιδιών στα τμήματα. Από αυτά τα τμήματα βγήκανε πολλά ταλέντα που σήμερα παίζουν σε αρκετές ομάδες, όπως οι Γιοβανάκης, Μιχαλάτος, Τσαγκάτος, Βαϊντερλής, Φεγγουδάκης κλπ. Δυστυχώς, εδώ και δύο χρόνια, δηλαδή από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο κ. Σαρρής, η Ακαδημία καταργήθηκε. Αυτό αποτελεί έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου της Χίου».

 Ευρύτητα

Για να δείξει δε το μέγεθος της εμπάθειας προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι έχουν να τον βάλλουν εδώ και ένα χρόνο παρατηρητή σε αγώνα.
Τόσο ο κ. Φεργαδιώτης όσο και ο κ. Ανεζίνης τόνισαν ότι ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Χίου θα εκπλαγεί από τα στελέχη του ψηφοδελτίου που θα παρουσιάσουν σύντομα. Ονόματα που θα πιστοποιήσουν την σοβαρότητα και την κοινωνική και πολιτική ευρύτητα της προσπάθειάς τους.
Η απάντηση της ΕΠΣ Χίου, δια στόματος Γ. Σαρρή, ίσως να δοθεί με συνέντευξη τύπου πολύ σύντομα. «Θα πάρουν τις απαντήσεις που πρέπει κι ο κόσμος θα μάθει πολλά. Έχω χαρτιά στα χέρια μου, που θα τους κάψουν», δήλωσε ο ίδιος στον «π». Περιμένουμε για να κρίνουμε, όπως όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου. 


Εκλογές, Μάιος 200510/05/2005
ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
«Ελάτε μαζί μας να μιλήσουμε και πάλι για υγιές ποδόσφαιρο»

Την ταυτότητα, τις θέσεις και τις προτάσεις του, καταθέτει σήμερα στους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της Χίου, ο συνδυασμός «Ποδοσφαιρική Ενότητα». Αποκαλύπτεται και ζητά την ψήφο των Σωματείων, στις μεθαυριανές αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Χίου, με ένα υπερκομματικό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, όπως φανερώνουν τα ονόματα των υποψηφίων για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Στο κάλεσμα τους προς τους παράγοντες, υπόσχονται αρκετά, προτείνουν διάλογο με όλους, δεσμεύονται για τη δράση της επόμενης 4ετίας και τονίζουν ότι τα γραφεία της ΕΠΣ Χίου θα λειτουργήσουν και πάλι εύρυθμα, υποστηρίζοντας ότι τώρα έχουν μετατραπεί σε δικαστική αίθουσα όπου οι παράγοντες καλούνται μόνο γι’ απολογία.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση ξεκινάει με μία επίθεση που αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, οι οποίες ανακοινώθηκαν, όπως υποστηρίζουν, αιφνιδιαστικά από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου, αν και όταν είχαν ρωτήσει πριν από μια εβδομάδα, όπως υποστηρίζουν, είχαν πάρει την απάντηση «έχουμε καιρό». Όπως καταγγέλλουν οι υποψήφιοι, «Τέτοιες μέθοδοι έχουν να χρησιμοποιηθούν χρόνια στα χιώτικα δρώμενα. Δεν θα τις καταγγείλουμε αλλά θα τις αφήσουμε στην κρίση των παραγόντων του ποδοσφαίρου μας. Θα κάνουμε όμως κάποιες επισημάνσεις για να μάθουν και τα Σωματεία τι μέλει γενέσθαι.
Τα ερωτήματα:

Γιατί πήγε το γήπεδο της ΕΠΣ Χίου στην Καλλιμασιά και όχι στα Θυμιανά που ήταν πιο κοντά στην πόλη της Χίου και πιο μεγάλο όπου θα πήγαιναν και τα Σωματεία του Δήμου Χίου να προπονηθούν; Γιατί δεν μας λένε γιατί σταμάτησαν τα έργα στο γήπεδο της ΕΠΣ; Μήπως επειδή δεν υπάρχουν χρήματα;

Γιατί τόση απειρία στις εκλογές της ΕΠΟ;

Τι έκαναν στην περίπτωση που είχαν πληροφορηθεί ότι ο Πύργος Πυργίου θα τιμωρηθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ; Με ένα τηλεφώνημα τουλάχιστον θα γλίτωνε μια ομάδα το κεκλεισμένων των θυρών αφού το Φ.Α. τόσο με το Αιολικό και με την Ελευσίνα δεν ήταν τόσο αυστηρό.

Γιατί ανέβαλαν αγώνες όποτε τους συνέφερε (περίπτωση Οινούσσα – Μικρασιατική); Κάποια μέλη της ΕΠΣ είναι και Μετεωρολόγοι; Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις που μπορούν να επισημανθούν.

Γιατί τόση καθυστέρηση στα πρωταθλήματα υποδομών; Γιατί οι αγώνες γίνονται σε ώρες ακατάλληλες όπως 14:30 – 15:00 μ.μ.;

Γιατί καταργήθηκε το Εφηβικό Πρωτάθλημα; Η χρονολογία στα Παιδικά είναι παράνομη;

Τι έγινε με την Ακαδημία της ΕΠΣ Χίου όπου προπονούνταν τέσσερις φορές την εβδομάδα 100-120 παιδιά; Δεν άντεχαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να είναι όλα τα απογεύματα στο γήπεδο του Εφήβου ή στον Κοφινά; Οι παραγκωνισμένοι όμως, παράγοντες Ανεζίνης, Φεργαδιώτης, Σταυριανός, ακόμη και ο Κλήμης Γ. ήταν όλα τα απογεύματα εκεί. Ρωτάμε ακόμη και θέτουμε τον προβληματισμό σε όλους, γιατί πολλά παιδικά ματς έγιναν στο γήπεδο Εφήβου, αφού ο Δήμος Χίου έκανε το όνειρο χιλιάδων παιδιών πραγματικότητα;

Γιατί τους παρουσιάζεται τόση καθυστέρηση στις επιχορηγήσεις των ομάδων; Μήπως δεν γνώριζε τα πράγματα ή ήταν άπειρη η νέα Διοίκηση όπως την ονόμασε ο κ. Γ. Σαρρής, όταν έκανε την αναδιάρθρωση; Γιατί έλεγε ψέματα στις ομάδες ο πρόεδρος της ΕΠΣ υποστηρίζοντας ότι μέρα με τη μέρα έρχονται τα χρήματα από τον Σεπτέμβριο του 2004;

Η κάθοδος – Η δέσμευση

Αποφασίσαμε να κατεβούμε με δικό μας ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσουμε την ψήφο των ομάδων. Δεσμευόμαστε ότι:

Εφόσον έχουμε την εμπιστοσύνη σας θα δώσουμε τις επιχορηγήσεις στις ομάδες.

Μέσα στον μήνα Ιούλιο, προτού βέβαια ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, θα δώσουμε έκτακτη επιχορήγηση σε όλα τα Σωματεία και θα τα ανακουφίσουμε οικονομικά, αφού εδώ και χρόνια έχουν να λάβουν χρήματα. Τα Σωματεία δεν ανακουφίζονται με τις μπάλες που μοιράζει τώρα η ΕΠΣ Χίου, όταν μάλιστα αυτές έχουν έρθει από τον Δεκέμβριο του 2004.

Θα επανιδρύσουμε την Ακαδημία της ΕΠΣ Χίου. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα, δυστυχώς, ποδοσφαιριστές στις μικρές ηλικίες δεν θα είχαν οι ομάδες μας, αφού η ΕΠΟ στην Δ’ Εθνική εφέτος ξεκίνησε το μέτρο στην αρχική ενδεκάδα να ξεκινάνε τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι χρόνων.

Κλιμάκια

Θα ιδρύσουμε και θα λειτουργούν τα παρακάτω κλιμάκια:
Α. Ένα στο Δημοτικό Στάδιο Χίου για τα παιδιά από την πόλη.
Β. Ένα στην Καλλιμασιά ή στα Νένητα
Γ. Ένα στο Φαφάλιο ή στο Αίπος

Θα ιδρυθεί επιτροπή από αρκετούς παράγοντες από όλες τις ομάδες, οι οποίες θα παρακολουθούν τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών.

Θα ιδρυθεί μονάδα αιμοδοσίας για τους τραυματισμένους ποδοσφαιριστές

Θα ασφαλιστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Εξαγγελίες προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών Χίου

Θα τους ενισχύσουμε οικονομικά και θα αναγγείλουμε επιδοτούμενα σεμινάρια διαιτησίας τόσο με Χιώτη καθηγητή όσο και με καθηγητή από Αθήνα, με τον οποίο έχουμε έρθει σε επαφή.
Όπως είπαμε στην αρχή της επιστολής μας, δεν καταγγείλαμε κανένα, όπως κάνει η άλλη πλευρά. Πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς.
Ζητάμε την ψήφο των σωματείων όχι για να καθίσουμε σε προσωπικές καρέκλες και για να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη, όπως επιδιώκουν μερικοί, αλλά γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Δεσμευτήκαμε για τις επιχορηγήσεις από την Γ.Γ.Α όσο και για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τον Ιούλιο. Δεσμευόμαστε αν δεν έλθουν τα χρήματα σε αυτές τις ημερομηνίες σύσσωμο το Δ.Σ. να παραιτηθεί. Δεν λέμε λόγια, όπως κάποιοι άλλοι που είπαν ότι εάν το γήπεδο της ΕΠΣ δεν ήταν έτοιμο μέχρι την ημερομηνία των εκλογών δεν θα κατέβαιναν στις αρχαιρεσίες. Περιμένουμε να κρατήσουν το λόγο τους.

Από τον Συνδυασμό Ποδοσφαιρική Ενότητα

Το ψηφοδέλτιο

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. Ανεζίνης Αθανάσιος
2. Αφενδής Σταύρος
3. Γιασεμής Λεωνίδας
4. Κλήμης Γεώργιος
5. Κλήμης Ιωάννης
6. Μενεγας Νεκτάριος
7. Μιχάλας Στέφανος
8. Μπατάς Ηλίας
9. Μπλούκαρης Κωνσταντίνος
10. Πυργελή Μαρία
11. Σταυριανός Νικόλαος
12. Φεργαδιώτης Δημήτριος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Αϊβαλιώτης Σταύρος
2. Αλεξόπουλος Αθανάσιος
3. Μιχαλιός Ιωάννης

Η ''απάντηση'' από μεριάς Σαρρή.


10/05/2005
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Τρίπτυχο υποσχέσεων στο ψηφοδέλτιο Σαρρή 


«Διαφάνεια – εντιμότητα – αξιοπιστία» ονομάζεται το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα διεκδικήσει την ανανέωση της εντολής για να εξακολουθήσει να διοικεί στην ΕΠΣ Χίου η παράταξη του νυν προέδρου Γ. Σαρρή. Με 10 υποψήφιους για το Δ.Σ. και τρεις για την Εφορευτική Επιτροπή διεκδικούν τη νίκη απέναντι στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο.
Χαρακτηριστικό και των δύο η υπερκομματικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η ανακύκλωση των προσώπων. Μόνο, που από ό,τι φαίνεται το ψηφοδέλτιο της παράταξης Σαρρή, που διεκδικεί την ανάδειξη στο Δ.Σ. με δέκα υποψηφίους, έναντι 12 των άλλων, δεν έχει ανάγκη από διακηρύξεις αρχών. «Εμείς την ταυτότητά μας την έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια», φαίνεται ότι σκέπτονται.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Γιαγκίνης Κωνσταντίνος του Ανδρέα
2. Γιαμάς Νικόλαος του Αντωνίου
3. Κουκής Φραγκούλης του Δημητρίου
4. Κωστάλας Σπυρίδων του Κωνσταντίνου
5. Λίνας Κωνσταντίνος του Αντωνίου
6. Λορέντζος Ιάκωβος του Μιχαήλ
7. Μπρουζάκης Αργύριος του Δημητρίου
8. Σαρρής Γεώργιος του Παντελεήμων
9. Σιδεριδάκης Ιωάννης του Αντωνίου
10. Φρατζέσκος Γεώργιος του Κωνσταντίνου

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Γρέγος Βασίλειος του Νικολάου
2. Μαμούνας Γεώργιος του Εμμανουήλ
3. Φράσκος Μιχαήλ του Ιωάννη


Λίγες μέρες μετά, από τη θέση του νικητή...


17/05/2005

«Νικητής είναι το ποδόσφαιρο»
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Με τον αέρα του νικητή και την ευαισθησία που τον διακρίνει σαν άτομο, δύο μόνο μέρες μετά τις αρχαιρεσίες που τον ανέδειξαν σε απόλυτο κυρίαρχο στην ΕΠΣ Χίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Σαρρής με άρθρο του λακωνικά αλλά περιεκτικά στέλνει πολλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, επισημαίνοντας κυρίως ότι η πόρτα της Ένωσης θα είναι ανοικτή για όλους. Προαναγγέλλει μάλιστα αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ένωσης.

«Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα Σωματεία της Ένωσης για την συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες όπου ως γνωστό διεξήχθησαν με αρκετά καλές διαδικασίες.
Ο νικητής αυτών των εκλογών στην Ε.Π.Σ. Χίου να είναι το ποδόσφαιρο, έχει ανάγκη από όλους και λυπάμαι που με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει δεν θα εκπροσωπείται και το άλλο ψηφοδέλτιο στο Δ.Σ.
Δεσμευτήκαμε στη Γενική Συνέλευση ότι θα το αλλάξουμε και θα το κάνουμε σύντομα. Πιστεύω ότι ένα σύστημα απλής αναλογικής θα είναι το ιδανικότερο.
Πέρα από προσωπικές αντιπαλότητες που υπήρξαν τον τελευταίο καιρό στο Δ.Σ. πιστεύω ότι και η πλειοψηφία των υποψηφίων στο άλλο ψηφοδέλτιο ενδιαφέρεται για το καλό του ποδοσφαίρου.
Δηλώνω λοιπόν ότι οι πόρτες της Ένωσης είναι ανοιχτές για όλους, προτείνω να συμμετέχουν όλοι στα Δ.Σ., να τους δίνεται ο λόγος, να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν στις επιτροπές.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την αναβάθμιση του αθλήματος σε όλους τους τομείς.
Τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά θα τον ακούσετε στην φετινή Γενική Συνέλευση που θα γίνει μετά το τέλος της φετινής περιόδου.
Επιγραμματικά θα ήθελα να σημειώσω ότι το μεγάλο βάρος θα δοθεί στις υποδομές, στην καλύτερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Στην καταπολέμηση κάθε είδους βίας, στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση της Ένωσης στην ΕΠΟ για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της Ενώσεως και των σωματείων».


Και η  πιο πρόσφατη εκλογική μάχη....

Το ψηφοδέλτιο του νυν προέδρου Γ. Σαρρή επανεξελέγη στην ΕΠΣ Χίου

Το ψηφοδέλτιο του νυν πρόεδρου Γιώργου Σαρρή επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Χίου, που ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα. Οι εκλογές έγιναν σε δύο μέρη, αφού το βράδυ της Δευτέρας, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, μόνο ο νυν πρόεδρος (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ) αλλά και ο Φραγκούλης Κουκής, παίρνοντας από 18 ψήφους, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, δηλαδή το μισό συν ένα, ώστε να εκλεγούν όπως ορίζει το καταστατικό της Ένωσης.
Έτσι διενεργήθηκαν επαναληπτικές εκλογές με συμμετοχή και των δύο ψηφοδελτίων (των κυρίων Σαρρή και Αμέντα) ώστε να συμπληρωθούν οι 7 κενές θέσεις που υπήρχαν στο συμβούλιο και οι δύο για την εξελεγκτική επιτροπή (είχε εκλεγεί ήδη από τη Δευτέρα ο κ. Ταναΐνης με 16 ψήφους).
Το ψηφοδέλτιο του νυν πρόεδρου έλαβε 18 ψήφους, ενώ αυτό του κ. Αμέντα πήρε 10.
Στη χθεσινή διαδικασία ψήφισαν 28 από τα 30 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου. Απουσίαζαν η Μικρασιατική (που είχε επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας, πάρει απόφαση το Δ.Σ. της για αποχή από τις εκλογές) και το Πιτυός.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων εκλέχθηκαν, εκτός από τους Σαρρή και Κουκή, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Διαφάνεια, Εντιμότητα, Αξιοπιστία» του νυν πρόεδρου της ΕΠΣΧ. Φυσικά σ’ αυτό βοήθησε και η απόφαση του Κώστα Λίνα, ο οποίος ήταν σ’ αυτό, να αποσυρθεί για το καλό του συνδυασμού, ώστε να βγουν οι 7 συνάδελφοί του και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει μέσα στο νέο διοικητικό συμβούλιο και κάποιος υποψήφιος από το συνδυασμό του Σιδερή Αμέντα.

Οι ψήφοι που έλαβαν
Αναλυτικά μετά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Σαρρή είναι: Αφενδής 18, Βενέτης 18, Γιαγκίνης 18, Γιαμάς 18, Κωστάλας 18, Φρατζέσκος 18, Κοτσώνης 17 και Λίνας (που είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από το ψηφοδέλτιο) 1.
Έτσι όλοι τους, εκτός από τον Κώστα Λίνα, μαζί με τους Σαρρή και Κουκή, εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΧ που θα συγκροτηθεί σε σώμα αύριο στις 8 το βράδυ.
Για την εξελεγκτική επιτροπή έλαβαν: Γρίγος 15, Κοντοποδιάς 15. Εκλέχθηκε και ο Ταναΐνης (από τη Δευτέρα) με 16 ψήφους.
Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ποδοσφαιρική Ανανεωτική - Ενωτική Κίνηση» Σιδερής Αμέντας έλαβε 10 ψήφους και οι υπόλοιποι υποψήφιοί του: Καμπούρης 10, Τσατσαρώνης 10, Φεργαδιώτης 9, Μπόλλας 9, Μανωλάκης 9, Μένεγας 4, Καλαγκιάς 3, Κριμιζής 2, Ροδίτης 1. Στην εξελεγκτική Λορέντζος 8, Φύλλας 4, Καζάνας 3.

Θυσιάστηκε για το «συνδυασμό»!
Ο ΚΩΣΤΑΣ Λίνας, ένας πραγματικός εργάτης στην τελευταία διοίκηση της ΕΠΣ Χίου, ήταν αυτός που ουσιαστικά θυσιάστηκε για να μπορέσει να εκλεγεί αυτοτελώς το ψηφοδέλτιο του νυν πρόεδρου Γιώργου Σαρρή στη 2η χθεσινή ψηφοφορία.
Το μέλος, μέχρι χθες στο Δ.Σ. της ΕΠΣΧ, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη διαδικασία και έτσι ψηφίστηκαν οι 7 υπόλοιποι συνάδελφοί του, οι οποίοι και εκλέχθηκαν άνετα στο νέο Δ.Σ.
«Δεν πάω για καρέκλες στην ΕΠΣ Χίου, ούτε ήμασταν κουρασμένα παλικάρια, όπως μας χαρακτήρισε ο Σιδερής Αμέντας. Με τη δική μου θέληση βγήκα από το ψηφοδέλτιό μας, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην εκλογή. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε όποιο πόστο μου ζητηθεί», τόνισε ο Κώστας Λίνας.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ο κ. Λίνας να χρησιμοποιηθεί στις Μικτές και πιθανότατα να αναλάβει Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΠΣΧ.
Στ. Πικούνης - Ν. Ζερβόπουλος

Οψόμεθα....

15 σχόλια:

 1. ΠΟΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. tora poion exei antipalo o proedros?
  poy einai oi pitzamatoi oeo?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ααααχχχχ τι μας θύμησες....παλιές καλές μέρες.Από όλα είχε το πρόγραμμα. ιδίως το 2005,από υπονοούμενα για τα οικονομικά μέχρι σκληρές προσωπικές κόντρες και πάνω από όλα είχαμε και ¨Πατριάρχη¨.Τώρα τι? ούτε καν αντίπαλους( που ναι το μανιφέστο οέοοο?).Γαμώ την γκαντεμιά μας εκλογές του καναπέ θα χουμε.Εκτός αν γίνει το θαύμα και βγουν όλοι κερδισμένοι και κυρίως τα σωματεία.
  Συνεχίζεται......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάνε αυτά. Όλα τα πρόβατα στο μαντρί τώρα και όποιος τολμήσει να σηκώσει ανάστημα τον έφαγε η μαρμάγκα. Μία από τα ίδια, στο ίδιο έργο θεατές. Τι σας κάνει εντύπωση? Το γλείψιμο, οι κωλοτούμπες, τα σάλια, οι υποκλίσεις, ο δουλοπρεπισμός? Τι από όλα? Εφήμερες συμμαχίες για μικροσυμφέροντα, για το ονόρε, για τη καρέκλα και για τη μούρη. Σε λίγο καιρό οι ίδιοι που αισθανόντουσαν να αδικούνται και τώρα σιωπούν σαν πεθαμένοι θα φωνάζουν και πάλι, θα τους πετάξουν ξανά κανένα κόκαλο να γλύψουν και θα μπουν στη τρύπα τους. Δηλαδή τι περιμένετε? Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν έχει απολύτως το παραμικρό νόημα να ασχολείστε με την διαδικασία? Αφού είναι και πάλι όλα σικέ. Κάποιος είπε για μανιφέστο πιο πριν. Αυτοί που το έβγαλαν δεν ντρέπονται τώρα? Βαρεθήκαμε τους ψευτοεπαναστάτες και ήθελα να ήξερα αυτοί δεν βαρέθηκαν να αυτογελιοποιούνται στα μάτια των υπολοίπων? Εμετός και αηδία.
  Και ανώνυμε 7:29 δεν θα έχουμε εκλογές του καναπέ αλλά εκλογές του «γλουτού», για να το πω ευγενικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 9:02 Συμφωνώ μαζί σου αλλά είπα να το ξεκινήσω χαλαρά, όπως βλέπεις γράφω "συνεχίζεται"
  Σιγά σιγά θα πούμε και θα θυμίσουμε στους νέους, όχι απαραίτητα ηλικιακά, ( γιατί είναι νεόφερτοι και από συμφέρον όπως λες και συ και άσχετοι )
  πολλά, αποδείξεις για αρκετά θα χουμε.Σιγά -Σιγά έχει μέρες ακόμα, άσε να δοθεί πρώτα η παράσταση της Τετάρτης και βλέπουμε.
  ο 7:02

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι να θυμίσεις αφού καταλαβαίνεις τη ματαιότητα. Δείχνεις ευφυής άνθρωπος. Χαμένος κόπος. Και να διαβάσουν ότι γράψεις οι «ενδιαφερόμενοι» ξέρεις τι θα κάνουν? Θα πουν «αντε και γ…. μα…». Διαφωνείς? Θα απευθυνθείς σε παχύδερμα των οποίων η τσίπα είναι κάτι το άγνωστο. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ένα δυστυχώς συντριπτικά μικρό ποσοστό σκεπτόμενων, ου θα κουνήσουν με νόημα το κεφάλι τους αλλά θα σιωπήσουν. Θα σιωπήσουν διότι ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα λοιδορηθούν. Το ποδόσφαιρο είναι και αυτό ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας. Κοίτα γύρω σου. Τι θα δεις? Αυτά που θα περιγράψεις. Τι άλλαξε? Τι θα αλλάξει? Σε τι ελπίζεις? Φωνή βοώντος εν τη ερήμω διότι αυτό έχουν καταφέρει. Θα σε πουν εμπαθή, πικραμένο, άρρωστο, μαλάκα (όχι αυτό έπαψε κύριοι να είναι κακή λέξη), κομπλεξικό, ρεμβασιστή και ότι άλλο θέλεις. Μπες σε παρακαλώ στην ουσία. Τι τους νοιάζει και τι επιδιώκει ο καθένας από αυτούς σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Μία νίκη, μία εύνοια, μία μαγκιά, μία εξυπνάδα, μία κουτοπονηριά, μία καρέκλα. Άκουσες μία πρόταση, μία ιδέα κάτι καινοτόμο? Τίποτα απολύτως. Η ζωή γύρω μας αλλάζει μέρα με τη μέρα και όλοι λειτουργούν λες και δεν τρέχει τίποτα. Ματαιοπονούμε σε σημείο απελπιστικό και πρωτόγνωρο. Θα το αποκαλούσα μαζοχισμό πλέον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 9.59 ειπαμε σε καλο επιπεδο τα σχολια στο μπλογκ αλλα εσυ το παρακανες...δυσκολα βαζεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιατί έριξα το επίπεδο? Για ουσία και όχι για «παραπολιτική» θα αναφερθούμε ποτέ? Τέλος πάντων είμαι προφανώς εκτός κλίματος με άλλου είδους ανησυχίες και δεν ταιριάζω στην παρέα σας. Επιστρέφω στο καβούκι μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οχι βρε, δε καταλαβες, δεν ηταν μομφή το σχόλιο μου στα γραφόμενα σου.
  Το αντίθετο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ θα κάνω την απόπειρα να καταθέσω σκέψεις και θέλω να μου πεις αντίστοιχες προτάσεις ή διαφωνίες. Ουσία κύριοι θέλω. Τέρμα οι τρίχες.

  Έχουμε και λέμε:

  1) Διαφάνεια στα σωματεία.
  Που είναι το ανύπαρκτο κράτος?
  Τέρμα στο χρήμα σκοτεινή απόχρωσης. Όλα να περνάνε σε βιβλία με ατέλειωτο έλεγχο. Οι ομάδες αποκτούν φορολογικό μητρώο και υποβάλλουν δήλωση. Τι θα πει ερασιτεχνισμός και μαλα….. Που τον είδατε? Έτσι είναι ο ερασιτεχνισμός? Μία απάτη και μισή είναι. Οι πάντες γνωρίζουν για χρήματα που παίρνουν παίκτες, προπονητές κ.λ.π.. Από ποιες τσέπες βγαίνουν και πως? Σε ποιες τσέπες μπαίνουν? Αποδείξεις κύριοι για τα πάντα. Ο μαλάκας λαός που βρίσκει και πληρώνει σαν κερατάς? Όποιος δεν μπορεί κλείνει το μαγαζί και αντίο. Η ΕΠΣ εισπράττει πρόστιμα και ότι άλλο ναι ή όχι? Τι τα κάνει? Έχει ΑΦΜ? Υπάρχει πουθενά δημοσίευμα εσόδων εξόδων να ξέρει ο κάθε πολίτης τι συμβαίνει? Κάλυψη ο απάτη ερασιτεχνισμός? Πάπαλα.

  2) ΔΣ σωματείων.
  Φορολογικός έλεγχος και ξεσκόνισμα περιουσιακών στοιχείων όσων συμμετέχουν. Δεν αντέχεται ή φοβάστε? Σπιτάκι σας. Αράχτε στον καναπέ σας. Θέλετε να προσφέρεται? Πανέμορφα. Δεχτείτε έλεγχο διότι όταν ελέγξουμε τα βιβλία σας θέλουμε να είναι κάτασπρα αλλιώς κόβουμε γλουτούς. Τέρμα κύριοι τα 30 σωματεία που υπάρχουν. Για να υπάρχουν με τα ΔΣ να κάνουν δηλώσεις λες και κάνουν ανακύκλωση για το περιβάλλον και καλά τα νιάτα και οι νέοι? Τρίχες. Παρακαλάνε και εύχονται να βγει κανένα ταλέντο να το πουλήσουν να κονομήσουν. Ποιόν δουλεύουν? Εξαιρέσεις ίσως υπάρχουν αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

  3)Μέλη ΔΣ ΕΠΣ
  Πως εκλέγονται οι κύριοι αυτοί? Με τα κονέ? Προσόντα κύριοι έχουν? Εξετάσεις να δίνουν στο αντικείμενό τους. Σε ότι θα διαχειριστούν. Τώρα τι έχουμε? Ο κάθε πουθενίδης που είναι κολλητός του Νομάρχη του δήμαρχου ή του πρόεδρου τη ΕΠΣ πιάνει μια καρέκλα και είναι από αγράμματος έως πανάσχετος. Πως αύριο μεθαύριο θα ενέχει τον σεβασμό των ομάδων? Διαβάζω το κράξιμο που τρώει η Πειθαρχική επιτροπή. Μα αφού αυτοί που είναι σε αυτή είναι πανάσχετοι με το θέμα. Χωρίς νομικό αδύνατον να συσταθεί. Δεν βρίσκεται? Λουκέτο κύριοι. Στο καλό. Παίξτε πρέφα. Θέλευε ποδόσφαιρο ή κάτι σαν ποδόσφαιρο? Οι εποχές άλλαξαν.

  3) Κανονισμοί.
  Έλεγχος συνεχής.
  Να επιτρέπεται σε όποιον διαπιστώνει παραβάσεις ΚΑΠ, Πειθαρχικού κώδικα να μπορεί να καταγγείλει στην αδέκαστη ΕΠΟ είτε ανήκει σε σωματείο ή όχι. Στην αδέκαστη ΕΠΟ, όχι σε αυτή των συμφερόντων πάσης φύσεως, αποχρώσεων και κομμάτων της ξεφτίλας και της ασυδοσίας του εκάστοτε Μαρινάκη Βαρδινογιάννη Κόκκαλη κ.λ.π. Και όποιος παρανομεί αντίο μαζί με την ΕΠΣ και λουκέτο με τη μία. Δεν υπάρχει κίτρινη κάρτα. Κόκκινη με τη μία. Σπίτια σας κύριοι.

  4) Σας αρέσει να παίζεται Α΄κατηγορία?
  Περίφημα. Υποχρεωτικά τμήμα υποδομής με προπονητή που να διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο. Προπονητές ομάδων με εξετάσεις συνέχεια. Δεν βρίσκεται προπονητή? Πρόβλημά σας. Παίξτε μαντολίνο ή στην Β αν υπάρχει που στο νησί μας είναι αχρείαστη διότι έπρεπε το πολύ να υπάρχουν 10-12 σωματεία και να πάνε εκεί τα παιδιά μας. Συνεπώς μπάλα κομμένη. Ας μείνουν 5 σωματεία αλλά σωματεία ουσίας. Ας γίνουμε Σκωτία με 10 γύρους. Ε και? Τι θέλετε να βλέπετε? Τους άμπαλους που βλέπουμε κάθε βδομάδα με τα 500 κιλά και ταλαιπωρούν το πετσί?

  5)Χίος ειδικότερα.
  Θέλει ομάδα να ανέβει κατηγορία? Μονιάστε πράγμα αδύνατον στο νησί μας που ο ένας πάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Η χαρά μας είναι η αποτυχία του άλλου. Πείτε ότι όποια ομάδα ανέβει, αν θέλει παίκτη να πληρώσει άντερα και συκώτια να τον πάρει γιατί είμαστε ηλίθιοι. Μην το παίζουμε υπεράνω αλλά υπογείως σκάβουμε λάκκους. Ας προσέχαμε και είμαστε άξιοι της τύχης μας. Βέβαια αυτή η πρόταση εμφανίζεται από διάφορους ως προπέτασμα καπνού. Και πάλι τρίχες. Δεν το εννοούν. Το λένε για να το λένε.

  6)Διαιτησία
  Χμ… άστο για να πει και τίποτα κανένας άλλος αν έχει πραγματικά ανησυχίες και προτάσεις και εδώ είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. EXO PATHEI PLAKA POIOS EISAI RE FILE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

  http://www.politis-chios.gr/2004/20072004/20072004,2340.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. opa poy ta vrikes re file? dikaionete o parapano poy le gia kolotoumpes.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.