Τρίτη, Ιουνίου 11

Η επωδός της ΕΠΟ προς το ποδοσφαιρικό παρελθόν στη Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν διαρκής: "Και σεις τα ίδια κάνατε"!

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο της ΕΠΟ, απόφαση σε 30 ημέρες



Συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η αίτηση που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς και ζητούν την έκπτωση του Δ.,Σ της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Μέχρι την Δευτέρα οι δύο πλευρές θα καταθέσουν προτάσεις ενώ η απόφαση αναμένεται μέσα σε 30 ημέρες.
Υπέρ της ΕΠΟ μετά από δική της επίκληση έκαναν παρέμβαση ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αρνήθηκαν να κάνουν παρέμβαση ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος.
Επίσης υπέρ της ΕΠΟ έκαναν πρόσθετη παρέμβαση 43 Ενώσεις.  Υπέρ των ΕΠΣ που προσέφυγαν,  έκαναν παρέμβαση ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο, καθώς και ο ίδιος ο δικηγόρος.
Στην αρχή της διαδικασίας οι δικηγόροι της ΕΠΟ υποστήριξαν ότι το αποτέλεσμα  των εκλογών είναι νωπό, δεν μπορεί να καθυποταγεί η πλειοψηφία στις ορέξεις τις μειοψηφίας και επικαλέστηκαν έλλειψη δικαιοδοσίας του δικαστηρίου. Γιατί η έκπτωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ είναι θέμα της Γ.Σ.
Ως μάρτυρας των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου  παρουσιάστηκε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος στις τελευταίες εκλογές, Βασίλης Γκαγκάτσης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: 
-Έχει προληφθεί η ανίψια του πρόεδρου κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό που λέει για απαγόρευση πρόσληψης μέχρι τέταρτου βαθμού συγγένειας.
-Η συγχώνευση Γ΄-Δ΄  Εθνικής δεν είναι νόμιμη. Από τους πρώτους μήνες της θητείας αυτού του Δ.Σ οι κανονισμοί και το καταστατικό πάνε περίπατο.
-Η συμφωνία για το μνημόνιο των ποδοσφαιριστών έπρεπε να γίνει αλλά όταν θα επιτρεπόταν, τη στιγμή που έγινε απαγορευόταν.
-Δεν υπάρχει θέμα από την FIFA και την UEFA. H FIFA παρεμβαίνει όταν το αυτοδιοίκητο προσβάλλεται υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων της ΕΠΟ με μέλη της και αρμόδιο είναι το δικαστήριο σας όπως ορίζεται από το άρθρο 2 του καταστατικού .
-Αφού οι αποφάσεις της ΕΠΟ δεν προσβάλλονται πουθενά, που μπορεί να προσφύγει όποιος διαφωνεί με αυτές;
-Όσες φορές παρενέβη η FIFA. παρενέβη λόγω της προσπάθειας της πολιτείας να ρυθμίσει θέματα που αφορούν την ΕΠΟ όπως το εκλογικό σύστημα.
Τους έξι λόγους που οι δύο ΕΠΣ επικαλούνται και ζητούν την έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ όπως προέκυψε από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στον Β. Γκαγκατση  νομικός σύμβουλος Θ. Κουρίδης η ΕΠΟ απαντά ως εξής:
Ο μάρτυρας της ΕΠΟ Μιχάλης Τζανόπουλος μεταξύ άλλων υποστήριξε:
-Για την πρόσληψη της ανιψιάς του προέδρου. Είναι νόμιμη επειδή την ενέκρινε η νομική υπηρεσία.
- Για την Ένωση Γ-Δ Εθνικής την αποδέχτηκε η Ένωση Β και Γ΄Εθνικής.
-Για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο αποδεχτήκαμε την πρόταση των Λιγκών και των ποδοσφαιριστών.
-Για τον Παυσανία Παπανικολάου  (Ε.γ. ΕΠΟ) έχει πτυχίο από το Πάντειο.
- Για το travel-plan εξουσιοδοτήσαμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ δει την σύμβαση.

Η πλευρά των δύο Ενώσεων ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ της ΕΠΟ και την αλληλογραφία με την και την FIFA και την UEFA: Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι Προύτζος, Σιγάλας Τζώρτζογλου, Χατζηαποστόλου, Μότσης και Μπουτζιόλης,
Παρών ήταν και ο μικρομέτοχος της ΑΕΚ και δικηγόρος των παλαιμάχων, Β. Καπετανόπουλος καθώς σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή της αντιπολίτευσης και κηρυχτεί παράνομη η συγχώνευση, η ΑΕΚ κινδυνεύει να βρεθεί στην Δ΄ Εθνική.

soccerplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.