Κυριακή, Ιουλίου 14

Αντιφάσεις από ΕΠΟ: Oι Ενώσεις τιμωρήθηκαν, αλλά μπορεί και να μην... τιμωρηθούν


H έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ είχε θέμα τις τιμωρίες των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, οι οποίες προσέφυγαν κατά της ΕΠΟ στην τακτική δικαιοσύνη
Η απόφασή που λήφθηκε είναι ουσιαστικά μια μεσοβέζικη λύση.
Και αυτό διότι επιβάλλεται μια ποινή στις δύο Ενώσεις, αλλά το "είδος" της ποινής επαφίεται στο ΔΣ της ΕΠΟ!
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο Ενώσεις μπορεί ακόμη και να μην τιμωρηθούν καθόλου.
Η εισήγηση της "ψευτοτιμωρίας" έγινε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Σαρρή που πρότεινε τιμωρία δύο μηνών για την ΕΠΣ Κιλκίς και τέσσερις μήνες για την αντίστοιχη Ένωση του Ηρακλείου.
Από τους 54 παρόντες στη Γ.Σ. η πρόταση ψηφίστηκε από τους 48, καταψηφίστηκε από τους 6.
Σε ότι αφορά την ΕΠΣ Μακεδονίας είχε δική της πρόταση, η οποία ήταν να μην υπάρξει τιμωρία για τις δύο Ενώσεις.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ και θα αντιληφθείτε το μέγεθος της αντιφατικότητας:
 
H Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. με παρόντα τα 54 από τα 56 Μέλη της
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Δηλαδή με ψήφους (48) ΥΠΕΡ και (6) ΚΑΤΑ και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:

α. Ποινή παύσης δύο (2) μηνών, από την ιδιότητα του μέλους της Ε.Π.Ο. στην ΕΠΣ Κιλκίς,

β. Ποινή παύσης τεσσάρων (4) μηνών, από την ιδιότητα του μέλους στην ΕΠΣ Ηρακλείου, λόγω σοβαρής παραβίασης των προαναφερομένων καταστατικών διατάξεων της Ε.Π.Ο. και συγκεκριμένα του άρθρου 1 παρ. 5, 6, 7 του άρθρου 2 παρ. 3 Αα, β, δ, στ, ιβ, ιγ, Β, Γα, β του άρθρου 12 παρ. δ, ζ, ια, ιγ, των άρθρων 13, 19, 20,23,24,25,26 και 29 και του άρθρου 40 παρ. Ζ εδ. 1α, όπως αυτές αναφέρονται στο ισχύον καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Ωσαύτως, η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. για τις ως άνω αναφερόμενες ποινές να λάβει οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της έκτισης των, κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να καταστούν αυτές λιγότερο επαχθείς, στον εν γένει χώρο του ποδοσφαίρου εντός της γεωγραφικής δικαιοδοσίας των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου. Επιπλέον το Δ.Σ. κρίνοντας την εν γένει στάση των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου κατά τη διάρκεια έκτισης των ποινών τους, δικαιούται σε κάθε περίπτωση να αναστείλει, μειώσει ή και να απαλείψει τις επιβληθείσες ποινές.

Ποιό είναι το σχέδιο από δω και πέρα

Μεταξύ των δύο Ενώσεων και της διοίκησης έχει επέλθει συμφωνία. Στο ΔΣ που θα γίνει στις 2 Αυγούστου θα απαφασιστεί ότι οι ποινή δεν αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα, ούτε τις μεταγραφές, ούτε την τοποθέτηση διαιτητών στους πίνακες. Άρα το κόστος της ποινής της "παύσης μέλους" εφοόσον ισχύσει θα είναι ανώδυνο.

soccerplus.gr

1 σχόλιο:

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.