Τρίτη, Ιουνίου 2

Ήγγικεν η ώρα...!!!!Ήγγικεν η ώρα λοιπόν για το ποδόσφαιρο της Χίου με τον πρωταθλητή του να βρίσκεται στη Γ' Εθνική κατηγορία, και διαφωνώ με τους περισσότερους που μιλάνε για μοναδική ευκαιρία...
Όχι κύριοι, ο Κανάρης άνοιξε την πόρτα, ο Κανάρης έδειξε σε όλους - και κυρίως στους εδώ κακομοιριασμένους -  ότι δυνατότητες και ταλέντο υπάρχουν...
Ο Κανάρης ανοίγει δρόμο στο Χιώτικο ποδόσφαιρο, δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες, ΟΛΟΙ...!!!
Κι αυτός είναι ο δρόμος της δουλειάς, του οράματος, των στόχων, του αύριο, όχι του εφήμερου πήρα έναν τίτλο και πέτυχα...Επιτυχία για το ποδόσφαιρο μας τη περίοδο που έρχεται δεν θα είναι μόνο μια καλή παρουσία του πρωταθλητή, ενδεχομένως και η παραμονή του στην κατηγορία...Επιτυχία θα είναι την επόμενη χρονιά να μπορεί ο εκπρόσωπος ή οι εκπρόσωποι του νησιού μας εκεί πάνω, να μπορούν να διαλέξουν ποδοσφαιριστές ντόπιους που θα μπορούν να σταθούν στη μεγαλύτερη κατηγορία, ποδοσφαιριστές που φέτος θα δουλέψουν για να βελτιωθούν με στόχο να αγωνιστούν σε ανώτερο επίπεδο.
Αυτή θα είναι η επιτυχία για τη Χίο και τότε και μόνο η πόρτα που ανοίγει φέτος ο Κανάρης θα παραμείνει ανοικτή για καιρό....
Στη γειτονιά μας, η Καλλονή, όταν ανέβηκε κατηγορία ο Αιολικός ήταν άφαντος και οι υποδομές πολύ μικρές αν συγκριθούν με αυτές που δημιουργήθηκαν μέσα από την πορεία της Καλλονής...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Τώρα, για άλλους ανοίγει η πόρτα και για άλλους ανοίγουν λογαριασμοί και υποχρεώσεις, και είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μας, υποχρεωμένοι να βοηθήσουν λίγο ως πολύ τη προσπάθεια....Όλοι και χωρίς καμία δικαιολογία του τύπου....Μίκρας, όταν όλοι λέγανε πως άδικος ο κόπος η άνοδος σε μια κατηγορία που έτσι κι αλλιώς θα βάραγε διάλυση, και αναφέρομαι στην τότε Δ' Εθνική...
Τώρα όλοι όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αγαπάνε τις ποδοσφαιρικές Κυριακές ,όσοι δουλεύουν για το ποδόσφαιρο αλλά και όσοι το κριτικάρουν γιατί δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να προσφέρουν σε αυτό, όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στον εκπρόσωπο μας στη Γ'Εθνική.Ας καταθέσουμε λοιπόν από εδώ την ταπεινή μας άποψη και τις όποιες σκέψεις μας, όσον αφορά τις ''βοήθειες'' που θα πρέπει να ψάξει η ομάδα αλλά και κάποιες ιδέες που ίσως βοηθήσουν τους ανθρώπους του Κανάρη στην μεγάλη προσπάθεια που θα αναλάβουν, αφού σημειώσουμε το πιο σημαντικό που πρέπει να γίνει και ήδη αυτό ακούσθηκε από το στόμα του προέδρου κ.Βουνουσάκη..


 • Όπως το αγωνιστικό τμήμα υποχρεωτικά θα ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές , έτσι και το Δ.Σ και πρώτα αυτό θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ενισχυθεί για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έρχονται..

Και όταν λέμε για Δ.Σ δεν αναφερόμαστε μόνον στους επτά και καλά αλλά και στα μέλη που θα συνθέσουν τις επιμέρους απαραίτητες επιτροπές και τμήματα.
Προφανώς, το ιδανικότερον η στελέχωση του επταμελές να γίνει από ανθρώπους που θα μπορούν να φέρουν χρήμα και να προσφέρουν δύναμη με ακόμη πιο ιδανικό αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ρίζες από το χωριό, με σημείο αναφοράς βέβαια τον νυν πρόεδρο..


 • Η ισχυρή οικονομική βάση θα προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία με τη σειρά της θα φέρει κόσμο στις κερκίδες, και ο κόσμος σημαίνει εισιτήρια και εισιτήρια σημαίνει εισπράξεις, με απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω η παρουσία της ομάδας στο Δ.Στάδιο Χίου, εκεί όπου θα μπορέσει να την αγκαλιάσει όλο το νησί.
 • Οι κύριοι κύριοι βουλευτές μας και ο Δήμος είναι σίγουρο, θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια, όχι μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο αλλά έμπρακτα στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας, με κάθε τρόπο....και ένας πολύ εύκολος για εκείνους τρόπος είναι να κτυπήσουν πόρτες που εμείς οι κοινοί θνητοί όσο κι αν τις χτυπάμε δεν θα ανοίξουν πέντε ζωές να ζήσουμε...!!!!
 • Η περιφέρεια ( που εδράζει στη Λέσβο και ο συμπατριώτης μας αντιπεριφερειάρχης ) επίσης - και λογικά - θα βοηθήσει φτάνει ο Κανάρης να διεκδικήσει και φυσικά καλό είναι να γνωρίζει από πριν ΑΝ και ΠΟΣΟ βοηθήθηκε ο Αιολικός που αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία πέρσι
 • Μια καλή κίνηση που έχουν κάνει στο παρελθόν κι άλλες ομάδες με περιορισμένα οικονομικά αλλά που ανήκαν σε κοινωνίες που διψάνε για ποδόσφαιρο, είναι η δημιουργία του ''στρατού μελών σε κλίμακα''
 • Ένα πρότζεκτ που απευθύνεται σε όλους, σε μεγάλους και μικρούς χορηγούς, αλλά κυρίως  στον απλό φίλαθλο που θα πάει τη Κυριακή στο γήπεδο, στον φίλαθλο που δεν θα μπορεί πέραν του ημερολογίου ή μιας λαχειοφόρου να βοηθήσει την ομάδα αλλά και στο κόσμο που θέλει να στηρίξει την προσπάθεια ( από κάποια υποχρέωση κ.τ.λ.π) χωρίς να πηγαίνει στο γήπεδο..

Μια παρέα από νέους και νέες του χωριού μπορούν εύκολα να φέρουν εις πέρας το συγκεκριμένο πρότζεκτ και να έχει η ομάδα σταθερά έσοδα κάθε μήνα.
Ο στόχος θα είναι ένας αριθμός ατόμων που θα μπορεί να προσφέρει ένα πακέτο τσιγάρα μίνιμουμ κάθε μήνα στη ομάδα, κάποιοι βέβαια θα μπορούν παραπάνω αλλά ποιος δεν θα μπορεί να δώσει - έστω και σε αυτές τις εποχές που ζούμε -  πέντε ευρώ το μήνα...???
10-15 λοιπόν νέοι, καταρτίζουν τις λίστες και αναλαμβάνουν ας μιλήσουμε υποθετικά πάντα, από 100-150 ανθρώπους από τους οποίους θα περνάνε κάθε μήνα να εισπράττουν το ποσό που θα ΜΠΟΡΕΙ ο κάθε ένας από αυτούς να προσφέρει στην ομάδα...
Σε πολλαπλασιασμούς και υπολογισμούς δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε αλλά το ποσόν που μπορεί να μπαίνει κάθε μήνα στο ταμείο, πιστέψτε με, είναι μεγάλο....!!!


Σίγουρα στα Νένητα ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνουν και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν , είναι σίγουρο θα τα μάθουν και θα βρουν τον τρόπο...
Από εδώ δεν θέλουμε να υποδείξουμε τι και πως θα το κάνουν....


 • Τελευταίους άφησα τους κυρίους της ΕΠΣ , οι οποίοι μάλλον δεν πίστεψαν ότι ο όποιος  πρωταθλητής τους θα καταφέρει να ανεβεί κατηγορία, οπότε δεν συμπεριέλαβαν αυτή την πιθανότητα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπως το έκαναν παλιά...

Οι κύριοι λοιπόν στην ΕΠΣ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν που βρίσκεται ο εκπρόσωπος τους ( αυτοί διοργανώνουν το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες είναι μέλη τους που χρήζουν βοήθειας και όχι μόνο ντά !!!)και να πράξουν τα δέοντα..Ας ξεκινήσουν με το πρόγραμμα αγώνων της νέας περιόδου και ας ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ πότε και ποιες ώρες θα βάζουν τα ντέρμπι κ.λ.π ώστε ο κόσμος να μπορεί να απερίσπαστος να σταθεί δίπλα στον Κανάρη...
Και αν δεν μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, ας βάλουν δουλειά, όπως δουλειά βάζουν χρόνια τώρα όλοι αυτοί που τρέχουν τις ομάδες, ας κάνουν μια χοροεσπερίδα, ένα πάρτι, δυο πάρτι, ας κάνουν ότι θέλουν αλλά να φέρουν χρήματα στο μέλος τους, το οποίο εκπροσωπεί εκείνους και ολόκληρη τη Χίο .

Όποια πρόταση ή σκέψη έχετε που συνάδει με το πνεύμα του κειμένου, μπορείτε να την καταθέσετε στα σχόλια.

υ.γ
Μέρες Μαΐου πριν 11 χρόνια έφευγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών ο Σάκης Δόκας.
Ο Σάκης Δόκας δούλεψε και στη Χίο,  μέντορας και πρότυπο για τον τότε ποδοσφαιριστή του και νυν προπονητή του Κανάρη,Χριστόφορο Τσατσαρώνη..

Μέρες Μαΐου ο μαθητής του Σ. Δόκα γεύτηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ως προπονητής....

Ο Σάκης Δούκας γεννήθηκε το 1954 στις Σέρρες και ήταν πτυχιούχος της Σχολής Αθλητισμού Κολωνίας στη Γερμανία με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. 
Έπαιζε σαν ποδοσφαιριστής ως το 1960 σε παιδικές και εφηβικές ομάδες στη Γερμανία και ερασιτεχνικές ομάδες, όπως την Φορτούνα Κολωνίας. 
Το 1980 ως 1982 εργάσθηκε σαν προπονητής στην Κολωνία, μετά εργάσθηκε σαν συνεργάτης του Τάις Λίμπρεχτ στις ΠΑΕ Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ενώ τελευταία πέρασε από Καβάλα, Πανσεραϊκό μέχρι  στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

2 σχόλια:

 1. Καλή η προσέγγιση που κάνεις.Μακάρι να αγγίξει τους μισούς.Λίγο ρομαντικό μου φαίνεται πάντως αλλά ας ελπίζουμε.
  Μια παρατήρηση θέλω μόνο να κάνω σχετικά με την αναφορά σου στην ΕΠΣ.
  Είσαι πολύ άδικος μαζί τους. Τους κατηγορείς άδικα ότι δεν πρόβλεψαν στην προκήρυξη τους τυχόν άνοδο του πρωταθλητή.
  Σου λέω λοιπόν ότι είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο με το σύστημα ανόδου-υποβιβασμού από Α σε Β μέσω των μπαράζ. Η κοινή λογική λέει πως έπρεπε σε περίπτωση ανόδου στη Γ΄Εθνική να ανέβαινε και ο τρίτος της Β΄και να πήγαιναν σε μπαράζ ο 4ο και ο 5ος. Δυστυχώς όμως το πρωτάθλημα τελειώνει Απρίλιο και τα μπαράζ του πρωταθλητή τέλη Μαΐου. Οπότε είναι σχεδόν αδύνατο και άδικο να έχεις ενάμιση μήνα 5 ομάδες να περιμένουν.
  Είπαμε κάνουν λάθη αλλά μην τους κατηγορούμαι για τα πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.