Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13

Σεφτέ με νίκη οι γείτονες....

Καλλονή-Ζάκυνθος 2-1Mε το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΛΚ τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, επικρατώντας στην πρεμιέρα του βορείου ομίλου της Ζακύνθους με 2-1 μέσα στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής.
Η ομάδα του Μιχάλη Κασάπη παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα στο ματς, όμως κρατούσε το καλό για το τέλος και με καλή απόδοση στο δεύτερο 45λεπτο, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 και να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.
Ο αγώνας ξεκίνησε με αναγνωριστικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες και την ΑΕΛΚ να παρουσιάζεται καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο και να χάνει νωρίς τις πρώτες της καλές ευκαιρίες. Μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από πλάγιο άουτ του Μήτση, ο Γάλας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 10ο λεπτό, ο Μακρίδης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί σύγχυση στην άμυνα της Ζακύνθου, ωστόσο ο τερματοφύλακας Καλαϊτζίδης τον πρόλαβε στην έξοδο και μπλόκαρε σταθερά. Η Ζάκυνθος άριχσε να ξεθαρρεύει μετά τα πρώτα 15 λεπτά, και στο 17 έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Μαρίνος έκανε χέρι στην προσπάθεια του να κατεβάσει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και έτσι πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, στο 24ο λεπτό, ο Μαρίνος κέρδισε πέναλτι, όταν μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, ο Βαλλιός άπλωσε το πόδι του με τον επιθετικό της Ζακύνθου να πέφτει στο έδαφος εντυπωσιακά και το διαιτητή Αγγελάκη να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, πετυχαίνοντας το 0-1! Μάλιστα, όλη η ομάδα της Ζακύνθου, μια αγκαλιά, αφιέρωσε το τέρμα αυτό στον αδικοχαμένο παίκτη της ομάδας Γιώργο Χίσο.

Το ημίχρονο βρήκε τη Ζάκυνθο να προηγείται με 0-1, ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα και χωρίς να έχει απειληθεί ούτε μια φορά από την ΑΕΛΚ μετά το γκολ. Μετά την ανάπαυλα όμως, τα πάντα άλλαξαν. Οι παίκτες του Μιχάλη Κασάπη βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο παθιασμένοι για τη μεγάλη ανατροπή και 45 λεπτά αργότερα, είχαν καταφέρει να γυρίσουν το ματς.

Στο 51ο λεπτό, ήρθε η πρωτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ, με τον Βλαστέλλη να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, τον Γκόντζο να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως τον Καλαϊτζίδη να μπλοκάρει την μπάλα στη γωνία του. Στο 54ωστόσο, η ΑΕΛΚ βρήκε δίχτυα, όταν κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, το οποίο εκτέλεσε ο Βλαστέλλης, ο Γκόντζος προσπάθησε για το γυριστό σουτ, όμως έβγαλε πάσα στο Γάλα, που από το δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων της Ζακύνθου, πετυχαίνοντας την ισοφάριση. Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα, με την ΑΕΛΚ να παίρνει την ψυχολογία και να γέρνει την πλάστιγγα προς το μέρος της. Αν και το 2-1 δεν ήρθε τη στιγμή, που το γήπεδο... έγερνε, αμέσως μετά την ισοφάριση, ήρθε μια προσωπική ενέργεια του Τζίμη Βλαστέλλη στο 70ο λεπτό, που απέφυγε από τα αριστερά δύο αμυντικούς και πεσμένος με σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στο δεξί "παραθυράκι" του Καλαϊτζίδη, πετυχαίνοντας το 2-1 και ταυτόχρονα την ολική ανατροπή στο "Κώστας Κεντέρης", κάνοντας τους περίπου 500 φιλάθλους της ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα στις κερκίδες.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν παίχθηκε πολύ ποδόσφαιρο, με τις διακοπές να είναι αλεπάλληλες και για αυτό το λόγο ο διαιτητής να κρατά συνολικά έξι λεπτά καθυστερήσεων, που όμως δεν έμελλε να αλλάξουν τίποτα ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΛΚ πήρε τη νίκη με 2-1 και μαζί τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην πρεμιέρα της στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η Ζάκυνθος φάνηκε πως στο ημίχρονο έμεινε στα αποδυτήρια, καταφέρνοντας με τη νωθρότητα της στο ξεκίνημα του β μέρους να βάλει ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Μιχάλη Κασάπη. Κάτι που μοιραία το πλήρωσε...

ΑΕΛΚ: Μάππας, Αγιακάτσικας, Μήτσης, Βαλλιός, Αποστολίδης, Μπακάλης (85 λ.τρ. Καλογερόπουλος), Πετρουζέλλης, Γάλας, Βλαστέλλης (79 Σαμπάνης), Μακρίδης (65 Λουκίνας), Γκόντζος
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Καλαϊτζίδης, Βασιλειάδης, Κωστάκης, Μαρίνος (61 Κόντη), Στρατομήτρης, Κατρανίτσας, Χατζηαντωνίου (68 Λιβέρης), Σμάρντουκ, Στανάιτις, Θανόπουλος (78 Αποστολόπουλος), Κρητικός
Πηγή: sportlesvos.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.