Δευτέρα, Ιανουαρίου 23

Δικηγόρος του διαβόλου...Δευτερολογία....


Ακούγοντας τον ενωσιακό προπονητή, Ν.Κλαδιά λίγο πριν στο ραδιόφωνο, επαναδιατυπώνω κάποιες ερωτήσεις - απορίες του πρώτου κειμένου σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει και αφορά τις μικτές.
Τουλάχιστον κάποιες από αυτές που εγώ εκτιμώ πως παρερμηνεύθηκαν, καθώς προσωπικά δεν καταφέρθηκα στο ελάχιστο κατά αυτής, καθ' αυτής της πρότασης.
Τα σχόλια που ακολούθησαν του κειμένου, αποτελούν κομμάτι μιας κουβέντας, δυνατότητα που παρέχει το μπλογκ και εφόσον δεν είναι υβριστικά δημοσιεύονται, ΑΥΤΌ ΑΠΑΙΤΕΊ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΜΑΣ.

  • Έγραψα για πολύ λιβάνισμα και κανέναν προβληματισμό για την πρόταση του Νίκου Κλαδιά.
Εγκώμια και σύμφωνες δηλώσεις από πολλούς σχετικά και δημοσίως αλλά κατάθεση κάποιου προβληματισμού δεν είδα από κανέναν. Και μη μου πείτε πως αυτοί θα κατατεθούν όταν και εκεί που πρέπει γιατί θα σας πω, πως, τα όμορφα λόγια λέγονται εύκολα δημοσίως, ενώ οι προβληματισμοί και οι αντιρρήσεις φοράνε μάσκες.

  • Το καλό των μικτών είναι και καλό του ποδοσφαίρου μας συνολικά??
Δεν αλλάζω πολλά στην ερώτηση...Η πρόταση λέει ξεκάθαρα πως η ομάδα των νέων που θα δημιουργείται, θα έχει συγκεκριμένο και μικρό διάστημα ύπαρξης...Τα παιδιά δηλαδή θα είναι για κάποιους μήνες μαζί και μετά θα επιστρέφουν στις ομάδες τους.
ΤΙ θα προλάβουν να αποκομίσουν μέσα σε αυτό το διάστημα. Σε ΑΥΤΗΝ την ηλικία? 
ΔΕΝ είμαι ειδικός και για αυτό ρωτάω ( δεν απαγορεύεται ή μήπως ναι?)

  • Έχουν γίνει, άλλα, εξίσου σημαντικά που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση??
  • Ένα δέντρο όταν το παραμελείς, ξεραίνεται...δεν μεγαλώνει όποτε γουστάρεις να το ποτίσεις....
Βγάζω το καπέλο στο Νίκο Κλαδιά, είναι ο πρώτος που μπαίνει στη διαδικασία να προβληματιστεί σοβαρά, για αυτό το έρμο το ποδόσφαιρο μας...μετά από πολλά χρόνια...
Αυτό και μόνο απαντά στην από πάνω ερώτηση και επιβεβαιώνει την μέχρι τώρα αδυναμία ( δεν λέω ανικανότητα, θα θυμώσει η λέξη) διοργάνωσης και διεξαγωγής, ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων τοπικά, σε αυτές τις ηλικίες...Έτσι απλά.

  • Με ποιους αντιπάλους θα αγωνίζονται και θα συναγωνίζονται παιδιά τέτοιας ηλικίας στην τρίτη τοπική κατηγορία??
Εδώ υπάρχει ένα φάουλ....
Τα θετικά για τα παιδιά τα σημειώνει ο ενωσιακός και πράγματι ευσταθούν ( άσχετο αν το χρονικό διάστημα που θα είναι μαζί είναι μικρό, επιμένω ..) ...
Ναι, θα κάνουν προπόνηση μαζί με παιδιά της ηλικίας τους...Ναι, θα εμβολιάζονται με άλλη νοοτροπία, πιο ποδοσφαιρική, πιο επιστημονικά ποδοσφαιρική αν θέλετε....Ναι, για όλο αυτό το διάστημα που θα είναι μαζί, θα είναι πραγματική ομάδα...
Αλλά, και εδώ είναι το φάουλ και επιμένω....Το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη, το πεδίο της πρακτικής εξάσκησης, θα είναι η τρίτη τοπική??
Είναι σωστό και επιθυμητό οι δεκαεξάχρονοι να προπονούνται με άλλους δεκαεξάχρονους και να αγωνίζονται με σαραντάρηδες??
Η απάντηση που δίνεται είναι...''Δεν υπάρχει άλλη λύση, είναι ένα πρώτο βήμα''
Πολλούς δεν καλύπτει είναι σίγουρο, με τις ενστάσεις σχετικά να μην υποχωρούν.
Φύσις- Εργασία-Πράξη έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες...Ταλέντο-Προπόνηση-Αγώνες η ποδοσφαιρική μετάφραση και τα τρία απαραίτητα στοιχεία θεμελίωσης ενός ποδοσφαιριστή.
Επιλέγεις το ταλέντο, το δουλεύεις και το βάζεις να εξασκηθεί σε παιχνίδια που η μπάλα ίπταται στα 80 από τα 90 λεπτά?
  • Από ποια δεξαμενή θα αντλούνται μικροί ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που καταργείτε την υποχρεωτική διατήρηση ακαδημιών στις ομάδες??
Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη πέρα για πέρα και είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι παρερμηνεύθηκε από πολλούς.
Είναι γνωστό ότι η ύπαρξη ακαδημιών στις ομάδες πλησίαζε πια τον χαρακτηρισμό υποχρεωτική.
Είναι επίσης γνωστό πως αυτές τις ηλικίες που περιέχει το σχέδιο- πρόταση, τις βρίσκει κανείς από εκεί.
Ρωτάω λοιπόν το πολύ απλό.
Ποιος παράγοντας αυτή τη περίοδο, με την οικονομία μας στο πηγάδι, θα συντηρήσει ποδοσφαιρική ακαδημία αν αυτή δεν είναι υποχρεωτική, από τη στιγμή που οι ανδρικές ομάδες, πλέον, έχουν φτάσει στα όρια τους οικονομικά??
Πιο απλά δεν μπορώ να το διατυπώσω...καταργείται το υποχρεωτικό τήρησης ακαδημιών, οι παράγοντες αδυνατούν να τις κρατήσουν οικονομικά, πατάνε στην κατάργηση τους και νομοτελειακά, στερεύει η δεξαμενή νέων ποδοσφαιριστών.

  • Γιατί δεν οραματίζεστε μια ομάδα που θα εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο μας επάξια και άξια στο μέλλον στις εθνικές κατηγορίες??
    Αποδεδειγμένα έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, που , και στην κατάλληλη ηλικία είναι, και κατοικούν μόνιμα στο νησί ( δεν σπουδάζουν ).
Σε αυτήν δεν αλλάζω τη διατύπωση...αποτελεί κομμάτι άλλου παραμυθιού από μόνη της και δεν έχει να κάνει με την πρόταση Κλαδιά.

Αυτά και προσέξτε κάτι, κυρίως οι οξύθυμοι....
Οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις δεν αποτελούν εκ γενετής καταδίκες και αφορισμούς...


Όσο για τον τρόπο και το ύφος που γράφτηκε ο δικηγόρος του διαβόλου νο1, παλικάρια λυπάμαι αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι...
Κάποιοι γράφουν σοβαρά θέματα με σοβαρό ύφος, κάποιοι απλά με σοβαροφάνεια και κάποιοι δεν μπορούν να εκφραστούν χωρίς την συνοδεία χιούμορ...
Καλώς ή κακώς ανήκω στη τρίτη συνομοταξία, δεν μου βγαίνει αλλιώς!!
Οπότε, όσοι είστε αλλεργικοί σε αυτό ξέρετε τι πρέπει να κάνετε...Υπάρχουν τόσοι και τόσοι να διαβάσετε...

Ήμαρτον και ορβουάρ αγκέν!

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η προσπάθεια θέλει και παραγοντες. με αυτους που εχουμε στη χιο θα γινει συννενοηση/? χαχαχαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολα βάζεις.Πολύ δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για εσενα ποτέ θα βγάλει ανακοίνωση η ΕΠΣ Χιου?
    τίθεται ένα ερώτημα.....πολύ σοβαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.