Αποχώρηση Νίκης με… αγκάθια προς την ΕΠΟ
Επίσημη επιστολή απέστειλε χθες Δευτέρα στην ΕΠΟ η διοίκηση της Νίκης Αγκαθιάς, ανακοινώνοντας την απόσυρσή της από τη Δ’ Εθνική, αφήνοντας αιχμές.
Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζεται πως η ομάδα της Ημαθίας δεν αποχωρεί λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά επικαλείται αναξιοπιστία του Ελληνικού κράτους και των φορέων του στο ποδόσφαιρο και δη στο ερασιτεχνικό. Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στα πρόστιμα των κίτρινων καρτών που επιβάλλονται στα σωματεία, την ώρα που οφείλονται πολλά χρήματα επιχορηγήσεων από τη ΓΓΑ και υπήρξε δέσμευση περί συμψηφισμού.
Αναλυτικά η επιστολή της Νίκης Αγκαθιάς:
«Κύριε Πρόεδρε,
Σας κάνουμε γνωστό ότι αποχωρούμε από το Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής στο οποίο συμμετείχαμε επί σειρά ετών.
Σας κάνουμε γνωστό ότι οι λόγοι που μας κάνουν να αποχωρήσουμε δεν είναι οικονομικοί, αλλά λόγοι που έχουν να κάνουν με την αναξιοπιστία του Ελληνικού κράτους και των φορέων του στο ποδόσφαιρο και δη στο ερασιτεχνικό.
Τελευταία έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για συμψηφισμό χρημάτων (χρεών, επιστροφών, οφειλομένων) κλπ. Ζητάτε από μας να σας πληρώσουμε τις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών μας, τυχόν άλλα πρόστιμα, επιπλήξεις κλπ , ενώ εσείς οι ίδιοι μας είχατε πει ότι για φέτος τουλάχιστον δεν θα επιβάλλετε πρόστιμα για κίτρινες κάρτες.
Γνωρίζετε ότι το Κράτος μας οφείλει τις επιχορηγήσεις των έξι τελευταίων ετών. Αφού ψηφίστηκε νόμος για συμψηφισμό ζητήστε τα χρήματα που σας οφείλουμε από την Γ.Γ. Αθλητισμού και αφήστε εμάς στην ενασχόλησή μας με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να συνεχίσει να υπάρχει στη χώρα μας Ποδόσφαιρο.
Άλλως να ξέρετε ότι εσείς οι ίδιοι που είστε η αρχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, βάζετε την ταφόπλακα σ’ αυτό και σε λίγο θα ψάχνετε να βρίσκετε παράγοντες για τις ομάδες,  αλλά δεν θα υπάρχουν.
Αγωνιστείτε για να σωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κοιτάξτε τις ομάδες της γειτονιάς, του χωριού και όχι μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Σκεφτείτε ότι όπως λειτουργείτε μέχρι σήμερα και με τις αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν στην Ελληνική κοινωνία, δεν θα μπορείτε να βρίσκετε ερασιτέχνες παράγοντες να διοικούν ομάδες και να παίρνετε τα εξοντωτικά πρόστιμα που τους ζητάτε. Μη κόβετε από τους διαιτητές και αυξάνετε τα της ΕΠΟ. Είναι ντροπή και όνειδος για σας.
Είμαστε κοντά σας για την αναμόρφωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι να εισφέρουμε και μόνο εμείς για να συντηρείται μια κατάσταση που είναι σε χειμερία νάρκη επί χρόνια τώρα.
Τελειώνοντας σας δηλώνουμε ότι είμαστε εραστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που δυστυχώς δεν μας αφήνετε να δηλώσουμε την αγάπη μας, γι’ αυτό σας δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από το Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής».

Για την αντιγραφή:
ChiosGoals team