Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16

Πάει στη FIFA η ΕΠΟ



Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, καθώς όπως σας αποκάλυψε το gazzetta.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να πάει το θέμα στην FIFA σχετικά με το νέο αθλητικό νόμο!

Σύμφωνα με την ΕΠΟ ο νέος αθλητικός νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 19 σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποτελεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, γεγονός που είναι παράνομο από το καταστατικό της ΦΙΦΑ!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr ηΕΠΟ θα ισχυριστεί ότι δεν στέλνει το θέμα στηνΦΙΦΑ για τιμωρία των ομάδων, αλλά για να ζητήσει από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου διευκρινήσεις σχετικά με τι στάση πρέπει να τηρήσει για το συγκεκριμένο θέμα!
Πάντως από τη στιγμή που το θέμα φτάνει στηΦΙΦΑ, είναι στο χέρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να τιμωρήσει τις ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός Europa League Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ενώ κίνδυνος υπάρχει και για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Euro!

«Η ΕΠΟ βρίσκεται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης»

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θοδωρής Κουρίδης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η ΕΠΟ βρίσκεται σε ένα σημείο μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης.
 Αν εφαρμόσουμε το νόμο, θα αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη, ενώ αν εφαρμόσουμε αυτά που θέλει η FIFA, θα κινδυνεύσουμε από το νόμο.
 Φτάσαμε σε αυτό το σημείο κι εμείς θα πρέπει να προφυλάξουμε πλέον τις ομάδες μας. Κινδυνεύουμε από ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να πάνε στη FIFA και να μας πετάξουν έξω, όπως το Ισραήλ για την Εθνική, η Ρούμπιν Καζάν για τον Ολυμπιακό και η Ουντινέζε για τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά γίνονται για άλλους λόγους και τα λέω εγώ που ήμουν κυβερνητικός. 
Έκανα πρόταση στο συμβούλιο πως ό,τι και να γίνει, μεταξύ των δύο πυρών και τη σύγκρουση καθηκόντων, θα πρέπει το ποδόσφαιρο να μείνει με το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα άφησε αιχμές για την επιμονή τις Πολιτείας στην ψήφιση του νόμου και τις παρεμβάσεις στα του ποδοσφαίρου. «Δυστυχώς ο πρόεδρός μας, ευγενικός ων, πίστεψε σε αυτά που του είπαν και τον οδήγησαν σε λάθος δρόμο. Μας δουλεύανε για να κερδίσουν χρόνο και να φτάσουμε στο αμήν.
 Είχαμε ετοιμάσει νόμο για να εφαρμόζει ποινές η ΕΠΟ και να ελέγχει η Πολιτεία. Μιλάμε για σκληρές ποινές, σκληρότερες από ό,τι προβλέπει η Πολιτεία. Επειδή ακούγεται κατά καιρούς τι έκανε η ΕΠΟ το καλοκαίρι για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, σας απαντώ πως τιμώρησε και τις δύο ομάδες. 
Αυτά έγιναν γνωστά στη FIFA και ήρθαν και μας είπαν ότι δεν μπορεί κανένα μη ποδοσφαιρικό όργανο να λέει ότι αυτή η ομάδα συμμετέχει και η άλλη όχι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτή την οδηγία».

Για το τι εκτιμά πως θα γίνει τελικά, είπε: «Από ό,τι ξέρω και από παλαιότερα, γιατί έχω εμπειρία στα θέματα FIFA-καταστατικού από το 1990, έχουν βγει δυο φορές νόμοι που με δήλωση υπουργών έγιναν ανενεργοί».

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ανέφερε: «Δεν είμαστε στο παρά πέντε, αλλά στο… και ένα. Όμως έστω και τώρα μπορεί να διορθωθεί το κακό. Η απόφαση να ενημερώσουμε τη FIFA ήταν παμψηφεί και έχουν αρχίσει οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν».
gazzetta.gr

15 σχόλια:

  1. εκανε δήλωση και ο Σαρρης πω πω πω μεγαλεία
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανελλήνια πρωτοτυπία της ΕΠΣΧΙΟΥ...Άλλη μια...
    Καμία επσ στην Ελλάδα δεν ορίζει παιχνίδι ομάδας που χρωστάει, η επσχ το κάνει και δίνει δικαιώματα ενστάσεων...
    ΟΜΟΡΦΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το λοιπον ΜΑΝΩΛΗ εσυ κρατας απο το πυργι και εγω απο το πυτιος ερχομενος απο την λαγκαδα πως μπορω να αποφασισω αν θα πεξει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ με τα εκατομυρια που βαζει στην ΕΥΡΩΠΗ.μαλλον με χρισημοποιει για να κανει την δουλεια του. τωρα αν ειμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ευχαριστηση να τον βλεπω [ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.D] αν ειμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κανω πολιτικη που καποτε θα την εξαργυρωσω [προεδρος Ε.Π.Ω]. Ολα ηταν ειναι και θα ειναι θεμα αλυσβεριοιου.Παντοτε ομως θα χρειαζονται αυτος που κραταει απο το ΠΥΡΓΙ το ΠΥΤΙΟΣ και την ΛΑΓΚΑΔΑ .Η σουπα θελει πολλα υλικα .Μην μαλωνετε, ειναι κριμα καποιοι γελανε στην πλατη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. YΠOMONH ΣΤΟΝ 10.32 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ Η ΕΠΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ (ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΜΟ) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΟΨΙΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ??? ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ.... ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ,,, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα 150 ευρω τα χρωσταει το πυργι απο της 20/8/2011περιοδο μεταγραφων του καλοκαιριου που εκανε και της μεταγραφες του.Μεχρι της 20/12/2011 ειναι πεντε μηνες. Δεκα-δεκα ευρω μαζευτηκαν μεσα σε πεντε μηνες.Τσαμπα μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 16 Φεβρουαρίου 2012 11:29 μ.μ.

    1.Ξέρεις κάτι? Έχεις ασχοληθεί με την υπόθεση για κάποιο ιδιαίτερο λόγο?
    Ή έχεις κάποιες πληροφορίες από ''μέσα''?
    2. Ξέρεις από ινδιάνους ιχνηλάτες?
    Βρίσκουν ίχνη από το πουθενά να ξέρεις.
    3.Γιατί θα σπάσεις πλάκα μετά την απόφαση? Έχεις υποστηρίξει ''κάπου'' τη μία ή την άλλη πλευρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια που περιέχουν ονόματα θα διαγράφονται παραυτα...
    Κυκλοφορούν και προβοκάτορες....( ξέρουν αυτοί)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο.Κ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΤΑ ΒΡΕΙΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΚ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙΣ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΕΙΝΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικα ο ΚΑΝΑΡΗΣ ρωταει(ενα απο τους προεδρους) και οποιος θελει απανταει να το πλειρωσει το καινουργιο προστιμο η ΟΧΙ? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με γνωμοδοτηση απο την Ε.Π.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o bloger kserei na xexwrizei ti einai vrisia kai ti oxi, alloi den xeroun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.