Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 7

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ... ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Δημοσιευμένο στο akritasmedia την 1.12.2008 και αναφέρεται σε αυτόν που σύμφωνα με τον κύριο Χατζηαποστόλου θα ....πάρει περίπατο  τις εκλογές στην ΕΠΟ ....


Προ της παραίτησής του από την Ε.Π.Ο. βρίσκεται ο Βασίλης Γκαγκάτσης που δεν αντέχει τα δικαστήρια(!)
Image Κατηγορείται για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, συνέργεια, συναυτουργία, πλαστογραφία και παρατυπίες στην κατασκευή των έργων μαζί με τους κ.κ Χατζηαποστόλου,Γκιρτζίκη, Οικονομίδη και άλλους. Πριν από λίγες μέρες επρόκειτο να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης της ΕΠΟ για την πραγματοποίηση αθλητικών έργων σε Άγιο Κοσμά, Ξάνθη, Φλώρινα και τη χρηματοδότηση δύο σωματείων της Φλώρινας.από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, όμως είχαμε αναβολή για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Παρών ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης, τον οποίο φήμες θέλουν να είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς φέρεται να έχει κουραστεί. Η δήλωσή του ωστόσο σε μεγάλη αθλητική εφημερίδα «τα σιχάθηκα όλα», λέει πολλά. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υποβάλλει την παραίτησή του στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
 Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ.Γκαγκάτση, θα αποχωρήσει εξαιτίας ψυχολογικής κούρασης, την οποία προκάλεσε το «κυνηγητό» από διάφορες πλευρές. «Τα έβαλε με την κυβέρνηση, προκάλεσε αλλαγές νόμων στη Βουλή προς όφελος του αυτοδιοίκητου της Ομοσπονδίας, κράτησε τη θέση του επί σειρά ετών, μολονότι πολλοί ήταν αυτοί που επεδίωκαν το αντίθετο. Κάποια στιγμή θα κουραζόταν και θα άνοιγε την πόρτα της εξόδου», λένε οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος. Η στιγμή ήρθε. «Το καλό γι' αυτόν είναι ότι φεύγει με δική του απόφαση και όχι επειδή τον "έπαψαν" άλλοι», το συμπέρασμα όσων βρίσκονται στον περίγυρό του. Ο κ. Γκαγκάτσης αποχωρεί ύστερα από 11 χρόνια παρουσίας του στην ΕΠΟ. Τα πρώτα τέσσερα ως γραμματέας και τα υπόλοιπα επτά ως πρόεδρος. Σε ολόκληρη τη θητεία του κατάφερε να έχει ισχυρούς υποστηρικτές αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Σε ότι αφορά όμως το πιο αγνό κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους απλούς φιλάθλους, η δημοτικότητά του ήταν υπό του μηδενός…Image
 Σε παλαιότερο άρθρο του σε εφημερίδα της συμπρωτεύουσας ο δημοσιογράφος Νίκος Παππάς αναφέρει βήμα προς βήμα την ιστορία του Βασίλη Γκαγκάτση. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από αυτό το αφιέρωμα: «…Ο Γκαγκάτσης δεν μεγάλωσε με το όνειρο να γίνει ποδοσφαιρικός παράγοντας. Το "αγροτικό" του το έκανε εκεί που έπρεπε: στα γήπεδα της ΕΠΣΜ κάτι συνέβη αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Όταν ο Γκαγκάτσης κλήθηκε να εκπροσωπεί την ΕΠΣΜ στην ΕΠΟ, άρχισαν να διαταράσσονται οι σχέσεις του με τα μέλη της ΕΠΣΜ. Ο άνθρωπος που τον στήριξε ήταν ο Ψωμιάδης, ο οποίος, παρά τη διαφωνία του Λυσαρίδη, διατήρησε τον Γκαγκάτση στη θέση του. Όταν ο Ψωμιάδης άλλαξε γνώμη για τον Γκαγκάτση, δημιουργήθηκε μία από τις κορυφαίες έχθρες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μάλιστα συντηρείται μέχρι σήμερα. 
 Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του εντός των τειχών της ΕΠΣΜ, υποχρέωσαν τον Γκαγκάτση να επιλέξει τη μόνιμη διαμονή του στην Αθήνα, όπου φυσικά θα είχε μεγαλύτερο πεδίο δράσης. 
Η καριέρα του Βασίλη Γκαγκάτση έφτασε στο απόγειό της το καλοκαίρι του 2004, όπου έζησε δύο αντιφατικές μεταξύ τους αποφάνσεις. Το δάκρυ του στο "Ντα Λουζ", τη στιγμή που ο -έπειτα κουμπάρος του Γκαγκάτση- Θόδωρος Ζαγοράκης σήκωνε το κύπελλο του EURO 2004, συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο σκηνοθέτης της μετάδοσης του αγώνα εστίασε στο πρόσωπό του, παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο που θέλει την προτεραιότητα να δίνεται στους αρχηγούς των κρατών. Η επιστροφή στην πατρίδα, όμως, ήταν μαρτυρική. Οι περίπου 100.000 Έλληνες που είχαν συγκεντρωθεί στο Καλλιμάρμαρο, αποθέωναν τους πρωταθλητές Ευρώπης, μέχρι που σηκώθηκε για να μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Το 1998 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Σμυρλής, κατήγγειλε πως ο Θωμάς Μητρόπουλος είχε διακινήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για εξαγορά ψήφων στις εκλογές της ΕΠΟ, ενώ σε καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας είχε προχωρήσει και ο Διονύσης Ψωμιάδης.
 Τον Δεκέμβριο του 1999, η εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά, Μαρία Τσιριμώκου, απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις ανθρώπους: στον Θωμά Μητρόπουλο για δωροδοκία, στον τότε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Λούβαρη, για ηθική αυτουργία για δωροδοκία και στον Γκαγκάτση για άμεση συνέργια σε απόπειρα δωροδοκίας. Στις 21 Ιανουαρίου 2002, ωστόσο, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς οι τρεις κατηγορούμενοι αθωώθηκαν βάσει βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών. Παράλληλα, ο Γκαγκάτσης ήλθε αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες, από τις οποίες, ωστόσο, βγήκε αλώβητος. Τα δύσκολα για τον Βασίλη Γκαγκάτση όμως τώρα έρχονται. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγορείται για παράνομες χρηματοδοτήσεις δύο σωματείων της Φλώρινας με χρήματα που προέρχονταν από τη ΓΓΑ και προορίζονταν για αλλού, καθώς και για πλαστογράφηση της υπογραφής του Α' αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Θανάση Κανελλόπουλου, ώστε να φαίνεται πως συμμετείχε στις συνεδριάσεις του δ.σ. της ΕΠΟ, οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία έργων στον Άγιο Κοσμά…»
 Όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις, η κούρσα της διαδοχής έχει ήδη αρχίσει. Όπως είχε προκύψει από πληροφορίες, η υποψηφιότητα του υπεύθυνου διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι εάν θα έχει αντίπαλο. Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος επιβεβαιώνει στο περιβάλλον του την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα, όμως δεν είναι σίγουρο εάν αυτό θα συμβεί τελικά. Ακόμη και στην περίπτωση υποψηφιότητας του κ. Μητρόπουλου, φαβορί θα είναι ο κ. Πιλάβιος, αφού πρόκειται για άτομο συνολικής αποδοχής. Τώρα, αν η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο προχωρήσουν σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο θα το διαπιστώσουμε σε λίγα χρόνια, όταν ο νέος πρόεδρος δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια και έργο γραφής. Πάντωςν αυτοί που χάρηκαν από την πιθανή παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση είναι περισσότεροι από όσους στεναχωρήθηκαν. Και αυτό λέει πολλά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.