Τετάρτη, Απριλίου 3

Με Αθήνα και Πειραιά στο Κύπελλο ο Όμηρος....( Προκήρυξη)

 Στον 8ο όμιλο θα συμμετέχει ο κυπελλούχος του νησιού μας και θα αντιμετωπίσει μια εκ των ομάδων...
 Κηφισιά -ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ.
Μοσχάτο - ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
 Αιολικό-ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ.
Ίκαρος - ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
Φοίβο Κρεμαστής-ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
Πανναξιακό-ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.


Γνωστή έγινε η προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που αναλύει τον τρόπο που θα διεξαχθεί φέτος η διοργάνωση.
Η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιλαμβάνει εννέα ομίλους των 6 και 7 ομάδων, όπου θα γίνουν τρεις νοκ άουτ αγώνες. Θα προκύψουν 18 ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους σε νοκ άουτ αγώνες και θα μείνουν εννέα. Μέσω κλήρωσης θα προκύψουν δύο ομάδες που θα παίξουν σε ένα παιχνίδι, προκειμένου να μείνουν οκτώ σύλλογοι. Θα ακολουθήσουν μονοί αγώνες για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, όλοι σε ουδέτερα γήπεδα. Η σέντρα της 1ης αγωνιστικής έχει οριστεί για τις 10/4.
Αναλυτικά η προκήρυξη:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αφού έλαβε υπόψη της:
1.  Το καταστατικό της
2.  Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
όπως αυτές  ισχύουν κατά την έναρξη του παρόντος Πρωταθλήματος Κυπέλλου
3.  Την από 22-2-2013 απόφαση του  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΟ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
την διοργάνωση των αγώνων 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, περιόδου  2012-2013.
1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών συμμετέχουν οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ενώσεων,  που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης.
Η συμμετοχή των ως άνω ομάδων στη δεύτερη φάση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ για την περίοδο 2012-2013  είναι προαιρετική, για οικονομικούς λόγους.
Η κοινοποίηση των Κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων στην ΕΠΟ πρέπει να γίνει εγγράφως μέχρι 20-3-2013. Η  συμμετοχή που υποβάλλεται μετά την λήξη της ως άνω προθεσμίας , δύναται να γίνει δεκτή , εφ΄ όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων από την ΕΠΟ.
Οι Κυπελλούχες ομάδες οφείλουν, να καταθέσουν στην ΕΠΟ, πριν την κλήρωση, έγγραφη ΔΗΛΩΣΗ ότι θα συμμετάσχουν στην 2η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών και ότι γνωρίζουν όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν από την παρούσα Προκήρυξη.
2. ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
α]  Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ άουτ).  Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.
β]  Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης των τοπικών ΕΠΣ διαχωρίζονται σε εννέα (9) ομίλους και θα συμμετέχουν στους αγώνες της 2ης φάσης ως εξής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ
2. ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
3. ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
4. ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
5. ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ
6. ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
2. ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
3. ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ
4. ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
5. ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ
6. ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
2. ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
3. ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
4. ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
5. ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
6. ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
2. ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3. ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4. ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
5. ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
6. ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
2. ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ 
3. ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
4. ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
5. ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
6. ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
6ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
2. ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
3. ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
4. ΕΠΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
5. ΕΠΣ AΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
6. ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
2. ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3. ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
4. ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ
5. ΕΠΣ AXΑΙΑΣ
6. ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
2. ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
3. ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ
4. ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ
5. ΕΠΣ ΧΙΟΥ
6. ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
7. ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
9ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2. ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
3. ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
4. ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ
Οι Κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων θα συμμετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  Ποδοσφαιριστών, περιόδου 2012-2013, σε   7  αγωνιστικές.  Πιο αναλυτικά:  
1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 10-4-2013
2η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 17-4-2013
3η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 24-4-2013
4η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 1-5-2013 
5η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 22-5-2013
6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 29-5-2013
7η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: (ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)
Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες των αγωνιστικών κατά τον μήνα Μάιο είναι ενδεικτικές λόγω της πιθανής συμμετοχής Κυπελλούχων Σωματείων στους αγώνες μπαράζ για τον προβιβασμό στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και μπορεί το αγωνιστικό πρόγραμμα να τροποποιηθεί.
Όλοι οι πιο πάνω αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου. Η κλήρωση θα καθορίσει τους αντιπάλους και τις τυπικά γηπεδούχες ομάδες.
Σύστημα τέλεσης των αγώνων
1η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Στους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και  7ο ομίλους θα λάβουν μέρος οι 6 ομάδες  κάθε ομίλου ξεχωριστά. Θα διεξαχθούν 3 απλοί αγώνες κατά όμιλο. Οι 3 νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση
Στον  8ο  όμιλο θα λάβουν μέρος οι 7 ομάδες . Μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα. Οι  υπόλοιπες 6 ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ σε 3 απλούς αγώνες.  Οι 3 νικήτριες ομάδες και η μία ομάδα που εξαιρέθηκε (σύνολο 4 ομάδες)  σε κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Στον  9ο όμιλο  οι 4 ομάδες  θα περάσουν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνες.
Σύνολο 24 αγώνες θα διεξαχθούν στην 1η αγωνιστική.
2η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Στους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και  7ο ομίλους θα λάβουν μέρος οι 3 νικήτριες ομάδες από την 1η αγωνιστική, κάθε ομίλου ξεχωριστά. Μία ομάδα από κάθε όμιλο θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα. Οι  υπόλοιπες 2 ομάδες αγωνισθούν μεταξύ τους σε 1 απλό αγώνα.  Η μία νικήτρια ομάδα και η μία ομάδα που εξαιρέθηκε σε κάθε όμιλο (σύνολο 2 ομάδες) θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Στον  8ο  όμιλο θα λάβουν μέρος οι 4 ομάδες (οι 3 νικήτριες ομάδες και η μία ομάδα που εξαιρέθηκε) που θα προκύψουν από την 1η αγωνιστική. Οι 4 ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 απλούς αγώνες. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Στον  9ο  όμιλο θα λάβουν μέρος οι 4 ομάδες Οι  4 ομάδες αγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 απλούς αγώνες. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Σύνολο 11 αγώνες θα διεξαχθούν στην 2η αγωνιστική.
3η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Οι 2 ομάδες κάθε ομίλου που θα προκριθούν από τη  2η αγωνιστική  θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε 1 αγώνα (για κάθε όμιλο).
Σύνολο 9 αγώνες θα διεξαχθούν στην 3η αγωνιστική.
4η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Από τις 9 νικήτριες ομάδες των 9 ομίλων της 3ης αγωνιστικής θα κληρωθούν  2  ομάδες που θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,  ενώ θα εξαιρεθούν οι υπόλοιπες 7 ομάδες και θα περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα.
5η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν από την  4η αγωνιστική ( η μία νικήτρια και οι 7 ομάδες που εξαιρέθηκαν)  θα αγωνισθούν σε 4 αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :  ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την  5η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 2 αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Οι νικητές των 2 ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών.
Ο Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών θα διεξαχθεί  σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορισθεί με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδας.
Το σύστημα τέλεσης των αγώνων είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί  κατά όμιλο, ανάλογα με την κατάθεση στην ΕΠΟ των Δηλώσεων Συμμετοχής των Κυπελλούχων Σωματείων των Ε.Π.Σ.
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ -ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
α) Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων και το πρόγραμμα των αγώνων ορίζονται  από την Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος της ΕΠΟ.
β) Το πρόγραμμα των αγώνων καθορίζει την ημερομηνία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει, το γήπεδο στο οποίο θα τελείται, καθώς και την ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου.
Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων γίνεται στις οικείες ΕΠΣ και όχι κατ' ιδίαν στα Σωματεία, με την  ΕΠΣ να υποχρεούται σε άμεση ειδοποίηση των Σωματείων.
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν με τα Σωματεία τους στους αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ περιόδου 2012-2013 
Σημειώνουμε ότι δεν ισχύει το άρθρο 19 παρ. 9 του ΚΑΠ που έχει εφαρμογή μόνο στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
5. ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ 
Η άδεια διεξαγωγής των αγώνων παρέχεται από την  ΕΠΟ μαζί με το πρόγραμμα κάθε αγωνιστικής.
6. ΕΞΟΔΑ:  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Για τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες τα έξοδα μετακίνησης του αγώνα τους βαρύνουν τις ίδιες .
Τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων θα καλύπτονται : 
α)  στην 1η , 2η  και 3η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ από τις γηπεδούχε ομάδες και
β)  στην 4η , 5η  και 6η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ σύμφωνα με την οικονομική εγκύκλιο (από την εκκαθάριση του αγώνα εξ ημισείας).
7. ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΓΩΝΑ
Οι γηπεδούχες ομάδες  είναι υπόχρεες για την εξόφληση του εξοδολογίου του Παρατηρητή Αγώνα πριν την έναρξη του αγώνα.(ο Παρατηρητής θα παραδίδει το εξοδολόγιο πριν από τον αγώνα στον Διαιτητή, ο οποίος θα το δίνει  στον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας για την εξόφλησή του).
8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η οικονομική οργάνωση - διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου  Ερασιτεχνών  ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο της Ε.Π.Ο.
9. ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
1] Το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με τα 30 μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του.
2]  Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμονται  30  μετάλλια.
3]  Στον διαιτητή και στους επόπτες γραμμών  απονέμεται από μία (1) πλακέτα .
4]  Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν  και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια ομάδα.
5]  Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχούν σε αυτή την υποχρέωση τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και εφ΄ όσον αποδειχθεί υπαιτιότητα του Σωματείου και της  Διοίκησης του κατά τη κρίση της διοργανώτριας επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπεται από τον   Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
10. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α]  Η παρούσα  αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Ο. ως διοργανώτριας και των Σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή.
β]  Οι κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ που παίρνουν μέρος στην  2η ΦΑΣΗ εάν  οφείλουν σε ΕΠΣ ή στην ΕΠΟ  χρήματα, από οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες της δεύτερης φάσης εφ΄ όσον δεν εξοφληθούν οι οφειλές.
γ]  Η οικονομική εγκύκλιος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, οι δε διατάξεις αυτής συμπληρώνουν την προκήρυξη αυτή .
δ]  Η Ε.Π.Ο. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα από πλευράς τηλεοπτικής κάλυψης και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών της δεύτερης φάσης.
11. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Με την αποδοχή της Προκήρυξης τα Σωματεία και τα φυσικά πρόσωπα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες  κ.λ.π.)  ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ   ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ  το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τους Κανονισμούς αυτής που διέπουν το άθλημα.
Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και την Οικονομική εγκύκλιο  θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.