Κυριακή, Αυγούστου 21

Τρία σχέδια για τους πρωταθλητές Ενώσεων


Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων της ΕΠΟ θα διεκδικήσουν μέσω αγώνων μπαράζ την άνοδό τους στη νέα Δ' Εθνική της σεζόν 2012-13.
Ήδη, τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος έχουν ετοιμάσει τρία σχέδια, ένα εκ των οποίων θα κληθεί να προκρίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.
Στον Σοφοκλή Πιλάβιο, οι Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Τζανόπουλος, μαζί με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Σαρρή, θα εκθέσουν τα πλάνα τους σε συνάντηση που θα έχουν μία ή δύο ημέρες μετά το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας (γίνεται την Τρίτη).
Τα τρία προτεινόμενα σχέδια:
1ο Σχέδιο
Συγκρότηση 14 ομίλων των τεσσάρων ομάδων (θα ξεκινούν με μηδενική βαθμολογία), οι οποίοι θα καταρτιστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Σε κάθε όμιλο, κάθε ομάδα θα δώσει 6 αγώνες (εντός και εκτός έδρας ενάντια στις άλλες τρεις συμμετέχουσες) και στο τέλος της διαδικασίας, οι δύο πρώτες της βαθμολογίας θα πάρουν το εισιτήριο για τη Δ' Εθνική.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ένας όμιλος θα αποτελείται αππό τις πρωταθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων της Αθήνας (Α' ΕΠΣΑ) και των δύο του Πειραιά (Α' ΕΠΣΠ). Το σχέδιο αυτό θεωρείται το πιο δίκαιο, αλλά ίσως να μην επικρατήσει, διότι το κόστος είναι μεγάλο τόσο για την Ομοσπονδία, όσο και για τις ομάδες.
2ο Σχέδιο
Είναι σχεδόν ίδιο με το πρώτο, αφού και πάλι οι 56 πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα χωριστούν σε 14 ομίλους των τεσσάρων. Η διαφορά έγκειται στο ότι ανά όμιλο οι αγώνες δε θα είναι "διπλοί", αλλά αντίθετα τρεις συνολικά για κάθε ομάδα και θα διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα. Θεωρείται ως το επικρατέστερο πλάνο.
3ο Σχέδιο
Είναι εκείνο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, αφού μπορεί να μην είναι κοστοβόρο, εντούτοις θεωρείται άδικο. Συγκεκριμένα, ως σκέψη υπάρχει η δημιουργία τεσσάρων γκρουπ των 14 ομάδων. Από το καθένα θα κληρώνονται τυχαία επτά ζευγάρια, των οποίων οι νικητές θα προβιβάζονται στη Δ' Εθνική, ύστερα από "μονό" αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.