Τρίτη, Απριλίου 2

''ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ''



Για να δούμε τι θα δούμε.....

Η απόφαση της ΕΠΟ της περασμένης εβδομάδας....

-Κατόπιν εισήγησης του κ. Σαρρή, να καταγγελθούν η από 22/9/2005 και η από 18/2/2010 τροποποίηση αυτής, καθώς και η από 19/2/2010 συμβάσεις με την εταιρεία PC Systems, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί χωρίς την ευθύνη της ΕΠΟ.


Και το σημερινό ρεπορτάζ.....



Θανάσης Ισμαήλος

«Πώς πέθανε ο ποδοσφαιριστής του Άρη;»
Το... παράλογο του ελληνικού ποδοσφαίρου με το πρόγραμμα της Κάρτας Υγείας Αθλητή συνεχίζεται, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, PC Systems, Θανάση Ισμαήλο να μιλά στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Σφύρα καλά» με τους Άρη Λαούδη και Σάββα Λιβάνιο και να εξηγεί πως την ευθύνη για την αποτυχία έχει η ΕΠΟ, καταγγέλλοντας επίσης τον τρόπο με τον οποίο εγκρίνονται τα δελτία των ποδοσφαιριστών. «Πώς πέθανε ο παίκτης του Άρη;» αναρωτήθηκε!
«Απορώ που παραδέχονται πως το πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται με δική τους ευθύνη. Εγώ είμαι στην εταιρεία ένα χρόνο. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση βρήκαμε τις συμβάσεις με την ΕΠΟ. Η πρώτη υπογράφηκε το 2005, έγινε μια ανανέωση το 2008 και το 2010, με πρόεδρο τον Σοφοκλή Πιλάβιο, υπεγράφη καινούρια. Σήμερα λοιπόν έρχεται η άλλη διοίκηση να καταγγείλει τη σύμβαση, ενώ τα σημερινά της μέλη, ανάμεσά τους και ο νέος πρόεδρος, ήταν στο ΔΣ της ΕΠΟ και το 2008 και το 2010», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς αν έχει γίνει κάποια κουβέντα τον τελευταίο καιρό, είπε: «Η μόνη σοβαρή κουβέντα που έγινε ήταν με πρωτοβουλία του Γιάννη Ιωάννιδη. Έγιναν δύο συναντήσεις, στην πρώτη ήταν ο κ. Σαρρής και στη δεύτερη εκπρόσωποι της ομοσπονδίας. Μας έκανε πρόταση το Υπουργείο και την δεχθήκαμε, να δώσουμε τα μηχανήματα για δύο χρόνια δωρεάν και η ΕΠΟ να κάνει δωρεάν εξετάσεις αθλητές σε αυτό το διάστημα. Και από εκεί και πέρα να επεκτείνουμε τη σύμβαση και να πληρώνουν οι αθλητές 15 ευρώ το χρόνο μετά τα δύο πρώτα χρόνια».Για τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών εξήγησε: «Όντως τα χρήματα πήγαν στο κενό γιατί δεν το έτρεξαν. Εμείς είχαμε υποχρέωση να τους δώσουμε τα μηχανήματα και το λογισμικό. Έπρεπε να βρουν γιατρούς, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Απλά πλήρωναν και τώρα που τελειώνει η σύμβαση την καταγγέλλουν. Ερασιτεχνικά πράγματα είναι αυτά»!
Η ΕΠΟ φαίνεται να αντιδρά στην επέκταση επτά ετών που ζητάει η εταιρεία, με τον ίδιο να εξηγεί: «Λόγω της μείωσης των αθλητών και των σωματείων, από 250.000 που ήταν οι εγγυημένες εξετάσεις, πέφταμε στις 150.000 και έτσι είπαμε να μεγαλώσουμε τη χρονική διάρκεια. Αυτό το έργο δεν θα το πλήρωνε η ΕΠΟ, αλλά στην ουσία ο αθλητής».
Καταγγέλλοντας στη συνέχεια... «Το πιο σημαντικό που χρειάζεται έρευνα και από εσάς και από τον εισαγγελέα είναι αν οι εξετάσεις που πάνε στην ΕΠΟ είναι πραγματικές. Δέκα αθλητές έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια... Να ψάξετε να δείτε αν οι λίστες που πάνε στην ομοσπονδία έχουν υπογραφή από αθλίατρο, παθολόγο ή γιατρό από άλλη χώρα! Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει. Να πάρει ο εισαγγελέας να δει τα δελτία αθλητών. Ο ΚΑΠ της ΕΠΟ λέει πως πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις. Πώς πέθανε ο αθλητής του Άρη; Είχε κάνει εξετάσεις, το έψαξε κανείς;»
Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα συμπλήρωσε: «Ακόμα περιμένουμε από την ΕΠΟ να μας απαντήσει στην πρόταση του Υπουργείου για τα δύο χρόνια δωρεάν και επέκταση της σύμβασης. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ικανότητας ή αδιαφορίας... Για εμάς το κόστος να ξαναστηθούν τα μηχανήματα μπορεί και να υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια. Τα μηχανήματα που είχαμε δώσει κοστίζουν πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Κάποια από αυτά ίσως να είναι ήδη άχρηστα, μετά από τόσα χρόνια. Πρέπει να γίνει καταγραφή, αν υπάρχουν και που. Υπάρχουν σε δημοτικά ιατρεία, σε Δήμους κλπ. Παλιότερα υπήρξαν αντιδράσεις από τοπικούς γιατρούς γιατί για να ανοίξει κάποιος διαγνωστικό κέντρο έπρεπε ο μέτοχος του 51% να είναι γιατρός. Τα τελευταία χρόνια ο νόμος άλλαξε και απλά χρειάζεται να υπάρχει σύμβουλος γιατρός».
Για τις κινήσεις που θα κάνει η εταιρεία, είπε: «Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των μετόχων καθώς η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Το ποσό που απομένει για να αποπληρωθούν τα μηχανήματα είναι γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ και αυτά θα διεκδικήσουμε».
Για να καταλήξει λέγοντας: «Τι φταίμε εμείς που δεν το λειτούργησαν; Δική τους είναι η ευθύνη. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας και της ΕΠΟ είναι γραμμένες στις συμβάσεις. Μας λένε πως το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, μας αρέσει, σώζει ζωές κλπ. Αλλά δεν υπάρχει απάντηση, παρά αοριστίες. Εάν σήμερα γινόντουσαν εξετάσεις θα βρίσκαμε τουλάχιστον 100 ακατάλληλα αποτελέσματα. Είναι πιθανόν λοιπόν κάποιοι να αγωνίζονται έχοντας πρόβλημα. Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε τα μηχανήματα και δεν αξιοποιούνται».

2 σχόλια:

  1. δεν μας νοιάζουν αυτά που γράφεις ρε μεγάλε, ασε την προπαγάνδα και την επίθεση εναντιον του κ. Σαρρη
    όταν θα πάρεις το ΄΄δωράκι'' σου θα γίνεις και εσυ σαν τους αλλους ασε μας λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσύ 11:01 πρέπει να μην έχεις καμιά σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όταν σε τέτοιο σοβαρό θέμα βλέπεις επιθέσεις και εχθρούς,
    Δες τα μηχανήματα μες στην ΕΠΣ μάθε από πότε είναι και τι έχει κατά καιρούς ειπωθεί και μετά μίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.