Τρίτη, Απριλίου 30

Οι εκπρόσωποι τύπου πρόεδρε ....περί άλλων τυρβάζουν...!!

Πως και έτσι??
Δεν τη πήραμε χαμπάρι τη συνέντευξη να τη μοστράρουμε???
Χμ...Θα ήσασταν απασχολημένοι με την...επικύρωση? της βαθμολογίας και τον ορισμό των μπαράζ...! αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ε? Ποιες τρεις μέρες πριν για τον ορισμό και ποιες νομιμότητες!!! που θα μας βρείτε....  από αύριο Πασχάζουμε!

Ας δούμε τι λέει ο πρόεδρος ...!


Στην εκπομπή "Κάτι τρέχει με την μπάλα" του Libero 107,4 φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο(πριν γινειι ο ημιτελικος της Τρίπολης)  ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γιώργος Σαρρής που απάντησε σε ερωτήσεις κι απορίες των συντελεστών αλλά και των ακροατών της εκπομπής.
Στην αρχική ερώτηση, πως βρήκε τα πράγματα στην ΕΠΟ από την στιγμή που ανέλαβε :
"Ήμουν και στην προηγούμενη διοίκηση και τα πράγματα ήταν περίπου όπως τα περίμενα. Πιστεύω ότι και η προηγούμενη είχε ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου, κάθε διοίκηση επιτελεί ένα έργο που έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Η ΕΠΟ είναι ο θεματοφύλακας του ποδοσφαίρου και βάλλεται άδικα από πολλές πλευρές, για οτιδήποτε κακό συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο φταίει η ΕΠΟ και για οτιδήποτε καλό κάποιοι άλλοι παίρνουν τα εύσημα"
Για το θέμα Βασσάρα και τους πίνακες των διαιτητών :
"Τα πράγματα είναι γνωστά νομίζω, ο κ. Βασσάρας κατέθεσε στον εισαγγελέα για το θέμα αυτό, πήραμε την κατάθεση του, η οποία αφενός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αφετέρου αφήνει υποννοούμενα για στελέχη της ομοσπονδίας, για μένα σε μικρότερο βαθμό αλλά κυρίως για στελέχη και ανθρώπους της ομοσπονδίας. Δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά, με αιφνιδίασε η στάση του, είχα κάνει συζητήσεις μαζί του και υπήρχε μερικές φορές μια διάσταση απόψεων, που όμως δεν ήταν πάνω σε κανονισμούς και στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες καθώς εκκρεμεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη"

Για την ΚΕΔ :
"Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που υπάρχει μια δυσπιστία απέναντι στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ από όλους. Όταν βγαίνουν ανακοινώσεις για τους διαιτητές πριν τον αγώνα ή στο ημίχρονο, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να καταπολεμήσουν κυρίως οι παράγοντες. Επίσης όταν λέμε ότι θέλουμε να καταπολεμήσουμε την βία, πιστεύετε ότι με τέτοιες δηλώσεις πράγματι την καταπολεμούμε;"

Ειδικότερα, για τον ορισμό του κ. Σπάθα στον  ημιτελικό του κυπέλλου :
"Δεν θα πω αν είναι σωστή ή όχι η επιλογή του κ. Σπάθα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί δεν επεμβαίνω ποτέ στους ορισμούς των διαιτητών. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι υπήρξε η ίδια ή και χειρότερη αντίδραση όταν ορίστηκε ο ίδιος διαιτητής στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Βέροια - ΠΑΟΚ"

Γιατί ορισμός και όχι κλήρωση; :
"Γιατί ορισμός γίνεται και στην FIFA και στην Uefa και υποχρεωτικά ορισμός γίνεται σε όλες τις ομοσπονδίες που ανήκουν στους φορείς αυτούς. Ορισμοί γίνονται εδώ και πολλά χρόνια, είναι ντιρεκτίβες της FIFA και της Uefa. Ένα από τα κριτήρια για τον ορισμό του είναι ότι πήρε καλό βαθμό στις προηγούμενες διαιτησίες του ο κ. Σπάθας, δεν μπορεί να οριστεί διαιτητής με κακές διαιτησίες σε έναν ημιτελικό. Η ΚΕΔ προγραμματίζει πολύ καιρό πριν τους διαιτητές που θα μπορούσαν να διαιτεύσουν κρίσιμα παιχνίδια, η ΚΕΔ λέει ότι ο Σπάθας είχε πολύ καλές διαιτησίες φέτος. Δεν κρίνω τις επιλογές τις ΚΕΔ, έχουν ένα σκεπτικό, μια φιλοσοφία και με βάση αυτά ορίζουν τους διαιτητές, εγώ δεν επεμβαίνω σε αυτό"

Για τον Ηρακλή και αν έπεσε δίκαια :
"Θεωρώ ότι δικαίως έπεσε και δεν μπαίνω στην διαδικασία να σας πω αν θα έπρεπε τότε να πέσουν και άλλοι μαζί του, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για άλλες υποθέσεις ομάδων αλλά πιστεύω ότι ο Ηρακλής δίκαια έπεσε. Η επιχειρηματολογία της επιτροπής που πήρε την απόφαση ήταν σωστότατη πιστεύω. Έχετε δίκιο πάντως για το θέμα του ΟΦΗ και της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, δεν ξέρω γιατί τότε είχε, αν είχε, διαφορετική αντιμετώπιση"

Για το θέμα του Άρη με το άρθρο 99 και την καταγγελία της ΑΕΚ :
"Υπάρχει μια καταγγελία της ΑΕΚ στην λίγκα και στην ΕΠΟ. Βάση των κανονισμών το θέμα του Άρη τώρα πρέπει να συζητηθεί πρώτα στην λίγκα και μετά θα έρθει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Θα εξετάσουμε τα δεδομένα και αν υπάρχει παράβαση στον κανονισμό, θα τηρηθεί κατά γράμμα ο κανονισμός. Δεν είμαι νομικός, όμως το άρθρο του ΚΑΠ λέει ότι πρέπει πρώτα να επιληφθεί της καταγγελίας η λίγκα και στην συνέχεια, αν το κρίνει σωστό, θα έρθει και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Προσωπικά είμαι κατά της ένταξης κάθε ομάδας στο άρθρο 99 όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, δηλαδή χρέη σε παίκτες, προπονητές, ομοσπονδίες κτλ. Αυτός είναι και ο λόγος που προχωρήσαμε στο μνημόνιο με τον ΠΣΑΠ και υπήρξε η συμφωνία για 45 δόσεις, αυτό δεν θα γινόταν αν η ΕΠΟ δεχόταν προσφυγή στο άρθρο 99. Μπαίνουμε σε νομικά θέματα και δεν τα ξέρω πολύ καλά, ξέρω ότι ο Άρης έχει κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που θα συζητηθεί τον Μάϊο αλλά δεν ξέρω αν έχει μέσα στην αίτηση και τα χρέη που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Αν έχει στην αίτηση χρέη που αφορούν στο ποδόσφαιρο έχουμε δηλώσει σαν ΕΠΟ και νομίζω και η λίγκα, ότι είμαστε αντίθετοι. Για το θέμα του 99 έχουμε και γνωμοδότηση της FIFA, που λέει ότι οι ομάδες μπορούν να προσφύγουν όπου θέλουν, όχι όμως για χρέη που αφορούν σε παίκτες, προπονητές κτλ. είναι σαφές αυτό και αυτό λέμε και εμείς ως ΕΠΟ"

Για το αν η ΕΠΟ "είναι" του Ολυμπιακού :
"Θέλω να ρωτήσω τον φίλο κι εγώ, αν έχει δει κάτι τέτοιο, έχετε δει να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Ολυμπιακού; Φαίνεται ότι κάποιοι για δικούς τους λόγους θέλουν να περνά αυτή η άποψη"

Σε σχόλιο ακροατή για την συμπεριφορά του κ. Μαρινάκη :
"Στην διάρκεια της δικής μου θητείας δεν έχω δει ή αντιληφθεί τον κ. Μαρινάκη να ξεπερνά τα όρια όπως λέτε"

Μιλώντας για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Σαρρής είπε επίσης :
"Το ποδόσφαιρο περνά κρίση, όπως περνά και η χώρα άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Η έλευση Σαββίδη είναι πάρα πολύ καλό για το ποδόσφαιρο, με την έννοια ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται νέους επενδυτές. Μακάρι το ελληνικό ποδόσφαιρο να έβρισκε άλλους 15 Σαββίδηδες και να υπάρξει ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και ανεβασμένο ποιοτικά. Φέτος το πρωτάθλημα είχε μια ιδιαιτερότητα που δεν είχε άλλη φορά. Εκτός από την κορυφή, είχε μάχες μέχρι το τέλος τόσο για τα play-off όσο και για τον υποβιβασμό. Στην μεγάλη πλειοψηφία οι αγώνες στο πρωτάθλημα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και οι ομάδες τα έδιναν όλα στους αγώνες. Αναφορικά με την διαιτησία επίσης ήμασταν πολύ καλά, αν είχαμε στην Ελλάδα κάποιες από τις διαιτησίες που είδαμε σε άλλα πρωταθλήματα ή σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα γινόταν χαμός"

Στην επιμονή φίλων του ΠΑΟΚ για τον ορισμό των διαιτητών στον σημερινό ημιτελικό :
"Σπάθας, Τριτσώνης και οι υπόλοιποι διαιτητές που έχουν οριστεί, έχουν δείξει φέτος ότι είναι στην καλύτερη φόρμα και για αυτό το λόγο ορίστηκαν, τίποτε άλλο. Ο Σπάθας έπαιξε τον ΠΑΟΚ και με την Βέροια και δεν υπήρξαν παράπονα για την διαιτησία του"

Για το θέμα της βίας :
"Πρέπει να καταπολεμηθεί από όλους και κύρια από παράγοντες και οπαδικό τύπο. Έχουν γίνει κάποια μικρά βήματα αλλά δεν φτάνουν, ως ΈΠΟ θέλουμε ένα ποδόσφαιρο χωρίς βία"

Για το θέμα των στημένων αγώνων :
"Είναι ανοιχτό το θέμα, απασχολεί την δικαιοσύνη και δεν μπορώ να πάρω θέση τώρα. Ελπίζω να ξεκαθαρίσει το συντομότερο και αν υπάρχουν ένοχοι να τιμωρηθούν"

Για το ντόπινγκ, με αφορμή και την δήλωση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη :
"Το ντόπινγκ δεν είναι θέμα της ΕΠΟ, είναι του υπουργείου ενώ υπάρχει και μια ανεξάρτητη αρχή που ασχολείται με αυτό, Ως ΕΠΟ θέλουμε κι εμείς να γίνονται έλεγχοι"

Για τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών, που ενίοτε αλλάζουν :
"Ως διοίκηση, η ΕΠΟ δεν εμπλέκεται σε αυτό, η πειθαρχική επιτροπή της λιγκας πήρε μια απόφαση και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, που δεν ξέρω καν ποιοι είναι οι άνθρωποι που την αποτελούν και δεν θέλω να ξέρω, πήρε αυτή την απόφαση, Κι άλλες φορές έχει τύχει να ανατραπούν αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της λίγκας από την επιτροπή της ΕΠΟ"

Για την ΑΕΚ :
"Όλοι στενοχωρηθήκαμε με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ αλλά δεν μπορεί "ντε και καλά" να μην πέσει μια ομάδα επειδή είναι ιστορική και έχει κόσμο. Τις ευθύνες τις έχουν αυτοί που οδηγούν τις ομάδες σε αυτές τις καταστάσεις"

Για τις απαιτήσεις του κόσμου από την ΕΠΟ, που "παίρνει ένα σωρό λεφτά από τον ελληνικό λαό" :
"Η ΕΠΟ δεν κοστίζει στον ελληνικό λαό τίποτε, η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται, έχει να πάρει επιχορήγηση από το 2004. Αυτοί που επιχορηγούνται (φέτος με ένα ποσό κοντά στο 1 εκ ευρώ) είναι οι ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων που ανήκουν στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δεν κοστίζει τίποτε στο ελληνικό κράτος, αντίθετα το ποδόσφαιρο ως προϊόν είναι πάρα πολύ κερδοφόρο για το ελληνικό κράτος. Η ΕΠΟ πληρώνει τους υπαλλήλους της από τα λεφτά που παίρνει από τους χορηγούς της και από την Uefa, από το 2004 και μετά δεν παίρνει ούτε δεκάρα από κράτος, δεν υπάρχει κρατικοδίαιτη ΕΠΟ. Η Superleague είναι μια ένωση μέλος της ΕΠΟ, τίποτε περισσότερο, η σχέση της λίγκας με την ΕΠΟ είναι η ίδια που έχει η ΕΠΟ με την Uefa"

Για το θέμα με το κονδύλι για τον κ. Πιλάβιο :
"Υπήρχε μια ασφάλεια για τον κ. Πιλάβιο, που είχε δεχτεί απειλές και η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να υπάρξει μια ασφάλεια από ιδιωτική σεκιούριτι για τον κ. Πιλάβιο για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο έχει λήξει και η ΕΠΟ δεν πληρώνει γα αυτό"

Ο κ. Σαρρής είπε επίσης λίγο πριν το τέλος της κουβέντας :
"Εύχομαι όλες οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες να βρουν τον δρόμο τους, να αγωνίζονται στην Superleague και να πρωταγωνιστούν. Εύχομαι επίσης να μην υπάρχει τέτοια καχυποψία στην συνέχεια, να αντιληφθούν όλοι ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη αλλά είναι ανθρώπινα και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Ας δει ο κόσμος τι γίνεται στο εξωτερικό και ας έχει ανάλογη αντιμετώπιση. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η διοργάνωση του πρωταθλήματος είναι της λίγκας, η ΕΠΟ θα διοργανώσει φέτος την Γ` Εθνική και το κύπελλο Ελλάδας"

Κλείνοντας, ο κ. Σαρρής απάντησε και για το θέμα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας :
"Θα γίνει στην Αθήνα ο τελικός, τα εισιτήρια θα είναι μισά μισά και το βασικότερο είναι να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή οι φίλαθλοι, οι παράγοντες, οι παίκτες, 

7 σχόλια:

  1. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. amesos vre kake na onomasis ekprosopo typou ton kyrio Taki. Kai o allos o apolkistikos ti rolo exei?toy kameraman???????I mipos itheles esy i o allos o ekso apo edo dimosiografos tis diloseis toy? NTROPH SAS VRE!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. APAITOYME NA KLEISETE OLA TA BLOG KAI NA MEINEI MONO ENA SAIT (POY TO EXOYME TSAMPA) NA AKOYGETAI MONO H DIKH MAS FONH XORIS ANTILOGO EITE PROKEITAI GIA PODOSFAIRO (SARRHS) EITE GIA POLITIKH (LAMPRINOYDHS).
    OSTOSO AN APOFASISETE NA MEINETE ANOIXTOI STAMATHSTE NA GRAFETE ENANTION MAS. PANTOS KAI POY GRAFETE GRAMMENOYS SAS EXOYME DIOTI KANOYME OTI GOYSTAROYME XORIS ANTILOGO.....SAS EXOYME XESMENOYS ME LIGA LOGIA GIA AYTO BOYLOSTE TO BLAKES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΚΗ Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΝΙΝΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.14
    χ..... ο αλλος (που δεν τολμας να πεις το όνομα του), εγώ το λέω ο Σταυρακάκης, αν έχει δηλώσεις του κυρίου, τρία άλφα σε ράδιο ή αλλου. Η διαφήμιση πληρώνεται για τους ανύπαρκτους δηλαδή!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΣΕΣ ΠΙΑ.
    ΕΣΥ ΚΟΝΟΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,.
    ΑΛΛΑ ΠΩΣ? ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ?
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7.45 παρε το χαπι σου
    και ασε τον σταυρακάκη, αυτός δεν έχει ανάγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.