Πέμπτη, Μαρτίου 28

ΕΠΟ: Τέλος η εχεμύθεια, θα απαντάμε στις προκλήσεις


Ρεπορτάζ Βασίλης Ποντικός
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής έδωσε το παρόν στην παρουσίαση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο από τον υπεύθυνο του συστήματος αδειοδότησης και του financial fair play της UEFA Αντρέας Τραβέρσο και κατά την ομιλία του αποκάλυψε πως φέτος η ομοσπονδία θα αλλάξει τακτική και όταν οι αποφάσεις των οργάνων της που ελέγχουν τους φακέλους των ΠΑΕ αμφισβητούνται, τότε θα περνά στην αντεπίθεση και θα δημοσιοποιεί τα στοιχεία. Με άλλα λόγια δεν θα καλύπτεται πίσω από την «εχεμύθεια» την οποία χρησιμοποιούσε εδώ και τόσα χρόνια ώστε να μην δημοσιοποιεί κανένα στοιχείο και να κρατά την όλη διαδικασία σε πλήρη συσκότιση.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Να μην προσπαθούν οι ΠΑΕ να ανατρέψουν την πραγματικότητα των στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση που ΠΑΕ ή, φυσικό πρόσωπο αμφισβητήσει τη γνώμη του οργάνου θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία. Δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό που γινόταν τα άλλα χρόνια όταν λόγω εχεμύθειας οι ΠΑΕ διαμαρτύρονταν και για όλα έφταιγε η ΕΠΟ. Το θέμα της αδειοδότησης ανήκει στην ΕΠΟ και δεν θα πάει σε κρατικές επιτροπές. Η αδειοδότηση θα επεκταθεί και στη γ’ ερασιτεχνική κατηγορία».
Ο Αντρέας Τραβέρσο ανέλυσε το financial fair play που για πρώτη φορά θα ισχύσει φέτος στη χώρα μας, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο νομικός σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης που επιμελήθηκε τη μετάφραση και την ορολογία του κανονισμού αδειοδότησης.
Ο Γιώργος Δημητρίου υπεύθυνος ΕΠΟ για αδειοδοτήσεις ρωτήθηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους αν θα υπάρξουν αλλαγές και απάντησε: «Το σύστημα θα ισχύει όπως και πέρσι. Ένα πρωτοβάθμιο όργανο και μία δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων, η οποία από τριμελής θα γίνει πενταμελής, θα προστεθούν δύο μέλη που θα προταθούν από τη λίγκα»
Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ μεταξύ άλλων ρώτησαν και τον κ. Τραβέρσο:
- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Ελλάδα (σύμφωνα με γράφημα που ο ίδιος παρουσίασε) επικίνδυνη χώρα σχετικά με την εξέλιξη αδειοδότησης) και ο εκπρόσωπος τη UEFA απάντησε πως: «Δεν είναι η ομοσπονδία σε επικίνδυνη θέση, αλλά οι ομάδες».
- Αν η περίπτωση της Μπούρσασπορ (τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στη συνέχεια προσέφυγε στο CAS το οποίο άλλαξε την ποινή με μονοετή αποκλεισμό και αναστολή) μπορεί να είναι «πυξίδα» για τις άλλες ομάδες, με τον κ. Τραβέσο να λέει πως: «Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS και αυτό θα αποφασίζει κατά περίπτωση»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.