Τετάρτη, Απριλίου 21

Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου

Αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού η εικόνα που παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Δ.Στάδιο την περασμένη Τετάρτη, εκεί όπου ενώ διεξάγονταν ποδοσφαιρικός αγώνας, ταυτόχρονα δεκάδες μικρά παιδιά ( αθλητές αγωνισμάτων στίβου ) , διάσπαρτα παντού, έκαναν προπόνηση...
Το τι μπορούσε να συμβεί, πολύ εύκολα μπορεί να το φανταστεί ο κάθε ένας... (ασχέτως της συνολικής εικόνας και του όλου, καθ' όλα αστείου ''σκηνικού'' )

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι αρμόδιοι, άλλος λίγο και άλλος πολύ, προβληματίστηκαν με την κατάσταση αυτή, αλλά τελικά ο μεγάλος προβληματισμός όλων, είναι το ποιος τελικά είναι ο ''αρμόδιος'' (οι) και ποιος (οι) εκείνος (οι) που θα λύσει (ουν) το πρόβλημα...

Εγώ θα κάνω αυτό που εσείς μου ζητήσατε παραθέτοντας απλά, κάποια κομμάτια του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου σχετικά με το θέμα...
Τα συμπεράσματα, δικά σας, υποκειμενικά είτε αντικειμενικά, αφού προσθέσετε κι άλλες απόψεις και γνώσεις ειδικών επί του θέματος..

Πριν προχωρήσουμε στα του κανονισμού, ας δούμε τι αναφέρεται σε ( ας πούμε σχετικό ) κομμάτι, στην φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Χίου...
{{ Όλα τα Σωματεία της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας θα αγωνίζονται υποχρεωτικά σε πλαστικό τάπητα ή φυσικό χόρτο και όχι σε ξηρό γήπεδο.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υπεύθυνο:
-Για παραλείψεις αντικανονικότητας του γηπέδου
-Για την καθαριότητα των αποδυτηρίων
-Για παρουσία ιατρού, η οποία είναι και δεσμευτική για το γηπεδούχο Σωματείο. }}

Γιατί λέμε ''ας πούμε'' σχετικό??
Δείτε εδώ γιατί( Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου /Άρθρο 9
Αντικανονικό γήπεδο)



Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου
Άρθρο 13
Παρατηρητής αγώνα



Παρ.5. Ο παρατηρητής έχει ως έργο του την μέριμνα για τη διασφάλιση των προυποθέσεων ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου καθώς και στα αποδυτήρια, με εξαίρεση τον κυρίως αγωνιστικό χώρο (γήπεδο παιδιάς). Επίσης ο παρατηρητής έχει υποχρέωση να περιγράφει λεπτομερώς στην έκθεσή του τυχόν ενέργειες ή πράξεις βίας των οπαδών των ομάδων εντός του γηπέδου ή στον περιβάλλοντα το γήπεδο χώρο. Επίσης ο παρατηρητής υποχρεούται να ασκεί όσα καθήκοντα του ανατίθενται με κανονιστικές πράξεις ή με αποφάσεις της κατά περίπτωση διοργανώτριας.

Παρ. 6. Μέσα στον χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη, ο παρατηρητής επιτρέπει, βάσει καταστάσεων που του παραδίδουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία, να εισέρχονται και να παραμένουν, εφόσον του επιδείξουν την ταυτότητά τους (αστυνομική ή επαγγελματική) μόνο τα εξής πρόσωπα:

α) Ο γιατρός του αγώνα κι ένας γιατρός κάθε ομάδας

β) Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας

γ) Ο φυσικοθεραπευτής της κάθε ομάδας

δ) Ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του.


Παρ.

7. Πλέον των ανωτέρω προσώπων ο παρατηρητής επιτρέπει την είσοδο και παραμονή στον ίδιο χώρο και των παρακάτω προσώπων:

α) Φωτογράφων των επίσημων πρακτορείων τύπου και μελών των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεργείων, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, εφόσον τα μέλη των τελευταίων έχουν τη σχετική άδεια από τη διοργανώτρια και φέρουν ειδικό χρωματιστό γιλέκο.

β) Νεαρών ατόμων για την επαναφορά της μπάλας όταν βγαίνει από τα όρια του γηπέδου παιδιάς.


Παρ. 8. Ο παρατηρητής υποχρεούται να ζητήσει από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο γήπεδο την απομάκρυνση από τον χώρο αυτό, οποιουδήποτε προσώπου από τα ανωτέρω εμποδίζει -κατά την κρίση του- την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.


Παρ. 9. Στο χώρο της αρμοδιότητας του παρατηρητή ανήκουν και τα αποδυτήρια των διαιτητών, ο χώρος που βρίσκεται μπροστά απ' αυτά, το προαύλιο, ο διάδρομος, η καταπακτή και οι τυχόν άλλοι συναφείς χώροι.


Παρ.

10. Μέσα σ' αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνο κατά την αναγραφή των ονομάτων των ποδοσφαιριστών στο Φ.Α., την καταχώρηση ενστάσεων και την υπογραφή του Φ.Α. των εξής προσώπων:

α) Του παρατηρητή του αγώνα

β) Των αρχηγών (ποδοσφαιριστών) των διαγωνιζομένων ομάδων και μικρή αστυνομική δύναμη στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, ο δε κύριος όγκος στις κερκίδες

γ) Του συνοδού του τυχόν αλλοδαπού διαιτητή.


Παρ.

13. Ο παρατηρητής υποχρεούται, πριν από την έναρξη του αγώνα να αναρτήσει έξω από τα αποδυτήρια του διαιτητή, πίνακα των συνθέσεων των διαγωνιζόμενων ομάδων, για τη διευκόλυνση των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

14. Παρατηρητής ο οποίος δεν αποδίδει επακριβώς τα γεγονότα του χώρου ευθύνης του, δυσχεραίνοντας έτσι τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων παραβάσεων του παρόντος κανονισμού, διαγράφεται του πίνακα παρατηρητών με απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου της διοργανώτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.