Τετάρτη, Απριλίου 28

Η ανακοίνωση, η καταγγελία, η απάντηση και το κάλεσμα....

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, γενικώς...
Ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος γέμισαν από ανακοινώσεις καταγγελίες, διαμαρτυρίες και ανταπαντήσεις..
Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά...
Πρώτη η καταγγελία του προέδρου του Αιολικού εναντίον της ΕΠΟ και του προέδρου της δικής μας ΕΠΣ .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ):

«Ανίκανοι οι διοργανωτές του πρωταθλήματος!»

28/4/2010


Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Αιολικού Γιάννης Φλωρίδης προς την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής (και πρόεδρο της ΕΠΣΧ) Γιώργο Σαρρή, με αφορμή την ώρα διεξαγωγής του αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Μυτιλήνη με την Α.Ε. Περάματος.
Η ΕΠΟ όρισε το παιχνίδι στις 10.30 το πρωί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί στη μετάβασή της η ομάδα του Πειραιά στο νησί της Λέσβου (που έφθασε στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και έφυγε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με το «Νήσος Χίος», χωρίς να κάνει διανυκτέρευση αλλά και χωρίς να ταλαιπωρηθεί με το απογευματινό πλοίο που θα έφθανε στον Πειραιά το πρωί στις 7 της Δευτέρας!).
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αιολικού, είχαν ζητήσει από την Ομοσπονδία ο αγώνας να μη διεξαχθεί τόσο νωρίς το πρωί της Κυριακής, διότι δε θα υπήρχε η αναμενόμενη προσέλευση των φιλάθλων (μόλις 60 άτομα τον παρακολούθησαν) με αποτέλεσμα να μη βγουν ούτε τα έξοδα για τη διαιτησία. Επίσης την περασμένη Κυριακή ήταν η περιφορά της εικόνας του πολιούχου της Μυτιλήνης, Αγίου Θεοδώρου, με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να ήταν εκεί.
Ο πρόεδρος του Αιολικού, στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι, μιλάει με «σκληρά» λόγια κατά της διοργανώτριας αρχής, αλλά και κατά του κ. Σαρρή, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση από ένα νησιώτη παράγοντα, τον οποίο κατηγορεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αθηναϊκών ομάδων!
Χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης ανέφερε: «Με έχουν δυσαρεστήσει πάρα πολύ αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρό μας και με έχουν κάνει να τους σιχαθώ. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο χώρο αυτό, με τη διοργανώτρια αρχή, η οποία με τις αποφάσεις που παίρνει καταδικάζει τις ομάδες. Είναι κρίμα που μέσα στη ζέστη, τα παιδιά έπαιζαν σε ένα άδειο γήπεδο, μόνα τους. Για ποιον παίζουν και παλεύουν αυτά τα παιδιά;
Το πρωτάθλημα είναι άνισο και αυτό που συνέβη με την ομάδα μας πιστεύω ότι ήταν ένα τελειωτικό χτύπημα για τα οικονομικά του συλλόγου. Δεν καταφέραμε να βγάλουμε ούτε τα έξοδα των διαιτητών αλλά ούτε και του παρατηρητή.»
Στις δηλώσεις του ο διοικητικός ηγέτης του Αιολικού αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια κατηγορία που είναι και η μόνη που διοργανώνει η ΕΠΟ. Ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Σαρρής έκανε μεγάλο λάθος με την απόφασή του να ορίσει την αναμέτρηση τόσο πρωί. Παρά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε μαζί του, όπου του γνωστοποιήσαμε τις αντιρρήσεις μας, δεν τις έλαβε υπ’ όψιν του. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ καλό είναι να βλέπουν με ίδιο μάτι όλες τις ομάδες και όχι να κάνουν τα χατίρια των ομάδων του κέντρου. Το Πέραμα θα μπορούσε να φύγει το απόγευμα, όπως κάνουμε και εμείς με τα ταξίδια μας στον Πειραιά. Ο κ. Πιλάβιος να πάρει τους συνεργάτες του και τους πρόεδρους των ΕΠΣ και να πάνε ένα ταξιδάκι στη Νότιο Αφρική, να παρακολουθήσουν την Εθνική Ομάδα και ας αφήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία να μαραζώνουν οικονομικά...».

Ακολουθεί η απάντηση του Γ.Σαρρή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΡΗ Γ. ΠΡΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗ Γ.

28/04/2010, 17:25:21

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΧΙΟΥ ΣΑΡΡΗ Γ.
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Γ. Σαρρής απαντά σύντομα στις τουλάχιστον ατυχείς και απρεπείς δηλώσεις του Προέδρου του Αιολικού Φλωρίδη Γιάννη:
Να μας πει ο πρόεδρος του Αιολικού πόσες φορές η επιτροπή Δ΄ Εθνικής έκανε δεκτά αιτήματα του Αιολικού κατά την φετινή σεζόν για αλλαγή ημέρας και ώρας αγώνων της ομάδας του εκτός έδρας π.χ στη Χίο με τη Δάφνη τι ώρα έπαιξε; και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια;
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟ και κατ’ επέκταση της Επιτροπής Δ΄ Εθνικής είναι να γίνονται δεκτά όλα τα αιτήματα των σωματείων που μετακινούνται για να διευκολύνονται οικονομικά.
Τα σωματεία που ευνοήθηκαν από αυτό είναι κατά κύριο λόγο τα σωματεία των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου και σε μικρότερο βαθμό τα σωματεία του κέντρου.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου αλλά και ενάντια του προέδρου της ΕΠΟκ.Πιλάβιο και τους προέδρους των Ενώσεων, είναι ένα θέμα για το οποίο θα επιληφθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια είχαμε ανακοίνωση - διαμαρτυρία!! από το Δ.Σ του Π.Ο Κανάρης σχετικά με τα επεισόδια της Κυριακής...

Π.Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΑ 28/4/2010
ΝΕΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

ΚΟΙΝ/ΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΧΙΟΥ


ΕΝΣΤΑΣΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Κύριοι
Το σωματείο μας στη 52χρονη πορεία του για πρώτη φορά αναγκάζεται να εκδόσει ανακοίνωση διαμαρτυρία όμως μετά το τελευταίο παιχνίδι Ηρακλή –Κανάρη τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια αυτού αλλά και η βαριά και άδικη τιμωρία του σωματείου μας αναγκάζει να σας επισημάνουμε τα εξής:
1) Ζητάμε από τους διαιτητές να προστατέψουν το άθλημα και ειδικότερα τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές που παίζουν ποδόσφαιρο και όχι κάτς.Να σφυρίζουν αντικειμενικά και όχι διπλωματικά .Είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά και μετά από τέτοιους αγώνες που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε με την ανοχή του διαιτητή πολλοί γονείς θα το ξανασκεφτούν να αφήσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο κινδυνεύοντας από δολοφονικά χτυπήματα χωρίς να τα προστατεύει κανείς .
2) Καταδικάζουμε και ζητάμε συγνώμη για την εισβολή λίγων ευτυχώς φιλάθλων μας οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν γονείς ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγανάκτησαν από την μη προστασία των παιδιών τους από τον διαιτητή σε βάρβαρα και αντιαθλητικά χτυπήματα και θεωρούμε ότι δίκαια η πειθαρχική επιτροπή μας τιμώρησε για αυτό το γεγονός.
3) Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως μια τόσο βαριά και εξοντωτική τιμωρία δίχως να απολογηθούμε και να ακουστεί και η δική μας άποψη από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει διαφορά στα αναγραφόμενα στο Φ.Α από τον διαιτητή και στην έκθεση του παρατηρητή ο οποίος όλος περιέργως είναι ο μόνος που «διέγνωσε» ότι φίλαθλοι μας «μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να χτυπήσουν τον διαιτητή» Ρωτάμε λοιπόν πως γίνεται φίλαθλοι που «μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να χτυπήσουν τον διαιτητή»και όχι να προστατέψουν κατά κύριο λόγω τα πα ιδία τους από βάρβαρα χτυπήματα πράγμα που δεν το έκανε ο διαιτητής πως λοιπόν με τέτοιες προθέσεις φίλαθλοι να έχουν σταματήσει στην διαχωριστική γραμμή του πλαγίου άουτ και να μην έχουν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο (το βιντεο των γεγονότων είναι αδιαψευστος μάρτυρας και παρακαλούμε να κληθούμε και να το προσκομίσουμε)
Επίσης ρωτάμε πως ο κύριος παρατηρητής «διέγνωσε» ότι φίλαθλοι μας «μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να χτυπήσουν τον διαιτητή» ενώ δεν είδε και δεν ανέφερε πουθενά στα γραφόμενα του ότι καθόλη την διάρκεια του αγώνα ευρίσκοντο εντός του αγωνιστικού χώρου άτομα του Ηρακλή τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο Φ.Α (πχ ο κος ΚΟΥΜΠΗΣ ο οποίος ενεπλάκη μετά και στα επεισόδια ,ο Κουτρής ο οποίος είναι τιμωρημένος ,ο Παπαλάνης ο οποίος δεν αγωνίζονταν και πολλοί άλλοι )
Αυτοί που βρέθηκαν και ποιος τους επέτρεψε την είσοδο στν αγωνιστικό χώρο?

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για λόγους που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όταν κληθούμε ζητούμε να κληθεί το σωματείο μας στην πειθαρχική επιτροπή παρουσία του διαιτητή, των εποπτών, του παρατηρητή και όλου του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου (άλλωστε ο Κος Πρόεδρος και ο κος Γραμματέας ήταν παρόντες στο γήπεδο και στα τεκταινόμενα).
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουμε τιμωρηθεί και εμείς (στον περσινό Τελικό του Κυπέλλου )αλλά και άλλα σωματεία από εκθέσεις του κου προέδρου της ΕΠΣ Χίου χωρίς ο ίδιος να είναι παρατηρητής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τώρα λοιπόν αφού ήταν παρών στα γεγονότα και αυτός και ο κος Γραμματέας γιατί δεν κάνουν εκθέσεις να περιγράψουν τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν από την αρχή μέχρι το τέλος.
Κύριοι αν πρέπει ας τιμωρηθούμε δεν λέμε το αντίθετο άλλα αυτό να γίνει επί των πραγματικών γεγονότων και νομίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα σαν σωματείο και εσείς την υποχρέωση σαν αρμόδιος φορέας να μας καλέσετε να απολογηθούμε επί την βάση πραγματικών αποδείξεων και γεγονότων.
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες έχουν το δικαίωμα της απολογίας και το τεκμήριο αθωότητας.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που δεν μας καλέσετε για απολογία δεν μπορούμε να ενεργήσουμε διαφορετικά παρά να προσφύγουμε στα δευτεροβάθμια όργανα της Ε.Π.Ο και τότε ο καθένας σας ας αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.



Με Τιμή για το ΔΣ
Ο Προέδρος


Πιτσόλης Οδυσσέας


Τέλος το κάλεσμα ( ακόμη ένα) του προέδρου Γ.Σαρρή εν όψη φινάλε της περιόδου, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του chiosports...

Το θέμα της βίας συζητήθηκε σήμερα στην ΕΠΣ Χίου με όλα τα μέλη να είναι φανερά δυσαρεστημένα από τα γεγονότα που έχουν συμβεί.

Προβληματισμένος και φανερά δυσαρεστημένος ο πρόεδρος της ΕΠΣ. Χίου Γ. Σαρρής μίλησε με εκπροσώπους των ομάδων και της διαιτησίας και είπε ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!
Στους παράγοντες είπαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για να συνηδειτοποιήσουν όλοι ότι είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και εμείς έτσι πρέπει να το βλέπουμε και να μην δημιουργούμε γεγονότα που μας φέρνουν χρόνια πίσω.
Προανήγγειλε ότι στις τοπικές κατηγορίες θα συμμετέχουν υποχρεωτικά 2 μικροί κάτω των 18 έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο και να αναγκάσει τις ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους απο 4-5 μικρούς η κάθε μία.
Με αυτό τον τρόπο απαλάσσονται από το να διατηρούν ομάδα παιδικού πρωταθλήματος.
Αναφέρθηκε στην Δ΄Εθνική και προανήγγειλε ότι είναι οριστική η απόφαση για την συμμετοχή 3 αντί 4 μικρών αλλά κάτω των 18 ετών από την επόμενη όμως χρονιά και όχι για φέτος!

Συζητήθηκε επίσης η ώρα διεξαγωγής των παιχνιδιών, αφού ορισμένοι παράγοντες έθεσαν θέμα ίδιας ώρας διεξαγωγής αλλά αυτό δεν εισασκούσθηκε και δεν θα αλλάξει το πρόγραμμα.
Σε αυτό βέβαια έχουν την ευθύνη οι ίδιοι οι παράγοντες γιατί όταν προτάθηκε λίγες ημέρες πριν διαφώνησαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.