Πέμπτη, Απριλίου 15

Όταν η μπάλα ήταν μεγαλύτερη από εκείνον...

MESSI ...
Δε νομίζω να χρειάζεται οποιοδήποτε σχόλιο...
Από μικρός φαίνονταν ότι θα γίνει....Μεγάλος..
Το τρίτο στη σειρά βίντεο, είναι και το καλύτερο...









ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ


Ο Lionel Andrés Messi, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1987, στο Rosario της Αργεντινής. Ο νεαρός Αργεντινός, έχει καταφέρει από πολύ μικρή ηλικία να κλέβει την παράσταση αγωνιζόμενος μάλιστα στην Barcelona, μια από τις σημαντικότερες ομάδες παγκοσμίως. Όπως γίνεται συνήθως, με τους νεαρούς παίκτες από την Αργεντινή, πολλοί είναι αυτοί που έχουν προσπαθήσει να τον συγκρίνουν με τον Maradona, με τον ίδιο μάλιστα να έχει εκφραστεί με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τον Messi.

Σε πολύ νεαρή ηλικία ο Messi, αγωνιζότανε σε μικρές τοπικές ομάδες της Αργεντινής και είχε εντυπωσιάσει με το ταλέντο του. Λίγο αργότερα στην ηλικία των 11, οι γιατροί εντόπισαν μια σπάνιας μορφής νόσο (ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης) η οποία θα επηρέαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του νεαρού. Η πρώτη μεγάλη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Messi, ήταν η River Plate.

Ο σύλλογος από την Αργεντινή, αδυνατούσε όμως να καλύψει οικονομικά την θεραπεία του νεαρού άσου, και έτσι αυτή η μεγάλη μεταγραφή δεν έγινε ποτέ. Άνθρωποι της Barcelona, είχαν ακούσει για το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του Lionel, και αφού τον παρακολουθήσαν πήραν την απόφαση να το φέρουν στο σύλλογο της Βαρκελώνης. Έτσι η Barcelona, του πρόσφερε πλήρη ιατρική κάλυψη και τον έπεισε να συνεχίσει την ζωή του στην Ισπανία.

Ο Lionel Messi, αγωνίστηκε στους νέους της Barca, και η πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα έγινε σε ένα φιλικό με την Porto, στις 16 Νοεμβρίου του 2003. Τότε ο Messi ήταν μόλις 16 χρονών. Το επίσημο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα έγινε ένα χρόνο μετά, και πιο συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου του 2004, απέναντι στην Espanyol. Έτσι έγινε ο τρίτος πιο νέος παίκτης που φόρεσε την φανέλα της Barcelona. Το πρώτο του γκολ στην Primera Division, το σημείωσε εναντίον της Albacete (1 Μάιου, 2005).

Ο Αργεντινός, κατάφερε πολύ γρήγορα να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση τους οπαδούς της Barcelona. Την σεζόν 2005/06 μάλιστα έκανε και την παρθενική του εμφάνιση στο Champions League, απέναντι στην Udinese. Ο Messi, είχε πολύ καλή παρουσία και για αυτό τον λόγο γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο στο Camp Nou. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος δεν ήταν τόσο καλή για αυτόν, αφού λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού έμεινε εκτός δράσης για 3 μήνες.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον Αργεντινό, και μάλιστα εκείνη την περίοδο οργίαζαν οι φήμες που τον ήθελαν να παίρνει μεταγραφή για άλλη ομάδα. Ο Messi, κατάφερε να μείνει προσγειωμένος και επανήλθε στην ενεργό δράση δυνατός. Μάλιστα, λίγο μετά την επιστροφή του, έλαβε μέρος και στο El Clásico απέναντι στη Real. Ο Messi σημείωσε τρία γκολ (για την ιστορία το ματς έληξε ισόπαλο 3-3) και έγινε ο τρίτος παίκτης που πέτυχε χατ-τρικ σε αυτό το ντέρμπι μετά τους Iván Zamorano (Real Madrid) και Romário (Barcelona).

Την επόμενη χρονιά ψηφίστηκε σαν ένας μέλος της καλύτερης 11αδας από την FIFA, ενώ προτάθηκε επίσης για τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς (τελικά κέρδισε ο Kaká). Αυτήν την περίοδο και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου ο Lionel Messi συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την φανέλα της Barcelona.

Τον Ιούνιο του 2004, ο Messi έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα νέων της Αργεντινής με αντίπαλο την Παραγουάη. Στις 4 Αυγούστου του 2005, ο τότε τεχνικός της Αργεντινής José Pekerman, τον κάλεσε στην πρώτη ομάδα. Ο Messi αποτελεί σημαντικότατο πρόσωπο και στην εθνική ομάδα της χώρας του, και έχει συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο τους 2006, στο Copa America του 2007 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Στην πολύ μικρή καριέρα του ο Lionel, έχει κερδίσει 2 φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας (2004/05. 2005/2006), 2 φορές το Super Cup Ισπανίας (2005/06, 2006/07) και μια φορά το Champions League (2005/06).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.