Κυριακή, Δεκεμβρίου 12

Υπάρχουν ή όχι στημένα ματς στο ποδόσφαιρο?


Ελάχιστοι από τους εμπλεκόμενους με τα του ποδοσφαίρου, δεν ασχολούνται έστω και περιστασιακά με το ποδοσφαιρικό στοίχημα. Είτε αθλητές, είτε παράγοντες, ακόμη και απλοί φίλαθλοι, η πλειοψηφία ασχολείται, στοιχηματίζει ή παρακολουθεί τα στοιχηματικά δρώμενα..
Και έρχεται η σημερινή αγωνιστική στο νησί, να δείξει και να αποδείξει σε όλους και μάλιστα με απλό, καθαρά ποδοσφαιρικό τρόπο, τι εστί έκπληξη στο άθλημα που όλοι μας έχουμε αποδεχτεί τον τίτλο που του έχει αποδοθεί, ως Βασιλιά των Σπορ...
Το ποδόσφαιρο, το άθλημα που δεν χρειάζεται να επέμβει κανείς και πουθενά, να στήσει ή να ''μιλήσει'' κάποιο ματς, ώστε να υπάρχουν παράξενα αποτελέσματα και μεγάλες εκπλήξεις.
Το σπορ όπου όλοι μπορούν κάποια στιγμή να κερδίσουν ματς ως απόλυτα αουτσάιντερ ή να χάσουν ως απόλυτα φαβορί.

Ως απόλυτο φαβορί ανέβηκε στο Φαφάλειο Στάδιο, ο Ηρακλής σήμερα το απόγευμα να αντιμετωπίσει τον χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα, Λέοντα και το ότι άνοιξε πρώτος και νωρίς το σκορ προηγούμενος ήταν γεγονός που απλά επιβεβαίωνε το προβάδισμα που είχε, όμως η απώλεια του πέναλτι που είχε στη συνέχεια και η αποτυχία διπλασιασμού στα γκολ του, ήταν η απαρχή μιας μεγάλης έκπληξης.
Η ομάδα του  Λέοντα όχι μόνο δεν δέχτηκε άλλο γκολ αλλά κατάφερε να πετύχει εκείνη δύο στο 2ο ημχ. και να πάρει τη νίκη με ανατροπή !! του σκορ με 2-1....
Ανάσα ( όχι βέβαια βαθμολογική αλλά ηθικού ) το αποτέλεσμα  για τα παιδιά του Λέοντα, μεγάλη ''σφαλιάρα'' ( ακόμη μία) για την ομάδα του Αχ.Πασβάντη που είδε την ομάδα του να έχει συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στα τρία τελευταία ματς με Ατρόμητο, Λέων και Μίκρα ( με την τελευταία στάθηκε τυχερός αφού οι της Μίκρας έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες στο ισόπαλο ματς της περασμένης Τετάρτης στα Θυμιανά. )


Έκπληξη στο ίδιο γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου με τον Παγχιακό/Αστέρα να καταφέρνει για ακόμη μία φορά να κρατά το μηδέν πίσω και να ''κλέβει'' έναν ακόμη βαθμό με θύμα αυτή τη φορά ( μετά το 0-0 στα Νένητα με τον Κανάρη) την ομάδα των Καρυών.
Καρυές που αδικούνται από αυτό το 0-0 όμως η ''μαυρομύτα'' αυτό έγραψε με το σφύριγμα της λήξης.


Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, δεν είχαμε νικητή, με τις Καλαμωτή και Δάφνη να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Με αμυντικό προσανατολισμό μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του Π.Λιτσάκη, φιλοδοξώντας να κτυπήσει στη κόντρα την αντίπαλο με τους Ζαμπετάκη, Παπαλάνη και έχοντας την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ από το 1ο ημχ. όταν κέρδισε - καθαρό- πέναλτι, το οποίο έχασε ο Λ.Παπαλάνης.
Ο ίδιος άνοιξε το σκορ με την έναρξη του 2ου μέρους αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά και να καταφέρουν τελικά να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο έως το τελευταίο σφύριγμα...Εκεί όπου και δικαιώθηκαν, ισοφαρίζοντας σε μία από τις τελευταίες φάσεις του ματς.


Στο Δ.Στάδιο η Μικρασιατική πήρε δύσκολα τη νίκη και τους τρεις βαθμούς απέναντι στην πάντα δυνατή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα του Πύργου με το τελικό 2-1 να διαμορφώνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού.
Ήταν το 3ο ματς σε διάστημα 6 ημερών για την ομάδα του Χ.Τσατσαρώνη, η οποία κατάφερε και πάλι να βρει πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ, η απώλεια των οποίων προβληματίζει ιδιαίτερα τον έμπειρο τεχνικό, που βλέπει τους επιθετικούς του να μην τις αξιοποιούν για 2ο στη σειρά ματς μετά από εκείνο της Τετάρτης στα Θυμιανά.
Αντιστάθηκε πολύ καλά η ομάδα του Πύργου που έμεινε πίσω στο σκορ στο καλό διάστημα της αντιπάλου στο πρώτο ημχ. ( γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ οι φιλοξενούμενοι) κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγα λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημχ. μετά από αλλεπάλληλα λάθη της άμυνας των κιτρινόμαυρων και τελικά υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου, δεχόμενοι το γκολ της ήττας και πάλι στο ''καλό'' διάστημα της Μίκρας στο 2ο μέρος ( 70'-90')


Το σκορ ( και τη νίκη της αγωνιστικής) πέτυχε ο Όμηρος απέναντι στον Κοφινά σήμερα το απόγευμα.
Η ομάδα της Καλλιμασιάς είχε στείλει το μήνυμα ''Δεν πάει άλλο'' από την προηγούμενη αγωνιστική, στο παιχνίδι απέναντι στη Μίκρα,εκεί όπου ξεκάθαρα έδειξε πως η συσπείρωση επανήλθε στην ομάδα και πλέον σήμερα αυτό, το κατέθεσε και μέσα στο γήπεδο, βγάζοντας αντίδραση βασισμένη στην αδιαμφισβήτητη δυναμική που διαθέτει σαν ομάδα.

Άτυχος της ιστορίας, ο Κοφινάς, ομάδα που διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, φιλόδοξο προπονητή και μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει καλό ποδόσφαιρο....Άτυχος όμως σήμερα γιατί στους απέναντι το μάτι...γυάλιζε.


Στην ουρά, άνω κάτω η βαθμολογία μετά τη νίκη της Αναγέννησης ( 2-1)επί της Ελάτας στο ντέρμπι της κάτω ζώνης,της βαθμολογίας και την ήττα του Άτλα από τον Κανάρη (1-2)


Πύργος 16, Άτλας 15,Ελάτα 14, Αναγέννηση 10, Παγχιακός 9


Συνωστισμός και στη πάνω ζώνη της βαθμολογίας με τις Δάφνη,Μικρασιατική με 32 να ισοβαθμούν στη 1η θέση και να αναμετρούνται την επόμενη αγωνιστική στο Δαφνώνα και τους Κανάρη, Ατρόμητο να ακολουθούν κατά πόδας με 31 και 30 βαθμούς αντίστοιχα.


Η επόμενη αγωνιστική.
Άτλας-Ελάτα
Αναγέννηση-Ατρόμητος
Κανάρης-Καρυές
Πιτυός-Λέων
Παγχιακός/Αστέρας-Καλαμωτή
Ηρακλής-Όμηρος
Δάφνη-Μικρασιατική
Κοφινάς-Πύργος

4 σχόλια:

  1. πονηρος ο τιτλος του αρθρου
    βλεποντας τον μην εχοντας διαβασει το κειμενο νομιζα πως υπηρξαν αλλοπροσαλλα αποτελεσματα,κατι που διαπιστωσα πως δεν υπηρξε.
    την επομενη αγωνιστικη εχει ματσαρες!
    οσο για στημενα,φυσικα υπαρχουν,εδω οι διαπροσωπικες σχεσεις ειναι στημενες δε θα ειναι παιχνιδια αναμεσα σε ομαδες με χρηματα?
    θα σου πω ομως το αλλο,ας πουμε η ομαδα Α πεφτει κατηγορια γιατι η Β με τη Γ εστησαν 2 ματς και σωθηκαν,εεεε εκει στην ομαδα Α ας επαιζαν καλυτερα ολο το πρωταθλημα να μην εξαρτωνταν απο αλλους.
    τωρα σε τοπικο επιπεδο που δεν υπαρχει φραγκο τετοια δε γινονται,που και να γινονται δεν εχουν κερδος,τι να εισαι Α τι να εισαι Β,τι να βρεθεις στη Γ,αλλωστε το Χιωτικο ποδοσφαιρο απο την τελευταια χρονια του Βαρβασιακου στη Γ 96-97 νοσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς και το ''στήσιμο'' δεν αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός...Θέλω να τονίσω όμως ότι ο μπουκ δεν είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται εδώ που τα λέμε να στήσει από μόνος του ματς ( αυτό το λέω γιατί οι απανταχού τζογαδόροι, όταν χάνουν βέβαια τα λεγόμενα ''άχαστα'', επικαλούνται τους μπούκηδες που δήθεν τους έστησαν)....
    Είναι τόσοι πολλοί οι παράμετροι που επιρεάζουν το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, που καθιστούν εντελώς απρόβλεπτο το όποιο πιθανό τελικό αποτέλεσμα....
    Συμφωνώ πως σε τοπικό επίπεδο το στήσιμο με σκοπό το κέρδος προφανώς και αποτελεί σενάριο επιστιμονικής φαντασίας....όμως εδώ να σου πω, πως σε ανάλογα τοπικά επίπεδα ανά την Ευρώπη ( δ'Νορβηγίας,Φιλανδίας) οι ποδοσφαιριστές από ΑΥΤΟ ζουν...δεν χρειάζονται πολλά μέσα για να το πετύχουν...3-4 εταιρίες στοιχ., μεγάλες αποδόσεις και μικροποσά ( το τελευταίο απαραίτητο, άλλως οι εταιρίς τους κλείνουν τους λογαριασμούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το στήσιμο σε κάθε μορφής αγώνα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η τάση τα τελευταία χρόνια αναφέρει ξεκάθαρα πως ο μπουκ δεν στήνει, για τον απλό λόγο ότι δεν έχει ανάγκη να στήσει ματς. Το κάνουν άλλοι για λογαριασμό του (π.χ. ατζέντηδες παικτών σε απόλυτη συνεννόηση με τους παίκτες που έχουν πελάτες) και όπως είναι εύκολα κατανοητό δεν στήνεται ποτέ ένα ματς του 1,10 για να έρθει άσσος. Ο μπουκ εκεί δεν χάνει ποτέ.

    Ο William Hill για παράδειγμα αποτελεί ένα έμπειρο μπούκη που ξέρει γενικά «φυλάγεται» από κακοτοπιές. Εξάλλου οι μεγάλοι μπουκ, όπως ο Hill, μηχανισμό έτοιμο ανά πάσα στιγμή να διαπυστώσει το «πρόβλημα».

    Όποια μικρή κατηγορία χώρας διατίθεται για στοιχηματισμό είναι αυτόματα και επικίνδυνη. Είναι γνωστή η περίπτωση πριν χρόνια στην 3η κατηγορία Σκωτίας, όπου φίλαθλοι ομάδας πόνταραν μεγάλα χρηματικά ποσά στην κόντρα της ομάδα τους στα γύρω χωριά, σε μία περίοδο που υποτίθεται κυνηγούσε άνοδο.

    Τα λαγωνικά του Hill ανακάλυψαν εύκολα το στήσιμο, διότι υπήρχε η δυνατότητα σε κάθε τερματικό ανά περιοχή να βλέπουν ποιοι αγώνες φορτώθηκαν. Σαν να λέμε ότι οι φίλαθλοι του Ατρομήτου πόνταραν μαζικά στο πρακτορείου του χωρίου τους, μεγάλα ποσά στη κόντρα της ομάδος τους. Ήθελε τόσο μυαλό να ανακαλυφθεί η βρωμιά? Ο Hill βέβαια πλήρωσε τα στοιχήματα αλλά ακύρωσε όλα τα undepost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.