Πέμπτη, Ιανουαρίου 13

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ομάδες της Δ΄ Εθνικής που ασφυκτιούν οικονομικά
Του Θανου Mπλουνα
Οι αντιδράσεις των ομάδων της Δ΄ Εθνικής που ζητούν από την ΕΠΟ υπογραφή μνημονίου, απειλώντας με σειρά κινητοποιήσεων, οδήγησαν αντιπροσωπεία του Δ. Σ. της ομοσπονδίας στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.
Οι ομάδες που μετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ζητούν οικονομική ενίσχυση από την ΕΠΟ (π. χ. να αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης, διαιτησίας, μείωση προστίμων) και η ΕΠΟ ζήτησε οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Δηλαδή. να επιχορηγεί το Δημόσιο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, κάτι που γινόταν παλαιότερα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει διακοπεί και λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, θα είναι δύσκολο να ξαναρχίσει.
«Απειλούν ότι θα κάνουν κατάληψη στα γραφεία μας», ειπώθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΠΟ στη χθεσινή συνάντηση.
Ο κ. Μπιτσαξής επιφυλάχθηκε να απαντήσει και στη συνέχεια συζητήθηκε σχέδιο για ενοποίηση της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής σε μία κατηγορία που θα είναι ερασιτεχνική.
Μετά τη συνάντηση ο ΓΓΑ δήλωσε: «Αυτό είναι θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ. Εμείς σε μια κατεύθυνση αναδιάρθρωσης θα είμαστε σύμμαχοι, γιατί την θεωρούμε απαραίτητη. Έχουμε περίπου 180 ομάδες στη Γ΄ και στη Δ΄ Εθνική και είναι προφανές ότι στη σημερινή οικονομική συγκυρία, ένας κρατικοδίαιτος άξονας με 180 ομάδες είναι αδύνατο να επιβιώσει».
Πρόταση για την ενοποίηση των δύο κατηγοριών έχει ετοιμάσει και προτίθεται να καταθέσει στην ΕΠΟ και η Eνωση Β΄ - Γ΄ Εθνικής.
Το βασικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας κατηγορίας που θα έχει τέσσερις ομίλους με 18 ομάδες, δηλαδή συνολικά 72, αντί για τις 193 που συμμετέχουν στα δύο πρωταθλήματα με τη σημερινή δομή. Αυτό το σχέδιο προβλέπει αύξηση των ομάδων της Β΄ Εθνικής από 18 που είναι σήμερα σε 20. Θα ανεβαίνει από κάθε όμιλο της Εθνικής κατηγορίας μία ομάδα στη Β΄ Εθνική και θα υποβιβάζονται από τη Β΄ τέσσερις ομάδες.
Ωστόσο, η όποια ένωση κατηγορίας μπορεί να γίνει από τη μεθεπόμενη περίοδο, εφ’ όσον συμφωνηθεί και αφού λυθούν μια σειρά θεμάτων.
Επίσης, ο κ. Μπιτσαξής ζήτησε να περάσει στον Πειθαρχικό Kώδικα η «αυτόματη» οριστική διακοπή αγώνα όταν οι αγωνιζόμενοι πέφτουν θύματα βιαιοπραγίας, όπως έγινε στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ.
Συζητήθηκαν, επίσης, τα θέματα των κατά την UEFA ύποπτων αγώνων και η υπόθεση της ΕΠΣ Φθιώτιδας στην οποία έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τα αίτια της ήττας με 14-1 από ομάδα της Γερμανίας στο Regions Cup της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.