Τετάρτη, Ιανουαρίου 26

Νόμιμο το...παράνομο....


 
 
Την προκήρυξη 15 έως 50 αδειών 5ετούς διάρκειας για την παροχή διαδικτυακού στοιχήματος στη χώρα, καθώς και έκδοση αδειών για έως 30.000 παιγνιομηχανήματα, προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα τυχερά παίγνια που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων η κυβέρνηση αναμένει για φέτος έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση των σχετικών αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων (τα οποία θα εισπράττονται σε ετήσια βάση).

Σε διάστημα 2-3 ετών το δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, καθώς και επιπλέον έσοδα από το διαδικτυακό στοίχημα. Προσδοκά δηλαδή, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περικοπής των μισθών και των συντάξεων ή στο 100% της περικοπής του ΠΔΕ.

Το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι το κόστος συμμετοχής στο παιχνίδι ή στο στοίχημα θα κυμαίνεται από 0,10 - 5 ευρώ, ενώ τα κέρδη που θα αποδίδονται στους παίκτες πρέπει να καθορίζονται σε υψηλό γενικά ποσοστιαίο επίπεδο επί των ποσών που παίζονται (προβλέπεται ελάχιστο όριο 80%).

Τα κέρδη των παικτών θα φορολογούνται όπως αυτά από τα λαχεία.


Ακόμη στο νομοσχέδιο ορίζονται οι κανόνες απορρήτου για την προστασία των παικτών με εξαίρεση τις ελεγκτικές και φορολογικές αρχές και προβλέπονται κυρώσεις για την παραβίαση των όρων συμμετοχής στην αγορά.
 
Κανόνες και περιορισμοί για παροχή διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα
  • Προβλέπεται η προκήρυξη 15 έως 50 αδειών μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό
  • Η ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) μέσω του ΚΔΕΠ (Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων) καθορίζει τις λεπτομέρειες του συστήματος αδειοδότησης και τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατόχους άδειας.
  • Η διάρκεια των αδειών είναι πενταετής.
  • Οι ιστότοποι οφείλουν να έχουν ονομασία με κατάληξη .gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.