Κυριακή, Μαΐου 22

7 ομάδες υποβιβάζονται απο κάθε ομιλο στην νέα περίοδο !


Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα την πρόταση για την μείωση των ομίλων αρχικά, από 10 ομίλους σε 6, και την περίοδο 2012-13 σε οριστική μορφή με 4 ομίλους. 

ΕΦΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ
Το θέμα των εξελίξεων και των αλλαγών που θα επέλθουν στον χώρο της Δ΄ Εθνικής, αλλά και σε αυτόν της Γ΄ Εθνικής, συζητήθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ της ΕΠΟ, και ήδη υπάρχει η σχετική απόφαση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την πρόταση που θα κατατεθεί στην Γ.Σ της Ομοσπονδίας, και η οποία αναμένεται να «περάσει», υπάρχει συμφωνία, και με τα στελέχη της football- league 2( την Γ΄ Εθνική), αφού και σε αυτόν τον χώρο διαπιστώνεται η ανάγκη για μείωση των ομάδων.
Έτσι λοιπόν το σχέδιο που προκρίθηκε, και το οποίο θα πάει στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου, αναφέρει τα εξής:
ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Η αναδιάρθρωση τόσο της Γ΄ όσο και της Δ΄ Εθνικής είναι οριστική, με στόχο την μείωση των ομάδων και στις δύο κατηγορίες σταδιακά
Ο βασικός στόχος είναι η μείωση της Γ΄ Εθνικής σε ένα όμιλο με 20 ομάδες για την περίοδο 2012-13, ενώ για την ίδια περίοδο η μείωση της Δ΄ Εθνικής σε 6 ομίλους( των 16 ομάδων έκαστος όμιλος)
Για την Δ΄ Εθνική η τελική μορφή, θα είναι την περίοδο 2013-14 το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε 4 ομίλους των 16 ομάδων.
Μιλώντας στην «ΩΡΑ»ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος Σαρρής δήλωσε μεταξύ άλλων:» Είναι αναγκαίες αυτές οι αλλαγές ώστε να ανέβει το επίπεδο των κατηγοριών, αλλά και να εξαλείψουν τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται, λόγω και τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέπει την χώρα.

Εκτιμούμαι ότι με το σχέδιο της μείωσης των 10 ομίλων της Δ΄ Εθνικής αρχικά σε 6 ομίλους, και στην συνέχεια στην τελική μορφή των 4 ομίλων, πάμε στα νέα δεδομένα, με βατά βήματα για όλους, ώστε να μην δημιουργήσουμε μεγάλη αναταραχή στα σωματεία, αν και είναι πλέον ορατό από όλους ότι αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες ίσως και να έπρεπε να έχουν γίνει.
Με ένα όμιλο 20 ομάδων, στην Γ΄ Εθνική, και 4 ομίλους στην Δ΄ Εθνική, θα μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.»

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ
Με βάση το σχέδιο που πέρασε στο Δ.Σ της ΕΠΟ προβλέπονται τα εξής αρχικά για την προσεχή περίοδο 2011-12:
ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Δύο όμιλοι των 18 ομάδων έκαστος από τον οποίο θα υποβιβασθούν συνολικά 14 ομάδες στην Δ΄ Εθνική
*Δεν αλλάζει κάτι στον αριθμό των 3 ομάδων που ανεβαίνουν στην Β΄ Εθνική.
ΣΤΗΝ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ξεκινούν 10 όμιλοι (των 14 ομάδων έκαστος), κι από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται συνολικά 7 ομάδες( σύνολο 70 ομάδες).
Οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική , μόνο 5 πρωταθλητριών ομάδων.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-13
Από την Γ΄ Εθνική( 2 όμιλοι των 14 ομάδων) θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες όσες απαιτούνται ώστε την περίοδο 2013 – 14 το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε ένα όμιλο των 20 ομάδων.
ΣΤΗΝ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ξεκινούν 6 όμιλοι των 16 ομάδων, ενώ από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 7 ίσως και 6 ομάδες.
Ενώ οι 6 πρωταθλήτριες ομάδες ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική.

ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ
Από την νέα περίοδο ξεκινάνε τα μπαράζ για τις πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων, για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική ένας αριθμός κάπου 18 ομάδων.
Το τελευταίο μέτρο, βρίσκει αντίθετες αρκετές ενώσεις, πλήν όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Πηγή ''www.erasitexnes.gr ''

2 σχόλια:

  1. και τι κάνουμε τώρα? Πάμε ή δεν πάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to oti den pate to kseroume prin apo t paixnidi me t dafnwna alla...
    apomenei i epivevaiwsi apo ti dioikisi tis mikrasiatikis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.