Τετάρτη, Μαΐου 11

Η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος για το μέλλον της Δ' Εθνικής

Μέχρι και χθες είχαν ακουστεί πολλά, σχετικά με το μέλλον της Δ' Εθνικής και, φυσικά, της δομής που θα έχει τα επόμενα χρόνια. Οι αρχικές σκέψεις και τοποθετήσεις έκαναν λόγο ακόμη και για κατάργηση της... πολυπληθούς κατηγορίας, σε μια επόχη όπου οι οικονομικές δυσκολίες 'γονατίζουν' την πλειονότητα των σωματείων. Η 'Ωρα των σπορ' παρουσιάζει σήμερα την τελική πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του Ιούνη και, επομένως, τη μορφή που θα έχει η Δ' Εθνική τις επόμενες σεζόν. Μία πρόταση που ήδη έχει σχεδιαστεί από τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, τα οποία έχουν έρθει σε σχετική συνεννόηση και με τους υπεύθυνους της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής.
ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Καταρχήν, θεωρείται δεδομένο ότι και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τόσο η Δ' Εθνική όσο και η Football league II θα έχουν την ίδια μορφή με αυτή της σεζόν που μόλις ολοκληρώνεται, βάσει και της σχετικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων. Τουτέστιν, για τη σεζόν 2011-2012, η Δ' Εθνική θα καταρτιστεί από 10 ομίλους των 14 ομάδων έκαστος, ενώ η Football league II θα αποτελείται από δύο ομίλους (βόρειο και νότιο) με 16-17 ομάδες στον καθένα. Για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η Δ' Εθνική θα αποτελείται από 4 ομίλους των 16 ομάδων, ενώ τη Γ' Εθνική θα συνθέτουν δύο όμιλοι, αλλά των 12 ομάδων ο καθένας. Η τελευταία αλλαγή στη δομή των κατηγοριών αφορά τη Football league ΙΙ, η οποία θα γίνει ένας όμιλος αποτελούμενος από 18 ομάδες, από τον οποίο θα ανεβαίνουν και θα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Από την άλλη, η Δ' Εθνική θα παγιωθεί στη μορφή της κατηγορίας με τους 4 ομίλους των 16 ομάδων. Οπως γίνεται αντιληπτό, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οι αλλαγές θα επέλθουν πιο σταδιακά, αφού θα χρειαστούν δύο σεζόν προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατηγορία σε μία συγκεκριμένη μορφή.

ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ
Αυτό που 'καίει' τους παράγοντες κυρίως των ερασιτεχνικών σωματείων έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα επέλθουν αυτές οι αλλαγές. Εν πρώτοις, από το πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, θα ανέβουν στις επαγγελματικές κατηγορίες οι πέντε από τους δέκα πρωταθλητές, οι οποίοι θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ ανά ζεύγη. Από τα τοπικά πρωταθλήματα και τις συνολικά 53 Ενώσεις, θα προβιβαστούν στη Δ' Εθνική το 1/3 των Πρωταθλητών (ήτοι περίπου 17 ομάδες). Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων θα πάρουν μέρος σε αγώνες μπαράζ, που θα γίνουν με βάση γεωγραφικά κριτήρια και από κάθε διαγωνιζόμενη τριάδα, την άνοδο θα παίρνει η μία ομάδα εξ αυτών. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υποβιβασμούς, ο αριθμός των ομάδων που θα πέφτουν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Football league II και της Δ' Εθνικής. Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα κατατεθεί για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ (19-20 ή 20-21 Μαϊου), ενώ στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της 3ης Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.