Πέμπτη, Οκτωβρίου 13

Ενώσεις και Σωματεία προσπαθούν να 'μπλοκάρουν' τις κληρώσεις

Αποφασισμένες να το... φτάσουν μέχρι το τέλος είναι οι δευτεραθλήτριες ομάδες και οι Ενώσεις στις οποίες ανήκουν, αναφορικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί για συμμετοχή τους στη football league II. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τρεις Ενώσεις (ΕΠΣ Μακεδονίας, Αθηνών και Ηλείας), όπως και δύο ακόμη σύλλογοι (Θεσπρωτός, Τριγλία Ραφήνας) φέρεται να έχουν στείλει αίτημα με το οποίο ζητούν να μην διεξαχθούν οι κληρώσεις στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, έως ότου δικαιωθούν από το Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Πάντως, το αίτημα των δευτεραθλητριών των δέκα ομίλων του περσινού πρωταθλήματος για συμμετοχή τους στη Football league II τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Αυτό που προκύπτει σαν συμπέρασμα είναι ότι θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το σχετικό αίτημα από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει την παραπάνω κίνηση θα λάβουν μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Μάλιστα, σε περίπτωση που ζητήσουν δικαίωση στα πολιτικά δικαστήρια, δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν με υποβιβασμό στις αμέσως πιο χαμηλές κατηγορίες. Αυτό που τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής είναι πως υπάρχει απόφαση του Δ.Σ., η οποία αναφέρει ότι οι δευτεραθλήτριες δεν μπορούν να προβιβαστούν κατηγορία.



Τα χρέη 'πνίγουν' δέκα σωματεία!Του Δημήτρη Θεοδώρου

Υπέρογκα ποσά καλούνται να τακτοποιήσουν οι δέκα από τις ομάδες, που υποβιβάστηκαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Είναι ενδεικτικό ότι μόνον η Ρόδος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς η οφειλή της ανέρχεται στις 17.000 ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να της στοιχίσει τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, τα νούμερα προκαλούν... ίλιγγο! Ηρακλής (412.000), Ηλιούπολη (376.000), Ιωνικός 265.000, Αναγέννηση Καρδίτσας (187.000), Ολυμπιακός Βόλου (180.000), Εθνικός (127.000), Αίας Σαλαμίνας (97.000), Τρίκαλα (91.000), Καβάλα 90.000 και Ασπρόπυργος (61.000) 'βουλιάζουν' στα χρέη, τα οποία πρέπει να ρυθμίσουν, προκειμένου να πάρουν άδεια συμμετοχής! Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του κάθε Ερασιτέχνη από τις παραπάνω ομάδες θα πρέπει να παρευρεθούν στο Δ. Σ. της ΕΠΟ και να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους, που θα ανάψει και το... πράσινο φως για την παρουσία τους στη Δ' Εθνική. Αξίζει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένες ομάδες πιθανότατα να τύχουν διευκόλυνσης από την ΕΠΟ, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή τους στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.