Δευτέρα, Μαρτίου 19

Είναι οριστική ή όχι η λίστα??

Τελικά το ''φουσκώσαμε '' λίγο το θέμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κακώς έγινε η προτροπή περί ρακίου...


Όπως και να έχει υπάρχει θέμα για κάποιες ομάδες, σοβαρό ή όχι θα δείξει το μέλλον ( κοντινό είτε....μακρινό)


Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν από την Γ.Γ.Α τα ερασιτεχνικά σωματεία που αναγνωρίστηκαν ως υπαρκτά, όλων των αθλημάτων, φυσικά και τα ποδοσφαιρικά.
Η επιχείρηση ''αναγνώριση'' στήθηκε πρόπερσι, σε μια προσπάθεια να συμμαζευτεί οικονομικά η κατάσταση που υπήρχε, με αθλητικά σωματεία φαντάσματα να εισπράττουν χρηματοδοτήσεις...
Ζητήθηκε τότε και από τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νησιού μας ( και όχι μόνο αυτά) να συμπληρώσουν φάκελο με κάποια στοιχεία και έγγραφα, απαραίτητα για την αναγνώριση της ύπαρξης τους.
Αν θυμάμαι καλά, στην αναγγελία αυτής της διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ αναφέρθηκε στις κυρώσεις που θα είχε σωματείο που δεν θα προχωρούσε στην συμπλήρωση και κατάθεση ανάλογου φακέλου, και μίλησε για αποκλεισμό του μη αναγνωρισμένου σωματείου από μελλοντικές χρηματοδοτήσεις ( σχετικά ανώδυνο ) αλλά και για μη δικαίωμα συμμετοχής του σωματείου στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ( το πλέον επώδυνο).


Το πρώτο μας το είπε και πριν από λίγες ημέρες και ο Γ.Γ.Α ...
Πηγή: ΓΓΑ, Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έκανε τις ακόλουθες δύο ανακοινώσεις, Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010)
'' Στο μέτρο που εκκαθαρίζεται, όπως είχα προαναγγείλει, η σωματειακή βάση των αθλητικών Ομοσπονδιών και εκκαθαρίζεται μαζικά από σωματεία ανενεργά σε όλη την έκταση του ελληνικού αθλητισμού, επαναλαμβάνονται από τώρα οι χρηματοδοτήσεις του σωματειακού ελληνικού αθλητισμού..." 


 Η ανακοίνωση αφορά "Τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία τα οποία υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα πλαίσια της διατήρησης της αθλητικής αναγνώρισης".
Και μένει "με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναρτηθεί κατάλογος των ερασιτεχνικών αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων με πλήρη στοιχεία".



Οπότε παραμένει ως ερώτημα το αν τα ποδοσφαιρικά σωματεία που δεν θα έχουν την ''ειδική αθλητική αναγνώριση''  θα παραμείνουν ως σωματεία-μέλη της ένωσης ή θα ''απομακρυνθούν'' ??


Μιλώντας πριν από λίγο με άνθρωπο της Γ.ΓΑ πληροφορήθηκα ότι, πιθανότατα η λίστα με τις αναγνωρισμένες ομάδες να μην είναι η τελική, με κάποιες από αυτές που δεν αναφέρονται να έχουν καταθέσει ελλιπή φάκελο και να τους έχουν ζητηθεί διευκρινιστικά και συμπληρωματικά στοιχεία ούτως ώστε να τύχουν αναγνώρισης.


Εν κατακλείδι δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε - ακόμη - δυσάρεστη την κατάσταση ( πόσο μάλλον στριμοκ....λη , εξ ' ου και ο απολογητικός πρόλογος )..


Οι ομάδες που αναγνωρίστηκαν είναι από την πρώτη κατηγορία...Μικρασιατική, Ατρόμητος, Πύργος, Κανάρης, Όμηρος, ΒΑΟ, Κοφινάς, Καρυές, Δάφνη.
Από την δεύτερη κατηγορία οι....Κυβέλη, Λέων, Δόξα, Άτλας
και από την τρίτη οι....Ολυμπιάδα,Ποσειδώνας, Φάρκαινα, Κλασσικό.


Οι ομάδες που δεν αναφέρονται στη λίστα είναι οι....Ελάτα, Ηρακλής, Καλαμωτή, Αναγέννηση, ΑΕΧΒ από την πρώτη κατηγορία και οι....Λαίλαπας, Ήφαιστος, Πανεπιστήμιο, ΔΑΟΚ, Πανοινούσιος, Ένωση από τη 2η και 3η κατηγορία...


Επίσης από τη ( ελπίζουμε προσωρινή ) λίστα απουσιάζει ο ΕΛΜΑ-ΝΟΧ.


Εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα ολοκληρωμένη, με όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των αθλημάτων που πλέον έχουν αναγνωριστεί.http://www.gss.gov.gr/images/stories/epoptevomenoi/03_voreiou_aigaiou.pdf

5 σχόλια:

  1. ta diavasame kai sto sportschios to prwi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα υπάρχουν και συμπληρωματικά, σχετικά με ομάδες που καθυστέρησαν να στείλουν τα χαρτιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11'18
    Το αναφέρω ότι έχει ανέβει σχετικό ρεπορταζ σε πολλά σημεία.

    11'34
    Το επιβεβαίωσα και εγώ αυτό, όπως λέω και στο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΛΙΣΤΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΙΣΤΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΛΙΣΤΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.