Τη Χίο επισκέφτηκε ο Λέσβιος εκπρόσωπος της ΚΕΔ και εκπαιδευτής των διαιτητών, Γιώργος Κουκούλας. Σκοπός του ταξιδιού του στο νησί της μαστίχας ήταν οι εξετάσεις για τους νέους διαιτητές που θα επανδρώσουν το Σύνδεσμο της Χίου και ο λόγος γίνεται για πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι για τρεις περίπου ώρες πέρασαν από το «μικροσκόπιο» του κ. Κουκούλα. Μετά τις εξετάσεις, η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους νέους διαιτητές να σφυρίξουν τα πρώτα τους παιχνίδια στους τελικούς του Παιδικού Πρωταθλήματος.
Ο κ. Κουκούλας μετέβη στη Χίο με αεροπλάνο της Αερολέσχης, με πιλότο τον παλιό διαιτητή του Συνδέσμου της Λέσβου Γιώργο Μουφλουζέλλη, ανιψιό του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Μουφλουζέλλη, με τον οποίο διατηρεί μεγάλη φιλία.

Ο Γιώργος Κουκούλας, που ρίχνει μεγάλο βάρος στην αγωνιστική και πνευματική ικανότητα των διαιτητών, τόνισε στο «Ε»: «Οι εξετάσεις ήταν για οκτώ διαιτητές που είχαν παρακολουθήσει τα μαθήματα και έπρεπε να δώσουν τις εξετάσεις ώστε να πάρουν το δίπλωμα ικανότητας. Πρόκειται για νέα παιδιά, που πέρασαν όλα, παιδιά που έχουν όραμα και όρεξη να στηρίξουν το Σύνδεσμο της Χίου, ο οποίος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα για να βγάλουν τα παιχνίδια. Στις λίγες ώρες που βρέθηκα στο νησί, διαπίστωσα ότι ο Σύνδεσμος κάνει προσπάθειες να φέρει και άλλα παιδιά στο χώρο», κατέληξε ο ισχυρός παράγοντας της λεσβιακής διαιτησίας.

emprosnet.gr