Πέμπτη, Μαρτίου 14

Λαγοί και πετραχήλια...τέλος.


Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται πλέον όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ενώσεων ανά την Ελλάδα, αφού ευρισκόμενοι σε προεκλογική περίοδο,( εμείς τις κάναμε τις εκλογές..) πλέον δεν θα μπορούν να τάζουν λαγούς , πετραχήλια και επιχορηγήσεις από το κράτος, το οποίο μέσω του κυρίου Στουρνάρα, βάζει πολλά επιπρόσθετα ''φίλτρα'' ούτως ώστε το οξυγόνο ( βλέπε χρήμα ) να φθάνει στις ομοσπονδίες πολύ πιο δύσκολα ( και στην ποδοσφαιρική)..
Ουσιαστικά ο υπουργός οικονομικών ''δένει'' τα χέρια του ''Ξανθού'' και ορίζει εξ αρχής τις διαδρομές των επιχορηγήσεων ( όσων υπάρξουν και αν )...

Διαβάζουμε σχετικά στην ''Καθημερινή''.


Διάταξη (αν)ασφαλείας για τις επιχορηγήσεις
Θανος Μπλουνας
Στην απόλυτη δικαιοδοσία του υπουργού Οικονομικών και πάντα σε συνάρτηση με τη δημοσιονομική κατάσταση του κράτους θα είναι εφεξής οι επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών! Αυτό προβλέπει διάταξη που πέρασε στον νόμο 4110/13 του υπουργείου Οικονομικών. 
Επίσης, στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι για τις επιχορηγούμενες αθλητικές ομοσπονδίες θα πρέπει να έχει κατατεθεί φάκελος με πλήρη στοιχεία και δικαιολογητικά, ο οποίος στη συνέχεια θα διαβιβάζεται υποχρεωτικά στην αστυνομία και στο ΣΔΟΕ.
 Ειδικότερα, στο άρθρο 27 γίνεται αναφορά στις επιχορηγήσεις από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου και προστίθενται, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Για την επιχορήγηση θα πρέπει να υποβάλλεται από τον αρμόδιο υπουργό στον υπουργό Οικονομικών ειδική έκθεση με πλήρη αιτιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα της δαπάνης.

β) Ο υπουργός Οικονομικών έχει τη δυνατότητα απομείωσης του ύψους της προτεινόμενης επιχορήγησης ή πλήρους απόρριψής της εάν η δημοσιονομική κατάσταση του κράτους δεν την καθιστά εφικτή.

γ) Η απόφαση έγκρισης της επιχορήγησης με τον σχετικό φάκελο κοινοποιείται στην οικονομική αστυνομία και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.

Οποιαδήποτε επιχορήγηση χωρίς την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων συνιστά για τους δημόσιους λειτουργούς απιστία (άρθρο 256 Π.Κ.).


1 σχόλιο:

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.