Δευτέρα, Ιανουαρίου 10

Μανούλι.....



Πολλές οι απουσίες και μεγάλη η ''αποχή'' του μπλογκ το τελευταίο διάστημα, απολύτως δικαιολογημένα όμως αφού και οι μέρες ήταν δύσκολες και οι επαγγελματικές και ''μη'' υποχρεώσεις μου αυξήθηκαν πολύ και - ευχάριστα- ξαφνικά ( τα γένια μας δεν πρέπει να τα ευλογούμε από μόνοι μας, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν)...


Επιστρέφω αναφερόμενος σε κάτι που άκουσα στη σημερινή αθλητική εκπομπή της Αλήθειας και συγκεκριμένα σε εκείνα που ανέφερε ο δημοσιογράφος Δ.Σταυρακάκης απευθυνόμενος σε μέλος της ΕΠΣΧ σχετικά με το ποδόσφαιρο, το επίπεδο του σε σύγκριση με το πόλο. 

Προσωπικά μου άρεσαν πολύ - για να μην πω πως με άγγιξαν και το ξεφύγει σε φιλοσοφικό μελό πόνημα το θέμα, όντας παράγοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα - οι καρφιές του δημοσιογράφου σχετικά, ο οποίος είπε τα αυτονόητα αλλά δυστυχώς για τους λίγους που ακούν ή βλέπουν την πραγματικότητα.... το δάσος και όχι το δέντρο...
Κύριοι - είπε - δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στο πόλο και στο ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση, με τη νοοτροπία που επικρατεί στους αθλητές που ασκούνται σε αυτά τα δύο αθλήματα. Σε καμία περίπτωση.
Στο ένα οι αθλητές πέφτουν στη πισίνα για προπόνηση και δέκα φορές την εβδομάδα, στο άλλο οι αθλητές πάνε στο γήπεδο, όποτε τους καπνίσει ή στην καλύτερη 2 -3 φορές την εβδομάδα ( προσωπική παρέμβαση, η κατάσταση και η νοοτροπία που επικρατεί στην ομάδα του Ατρομήτου, είναι η εξαίρεση που πολύ απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα) . 
Δεν μπορείτε κύριοι να απαιτείτε ποιότητα και αποτελέσματα χωρίς δουλειά, όταν αντιλαμβάνεστε τον αθλητισμό μόνο και μόνο ως προσωπική διασκέδαση και προσωπική προβολή όταν κερδίζετε τα κουρούνια με 7-0 στο ένα ματς και στο άλλο, με την δήθεν ισοδύναμη ομάδα, στα πομπώδη αποκαλούμενα, μεγάλα και καλά ντέρμπι, σπάει απλά ο ένας το πόδι του άλλου, βρίζει ο ένας τη κουμπάρα του άλλου και όλοι μαζί τον διαιτητή, όταν σε αυτά ακριβώς τα ματς, όλοι όσοι αγαπάνε πραγματικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φίλαθλοι και υπεύθυνοι, θα έπρεπε να πηγαίνουν στο γήπεδο και να απαιτούν θέαμα και ανταγωνιστικό ποιοτικά ποδόσφαιρο.
Μεγάλο κεφάλαιο, θα πάρει χρόνο.....


Τις επόμενες μέρες θα επιχειρήσουμε μια καταγραφή - περιγραφή- των ηλεκτρονικών ιστοτόπων, αθλητικών αλλά και των ομάδων , που έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο του νησιού μας.


Θα δούμε ποιοι και γιατί συντηρούν - κατά το δοκούν- το θέμα Επιτροπάκη.


Θα επιχειρήσουμε να βρούμε, ποιες είναι - επιτέλους- οι ομάδες εκείνες που θέλουν και επιδιώκουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Α' κατηγορία. 


Επίσης θα ψάξουμε να βρούμε ποιοι διαιτητές υποβαθμίστηκαν και ''υποβιβάστηκαν'' σιωπηρά, πως αντέδρασαν εκείνοι και τι επιπτώσεις είχε στις ομάδες των οποίων τα παιχνίδια σφύριξαν.

υ.γ1
Παλικάρια, μεταγραφή μη ανακοινώσιμη - επίσημα εννοείται- δεν υπάρχει....Τα σιγουράκια θα τα έλεγαν ''σίγουρα'' και δεν θα τελείωναν σε -άκια, αν γινόταν όλα πραγματικότητα.
Η Μικρασιατική αύριο θα ανακοινώσει τον Μ.Μηναδάκη ως μεταγραφή επίσημα με την 2η θέση - μεταγραφή- να έχει πολλούς μνηστήρες!!


υ.γ2
Φίλοι στον ''Παγκίτη'' η διαιτητής που παρουσιάζετε σήμερα στην εφημερίδα και όπως γράφετε, απολαμβάνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια της, εκτός από μανουλο-μάνουλο ήταν και πρώην ποδοσφαιριστής και μάλιστα διεθνής, που πολύ απλά σημαίνει ότι ξέρει τι σκέφτεται, πως νιώθει και πως αντιδρά ένας ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο...
Με πολύ απλά λόγια, μπορεί πολύ άνετα να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές πάνω στο χόρτο...
Οπότε με αναγκάζετε να πάω και να ψάξω, μήπως και βρώ στον εδώ, τον δικό μας σύνδεσμο, ΠΟΙΟΣ ανάμεσα στις δεκάδες των διαιτητών μας, έχει παίξει ποδόσφαιρο...
Εκτός του αρχιδιαιτητή ( και συμπαίκτη μου χρόνια πριν) ο οποίος πλέον δεν διαιτητεύει, μπορείτε να ψάξετε και εσείς εδώ και να τους....μετρήσετε....http://www.eps-xiou.gr/referrees

9 σχόλια:

  1. eir8e-o-ai-bailis-me-ta-dora-pane-gia-ekloge-stoxa-pi-pantos-einai-anameno-kaza i katastasi kai aiti pou 8a bgoun dev pezoun ka8olou to-8ema epitropaki ton kalesan sti epsx kai moko alaa av pezisgia ta lefta/ kanis moko erxontai minisis exase i xio akoma eva diaititi Den epitrepete na tov kinigouv mesa sti aplotaria opadi tis mikras me 2 paidia sta xeria TROPI 2011 fores xirotera 8a pame va to 8imase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωπ!Νά'μαι πάλι!!Είναι να μην οσμιστώ θέματα σφυρίχτρας!Αχ αυτή η...αιώνια καραμέλα με τους διαιτητές που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο.Έχει αποδειχθεί ότι ο συσχετισμός εκτός του ότι εμπεριέχει αντίφαση, αποτελεί ένα παρωχημένο άλλοθι για να αιτιολογηθούν αδυναμίες ή ανικανότητα των διαιτητών.Αντίφαση γιατί δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι εξαιρετικά ταλαντούχος ή πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής,θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση-προ.."σύνταξης"-για χάρη της σφυρίχτρας.Βρείτε μου ένα ποδοσφαιριστή που να πρόλαβε να φτάσει σε υψηλό διαιτητικό επίπεδο και αλλάζω γνώμη πάραυτα.Είναι τουλάχιστον αστείο, την εποχή της ταχύτητας και της άμεσης πληροφορίας να ισχυριζόμαστε ότι όταν δεν έχεις την ψυχολογία(sic)του ποδοσφαιριστή δεν είναι δυνατό να πετύχεις σαν διαιτητής.Η διαιτησία πρώτα και πάνω απ' όλα είναι ΤΑΛΕΝΤΟ,ΠΑΘΟΣ και ΜΕΡΑΚΙ και σε συνδυασμό με το ξεκίνημα σε νεαρή ηλικία,τη μόρφωση, τη σωστή εκπαίδευση και προετοιμασία,αποδίδει καρπούς.Αν τη δείς σαν ένα πρόσθετο "χαρτζηλίκι" και σαν μέσο προβολής και διείσδυσης σε άλλους χώρους, οδηγείσαι με βεβαιότητα στην αποτυχία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύαγγελε, ναι, εντελώς υποκειμενικό το δικό μου στόρι, δε λέω, όμωςαδερφέ, αυτή τη τελευταία παράγραφο του κειμένου σου, τι την ήθελες!!!
    Να μελαγχολήσουμε θέλεις??

    ''ΤΑΛΕΝΤΟ,ΠΑΘΟΣ και ΜΕΡΑΚΙ και σε συνδυασμό με το ξεκίνημα σε νεαρή ηλικία,τη μόρφωση, τη σωστή εκπαίδευση και προετοιμασία,αποδίδει καρπούς.Αν τη δείς σαν ένα πρόσθετο "χαρτζηλίκι" και σαν μέσο προβολής και διείσδυσης σε άλλους χώρους, οδηγείσαι με βεβαιότητα στην αποτυχία..''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τελευταία παράγραφός μου αφορά το ιδεατό και οπωσδήποτε όχι το υπαρκτό όπως συμβαίνει σε πολλές εκφάνσεις της ζωής.Υπάρχουν πολλά πράγματα για να μελαγχολήσουμε σήμερα.Ας αφήσουμε τη μπαλίτσα να κυλάει χαρούμενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως ''έφυγες'' πολύ νωρίς Βαγγέλη...μα πολύ νωρίς...//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xμμμ!!!Δεν νομίζω.Θα φανεί εγωιστικό αν ισχυριστώ ότι ήθελα να προστατέψω την υστεροφημία μου (αν υπάρχει);Πρέπει να νιώθεις πότε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου.Θεωρώ ότι όταν εκλείψουν οι φιλοδοξίες σ'ότι κι αν κάνεις,αυτό μετατρέπεται σε αβάσταχτη αγγαρεία.Κάπως έτσι αισθάνθηκα κι εγώ πριν χρόνια και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες(κυρίως επαγγελματικούς,οικογενειακούς και εμφανισιακούς λόγω βάρους), απόλυτα δίκαια..μου έδειξα κόκκινη!Μάλλον κέρδισα απ'αυτό και το γνωρίζεις πολύ καλά.Το σίγουρο είναι πάντως ότι έχω φροντίσει να μη πλήττω.Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις και συγγνώμη για την περιαυτολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν τω μεταξύ Βαγγέλη, ας δούμε τι λέει η ίδια η Σοφία σχετικά....

    <,Ποια είναι όμως η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης σύμφωνα με την ίδια; «Εγώ σαν παίκτρια είχα τόσο άγχος στο παιχνίδι που δεν παρατηρούσα ποτέ τους διαιτητές. Δεν ασχολιόμουν με το τι κάνουν στο γήπεδο! Επιπλέον λόγω θέσης δεν είχα καμία επαφή μαζί τους, δεν έβλεπα την συμπεριφορά τους στο ματς. Και τώρα είμαι διαιτητής», λέει χαμογελώντας.

    Από τερματοφύλακας λοιπόν του Εργοτέλη, να μοιράζει κάρτες. Σίγουρα ένας τελείως διαφορετικός ρόλος, ωστόσο η ίδια νιώθει ακόμα... πορτιέρο: «Με το που πατάω στο γήπεδο νομίζω ότι παίζω μπάλα! Μπαίνω και έχω την ψυχολογία των παικτών, ειδικά τώρα που είμαι μέσα στο γήπεδο διαιτητής και όχι βοηθός. Μπαίνω και νομίζω ότι παίζω εγώ, δεν έχω το άγχος ότι είμαι ο διαιτητής. Δεν έχω την ψυχολογία του ρέφερι, η οποία είναι τελείως διαφορετική από των ποδοσφαιριστών. Και αυτό μου έχει βγει σε καλό», σχολιάζει η Σοφία για το νέο της ρόλο στα γήπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με την άποψη της κοπελιάς.Αλοίμονο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.Απλά εκφράζει κάποιες προσωπικές εμπειρίες απο τη μικρή της πείρα συνυπολογιζόμενης και της οπωσδήποτε ελαστκής συμπεριφοράς προς το πρόσωπό της.Ειδικά η φράση "δεν έχω την ψυχολογία του ρέφερι" είναι πλήρως αντιφατική και δεν συνάδει με την εν γένει διαιτητική ιδιότητα.Εν κατακλείδι,το θέμα δεν εξαντλείται σε λίγες αράδες.Θα μπορούσαμε να γράψουμε...πάπυρους!Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.