Τετάρτη, Μαρτίου 16

Δρομολογούν αποχή τα σωματεία, στάση αναμονής η ΕΠΟ

 Του Δημήτρη Θεοδώρου

Ημέρα εξελίξεων είναι η σημερινή, αναφορικά με την αποχή την οποία δρομολογούν να καταφύγουν τα σωματεία, στα πλαίσια του αγώνα που κάνουν για τη δικαίωσή τους στις οικονομικές αξιώσεις που έχουν. Αρχικά, το μεσημέρι θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο η Διοργανώτρια Αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αιτημάτων που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ή έστω κάποιων από αυτών.


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ...

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να παρατεθούν τα πέντε αιτήματα που υπέβαλλε η Συντονιστική Επιτροπή προοκειμένου να εκπληρωθούν άμεσα:
-Να γίνει άρση όλων των ποινών που έχουν επιβληθεί αυτή τη στιγμή και μέχρι τέλος του πρωταθλήματος (κάρτες κτλ), εξαιρουμένων των ποινών που επιβάλλονται για επεισόδια
-Να καλύπτει η ΕΠΟ ένα σημαντικό μέρος του εξοδολόγιου των αγώνων
-Να επιστραφεί στο τέλος του πρωταθλήματος το 40% από τις ποινές της φετινής σεζόν, με τον οποιοδήποτε τρόπο.
-Να μην εισπραχθεί από την ΕΠΟ το δεύτερο μέρος των προστίμων που εκκρεμούν
-Να μειωθεί το ποσό για τα παράβολα που οφείλουν να πληρώνουν τα σωματεία σε περιπτώσεις προσφυγών

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΠΟΧΗ

Ασφαλώς, τα παραπάνω αιτήματα είναι μόνο ένα μέρος αυτών που πραγματικά έχουν οι σύλλογοι, ωστόσο σαν δείγμα καλής θέλησης οι εκπρόσωποι της Επιτροπής προέταξαν μόλις τα σημαντικότερα ή, αν προτιμάτε, αυτά που επείγουν. Η Συντονιστική Επιτροπή θα περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ, προκειμένου να κινηθούν αναλόγως τα μέλη της για τις περαιτέρω ενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες στην περίπτωση της μερικής αποδοχής των αιτημάτων από την ΕΠΟ, τα σωματεία να προχωρήσουν πάρ' αυτά σε αποχή. Ο λόγος είναι ότι τα πυρά της Συντονιστικής Επιτροπής των σωματείων συγκεντρώνονται πρωτίστως στο 'πρόσωπο' της Πολιτείας και όχι σε αυτό της ΕΠΟ. Κατά τα άλλα, σήμερα πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγκέντρωσης των υπογραφών από τους συλλόγους για την αποχή. Μέχρι τώρα το νούμερο είναι τριψήφιο, ενώ η σχετική λίστα θα αποσταλλεί αύριο στα γραφεία της ΕΠΟ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ: ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή έχει ζητήσει από την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ να μην οριστούν διαιτητές για τα παιχνίδια του προσεχούς Σαββατοκύριακου, ενδεχόμενο που όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Γιώργου Σαρρή στο periferiako.com: 'Αν δεν ορίσει η ΕΠΟ διαιτητές για τα παιχνίδια, θα έχουμε να κάνουμε με αναβολή της αγωνιστικής και όχι με αποχή, οπότε δεν θα υπάρχει νόημα στις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση σαν Επιτροπή και να αναβάλλουμε την αγωνιστική. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πάρουμε σχετική εξουσιοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για να πετύχει η αποχή, πρέπει να υπάρξει 100% συμμετοχή. Εστω και μία ομάδα να κατέβει στο γήπεδο, θα κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα μηδενιστούν και θα τους αφαιρεθούν δύο βαθμοί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο'. Σε ερώτησή μας για το αν οριστούν διαιτητές σε έναν όμιλο, όπου θα υπάρξει καθολική συμμετοχή των σωματείων στην αποχή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος υπογράμμισε: 'Θα συνεδριάσουμε, θα ενημερώσουμε σχετικά την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και πάρουμε την νομικά ορθή απόφαση'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.