Τετάρτη, Μαρτίου 16

Προσωρινό «πάγωμα» αποχής στη Δ Εθνική




Σήμερα θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την αποχή στη Δ Εθνική, με πρώτη ένδειξη ότι το θέμα αυτό «παγώνει» για την επόμενη εβδομάδα και με τη συντονιστική επιτροπή να περιμένει και το Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Από τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των δέκα ομίλων της Δ Εθνικής έχουν στείλει στην ΕΠΟ εγγράφως τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητηθούν από το Δ.Σ. το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο, της συζήτησης στο Δ. Σ. της ΕΠΟ, η συντονιστική επιτροπή ως δείγμα καλής θέλησης (και βέβαια πιέσεων και από τον κ. Πιλάβιο), αποφάσισε να μην εφαρμοστεί για αυτή την Κυριακή η απόφαση για αποχή, παρά να περιμένουν και τις αποφάσεις της ΕΠΟ και κύρια την απάντηση για τα αιτήματα που κατέθεσαν.
Παράλληλα, θα έχουν συγκεντρωθεί και οι αιτήσεις αποχής από τις ομάδες και σήμερα το βράδυ, αφού ο χρόνος συλλογής τους και ειδικά η απόφαση από διοικητικά συμβούλια των σωματείων να υπογράψουν την δήλωση αποχής, θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με την αποχή να αναβάλλεται για την επόμενη αγωνιστική και με τα παιχνίδια της προσεχούς Κυριακής να διεξάγονται κανονικά.
Ανάμεσα στα αιτήματα που έχουν αποσταλεί στην ΕΠΟ προς συζήτηση, είναι η μείωση του εξοδολογίου της διαιτησίας, ο ορισμός παρατηρητών διαιτησίας από την τοπική Ένωση και τα έξοδα του παρατηρητή αγώνα να καλύπτονται από την Ομοσπονδία, να μειωθούν κατά 50% οι τιμές των προστίμων για τις ομάδες της Δ Εθνικής (καθώς το ίδιο ποσό που επιβάλλεται σε ομάδα Super League, επιβάλλεται και σε μια ερασιτεχνική), καθώς και η μείωση του παραβόλου έφεσης, το οποίο ανέρχεται στα 700 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση τα σωματεία είναι αποφασισμένα να προβούν σε κινητοποιήσεις και για την αδιαλλαξία και αδιαφορία της Γ.Γ.Α. προς τα προβλήματά τους. Και μετά το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των δέκα ομίλων και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.


Γ. Καλαποτλής: «Μας ''τρομοκρατεί'' ο κ. Σαρρής»

Πέραν όμως της απόφασης για «πάγωμα» της αποχής από την συντονιστική επιτροπή της Δ Εθνικής, η διαδικασία αποστολής των αποφάσεων για την αποχή στη Δ Εθνική, ανά όμιλο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της σημερινής ημέρας και θα αποσταλούν έτσι κι αλλιώς στην ΕΠΟ
Η συμμετοχή των σωματείων είναι μεγάλη, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της επιτροπής της κατηγορίας στην ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, απείλησε τις ομάδες με μηδενισμό αν δεν προσέλθουν να αγωνιστούν την προσεχή ή και την μεθεπόμενη Κυριακή.
Η στάση αυτή της επιτροπής έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συλλόγων και των εκπροσώπων των δέκα ομίλων της Δ Εθνικής, καθώς δεν είναι δυνατόν η «φωνή» τους στην ΕΠΟ να μην συντάσσεται με την προσπάθειά τους. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του 1ου ομίλου και προέδρου του Εθνικού Γαζώρου, Γιώργου Καλαποτλή: «Με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα ο κ. Σαρρής τρομοκράτησε τα σωματεία, καθώς έκανε λόγο για ποινές και μηδενισμούς αν λάβουν μέρος στην αποχή. Θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα τη στάση του και να συνταχθεί με τις προσπάθειές μας να βελτιωθεί το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Θέλουμε μαζί μας την ΕΠΟ στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας από την Πολιτεία. Απαιτούμε να σεβαστούν την απόφαση των σωματείων να κατέβουν σε αποχή. Είναι απαράδεκτο να κρατά αυτή τη στάση ο εκπρόσωπος των ομάδων της Δ Εθνικής στην Ομοσπονδία».

Φώτης Μπαζάκας
http://fotisbazakas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.