Τρίτη, Μαΐου 17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαΐου 2011 ανακοινώθηκε στο διαδικτυακό τόπο της Ε.Π.Σ. Χίου η ποινή που επιβλήθηκε στο Σωματείο Α.Ε. Χίου Βροντάδου από την οικία πειθαρχική επιτροπή για τις παραβάσεις που έκανε στον αγώνα με το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση αυτή (αρ. πρωτ. 438/05-05-2011), που κοινοποιήθηκε και σε όλα τα υπόλοιπα σωματεία της Β κατηγορίας, λήφθηκε βάσει του άρθρου 26 του πειθαρχικού κώδικα που αφορά δυσφήμιση αθλήματος. Σημειώνουμε ότι δυσφήμιση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 14 του ίδιου κώδικα, είναι κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν στοιχειοθετήθηκε καμία κατηγορία για την υπόθεση πλαστοπροσωπίας, που ήταν η κυρίαρχη παράβαση, και ο αγώνας βέβαια καταχωρήθηκε ως νικηφόρος για την τιμωρηθείσα ομάδα. Αν νομίζετε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι ελλιπές, οφείλετε άμεσα να λάβετε πρωτοβουλίες για την αλλαγή του. Όπως και να έχει, είναι βέβαιο ότι η ποινή που επιβλήθηκε ΔΕΝ ικανοποιεί το περί κοινού δικαίου αίσθημα όπως αναφέρεται στον ορισμό της δυσφήμισης. Παράλληλα, μπορεί να χαρακτηριστεί και σκανδαλώδης αν αναλογιστεί κανείς ότι μέλος της πειθαρχικής επιτροπής είναι ο Σταύρος Καλλίτσης, πρώην πρόεδρος του Σωματείου ΑΕ Χίου Βροντάδου! Κύριε Πρόεδρε υποτιμάτε τη νοημοσύνη ολόκληρου του αθλητικού κόσμου!
Η νομιμοποίηση της συγκεκριμένης πειθαρχικής επιτροπής, από ηθικής άποψης, να λάβει τέτοια απόφαση είναι υπό αίρεση! Μετά τα παραπάνω σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θεωρείτε για την αποκατάσταση του κύρος σας και την προστασία του αθλήματος.

Χίος 16/05/2011
Τα σωματεία:
1.      Δόξα
2.      Ένωση Συκιάδας Λαγκάδας
3.      Ήφαιστος
4.      Καλαμωτή
5.      Κλασσικό και Μίνι
6.      Κυβέλη-Λέων Βροντάδου
7.      Λαίλαπας Λειβαδιών
8.      Πανεπιστήμιο
9.      Πανοινούσσιος
10.  Ποσειδών Καρδαμύλων

1 σχόλιο:

  1. ενδιαφερουσα η ανακοινωση.αραγε οι υπολοιπες ομαδες του νησιου,εκεινες που δεν υπογραφουν την ανακοινωση,τι αποψη εχουν περι του θεματος?
    επισης,αν ειναι να δημιουργειται θεμα με τον οποιοδηποτε Καλλιτση και στην οποια ομαδα ηταν,τοτε ολες οι ομαδες να επιλεγουν ατομα που ουδεμια σχεση εχουν με τους συλλογους και με το ποδοσφαιρο για να μη γινονται τετοια μπερδεματα.
    παντως,ειμαστε στην Ελλαδα ο,τι βρεξει ας κατεβασει.στο πιο προσφατο παρελθον δειτε τι εγινε στο Καλαμαρια-ΟΣΦΠ πρωταθλημα και στο Πανσερραικος-ΟΣΦΠ για το κυπελλο.
    οι ομαδες που ειναι εναντια στην ποινη της ΕΠΣΧ μπορουν να προσφυγουν καπου αλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.