Παρασκευή, Ιουνίου 3

Μειώνονται σε τρεις οι "μικροί" ηλικιακά παίκτες

Οι δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν τα σωματεία στο σχεδιασμό τους, ενόψει της ερχόμενης σεζόν, είναι δεδομένες και λίγο πολύ γνωστές, αφού οι εποχές που διανύουμε μόνο ευνοϊκές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για προσπάθειες που δεν ανταποδίδουν οικονομικά οφέλη.
Τα εμπόδια που συναντούν οι παράγοντες στο... δρόμο του προγραμματισμού δεν περιορίζονται στον οικονομικό τομέα, αλλά επεκτείνονται και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Τις δυσκολίες αυτές αφουγκράστηκαν και τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, τα οποία βρίσκονται σε σκέψεις για... αλλαγές των κανονισμών που διέπουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Σαρρής, όσο και οι συνεργάτες του, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Τζανόπουλος ετοιμάζουν μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους συλλόγους, αναφορικά με τη στελέχωση του ρόστερ για την ερχόμενη σεζόν.
Μία εξ αυτών έχει να κάνει με τη μείωση των "μικρών" που υποχρεωτικά πρέπει να βρίσκονται στην ενδεκάδα κάθε ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Σύμφωνα με το σχετικό πλάνο, οι "μικροί" θα μειωθούν από τέσσερις (4) σε τρεις (3), ενώ συγκεντρώνει μερικές πιθανότητες το ενδεχόμενο να μειωθούν ακόμη και στους δύο (2). Ασφαλώς, το πλέον πιθανό είναι οι υποχρεωτικοί 'μικροί' για την ερχόμενη σεζόν να είναι τρεις για κάθε ομάδα, ωστόσο το δεδομένο είναι ότι η μείωση θα γίνει.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι για την ερχόμενη σεζόν ως "μικροί" θα λαμβάνονται όσοι ποδοσφαιριστές έχουν γεννηθεί από την 1-1-1991 και έπειτα, προκειμένου να διορθωθεί με αυτό τον τρόπο η λάθος ερμηνεία που δινόταν επί σειρά ετών στις ημερομηνίες και στις ηλικίες των ποδοσφαιριστών.
Η πρόταση για τη μείωση των "μικρών" θα διατυπωθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, που θα γίνει τον Ιούλιο, όπου θα κατατεθεί και η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της προσεχούς σεζόν. Θα πρέπει να τονισθεί ότι όλα τα παραπάνω δε σχετίζονταν  με τη σημερινή Γενική Συνέλευση , κατά την οποία θα κατατεθεί η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος για τη μείωση των ομίλων σε έξι (6) ομίλους των 16 ομάδων από τη σεζόν 2012-2013.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θεοδώρου, periferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.