Κυριακή, Ιουνίου 26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



25/06/2011, 23:26:00

Η Ε.Π.Σ Χίου παρακολουθεί συνεχώς και από πολύ κοντά, τα θλιβερά γεγονότα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γεγονότα που συμβαίνουν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας. Ευελπιστεί όπως αποδοθεί δικαιοσύνη το ταχύτερο δυνατόν, με τους υπαίτιους να πληρώσουν παραδειγματικά για τις άνομες πράξεις τους.
Όμως, μας προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη και εκνευρισμό, το γεγονός της απαράδεκτης και συνεχιζόμενης διαπόμπευσής του ονόματος του διαιτητού της ενώσεως μας, κυρίου Αθανασίου Γιάχου και από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης (ΝΕΤ).
Αν και ο ρόλος μας δεν είναι δημοσιογραφικός εκτιμούμαι ότι οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ και τα κρατικής τηλεόρασης, δεν άσκησαν και δεν ασκούν σωστά το καθήκον τους. Θα έπρεπε πρώτου παραδώσουν ελαφρά την καρδία, «βορά» στο βωμό της «ενημέρωσης» και της τηλεθέασης, τον διαιτητή μας κύριο Αθανάσιο Γιάχο, να ερευνήσουν τουλάχιστον στοιχειωδώς το θέμα.
Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε εμείς την δουλειά τους, δίνοντας την πραγματική διάσταση των γεγονότων, με ακλόνητα επιχειρήματα.
Το σημείο του πορίσματος που αναφέρετε στο όνομα το κυρίου Γιάχου και είχε ως συνέπεια να του αποδοθούν κατηγορίες, αφορά τον διάλογο των κυρίων Τσακογιάννη και Αρφάνη περί του ποσού των 4.350 ευρώ, για τον αγώνα ΠΑΕ ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΟ ΜΑΝΗΣ.
Οφείλουμε λοιπόν να πληροφορήσουμε ότι:
Α) Ο συγκεκριμένος αγώνας που ήταν αξιολογημένος, ορίστηκε να τον διαιτητεύσει ο κύριος Γιάχος διαιτητης Super League.
Β) Το εξοδολόγιο των διαιτητών είναι συγκεκριμένο για κάθε αγώνα Α΄, Β΄ ή Γ΄ Εθνικής. Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό, στους αξιολογημένους αγώνες, με διαιτητές Super League, η αμοιβή τους είναι η προβλεπόμενη από τον κανονισμό.
Γ) Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να προβεί στην εξόφληση του εξοδολογίου των διαιτητών προτού ξεκινήσει ο αγώνας. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά την πάροδο ευλόγου χρονικού διαστήματος, ο αγώνας δεν πραγματοποιείται ενώ ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να κλείσει το φύλλο αγώνα υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδος.
Σας πληροφορούμε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα της 33ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΟ ΜΑΝΗΣ, με αριθμό Φ.Α. 46996, ζητήθηκε από τον γενικό αρχηγό της γηπεδούχου ομάδος, να καλύψει το ποσό των 4.076,88 ευρώ (εξοδολόγιο διαιτητών). Είναι προφανές από τα ανωτέρω, ότι το ποσό που αναφέρεται στον διάλογο αφορά και μόνον τον εξοδολόγιο των διαιτητών.
Ο αγώνας ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, διότι το γηπεδούχο σωματείο άργησε να προσκομίσει την αμοιβή των διαιτητών. Σε αυτό έγκειται και η αναφορά των Τσακογιάννη και Αρφάνη περί καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα. Όλα αυτά είναι γραμμένα αναλυτικότατα στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ της συγκεκριμένης αναμέτρησης.
Θα περιμέναμε λοιπόν, αυτό που γνωρίζει κάθε παράγοντας και κάθε διαιτητής, περί καταβολής του εξοδολογίου πριν την έναρξη του αγώνα, να γνωρίζουν και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν αθλητικό ρεπορτάζ ποδοσφαιρικών αγώνων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.