Δευτέρα, Μαΐου 17

Πιθανότητες τριπλής ισοβαθμίας.

http://s-ak.buzzfed.com/static/imagebuzz/web02/2010/4/7/22/3-boobs-are-better-13349-1270695138-82.jpg
Πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, μια στροφή πριν από το τέλος...
Η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί.

ΚΑΛΑΜΩΤΗ
6
1-0
2
ΗΡΑΚΛΗΣ
5
1-0
2
ΟΜΗΡΟΣ
3
1-1
2
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
3
1-1
2

Η τελευταία αγωνιστική.

Καλαμωτή-Μικρασιατική
Ηρακλής-Όμηρος

Λιγοστά πλέον τα πιθανά σενάρια...
Με νίκη της Καλαμωτής όλα τελειώνουν και τερματίζει πρώτη η ίδια.

Ισοπαλία ανάμεσα στην Καλαμωτή και την Μίκρα και νίκη του Ηρακλή επί του Ομήρου το νήμα το κόβει πρώτος ο Ηρακλής

Με νίκη της Μικρασιατικής και ισοπαλία στο Ηρακλής-Ομηρος θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με Καλαμωτή, Ηρακλή, Μικρασιατική.

Με νίκη Ομήρου και νίκη Μίκρας, επίσης τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Μίκρας, Ομήρου και Καλαμωτής.

Με ισόπαλα και τα δύο ματς η βαθμολογία μένει ως έχει με πρώτη την Καλαμωτή.

Νίκη της Μίκρας και νίκη του Ηρακλή, δίνει πρώτο τον Ηρακλή.

Νίκη Ομηρου και ισοπαλία Καλαμωτής δίνει πρώτη θέση στην Καλαμωτή.

Τα σενάρια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από ότι καταλάβατε είναι τα δύο που δίνουν τριπλή ισοβαθμία.

Ας δούμε τι προβλέπεται για την περίπτωση, πρώτα από όλα στην προκήρυξη της τοπικής ένωσης και διοργανώτριας ...

{ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Από την Α΄ Κατηγορία ο Πρωταθλητής θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα που θα διοργανώσει η Ε.Π.Ο. Στη περίπτωση που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής τότε θα λαμβάνει – 12 βαθμούς από το επόμενο Πρωτάθλημα. Η ανακήρυξη του Πρωταθλητή θα γίνει ως κατωτέρω:
Εάν ο πρώτος της βαθμολογίας έχει 8 βαθμούς και άνω από το δεύτερο τότε αυτόματα ανακηρύσσεται Πρωταθλητής.
Σε αντίθετη περίπτωση θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ σε γήπεδα που θα καθορίσει και θα διοργανώσει η Έ.Π.Σ.Χίου μεταξύ πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου.
3.Εάν ο πρώτος έχει μέχρι και 3 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο θα ξεκινάνε οι αγώνες μπαράζ με τον πρώτο 3 βαθμούς, τον δεύτερο 2 βαθμούς, τον τρίτο 1 βαθμό και τον τέταρτο 0 βαθμούς.
4. Εάν έχει από 4 μέχρι 7 βαθμούς, ο πρώτος 4 βαθμούς, ο δεύτερος 2 βαθμούς, ο τρίτος 1 βαθμό και ο τέταρτος 0 βαθμούς.
Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας και ο ενδέκατος και ο δωδέκατος θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τον τέταρτο και πέμπτο της Β΄ Κατηγορίας.
Από την Β΄ Κατηγορία ανεβαίνουν οι τρεις πρώτοι και ο τέταρτος και ο πέμπτος μπαράζ. Ο τέταρτος της Β΄ Κατηγορίας θα παίξει με τον δωδέκατο της Α΄ Κατηγορίας και ο πέμπτος της Β΄ Κατηγορίας θα παίξει με τον ενδέκατο της Α΄ Κατηγορίας.
ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
- Για καθετί που δεν προβλέπει η προκήρυξη θα γίνεται εφαρμογή του Κ.Α.Π.
- Καθετί που δεν προβλέπεται υπό του παρόντος και του Κ.Α.Π ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ Χίου.
- Οι αγώνες των πρωταθλημάτων δύναται να γίνονται στα Στάδια που διαθέτουν ηλεκτροφωτισμό Ο γηπεδούχος θα καταβάλλει τα έξοδα της κατανάλωσης του ρεύματος.}

Ξεκάθαρα η προκήρυξη μας παραπέμπει στον ΚΑΠ και στο άρθρο 20 το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα παρακάτω.

Άρθρο 20
Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβάθμηση ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

6. Αν μετά τη σύνταξη και του παραπάνω ειδικού βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν στον παραπάνω βοηθητικό πίνακα, συντάσσεται άλλος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.

7. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την - κατά σειρά - κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.

8. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:

α) Εφόσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της παρ. 9 του παρόντος άρθρου.

β) Εφόσον ισοβαθμούν τρείς (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5, 6, 7 και 8 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη μιοργανώτρια Αρχή.

9. Στην περίπτωση κατά την οποία αυτός ο αγώνας κατάταξης τελειώσει ισόπαλος, δίνεται στη συνέχεια παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα από 15΄ το καθένα, αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτυ) με την εξής διαδικασία:

(...)

Καλή εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.