Τρίτη, Μαΐου 25

Ποιους θα βρει μπροστά της...


Πιθανότατα στον 8ο όμιλο λοιπόν η πρωταθλήτρια του νησιού μας και θεωρώ αρκετά χρήσιμη μια πρώτη γνωριμία με κάποιες από τις ομάδες που θα τον απαρτίζουν την επόμενη περίοδο καθώς και την πορεία που διέγραψαν φέτος εκεί....
Σίγουρα και έως την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της κατηγορίας, θα υπάρξουν ειδικά αφιερώματα από πολλές πηγές και ειδικούς του χώρου, εγώ απλά προσπάθησα να συλλέξω και να σας παρουσιάσω, κάποια πρώτα στοιχεία και δεδομένα των ομάδων....
Για το πρόχειρο της προσπάθειας, απολογούμαι εκ των προτέρων αλλά δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος( δε θέλω ''ου'', σας το έχω δηλώσει, δείτε πάνω δεξιά στη φώτο του μπλοκ)
Προσωπικά ούτε τι χρώμα φανέλα έχουν οι ομάδες δεν ήξερα, όπως έκπληκτος έμεινα όταν διαπίστωσα ότι στον όμιλο θα συμμετάσχει και η...... Μικρασιατική με άλλο όνομα...Μάλλον να το πω καλύτερα, η ''αδερφή'' της Μικρασιατικής...

Πως ,που, ποιος, τι??? Θα τα δείτε στη πορεία...
Πάμε να πάρουμε μια γεύση λοιπόν, με γήπεδα, χρώματα και αριθμούς...

Πρωταθλητής από τον όμιλο ο Απόλλων Σμύρνης ενώ υποβιβάστηκαν οι Ολυμπιακός Λιοσίων, Αγ.Δημήτριος και οι τρεις νησιωτικές, Ιαλυσός,Αφαντου ΑΕΡ και Καρλόβασι....
Μοναδική νησιωτική ομάδα που κατάφερε να επιβιώσει, η Μύκονος.

(οι αναφορές των ομάδων θα ανεβαίνουν σταδιακά και ίσως αποτελέσουν ξεχωριστά ποστ, κι αυτό για να μην δημιουργηθεί ποστ γίγαντας...)

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Τερμάτισε 2ος, πέντε βαθμούς, πίσω από τον Απόλλωνα. Είχε την καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 80 γκολ και τη 2η καλύτερη άμυνα ( μετά από αυτή του Απόλλωνα με 21 γκολ παθητικό. Διαθέτει μία από τις ''καλές έδρες'' του πρωταθλήματος με φετινό εντός έδρας ρεκόρ το 13-0-2. Δεύτερος σκόρερ στον όμιλο, ο ποδοσφαιριστής του, Ντεντόπουλος με 25 γκολ.
Ανέβηκε τρεις κατηγορίες τα τελευταία τρία χρόνια ..



Διαβάζουμε...

{μια ομάδα που βγήκε από την αφάνεια τα τελευταία χρόνια, όταν ανέλαβε την προεδρία ο Βασίλης Γατζούλας, ο οποίος την πήρε από τη Γ’ ΕΠΣΑ και μέσα σε λίγο καιρό (με συνεχόμενες ανόδους) την έφερε στη Δ’ Εθνική, ένα βήμα πριν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Κάτι που δύσκολα θα φανταζόταν το 1971 μια ομάδα νεοκηφισιωτών, που ίδρυε τότε τον Απόλλωνα Νέας Κηφισιάς, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ΑΟΚ Ελπιδοφόρος.}

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090602/engine/2009060200306_3319697_type11487.jpg

{Ηταν η σεζόν 1996-1997 η τελευταία χρονιά που η περιοχή της Κηφισιάς είχε τον δικό της εκπρόσωπο στη Δ' Εθνική. Ο ιστορικός ΑΟΚ πραγματοποιούσε για στερνή φορά την υπέρβασή του, αφού ο υποβιβασμός στην Α' κατηγορία και έπειτα από λίγο καιρό στη Β' θα του στερούσε κάποια στιγμή ακόμα και την ταυτότητά του. Στις αρχές του 2000, για την ακρίβεια, συγχωνεύτηκε με τον Πανερυθραϊκό με το όνομα Ενωση Ερυθραίας Κηφισιάς, μια προσπάθεια ωστόσο που δεν αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Γι' αυτό και δεν τράβηξε. Το 2006 ήταν η χρονιά ορόσημο για την περιοχή. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Γατζούλας αναλαμβάνει τον Ελπιδοφόρο Νέας Κηφισιάς και αποφασίζει να τον πάρει από τις αλάνες της Γ' κατηγορίας και να τον κάνει γνωστό στο πανελλήνιο.}


ΑΓΙΑΞ
ΤΑΥΡΟΥ



Τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας, είχε την τέταρτη καλύτερη επίθεση (62 γκολ) αλλά μέτριες αμυντικές επιδόσεις (54 γκολ παθητικό) ενώ στηρίχθηκε στην έδρα του έχοντας εκεί 10 νίκες τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, με αντίθετη παρουσία μακρυά από αυτή όπου είχε 3-2-10. Πρώτος σκόρερ του ομίλου ο ποδοσφαιριστής του Ρούσης με 32 γκολ.

Για τη φετινή περίοδο,διαβάζουμε..

{ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ
Πέρυσι, οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε του 8ου ομίλου, ο Φώτης Ζησάκης ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Αγιαξ Ταύρου. Οι «ερυθρόλευκοι», ευρισκόμενοι κάτω από τη ζώνη της παραμονής, κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Οι διοικούντες αποφασίζουν να εμπιστευτούν τις τύχες της ομάδας σε ένα από τα «παιδιά» της ομάδας.

Τον 39χρονο Αλέκο Ρίζο που είχε δουλέψει ως βοηθός του Ζησάκη στο παρελθόν, αλλά και στις ακαδημίες του συλλόγου. Και δικαιώνονται. Ο Ρίζος οδηγεί τον Αίαντα σε ένα εκπληκτικό σερί στο φινάλε του πρωταθλήματος, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε τη νίκη επί της Νέας Ιωνίας (πάλευε για την άνοδο τότε) με σκορ 2-1.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του 40χρονου, σήμερα, τεχνικού ανανεώνεται το καλοκαίρι. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήταν το αναμενόμενο. Στις πρώτες 9 αγωνιστικές ο Αγιαξ αν και αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, δεν παίρνει τα αποτελέσματα. Η συγκομιδή; Μόλις τέσσερις πόντοι. Πολλοί τότε έσπευσαν να τον «ξεγράψουν». Ομως η αντεπίθεση ξεκίνησε.

Ακολουθεί ένα εκπληκτικό σερί επτά νικών, τριών ισοπαλιών και μόλις μίας ήττας (από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα), με τον Αίαντα να φανερώνει στο γήπεδο τις πραγματικές του δυνατότητες. Η παραμονή, τελικώς, ήρθε εύκολα με τους «ερυθρόλευκους» να καταλαμβάνουν μία αγωνιστική πριν από το φινάλε την 6η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε τη 10η αγωνιστική ο Αγιαξ θα ήταν 4ος ακριβώς πίσω από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ελπιδοφόρο και Νέα Ιωνία, τρεις ομάδες, δηλαδή, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ απ' αυτόν.

«Τους πίστευα και με δικαίωσαν»

Εν ολίγοις η φετινή σεζόν για την ομάδα του Ταύρου κρίνεται άκρως επιτυχημένη και αρχιτέκτονας του «οικοδομήματος» που χτίστηκε δεν ήταν άλλος από τον Αλέκο Ρίζο. Τον συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί του για τη φετινή προσπάθεια:

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές όταν τα πράγματα ήταν οριακά η πίστη μου για τις ικανότητες των παικτών μου δεν έπαψε ποτέ. Η δουλειά που βγάζαμε τόσο σε αγωνιστικές συμπεριφορές όσο και στη σωστή διαχείριση της ψυχολογίας μάς βοήθησε να βγάζουμε στο γήπεδο ό,τι δουλεύαμε, με αποτέλεσμα να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και αρκετές άτυχες στιγμές στην αρχή του α' γύρου και δεν παίρναμε αυτό που μας άξιζε.

Εκεί εγώ, αλλά και οι συνεργάτες μου τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, την εμπιστοσύνη μας και την κατάλληλη καθοδήγηση και άρχισε η ανάκαμψη της ομάδας. Πίστευα τους παίκτες μου και με δικαίωσαν. Μόνο η ψυχολογία τους με ανησυχούσε, αλλά ήταν παλικάρια». Για το δικό του προσωπικό στόχο ο 40χρονος τεχνικός τόνισε: «Πρώτα ήθελα να δικαιώσω τους διοικούντες που μου εμπιστεύτηκαν την ομάδα και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Σύλλα. Επόμενος στόχος ήταν να τιμήσω μέσα από την προπόνηση το ταλέντο των παικτών μου και να κερδίσω το σεβασμό τους και, τέλος, να αποδείξω στον εαυτό μου ότι έπειτα από τόσα χρόνια προσπάθειας άξιζα να είμαι στο χώρο».

Και λέγοντας προσπάθεια ο Αλέκος Ρίζος εννοεί τα «έξι χρόνια φοίτησης στις σχολές της ΕΠΟ, όπως και σεμινάρια δίπλα στους προπονητές των Λίβερπουλ και Ρεν», κατά τη διάρκεια των οποίων «γνώρισα καταξιωμένους προπονητές (Τσιώλη, Δώνη, Νιόπλια, Παντελίδη), δίπλα στους οποίους γινόμουν καλύτερος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εδώ το δάσκαλό μου Θωμά Σεντελίδη, αλλά και τους συνεργάτες μου στον Αίαντα, Τάσο Ανδριαδάκη και τον καταξιωμένο στην Α' Εθνική γυμναστή Κώστα Διάλλα». Οσον αφορά τους στόχους για τη νέα περίοδο; «Συνεχής βελτίωση και ενημέρωση των νέων τάσεων στο ποδόσφαιρο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα δύσκολα που έρχονται και να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν».}


Το γήπεδο

Πειραιώς & Χαμοστέρνας, Ταύρος




ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 1965 μια παρέα από ρομαντικούς ποδοσφαιρόφιλους αποφασίζει να ιδρύσει μια ομάδα με την ονομασία ΑΓΙΑΞ (ΑΙΑΣ) ΤΑΥΡΟΥ. Συνονόματη δηλαδή με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης εκείνη την εποχή.
Το 1981 βγαίνει το απαιτούμενο επίσημο καταστατικό και γράφεται στην Ε.ΠΣΑ, συμμετέχοντας στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάθε αρχή και δύσκολη, και ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες στην Γ΄ κατηγορία Αθηνών.

Το 1985 κάνει το πρώτο μεγάλο άλμα. Ανεβαίνει στην Β΄ κατηγορία στην οποία μένει για 13 ολόκληρα χρόνια.
Το 1998 ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ ανεβαίνει στην Α΄ Αθηνών. Αφομοιώνει την κατηγορία και κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος. Ταυτόχρονα αρχίζει να κτίζει τις υποδομές του, που στο μέλλον θα αποτελέσουν την δύναμή του.
Το Μάρτιο του 2005 ο ΑΓΙΑΞ είχε την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του μετέχοντας στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνικών σωματείων ΕΠΣΑ.
Το Φεβρουάριο του 2006 ήρθε άλλη μια διάκριση στο Σύλλογο όσον αφόρα το θεσμό του κυπέλλου όπου η πορεία της ομάδας σταμάτησε στον ημιτελικό.
Το Μάιο του 2006 στο γήπεδο του ΑΓΙΑΞ πραγματοποιείται μια μεγάλη γιορτή. Ήταν η γιορτή για την άνοδο της ομάδας στη Δ΄ Εθνική μετά από μια εκπληκτική χρόνια.

Σήμερα συμμετέχοντας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα έχει καταξιωθεί στην ποδοσφαιρική Αττική σαν ένα σοβαρό, ηθικό και νοικοκυρεμένο σωματείο. Στην ανδρική ομάδα αγωνίζονται πολλά "δικά του" παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές του. Η φετινή του πορεία αποτελεί επιβράβευση της μακροχρόνιας σοβαρής δουλειάς που έγινε, και ίσως αποτελέσει "χρονιά ορόσημο" για την ιστορία του.

Π.Α.Ο.Κ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Από τις πιο οργανωμένες ομάδες του Περιφεριακού πρωταθλήματος.
Τερμάτισε 4η έχοντας την 5η καλύτερη επίθεση με 61 γκολ (ανάμεσα σε 16 ομάδες) και την 4η καλύτερη άμυνα με 30 γκολ παθητικό.
Καλή παρουσία, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας με τα αποτελέσματα μοιρασμένα. έφερε τις περισσότερες ισοπαλίες (μαζί με τον Αθηναικό) στο πρωτάθλημα, σύνολικά 9.
Γενικά μιλώντας πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας και έκτος του ομίλου ο 33χρονος Αντώνης Λαζάρου με 17 γκολ.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ 33 ΕΤΩΝ


Προπονητής ο Βαγγέλης Μάλλιος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΛΛΙΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ




Διαβάζουμε....

{ΠΑΟΚ Γλυφάδας: Εβδομάδα εξελίξεων
Σημαντική εβδομάδα από κάθε άποψη είναι αυτή που θα μπει αύριο, για την ομάδα του ΠΑΟΚ Γλυφάδας. Καταρχάς, θα ξεκαθαρίσει αν τελικά ο Βαγγέλης Μάλλιος θα είναι ο άνθρωπος που θα επιμεληθεί το χτίσιμο της νέας ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Από εκεί και πέρα, θα συνεχιστούν και οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ, για τις ανανεώσεις των συμφωνητικών τους}







ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Εδώ θα αρχίσω ανάποδα...από το Διαβάζουμε....
{ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Με το απίστευτο γκολ του τερματοφύλακα Σαράντη από βολέ που έκανε από την μία περιοχή στην άλλη, οι Άγιοι Ανάργυροι κατάφεραν και έμειναν στην κατηγορία. Το τελικό 2-1υπέρ της ομάδας μας, που κέρδισε μέσα στην έδρα του Αγίου Ιερόθεου έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους αφού ήταν και η τελευταία αγωνιστική του Περιφερειακού πρωταθλήματος του 8ου ομίλου.}



Στο ''τσακ'' κατάφερε και έμεινε στη κατηγορία η ομάδα, τερματίζοντας στη 10η θέση με μόλις 11 νίκες σε 30 ματς και αδύναμη επιθετική γραμμή (35 γκολ) αλλά με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και επίσης 35 γκολ παθητικό.

Ομάδα έδρας και αυτή με 9-4-2 εντός και 10 ήττες σε 15 εκτός έδρας ματς.





ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.