Δευτέρα, Μαρτίου 21

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου


Πιλάβιος: Δεν πετάμε λευκή πετσέτα

''Η Ε.Π.Ο. ξεκινά τη δημόσια διαβούλευση για τη νέα δομή και τη νέα διάρθρωση των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου''...

Έτσι αρχίζει το μήνυμα (δελτίο τύπου ) του προέδρου της ΕΠΟ κ.Σ.Πιλάβιου και αναφέρεται στην πρόταση που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση και έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων...
Κύρια σημεία της και αφού στην εισαγωγή αναφέρονται οι λόγοι που κάνουν την αναδιάρθρωση αναγκαστική ( οικονομικοί) αλλά και υποχρεωτική ( μνημόνιο, uefa) είναι...

* Συγχώνευση Γ' και Δ' Εθνικής σε μία νέα κατηγορία ( Νέα Γ' Εθνική) σε 4 ομίλους των 16 ομάδων ( 64 στο σύνολο) της οποίας η νομική μορφή θα είναι Ερασιτεχνική ειδικού τύπου ( θα ισχύουν προδιαγραφές αδειοδότησης θέματα οικονομικά, υποδομής, γηπέδου και διοίκησης) με τις ομάδες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδος.

*Στις προϋποθέσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η διάθεση γηπέδου με τουλάχιστον 500 θέσεις καθήμενων...

*Η ύπαρξη 400 μελών (τουλάχιστον) με υποχρέωση συνδρομής για το κάθε ένα 100 ευρώ ανά σεζόν..

*Πλαφόν εξόδων-εσόδων και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με ανώτατο ύψος τα 400.000 ευρώ.


*Ρόστερ αποτελούμενο αποκλειστικά από Έλληνες ποδοσφαιριστές με τους αλλοδαπούς και κοινοτικούς να απαγορεύονται.


*Υποχρεωτική διατήρηση ομάδων υποδομής, Νέων και Παίδων και συμμετοχή αυτών στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.


*Προπονητές υποχρεωτικά και μόνο Έλληνες που θα διαθέτουν δίπλωμα τουλάχιστον UEFA B' .


*Η πρωταθλήτρια του κάθε ομίλου θα προβιβάζεται στην Β' Εθνική ενώ οι 4 τελευταίες κάθε ομίλου( 16 ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ) στα τοπικά πρωταθλήματα.




*Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα η ΕΠΟ θα συγκροτήσει 16 περιφέρειες στις οποίες θα ''μοιράσει'' τις 53 τοπικές ΕΠΣ με τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε τοπικής ένωσης να αγωνίζεται με τις υπόλοιπες της περιφέρειας για να βγαίνει ο πρωταθλητής της περιφέρειας ο οποίος θα ανέρχεται στη Γ' Εθνική...
Παράδειγμα...στη περιφέρεια Αιγαίου αποτελούμενη από Χίο,Σάμο,Λέσβο,Δωδεκάνησα κ.λ.π θα έχουμε αγώνες μεταξύ των πρωταθλητών αυτών των νησιών για την ανάδειξη του πρώτου των πρώτων και την άνοδο του στη Νέα Γ' Εθνική...


Αναλυτικά το σχέδιο ΕΔΩ




Το δελτίο τύπου της ΕΠΟ....

Η Ε.Π.Ο. ξεκινά τη δημόσια διαβούλευση για τη νέα δομή και τη νέα διάρθρωση των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, με στόχο τη συγκρότηση μιας συνεκτικής και συνθετικής πρότασης που θα τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε εφαρμογή.

Σκοπός μας είναι να ανασυγκροτήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση  τα νέα οικονομικά, θεσμικά και διοικητικά δεδομένα της χώρας. Οι δύσκολες περιστάσεις απαιτούν τολμηρές και γενναίες αποφάσεις, oι οποίες για να γίνουν πράξη απαιτούν συνένωση δυνάμεων. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση. Να επιτύχουμε την ισχύ εν τη ενώσει.
Η πρόταση που θέτουμε σε διαβούλευση εκεί ακριβώς στοχεύει. Να επιτύχει συνένωση των δυνάμεων, ώστε το ποδόσφαιρο να βγει δυνατό και ενισχυμένο. Να εξορθολογήσουμε τη διάρθρωσή του και να ενδυναμώσουμε τη βάση του. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και ελληνοποιημένο ποδόσφαιρο, που δεν θα προσδοκά τα πάντα από τον κρατικό κορβανά, αλλά θα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους, με  βάση τους σύγχρονους όρους της αγοράς.
Καλούμε κάθε φορέα του ποδοσφαίρου όπως και όλους τους ενδιαφερόμενους, να αποτελέσουν κύτταρα διαλόγου και προτάσεων για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής προοπτικής για  το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα και κάθε εποικοδομητική παρατήρηση που θα συνεισφέρει θετικά στην ανάγκη να θεμελιώσουμε το ισχυρό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Ενα ποδόσφαιρο σύγχρονο, αποκεντρωμένο, λειτουργικό, με ισχυρές ομάδες σε κάθε κατηγορία. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε μια αλλαγή πάνω στο χάρτη, αλλά να διαμορφώσουμε τη «Νέα Χάρτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε αυτό να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί και αξίζει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
Σοφοκλής Πιλάβιος

3 σχόλια:

  1. Και όπως πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό πλέον,αν δεν αποκτήσουν όραμα για σχεδιασμό οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες της Χίου(με την ευρύτερη έννοια του όρου),αν δεν πάψουν να κατατρύχονται από τα μικρά,ασήμαντα,οπαδικά, κοντόφθαλμα και εφήμερα μικροσυμφέροντα και δεν καταλάβουν ότι ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ,το ποδόσφαιρό μας όχι μόνο θα παραμείνει στην κωματώδη κατάσταση που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες αλλά θα δεχθεί οριστικά τη βαριά ταφόπλακα.Προσωπική άποψη ότι το σχέδιο αν εφαρμοστεί τελικά (στην Ελλάδα ένας τόνος ιδέες ισοδυναμεί με ένα γραμμάριο εφαρμογής)θα οδηγήσει σε πραγματική εξυγίανση με θετικό αντίκτυπο και στις ανώτερες κατηγορίες αφού εξασφαλίζεται η οικονομική ευρωστία των συλλόγων που-επιτέλους-θα μάθουν ποιοί πραγματικά τους αγαπούν ενισχύοντάς τους έμπρακτα.Ω Ρ Α Γ Ι Α Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλοι διαφωνώ! Το δελτίο τύπου της ΕΠΟ τα λέει όλα : "...Η πρόταση που θέτουμε σε διαβούλευση εκεί ακριβώς στοχεύει... Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και ελληνοποιημένο ποδόσφαιρο, που ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ, αλλά θα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους, με βάση τους ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ."
    Αυτό ΔΕΝ είναι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν περάσει έτσι ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αγαπητέ φίλε,το σχέδιο απ' ότι φαίνεται δεν αφορά το καθαρά ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Αυτό παραμένει εγκλωβισμένο στις γνωστές παθογένειές του.Προβλέπει μεν τη διάλυση της "αμαρτωλής" και "ερασιτεχνικής" (λέμε τώρα) Δ' Εθνικής αλλά αποφεύγει επιμελώς να δώσει λύσεις και να εξηγήσει τι μέλλει γενέσθαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Το αρνητικό είναι ότι αποκόπτονται από τον εθνικό ποδοσφαιρικό κορμό ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές που μοιραία θα οδηγηθούν σε καταστάσεις διαρκούς εσωστρέφειας.Το ζήτημα είναι αν έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε την υπέρβαση παραμερίζοντας αυτά που προανέφερα,πιστεύοντας ακράδαντα ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις με σύμπνοια και στοχευμένες ενέργειες να βγούμε επιτέλους από την αφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.