Κυριακή, Νοεμβρίου 7

Ε. Μανάρας...''Σομαλός τουρίστας το Χιώτικο ποδόσφαιρο''

 
 «Δυστυχώς η κατάσταση οδηγήθηκε-προς το παρόν τουλάχιστον-εκεί που είχαμε προβλέψει ότι θα φτάσει προ ετών όταν ο σφιχτός εναγκαλισμός της ποδοσφαιρικής ηγεσίας προς την διαιτησία, αφαίρεσε την ανεξαρτησία της, καθιστώντας την στην ουσία έρμαιο στις διαθέσεις των κάθε λογής παραγόντων και δημιουργώντας ένα νοσηρό περιβάλλον όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι σχέσεις εξάρτησης και οι εκβιασμοί. Και όλα αυτά με το δήθεν πρόσχημα της εναρμόνισης με τα διεθνώς κρατούντα. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδειχθεί εδώ και τώρα ότι η -έστω με προϋποθέσεις-ανεξαρτησία της διαιτησίας πρέπει να θεωρείται θέσφατο. Και ας είναι οι διαιτητές της Χίου τα πρώτα θύματα. Άλλωστε, λίγα πράγματα έχουν να χάσουν.Αλλά φευ..
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και το έχουμε ξαναδεί.Ο Κύριος Πρόεδρος και οι συν αυτώ θα προσπαθήσουν για πολλοστή φορά να πουλήσουν καθρεφτάκια (made in China) στους ιθαγενείς με την ελπίδα ότι θα εκτονωθεί η κρίση που ο ίδιος δημιούργησε.Αίφνης,δεν υπάρχουν "φραγκοφονιάδες","ανίκανοι",άχρηστοι",επικίνδυνοι και ένα σωρό άλλοι απαξιωτικοί για τους διαιτητές χαρακτηρισμοί.Άλλωστε,αυτοσκοπός είναι να φτάνει το φύλλο αγώνα συμπληρωμένο επίσημα στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Χίου με οποιδήποτε τίμημα.Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη τακτική αποδίδει σχεδόν πάντα.Υπό το κράτος των εκβιασμών είναι 100% βέβαιο ότι οι διαιτητές θα επανακάμψουν ρίχνοντας μ'αυτό τον τρόπο νερό στο μύλο της αλαζονείας του Κυρίου Προέδρου Aς ξεκαθαρίσει ο ίδιος πως φαντάζεται το ιδανικό ποδοσφαιρικό μοντέλο για τον τόπο μας.εμπεδώνοντας την άποψη ότι ποδόσφαιρο και διαιτησία είναι έννοιες συνυφασμένες.Κομπάζουμε για την άνοδο του -κατά τα άλλα-ικανότατου Θανάση Γιάχου στη Super League και μας διαφεύγει το γεγονός ότι το χιακό ποδόσφαιρο σήμερα είναι ταυτόσημη έννοια με..Σομαλό τουρίστα.Απλά δεν υπάρχει στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη και δεν ευθύνονται οι διαιτητές γι'αυτό.Ένα ψύχραιμο και αυτοκριτικό flash back θα αποκαλύψει στον ίδιο και τους συνεργάτες του πολλές απο τις αιτίες που οδήγησαν το ποδόσφαιρο της Χίου στην ανυποληψία.Η μετάθεση ευθυνών στους συνήθεις αποδιοπομπαίους τράγους δεν πείθει πλέον και ιστορία 52 χρόνων ανεκτίμητης προσφοράς είναι αδύνατο να διαγραφεί.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ευάγγελος Μανάρας (πρώην διαιτητής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.