Κυριακή, Νοεμβρίου 28

Τα πουλιά, ο αναστενάρης Ντιόπ και ο λίγος Βαλβέρδε..

Μία ξεχωριστή, διαφορετική προσέγγιση του ντέρμπι από τον ''Κουβανέζο''  στο Spornet...

Ο –ως και προ ολίγων ημερών- «φονιάς» Πάντελιτς βγαίνει μόνος απέναντι από τον Αραμπατζή και σουτάρει στα πουλιά. Αμφιβάλλω αν ήταν τα ίδια πουλιά που σημάδεψε στο πέναλτι που εκτέλεσε νωρίτερα ο Ντουντού, το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός του ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν ήταν… φιλόζωος.
Εβλεπα τον Ντιόπ να προσπαθεί να παίξει κάτι που στη χώρα των ζουλού ίσως να λέγεται ποδόσφαιρο, ίσως και «εγκό τρέκο και προσπατώ πιάσει το μπάλα». Μου θύμιζε μια παλιά ιστορία: πρεμιέρα Β’ Εθνικής, ο Παναργειακός παίζει καλή μπαλίτσα και νικά 2-1 την Προοδευτική με καλύτερους παίκτες των Ουάνγκα και τον Μεμπούνου. «Πού τους βρήκε ο Γαβριηλίδης, πάνω στις μπανανιές;» η εύγλωττη απορία ενός φιλάθλου. Καλή σου ώρα Νίκο, εκεί που πήγες πρόωρα.
Ο Ντιόπ δείχνει πως στο παρελθόν είχε άμεση σχέση με απόκοσμα αφρικανικά έθιμα και έκανε την ΑΕΚ να παίζει με έναν λιγότερο, πλην της φάσης του γκολ. Εκεί όπου θυμίζει αναστενάρη, πατά στα… κάρβουνα του καπνογόνου και βγάζει την πάσα για τον Μπλάνκο.
Πέρα από την πλάκα, ο Βαλβέρδε αποδείχθηκε ξανά λίγος για ντέρμπι και το ότι δεν μπήκε το πέναλτι του Ντουντού μάλλον καλό θα του κάνει, από τη στιγμή που μια πιθανή νίκη θα κάλυπτε τα προβλήματα: δεν μπορείς να παίζεις με φορ τον Μιραλάς όταν δεν έχεις χώρους διότι δεν είναι φορ (γράψτο, Ερνέστο, εκατό φορές στον πίνακα), ο Φουστέ είναι λίγος για παίκτης τύπου Ολυμπιακού, ο Ρόμενταλ απροσάρμοστος και ο Ριέρα παλτό ολκής.
Από την άλλη, ο Ιμπασάγα πρέπει να έχει φανέλα βασικού σπίτι του και ο Ντουντού να γίνει εικόνισμα: ναι, έχασε τον Ντιόπ στο γκολ αλλά λάθη κάνει όποιος προσπαθεί.
Ο Χιμένεθ προφανώς ακόμη και ο ίδιος ούτε ξέρει σε τι χώρα και τι ποδόσφαιρο έχει έρθει. Μελέτησε πιο πολύ τα ντέρμπι και, άσχετα με τους λόγους, πήρε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με 1-0 αλλά έχασε τζάμπα άλλους βαθμούς, πληρώνοντας το ότι είναι ακόμη καινούριος. Η ΑΕΚ χωρίς να παίζει από τον άξονα και με τον Σκόκο να έχει απλές εξάρσεις, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με την κεφαλιά του Λεονάρντο.
Πήρε μια νίκη από σύμπτωση αλλά ο Χιμένεθ κέρδισε τον χρόνο και την ηρεμία που χρειαζόταν…
N.M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.