Πέμπτη, Νοεμβρίου 4

Με φαντάσματα του παρελθόντος στη μάχη επιβίωσης...

 http://www.infoblog.gr/wp-content/uploads/2010/09/monkey.jpg
Σε πόλεμο χαρακωμάτων οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στους διαιτητές και την ΕΠΣΧ ( αλλά κατά προέκταση και τα σωματεία που ανήκουν και εκπροσωπούνται από αυτήν) μετά και τα αποψινά διαδραματισθέντα.
Όπως ήταν γνωστό οι διαιτητές είχαν προγραμματισμένη  Γ.συνέλευση για απόψε, από την οποία και προσδοκούσαν να βγει το πλαίσιο εκείνο το οποίο θα συμπεριελάμβανε κάποια αιτήματα αλλά και θέσεις-προτάσεις προς την απέναντι πλευρά, εκείνη της ΕΠΣ ούτως ώστε να βρεθεί ( βρεθούν ) κάποια κοινά σημεία αποδεκτά εκατέρωθεν.
Προφανώς για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε και η ΕΠΣ από τη μεριά της, να εργάζονταν προς αυτή την κατεύθυνση, προσπερνώντας την μεγάλη ένταση που είχε επιφέρει η έντονη αντιπαράθεση με τους διαιτητές τις μέρες που προηγήθηκαν της σημερινής και έχοντας ως μπούσουλα ανάλογες καταστάσεις που έλαβαν χώρα, με το ίδιο αντικείμενο, σε πολλές τοπικές ενώσεις ανά την Ελλάδα .

Πράγματι το επιτελείο της ΕΠΣ έδειξε ότι θέλει να ρίξει τους τόνους αφού ο ορισμός επιτροπής για τη λύση του προβλήματος και η στελέχωση της από πρώην διαιτητές, φανέρωνε ξεκάθαρα ότι από τη μεριά της επιθυμούσε εκτόνωση και λύσεις.


Φευ....


Από την άλλη μεριά, η ηγεσία της διαιτησίας είχε προαποφασίσει άλλα, προεξοφλώντας την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις και πιθανότατα έχοντας συνειδητοποιήσει, πως είναι υποχρεωμένη να υποκύψει σε πολλά με βάση τους νέους νόμους που διέπουν τις σχέσεις διαιτησίας και ΕΠΣ, αποφάσισε να τραβήξει το σχοινί όσο δεν παίρνει, όντας πεπεισμένη πως οι ''απέναντι'' θα κάνουν πίσω, αφού χωρίς διαιτητές το πρωτάθλημα θα κινδυνέψει να τιναχτεί στον αέρα...
Το γεγονός που δείχνει πόσο αποφασισμένοι ( ή απελπισμένοι, διαλέγετε και παίρνετε ) είναι οι διαιτητές, είναι η συσπείρωση που επιχειρήθηκε στον σύνδεσμο με την συστράτευση του παλαίμαχου ( και πολέμιου έως χθες του αρχιδιαιτητή ) Κ.Αυγουστή αλλά και η συμμετοχή του απενεργοποιημένου Ν.Ντάτη , ο οποίος μάλιστα με ομιλία του, κάλεσε σε ενότητα τα μέλη του συνδέσμου.


[ΦΑΝΤΑΣΜΑ+2.jpg]
Η μοναδική αντίθετη προς τον πόλεμο, φωνή που υπήρξε ήταν αυτή του Γ.Μαχαίρα ( Μέλος Επιτροπής Διαιτησίας Ε.Π.Σ.Χίου και εκπαιδευτής Διατησίας και Παρατηρητής Διαιτησίας Δ΄ Εθνικής) ο οποίος δεν δίστασε να καυτηριάσει τα κακώς τεκταινόμενα του συνδέσμου και να ζητήσει μιαν άλλη αντιμετώπιση του θέματος από τη μεριά των συναδέλφων του.


Τα γεγονότα έχουν γίνει γνωστά ήδη σε πολλά ποδοσφαιρικά στέκια με τις πρώτες αντιδράσεις από τη μεριά πολλών παραγόντων, των ομάδων του νησιού μας, να μην είναι και οι καλύτερες για τους διαιτητές. Πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν επικοινωνήσει με στελέχη της ΕΠΣ για να τους εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον πόλεμο που κηρύχθηκε απόψε.
DSC04508

Γενική και συνολικής αποδοχής συμπέρασμα   στην ποδοσφαιρική μας πιάτσα είναι ένα ( όπως εκφράστηκε απόψε από πολλούς παράγοντες και φιλάθλους) και έχει να κάνει με την υπάρχουσα - χαμηλή - ποιότητας  διαιτησία στα γήπεδα μας, αλλά και την ανανέωση της ηγεσίας της.


Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ....




2 σχόλια:

  1. Mανάρας Ευάγγελος5 Νοεμβρίου 2010 στις 1:10 π.μ.

    Δυστυχώς η κατάσταση οδηγήθηκε-προς το παρόν τουλάχιστον-εκεί που είχαμε προβλέψει ότι θα φτάσει προ ετών όταν ο σφιχτός εναγκαλισμός της ποδοσφαιρικής ηγεσίας προς την διαιτησία,αφαίρεσε την ανεξαρτησία της,καθιστώντας την στην ουσία έρμαιο στις διαθέσεις των κάθε λογής παραγόντων και δημιουργώντας ένα νοσηρό περιβάλλον όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι σχέσεις εξάρτησης και οι εκβιασμοί.Και όλα αυτά με το δήθεν πρόσχημα της εναρμόνισης με τα διεθνώς κρατούντα.Είναι μιά καλή ευκαιρία να αποδειχθεί εδώ και τώρα ότι η -έστω με προϋποθέσεις-ανεξαρτησία της διαιτησίας πρέπει να θεωρείται θέσφατο.Και ας είναι οι διαιτητές της Χίου τα πρώτα θύματα.Άλλωστε, λίγα πράγματα έχουν να χάσουν.
    ΜΑΝΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-πρώην διαιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ Κ.ΜΑΧΑΙΡΑ

    ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ?
    ή ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ (ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ) ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?? ΕΠΑΙΞΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ Ως ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ???
    ή ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ...
    Υ.Γ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΤΗ <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.