Κυριακή, Νοεμβρίου 21

Τρεις στο βάθρο.....


Την ευκαιρία να πατήσει κορυφή έχασε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο η Μικρασιατική, μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι, όσον αφορά τις φάσεις που υπήρξαν σε αυτό αλλά και την διακύμανση του σκορ.
Το ματς εξ' αρχής είχε το χαρακτηρισμό του ντέρμπι και αυτός επαληθεύτηκε...
Το πρώτο ημχ. ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην γηπεδούχο που από την αρχή πήρε τα ηνία στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να έχει και την απαιτούμενη τελική πάσα, που θα έδινε και τις ευκαιρίες για γκολ, εν τούτοις ήταν ξεκάθαρο πως πολύ δύσκολα θα κινδύνευε κιόλας.
Ο Στ.Παπαθεοδώρου από την άλλη, αναγνωρίζοντας την ποιότητα που διαθέτει η Μίκρα μεσοεπιθετικά, έστησε την ομάδα του με προφανή στόχο το μηδέν στην άμυνα και ζητούμενο το γκολ στη κόντρα.
Εν τέλη η Μίκρα κατάφερε και πέτυχε το γκολ που αναζητούσε, κινδυνεύοντας από τη μεριά της, μία και μοναδική φορά στο πρώτο ημχ. όταν σε αντεπίθεση του Ατρόμητου, ο Σεράφης είπε όχι σε τετ ατ τετ στον αντίπαλο επιθετικό.

Στο 2ο ημχ. το ματς ήρθε τούμπα με τον Ατρόμητο να μπαίνει με διαφορετικά πλάνα στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα την Μίκρα να βγάζει αδυναμίες μεσοαμυντικά εκεί όπου κάποιοι ποδοσφαιριστές της, δεν βρέθηκαν και στην καλύτερη τους μέρα.
Παρ' όλα αυτά η Μικρασιατική, μετά το γκολ που δέχθηκε, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έβγαλε φάσεις για να πετύχει αυτή το 2ο τέρμα, με κορυφαία στιγμή την αδυναμία του Κ.Μαυρέλου να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος, μετά από παράλληλη μπαλιά του Τσαφαρά.
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Γκατσιούδης, ο οποίος αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι στη γηπεδούχο, σε γκρέμισμα εντός μικρής περιοχής του Τσαφαρά, παράβαση που είδε ΟΛΟ το γήπεδο και οι φίλοι ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ομάδων στις κερκίδες.
( Όπως σχολίαζαν φίλαθλοι - όχι μόνο της Μίκρας- στις κερκίδες, αν αυτή η φάση γίνονταν πριν από τον ντόρο και τη βαβούρα  Επιτροπάκη, το πέναλτι θα δίνονταν...Μαρς...και θα ήταν το 2ο πέναλτι για την ιστορική ομάδα στα τελευταία 46 !!! παιχνίδια της )
Μία αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, κλείδωσε το ματς υπέρ του στο 1-2 και τον έστειλε στην 1η τετράδα της βαθμολογίας, συγκάτοικο στη κορυφή μαζί με Δάφνη και Κανάρη στους 24 βαθμούς, με τη Μικρασιατική να ακολουθεί με 22.
Αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, με την φάση του πέναλτι να ''λερώνει'' το παιχνίδι και τον διαιτητή.


Και εσείς κύριε Πρόεδρε, την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσετε σοβαρό ή ασόβαρο, προβληματισμό που θα καταθέσει η οποιαδήποτε ομάδα....να το σκεφτείτε περισσότερο...Άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο ο προβληματισμός, δεν συμφωνείτε??





Στο Βροντάδο, το άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας βρήκε νικητή τον Πύργο με 2-0 και τους ανθρώπους του Άτλα να διαμαρτύρονται για τον διαιτητή του αγώνα, τον Ευστρατίου, από τον οποίο ζήτησαν - και δεν πήραν- την αποβολή αντίπαλου επιθετικού ( Δάνδουλα) για εσκεμμένα επικίνδυνο παιχνίδι σε φάση που τραυματίζεται ο αμυντικός της ομάδας, Τσάκαλος, καθώς και για οφσάιντ στο γκολ που σκότωσε το ματς στο 80' .
Είχε την πρωτοβουλία ο Άτλας στο πρώτο ημχ. αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ σΤΙς 2-3 καλές ευκαιρίες που έβγαλε, γεγονός που πλήρωσε στο 2ο ημχ. εκεί όπου σχεδόν με την έναρξη του, έμεινε πίσω στο σκορ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βγει μπροστά και να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας με τον ( δυνατό αμυντικά ) Πύργο να έχει στη διάθεση πλέον χώρους για αντεπιθέσεις.


Στη Καλλιμασιά ο Όμηρος συνέχισε τις ''χαμηλές πτήσεις'' και οι Καρυές συνέχισαν την αγωνιστική άνοδο που έχουν από τη μέρα που ανέλαβε ο Σ.Ξύδας την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
1-1 το τελικό σκορ.


Στα Θυμιανά ο Παγχιακός/Αστέρας απέσπασε πολύτιμο βαθμό από την Ελάτα, η οποία, ναι μεν ήταν η ομάδα που ισοφάρισε το σκορ στα τελευταία λεπτά, έχασε όμως στη συνέχεια - καθυστερήσεις- δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες για να πάρει και αυτήν ακόμη τη νίκη.


Η Βαθμολογία.



Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Δάφνη
Κανάρης
Ατρόμητος
Μικρασιατική
Κοφινάς
Καρυές
Ομηρος
Καλαμωτή
Ηρακλής
Πύργος
Ατλας
Ελάτα
9*
10
10
9
9
10
10
9
8
10
10
9*
34-6
23-7
23-12
20-4
30-10
23-13
13-8
21-10
14-9
16-10
18-14
13-15
24
24
24
22
18
17
17
15
13
13
11
11
13
Παγχ/Αστέρας
10
8-30
7
14
15
16
Αναγέννηση
Λέων 
Πιτυός
9
10
10
9-14
3-39
1-68
4
0
0


(Δεν έχει προσμετρηθεί στον πίνακα η ποινή των 12 βαθμών της Καλαμωτής)



Η επόμενη αγωνιστική.
Ελάτα-Πιτυός


Κανάρης-Παγχιακός/Αστέρας


Αναγέννηση-Ηρακλής


Άτλας-Δάφνη


Ατρόμητος-Κοφινάς


Καρυές-Πύργος


Λέων-Μικρασιατική


Καλαμωτή-Όμηρος

8 σχόλια:

  1. Αν καποιος δεν ηταν στο γηπεδο ΜΙΚΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και διαβαζε το σχετικο αρθρο, θα έμενε με την εντυπωση οτι η Μικρα "πατησε" τον Ατρομητο. Το οτι η Μικρα έπαιζε 70 λεπτα "φτου ξελεφτερία" διώχνοντας πανικόβλητα τη μπαλα συνεχώς, το οτι ο Ατρόμητος εκτός των δυο γκολ είχε άλλες τρεις καλές φάσεις (αναφερεις τη μια), το ότι αντίστοιχα με το πέναλτι (θεωρώ πως ήταν), κόπηκε κακιστα ως οφσαιτ επιθετικός του Ατρομητου που ηταν σε θεση τετ α τετ, δε βλεπω αναφορες στο αρθρο.
    Βλεπω δηλαδη μονοπλευρη πληροφορηση και αναφορά περί άδικου αποτελέσματος που ούτε οι πάικτες της Μικρας δεν ανεφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα...
    Λοιπόν δεν θα δυσκολευτώ καθόλου να συμφωνήσω σε κάποια από αυτά που αναφέρεις, έχεις δίκιο, κάποια παρέλειψα...ΟΜΩΣ θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου, για το χρονικό διάστημα που αναφέρεις σχετικά με την υπεροπλία-υπεροχή του Ατρόμητου, αφού αυτό ήταν συνολικά τα μισά λεπτά από όσα λες...Συγκεκριμένα ήταν ένα πεντάλεπτο στο πρώτο ημχ( 40-45) και τα πρώτα 25 λεπτά του 2ου μέρους, όπου ΟΝΤΩΣ οι ποδοσφαιριστές της Μίκρας έδιωχναν τη μπάλα κακήν-κακώς και δεν μπορούσαν να βγουν από την περιοχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα συμφωνουμε περισσοτερο. Θα εβαζα ομως απο το 35 εως το 45 του πρωτου ημιχρόνου καθαρή υπεροχή για τον Ατρόμητο. Προσωπικα η Μικρα μου αρεσε μεχρι το 20΄. Μετα για μενα χαθηκε.
    Στην επανάληψη υπεροχή ο Ατρόμητος είχε στο πρωτο τέταρτο για αυτό και ήρθε το 1-1 στο 60΄ Στη συνεχεια η Μικρα βγηκε αναρχα μπροστα έκανε τρεις φάσεις, αλλά αμυντικα ήταν κακή καθώς είχε αργές επιστροφες και κακιστες τοποθετήσεις.
    Η αίσθηση μου ηταν οτι η Μικρα μπηκε τρομερα αγχωμενη κατι που φανηκε καθως οι παικτες της πιο πολυ μαλωναν μεταξύ τους παρα ασχολήθηκαν να βάλουν τη μπάλα κατω.
    Το συμπέρασμα είναι πως οι λίγοι θεατές ειδαν καλό ματς ανα διαστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειχαμε να "χασουμε" τιποτα για να το "βρουμε".:)))))
    Απλά, εντελώς ταπεινά και με ολο το σεβασμό, θα ελεγα (από πολυχρονη πείρα), πως οταν κανουμε αναφορα σε ενα αθλητικό γεγονός (όποιο και να είναι), ειναι ορθότερο να κανουμε κατα το δυνατον αντικειμενικη αναφορα και κριτική, ασχετα αν ειμαστε στεναχωρημενοι, επηρεασμένοι, αδικημένοι ή πικραμενοι από την εκβαση αυτού του γεγονότος. Η πένα δεν εχει χρωματα και προτιμησεις.
    Να εισαι καλα και καλη βδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έγραψα τα βρίσκουμε Γιώργο,....''το βρίσκουμε'' έγραψα και έπεσες εντελώς μέσα στην περιγραφή των συναισθημάτων της ''πένας'' του άρθρου...
    Καλή εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο άλλος έχει το θράσος να ζηταει και λεφτά για συνδρομή….ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ

    ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΩΝΑ
    Κατόρθωσε και ισοφάρισε με πρωτοβουλία του ΣΟΥΚΑ Π. ενώ και το δεύτερο γκολ σημειώθηκε από τον ίδιο παίκτη. Η Μίκρα έχασε ευκαιρίες εδικά μετά το 2-1 αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της.


    ΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2-1 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

    89’ ο ΣΟΥΚΑΣ Π. φεύγει στην αντεπίθεση και πλασάρει εύστοχα κάνοντας το 1-2


    93’ Λάθος του ΠΑΓΟΥΔΗ ο ΣΟΥΚΑΣ Π. πλασάρει στη μικρή περιοχή άουτ

    Και γιατί ρε μεγάλε δε γράφεις ΕΔΙΚΑ τις ευκαιρίες. Αλλά τι να γράψει αφού δεν έκανε καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pos na diatiriseis to prvadisma otan mpaineis sta apoditiria, kerdizontas 1-0 kai paizontas kali balla kai anti oi paixtes na paroun anases gia ti sinexeia, na einai etoimoi na plakothoun, na vrizontai metaksi tous kai mono bounies na min paizoun?den mporei na me diapseusei kaneis, exo kalo reportaz. oi fones ton paixton tis mikras sto imixrono(eno kerdizan)mexri tin eksedra eftasan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.