Δευτέρα, Νοεμβρίου 22

Οι κατήγοροι του Γιάχου....

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ
Δεν είχα σκοπό μου να ξανά-ασχοληθώ με το θέμα Γιάχου, όμως από τη μία το σημερινό δημοσίευμα-αναφορά τοπικής εφημερίδας, με άλλη μία δόση λάσπης που εκτόξευσε τις τελευταίες ημέρες, άλλος ένας αυτοχρισμένος δημόσιος κατήγορος, πρώην διαιτητής και αρχιδιαιτητής , που ήρθε να συμπληρώσει σε τρίο το δίδυμο των ρεπόρτερ που ξεκίνησαν τον πόλεμο κατά του εκπροσώπου του νησιού μας στη Σούπερ Λιγκ ( ουσιαστικά πόλεμος κατά της ΕΠΟ είναι με επιμέρους στόχους του διαιτητές) και από την άλλη, η απόφαση να συνεχιστεί το ματς της Κρήτης με τον Γιάχο ΞΑΝΑ στη σέντρα, είναι γεγονότα που με αναγκάζουν να σας παραθέσω κάποια δημοσιεύματα από τα πολλά που υπάρχουν στο διαδίκτυο και σχετίζονται με τους ανθρώπους που χωρίς κανέναν ενδοιασμό κατηγορούν, δικάζουν και καταδικάζουν.
Δεν υιοθετώ τίποτα από τα παρακάτω, απλά σας τα μεταφέρω, ο κάθε ένας μπορεί με μία απλή και γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο να τα βρει και διαβάζοντας τα να διαμορφώσει άποψη και να εξάγει συμπεράσματα...


Διαβάζουμε λοιπόν στο sport-fm.gr 4 χρόνια πριν (30-12-2006) σε άρθρο αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα sportday.


Διαβάζουμε...

Οικογενειοκρατία στη διαιτησία;

Η ταχεία εξέλιξη

Ρωτήσαμε και άλλους ανθρώπους που είναι «παλιοί» στον χώρο της διαιτησίας και από τις
off therecord συζητήσεις συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες, οι οποίες μας οδηγούν σε συμπεράσματα (που αποτελούν απαντήσεις στα ερωτήματα περί οικογενειοκρατίας). Το βασικότερο εξ αυτών είναι ότι πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που προωθήθηκαν στο παρελθόν (είτε πρόσφατο, είτε μακρινό) γρηγορότερα και αμεσότερα σε σχέση με άλλους, επειδή ακριβώς είχαν τους πατεράδες τους σε καίρια πόστα.
Ο υιός του Μάκη

Από τις περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων, αυτός που μας «έδειξαν»» οι περισσότεροι, όταν τους ρωτήσαμε αν υπάρχουν ευνοούμενοι, ήταν ο Μιχάλης
Γερμανάκος, γιος του Μάκη, ο οποίος ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να είναι διεθνής, χωρίς ωστόσο η παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα να δείχνει ότι είναι «top class referee». Δεν χρειάζεται να βασιστούμε στη... σωρεία ανακοινώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς εναντίον του: το έχουμε δει και με τα μάτια μας ότι πρόκειται για διαιτητή ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Στην καλή του μέρα μπορεί να δώσει ρεσιτάλ, αλλά στην κακή του μπορεί να χάσει και μια και δυο και τρεις και τέσσερις κρίσιμες φάσεις. Άλλωστε, ακόμα και όταν τέθηκε σε ψηφοφορία ως υποψήφιος για διεθνής «πέρασε» οριακά (υπήρχε σημαντικός αριθμός ψήφων κατά). Αυτός αποτελεί (μονάχα) ένα παράδειγμα από εκείνους που (λίγο έως πολύ) έχουν βοηθηθεί. 

και παρακάτω....


Μιχάλης Γερμανάκος
Εδώ θα μπορούσε να ισχύει το «αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα», μια και τα χρόνια που έκανε κουμάντο στη διαιτησία ο Βασίλης Νικάκης, ο υιός Γερμανάκος πλήρωσε την κόντρα του πατέρα του με την «παράγκα» και άργησε πολύ να συμπεριληφθεί στον πίνακα της Α' Εθνικής. Βέβαια, με το που ξεπεράστηκαν αυτά τα προβλήματα (2003), όχι μόνο ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, αλλά έγινε και διεθνής (παρ' ότι η απόδοσή του στο πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να του δίνει τέτοιες ελπίδες).




Πάμε και στον αρχαιότερο ρεπόρτερ διαιτησίας στην Ελλάδα....
Διαβάζουμε σε μπλογκ-φόρουμ του Ολυμπιακού,( thrylos-blog.blogspot.com) δύο χρόνια πριν, στις 14 Μαρτίου 2008

Διαβάζουμε...
''
Πριν σχολιάσω τις δηλώσεις επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή ανασκόπηση για να θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Βαγγελης Δουκακος

Ο κύριος Δουκακος είναι ένας ακόμα που ανήκει στην επικίνδυνη και γραφική συντεχνία των αθλητικογράφων. Πολλοί τον αποκαλούν γυμνοσάλιαγκα, χαρακτηρισμός που εμένα προσωπικά με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Αφενός μεν το physique του κυρίου Δουκακου δεν κάνει για γυμνοσάλιαγκας (200 κιλά άνθρωπος) και αφετέρου δεν έχω δει ποτέ γυμνοσάλιαγκα με τόσο άσχημα βαμμένο μαλλί. Ας πάμε παρακατω: Εδω και μερικά χρόνια ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει βρει στέγη στο τηλεοπτικό σταθμό Ματζικ. Και σαν καλός υπάλληλος φροντίζει να επαινεί ότι στραβό και ανάποδο συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Για τα καλά, δεν κάνω σχόλιο γιατί στα καλά χαιρόμαστε πολύ και πολλοί. Η αξιοπιστία, η σοβαρότητα, η ντομπροσύνη και ο ανδρισμός ενός δημοσιογράφου φαίνονται όταν μπορεί να εντοπίσει τα κακώς κείμενα και μέσα από τη δύναμη που έχει να πιέσει προκειμένου να αλλάξουν.

Αλλα αλήθεια ποιος είναι αυτός ο όψιμος Ολυμπιακαρας; Αυτός ο Ολυμπιακαρας του σήμερα, ο δήθεν υπερασπιστής της ομάδας, πριν 10 χρόνια από την συχνότητα του New Channel τότε καθύβριζε τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του, έκανε λόγο για μαϊμούδες, για Παπουτσελιδες, για παράγκες, για το Θωμά και κάλπικα πρωταθλήματα! Αυτός είναι ο Δουκακος!

Δουκακο......οι νέοι μπορεί να μην σε ξέρουν και να μη σε θυμούνται. Εμεις δεν σε ξεχνάμε και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τη χολή που έχεις ρίξει για τον Ολυμπιακό!!! Εχουν γνώση οι φύλακες!



Αυτά....

4 σχόλια:

  1. καλα ειναι ποια και η υποστηριξη ......θα μασ πεις και ποιος ο λογος της τοσης μεγαλης αλλαγης............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα που δε ξέρεις ρε ψηλέα....πάω για Γ.Γ ρε και το έριξα στο γλυψ-γλυψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να τελειώνουμε με το θέμα Γιάχου.Ο Θανάσης ξεκίνησε την καριέρα του απο τον Σύνδεσμο Χίου όπου έκανε τα πρώτα του διαιτητικά βήματα όταν υπηρετούσε τη θητεία του εδώ.Ας μάθουν επιτέλους οι λιβελογράφοι των Αθηνών ότι είναι και αισθάνεται πιό χιώτης από πολλούς χιώτες.Η μητέρα του κατάγεται από τα Νένητα αλλά είχε ως φαίνεται την ατυχία να μένει και να εργάζεται στην Αθήνα όπως πολλοί άλλοι χιώτες και ταυτόχρονα να είναι και εξαιρετικός διαιτητής.Έτυχε να είμαι παρατηρητής του σε αρκετούς αγώνες και πάντα έμενα έκπληκτος με τα προσόντα του και με τη σοβαρότητα που αντιμετώπιζε όλα τα παιχνίδια.Το έγκλημά του ήταν ότι εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες παίρνοντας μετάθεση για το σύνδεσμο Χίου-τη στιγμή που η θέση του Ντάτη ήταν εξαιρετικά επισφαλής-και αναρριχήθηκε με το σπαθί του στη μεγάλη κατηγορία.Υπό άλλες συνθήκες αυτό δεν θα ήταν εφικτό αφού η αθηναϊκή επετηρίδα δεν το επέτρεπε.Με άλλα λόγια, ο διαιτητής με τις καλύτερες βαθμολογίες στις μικρότερες κατηγορίες δεν εδικαιούτο να παίξει στη Super League.Xιώτης για τους αθηναίους και αθηναίος για τους χιώτες.Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ενοχλεί αυτούς τους εμπαθείς τύπους ότι ζει και εργάζεται στην Αθήνα και αγωνίζεται στη Χίο.Ποιος νόμος το απαγορεύει;Απο τη στιγμή που είναι σωστός στις υποχρεώσεις του στην τοπική Ε.Π.Σ. και το τοπικό σύνδεσμο γιατί να μη το κάνει;Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διαιτητών που έκαναν το ίδιο αλλά ως φαίνεται,εδώ η..θάλασσα κάνει τη διαφορά.
    Ευχαριστώ
    Βαγγέλης Μανάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ βρε Γιαχο,αχ..Εγινες πρωτοσελιδο στην Ωρα..τον ανθρωπο Γιαχο δεν τον γνωριζω,σα διαιτητης ομως και χτες τα εκανε μανταρα...Αμφιβαλλω αν του χρονου θα ειναι οχι μονο στη Σουπερ λιγκ,αλλα και πιο κατω..
    Το τί εχω ακουσει να μου λενε δε μπορεις να φανταστεις..Απο πολλους,απο Βορεια Ελλαδα,απο Αθηνα-Πειραια,απο Κρητη ως κι απο Ροδο!!
    Ενα τους ενωνει ''καλα ρε τετοιους διαιτητες βγαζετε στη Χιο?ο περυσινος τί εγινε?καθε βδομαδα διαβαζουμε για το τοπικο σας τα διαιτητικα κι εχετε διαιτητη στην Α? ''
    Μούγκα εγω
    Κριμα γιατι εκτιθονται ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.