Τρίτη, Φεβρουαρίου 1

Διαιτητές (Σύνδεσμος) Vs ΕΠΣΧ....Η μάχη συνεχίζεται??


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDmnGl0jl7e5P4V4m8czDLJTdDRH3R6P77CK74atKrE_I5nUCYQJFX46kcmGqNffMMmgJ4JxY06NSOkmZFY3yaIeA4OX0qWMIccCNJX5fkmJU8sRicYJV5A7qq0DMvUjjSho5mbnmnEbIf/s1600/civil_servant_by_maladjust.jpg



Θα έχετε μάθει για τις χθεσινές εκλογές του τοπικού  Συνδέσμου Διαιτητών, θα έχετε μάθει και τα αποτελέσματα, καθώς και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ( συμμετοχή κ.λ.π).

Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρω πως τις εκλογές κέρδισε ο νυν πρόεδρος του συνδέσμου, κ. Π.Ρούλης, ενώ την όλη διαδικασία ''στήριξαν'' κάτι λίγο πάνω από τους μισούς της δύναμης των διαιτητών στο νησί μας ( αν δεν κάνω λάθος η προσέλευση άγγιξε το 60%).

Στο Δ.Σ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Αναστασιάδης (2ος σε προτίμηση ψήφων συναδέλφων του με τη διαφορά από την πρώτη θέση και τον Π.Ρούλη στους 4 ψήφους) και Κ.Γκατσιούδης με τη μορφή του Σώματος της διοίκησης να έχει ως εξής.

Πρόεδρος           Ρούλης          Παντελής
Γεν.Γραμμ          Παρασκευόπουλος  Γιώργος
Ειδ.Γραμ            Γεωργοπούλου Ι.
Ταμίας               Αναστασιάδης  Δημήτριος
Αντιπρόεδρος    Σύριος Χαράλαμπος.
Δημ.Σχέσεων      Γκατσιούδης Κώστας
Υπεύθ.Λέσχης   Φραγκογιάννης Ευάγγελος και Ευστρατίου Ευστράτιος
Μέλος               Φιστουρής  Αχιλλέας 



Πάντως μην κάνετε τον κόπο να ψάξετε τα αποτελέσματα των εκλογών και όλα τα υπόλοιπα στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου (??) γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν ούτε στην αντίστοιχη της ΕΠΣΧ.

Τώρα ποιος και γιατί βαφτίζει την ιστοσελίδα του συνδέσμου επίσημη και δεν ενημερώνει για τα τεκταινόμενα του χώρου μέσω αυτής, είναι ένα ερώτημα....
*********************************************************************************


Με την ευκαιρία νομίζω αξίζει το κόπο να διαβάσετε μια άκρως ενδιαφέρουσα  συνέντευξη που παραχώρησε ( και βρήκα στο diaitisia.gr) στο περιοδικό Referee ο αντίστοιχος ''Μαχαίρας'' ( βλέπε Αρχιδιαιτητής) της ΕΠΣ Θεσσαλίας σχετικά με τον εκεί ''πόλεμο''  ανάμεσα στην τοπική ΕΠΣΘ και τον εκεί σύνδεσμο διαιτητών.
Οποιαδήποτε ομοιότητα ( παρούσα ή μελλοντική) με τα δικό μας, το εδώ το γλέντι, ίσως και να είναι απλή σύμπτωσης.....

 Εν κατακλείδι......Δύσκολα να βρεθεί η λύση και ο...δρόμος...




Συνέντευξη του Σπύρου Κανούλη στο REFEREE
 
Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011 08:39   
Στην ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι από τις λίγες Ενώσεις που δεν υπάρχει η παραμικρή συνεργασία μεταξύ της Ενωσης και του συνδέσμου διαιτητών. Μπορούμε, μάλιστα, χωρίς υπερβολή να πούμε ότι στην ουσία ο ΣΔΠ δεν υφίσταται, αφού το κομμάτι της διαιτησίας λειτουργεί στην ΕΔ της Ενωσης, η οποία έχει εγγεγραμμένους στις καταστάσεις της 102 διαιτητές, ενώ όσοι έχουν μείνει στον σύνδεσμο έχουν διαγραφεί με απόφαση της ΕΠΟ από τις καταστάσεις της .

Για ποιο λόγο, όμως, τα πράγματα έφτασαν στα άκρα; Σύμφωνα με τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Θεσσαλίας Σπύρο Κανούλη, παλαίμαχο διαιτητή Α΄ εθνικής και νυν παρατηρητή Β’ εθνικής, αλλά και εκπαιδευτή,  από πλευράς των μελών του συνδέσμου δεν υπήρξε η παραμικρή διάθεση για συνεργασία, αντίθετα, μάλιστα, διαρκώς τορπίλιζαν κάθε προσπάθεια από πλευράς της ΕΔ, αφού ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι και να κάνουν κουμάντο.
-          Κ. Κανούλη, η κατάσταση στη Θεσσαλία πώς έχει αυτή τη στιγμή;
Η διαιτησία λειτουργεί στην ΕΔ της ΕΠΣΘ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τα τοπικά πρωταθλήματα κυλούν ομαλότατα, χωρίς τριβές με τα σωματεία. Υπάρχουν εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις μας 102 διαιτητές, οι 75 εν ενεργεία και οι 27 μη ενε ενεργεία. Τις Δευτέρες γίνεται μάθημα στην Ενωση, ενώ πέρυσι και φέτος έχουν γίνει δύο σχολές με βάση τα νέα πρότυπα της ΔΑΔ, από τις οποίες βγήκαν 45 νέοι διαιτητές, από τους οποίους οι 39-40 αγωνίζονται ήδη στα πρωταθλήματά μας.
-Με τον σύνδεσμο δεν υπάρχει καθόλου επαφή;
Ηταν δική τους επιλογή. Εχουν μείνει 28 άτομα που κάνουν πόλεμο στη διοίκηση της ΕΠΣ και στην ΕΔ. Ενορχηστρωτής της όλης κίνησης είναι  ο κ. Παπαδανιήλ, πρώην πρόεδρος του συνδέσμου και έφτασε στο σημείο να κινηθεί μέχρι και δικαστικά κατά της εκλεγμένης διοίκησης της Ενωσης .  Εγώ με το που ανέλαβα και διαπίστωσα πως δεν υπήρχε διάθεση συνεργασίας ζήτησα εκλογές στον σύνδεσμο. Το αρνήθηκαν, διότι ήξεραν ότι δεν είχαν καμία τύχη. Εκαναν πρόσφατα εκλογές με 29 μόνο μέλη από τα οποία μόλις 22 ψήφισαν τον πρόεδρο Χουλιάρα. Και το επιδίωξαν να μείνουν τόσο λίγοι…
-Τι εννοείτε με αυτό;
Όταν το ΔΣ της ΕΠΟ είχε πάρει απόφαση να διαγραφούν οι διαιτητές από τους συνδέσμους είχα στείλει με δικαστικό επιμελητή της διαγραφές όλων των μελών που έπαιζαν στην ΕΔ. Το ΔΣ του συνδέσμου έσπευσε να τις κάνει αποδεκτές, αλλά με το που ανακλήθηκε η απόφαση από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν ανακάλεσε την απόφασή του, ούτε και μας επέστρεψε τις αιτήσεις, όπως έγινε σε άλλες περιοχές. Αυτό έγινε σκόπιμα, διότι αυτοί οι κύριοι ήθελαν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.
-Σας κατηγορούν ότι ζητήσατε το ταμείο του συνδέσμου…
Πότε έγινε αυτό; Ας μου δείξουν ένα επίσημο έγγραφο. Εμείς αυτό που ζητήσαμε ήταν να πάρουμε ένα μέρος των αποθεματικών. Αυτά τα χρήματα προέρχονται και από εμάς, τα 102 άτομα που είμαστε στις καταστάσεις της επιτροπής διαιτησίας της Ενωσης. Δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να χειρίζονται δικά μας λεφτά και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εφτασαν στο σημείο να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν στην τελευταία γενική συνέλευση της ΟΔΠΕ διότι δεν είχαν καταθέσει δηλώσεις και ΚΑΔΙΠ.
Ακόμα περιμένω από τον κ.  Χουλιάρα να με ενημερώσει για τη δύναμη των διαιτητών μας. Στην επιτροπή διαιτησίας ήταν, αλλά σ’ εμένα δεν παρέδωσε κανένα βιβλίο με τα παιχνίδια των διαιτητών μας.
Λένε όλοι ότι δεν πρέπει να σβήσουν οι σύνδεσμοι. Συμφωνώ. Όταν, όμως, ο άλλος σου δείχνει τέτοιο πρόσωπο τι μπορεί να κάνεις; Δεν εννοούν κάποιοι να καταλάβουν πως ναι μεν όλοι υπηρετούμε τη διαιτησία, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε στην άκρη. Δεν μπορεί να μένουμε κολλημένοι στις καρέκλες μας με κόλλα.
Αυτό αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και όσοι έχουν μείνει στον σύνδεσμο. Χαρακτηριστική η περίπτωση του διαιτητή Βαγγέλη Κόκκαλη, που διαγράφηκε από εκεί και εντάχθηκε μαζί με τους υπόλοιπους διαιτητές στην Ενωση. Η επιστολή του τα λέει όλα: «Σας παρακαλώ όπως με διαγράψετε από την δύναμη των Διαιτητών του Συνδέσμου, διότι οι μέχρι τώρα ενέργειες σας οδηγούν σε αδιέξοδο και σε αφανισμό της Τοπικής Διαιτησίας και επανέρχομαι στην δύναμη των Διαιτητών της ΕΠΣΘ».





   

10 σχόλια:

  1. ekato-tis-ekato-eitan-isimetoxi-osi-den-cifisan den eixn dikaioma cifou dioti apo-to kanovismo 8eorouvtai dokimi kai den exoun dikaioma cifou tora xeris

    asxolisou ligo me diaititi kainourgio pou pezi kai einai anilikos kai apogoreiete

    asxolisou ligo me diaititi pou pezi evo taitoxrona pezi kai mpala se omada

    asxolisou ligo me dietiti pou eitan timorimenos kai epeje kavonika kai afise o maxeras exo empirous kai palious o opoios tin kiriaki pou perase ekane kai aliosi apotelesmatos


    paidi tou maxaira blepis


    asxolisouligo metin kopela pou ebale kai pali afise exo empirous kita to programa(den jeri ti einai simaies akoma eixemono 2 ma8imata parakoulou8isiopos kai poli apo tous kainourgious)


    asxolisou ligo olo stratiotiki pezoun 8a sfaxoun tis omades 8a ma8oun 8a paroun ali sindesmoi kai 8a triboun ta xeriatous kai sti xio pali apo

    tin arxi



    etsi kalimera

    eipomoni mpori va eimai kai enas apo tous 19 tous pio empirous pou skeitomaste na aoxorisoume oristika apo to xoro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως πάντα λοιπόν και οι δικές μου...βαρυσήμαντες παρατηρήσεις.Λοιπόν:1) Η Γεωργοπούλου είναι ΙΩΑΝΝΑ και όχι Άννα 2) Ο Σύριος είναι με ένα ΡΟ και 3) Ήμουν κι εγώ εκεί (οποία έκπληξις!).Αυτά!!!Χα στην...έσκασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου το πληκτρολογιο εχει και ελληνικα,γιατι δε γραφεις στα ελληνικα?
    γραφεις ουσιαστικα πραγματα αλλα οποτε βλεπω σχολιο σου με δυσκολια διαβαζεται
    επειδη γραφεις ουσιαστικα πραγματα οπως ειπα και πριν,προτεινω να γραψεις ενα αρθρο για τη διαιτησια στη Χιο,τι σου αρεσει και τι οχι,τι πρεπει να αλλαξει και πώς πρεπει να αλλαξει κι αν θελει ο εχων το μπλόγκ να το δημοσιευσει
    θα το εβρισκα χρησιμο και σιγουρα ενδιαφερον

    καλη σας μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαναγραψετα φιλε αλλα στα Ελληνικα γιατι δυσκολα διαβαζεται ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ μου φίλε Βαγγέλη, θα μας πεις και ΠΟΙΟΣ άλλος προσήλθε εις την αίθουσαν του συνδέσμου αλλά στη συνέχεια απεχώρησε χωρίς να λάβει μέρος στην διαδικασία???

    υ.γ
    Πολύ καλά έκαμες και πήγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας προσπαθήσω να ''μεταφράσω'' το σχόλιο του φίλου που συνηθίζει να μας γράφει τις ''κουτσουλιές'' όπως έλεγε έλεγε ο δάσκαλος μου στο δημοτικό ....

    Μας λέει λοιπόν πως η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο 100% από τους διαιτητές(κάπου στη μέση η αλήθεια αφού ούτε το ποσοστό που ανέφερα στο ποστ τελικά είναι αληθινό όπως έμαθα σήμερα αλλά ούτε και στο 100% ήταν η προσέλευση...Το νούμερο ήταν στο 77% με τις απουσίες 3-4 διαιτητών απολύτως δικαιολογημένες.

    Επίσης μας λέει πως οι νέοι διαιτητές δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και αυτό όντως ισχύει.

    Μετά αναφέρει κάτι σχετικά με κάποιον ανήλικο νέο διαιτητή που ορίστηκε μάλιστα σε ματς το περασμένο Σ/Κ πιθανότατα παράτυπα??

    Μεταξύ άλλων παρακάτω αναφέρει-καταγγέλει πως διαιτητής είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, πως οι νέοι για να μάθουν να σφυρίζουν θα κάνουν ζημιά στο ποδόσφαιρο μας και μετά θα πάνε αλλού έμπειροι και έτοιμοι κι άλλα πολλά...
    Τέλος ουσιαστικά ''υπογράφει'' ως διαιτητής ...

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δεν το "μετεφρασες" σωστά
    "....Μετά αναφέρει κάτι σχετικά με κάποιον ανήλικο νέο διαιτητή που ορίστηκε μάλιστα σε ματς το περασμένο Σ/Κ πιθανότατα παράτυπα??..."

    Ο διαιτητής αυτός μας ειπε, πως κάποιος διαιτητης ενώ ήταν τιμωρημένος (τιμωρουνται οι διαιτητες?...απίστευτο) σφύριξε και αλλοίωσε αποτέλεσμα. Δεν ειπε νεος διότι αν ήταν νεος πότε προλαβε να παιξει και να τιμωρηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμμ!!Γιατί θα πρέπει ν’απαντήσω σε ρητορικό ερώτημα;Ό γέγονε,γέγονε!Η απάντηση είναι γνωστή και σαφώς δεν ενδιαφέρει.Εκείνο που σίγουρα είναι αξιομνημόνευτο –τουλάχιστον για μένα-είναι η μετά 21 συνεχή έτη εκούσια απουσία μου από Δ.Σ. του Συνδέσμου.21 μεστά εμπειριών και προσφοράς -θέλω να πιστεύω- χρόνια εκ των οποίων στα 8 ήμουν εν ενεργεία.Εφ’ εξής θα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα εκ του μακρόθεν αφού η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στη διαιτησία δεν συνάδει με τις δικές μου περί του χώρου αντιλήψεις.Αυτό βέβαια λίγο ενδιαφέρει.Εκείνο που εύχομαι και ελπίζω από βάθος καρδιάς είναι να βρεθούν σύντομα στο ίδιο τραπέζι οι «αντιμαχόμενες» παρατάξεις και να εμπεδώσουν την άποψη ότι ο μοναδικός εχθρός που έχουν να πολεμήσουν είναι η ένδεια του ποδοσφαίρου μας και να σταματήσουν επιτέλους το κυνήγι μαγισσών.Εξ’ άλλου σήμερα που ταλανίζεται η δύσμοιρη χώρα μας από μύρια όσα προβλήματα,το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πρέπει να αποτελούν πηγή χαράς,υγείας,έμπνευσης και αισιοδοξίας και όχι πεδίο στείρων αντιπαραθέσεων.Εύχομαι καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. αν και οι εξελίξεις μαρτυρούν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και καλά…μυαλά σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, με το θέμα του τιμωρη,ένου δεν ασχολήθηκα για τους λόγους που αναφέρεις ( άκου τιμωρία!!!)..
    Κοίτα όμως αυτό....
    asxolisou ligo me diaititi kainourgio pou pezi kai einai anilikos kai apogoreiete

    Αυτό ''μετάφρασα'' και διαστάυρωσα πως όντως ανηλικος σφυριξε το σ/κ..
    *******************************

    Βαγγέλη μου.....ΑΦΕΡΙΜ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου,
    Μέχρι να ψάλλουμε τον επικήδειο ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.