Σάββατο, Ιουλίου 9

Οι μπέμπηδες....

Πόσο ''γυμνό''  και πόσο φτωχό σε υποδομές, είναι τελικά το ποδόσφαιρο μας??
Για τη Σάμο και τους μικρούς 95αρηδες στην ενδεκάδα, τα διαβάσαμε λίγες μέρες πριν..
Στη Λέσβο πιθανότατα από φέτος ο αριθμός των μικρών στην ενδεκάδα αυξάνεται από δύο σε τρεις, και εκεί 95άρηδες...
Φανταστείτε στη προσεχή, δική μας Γ.Συνέλευση της ΕΠΣ να πέσει στο τραπέζι παρόμοια πρόταση, τι έχει να γίνει!
ΠΟΥ θα βρεθούν οι μικροί!! όταν στο πρωτάθλημα που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τελείωσε, οι μικροί που είχαν δικαίωμα να χαρακτηρίζονται έτσι, είχαν έτος γέννησης το 1989 !!! Μπέμπηδες μιλάμε , μωρά!!!
Πέντε και βάλε χρόνια η διαφορά με τους μικρούς των άλλων  ΕΠΣ ....
Από φέτος, όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου ( περσινό) της ΕΠΣ Χίου, οι δικοί μας οι μπέμπηδες θα ανέβουν δύο χρόνια στο όριο...



Δελτίο Τύπου 

09/12/2010, 11:08:50
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας 15/07/2010,
σας γνωρίζουμε ότι ειδικά μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2010 - 2011 ποδοσφαιριστές κάτω των 21 θα λογίζονται
γεννηθέντες από 01/01/1989.
Για την περίοδο 2011 - 2012 θα ισχύει γεννηθέντες 01/01/1991.
 


Πολλά και ενδιαφέροντα περιέχονται στο ρεπορτάζ του sportlesvos που ακολουθεί από τη Γενική Συνέλευση της γειτονικής μας ΕΠΣ .
Με έντονα κόκκινα γράμματα τα κατά την άποψη μου σημαντικότερα ( για παράδειγμα αξίζει σχολιασμού το γεγονός ότι ακόμη στη Λέσβο, δεν αγωνίζονται όλες οι ομάδες σε χόρτο...παίζουν αρκετές ακόμη σε χώμα, ενώ μαθαίνουμε πως γίνονταν ματς χωρίς γιατρό!!)



Προτάσεις διαρθρωτικών αλλαγών από ΕΠΣΛ



 Σταύρος Ψαρρόπουλος (δεξιά), μαζί με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ


Στην αίθουσα του ξενοδοχείου "SILVER BAY" πραγματοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου την ετήσια γενική συνέλευση, που είχε ως θέματα τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, το σχεδιασμό της επόμενης, αλλά και προτάσεις υπέρ του ποδοσφαίρου.
Αλγεινή εντύπωση πάντως, προκάλεσε το γεγονός πως στη συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μόλις από 18 σωματεία και σαφώς, δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως  βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, από τη στιγμή που άπαντες γνώριζαν πως θα συζητηθούν πολλά σοβαρά ζητήματα, τα οποία θα ισχύσουν τη χρονιά που έρχεται και φυσικά, οι προκηρύξεις του πρωταθλήματος.
Κάτι που ασφαλώς δε χαροποίησε το προεδρείο της ΕΠΣΛ και πολύ περισσότερο τον πρόεδρο της κ. Σταύρο Ψαρρόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε μεν τους παράγοντες των σωματείων που παραβρέθηκαν, αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για εκείνους που δεν προσήλθαν.
"Θεωρώ ότι η χρονιά που πέρασε ήταν ποδοσφαιρικά αρκετά καλή αφού υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός από τις ομάδες", τόνισε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, ξεκινώντας το διοικητικό απολογισμό της ΕΠΣΛ. "Ορισμένες ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι και η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα ήταν θετική. Στη διεξαγωγή των παιχνιδιών βοήθησε κα η διαιτησία, όπως και οι επιτροπές της ΕΠΣΛ, που προσέφεραν καλό έργο. Υπήρξαν όμως και κάποια παράπονα από κάποιες αποφάσεις που λήφθηκαν, αλλά πιστεύω ότι ως Ένωση κάναμε σωστά τη δουλειά μας, αν και ορισμένοι μας είπαν ότι είμαστε αυστηροί. Έτσι όμως πρέπει να λειτουργούμε για το καλό του ποδοσφαίρου".
Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος στάθηκε ακόμη στα τμήματα της υποδομής και στις μικτές ομάδες, λέγοντας ότι "το αποτέλεσμα μετράει στη δουλειά που γίνεται". Ζήτησε μάλιστα από τους παράγοντες των ομάδων να αποβάλουν τον υπέρμετρο ζήλο, να μην κάνουν άνω κάτω τα παιχνίδια με πλαστοπροσωπίες και να βοηθήσουν τα παιδιά, δίνοντας τα περισσότερο κίνητρο να παίξουν ποδόσφαιρο.
Είπε ακόμη, ότι τη νέα χρονιά οι περισσότερες ομάδες θα αγωνίζονται σε γήπεδο με χόρτο και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Αναφέρθηκε ακόμη στα νέα γραφεία, όπου μετακόμισε η Ένωση, για περισσότερη εργασία από τους υπαλλήλους, καθώς και την εξυπηρέτηση των ομάδων. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στις δύσκολα οικονομικά εποχές που βιώνουμε, η Ένωση περιόρισε τις δαπάνες της και έχει χρήματα στο ταμείο της για κάθε βοήθεια που θα χρειασθεί.

Οι προτάσεις
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παρουσίασε στους παράγοντες την προκήρυξη του πρωταθλήματος με αρκετές προτάσεις, που όπως είπε αυτές θα προς όφελος των ομάδων.
Η ΕΠΣΛ αλλάζει το σύστημα με τα πλει οφ τίτλου και πρότεινε την διεξαγωγή τριών παιχνιδιών των τεσσάρων ομάδων, να παίξουν σε ουδέτερο γήπεδο (με χόρτο) με την πρώτη ομάδα να ξεκινάει με 4 βαθμούς, τη δεύτερη με 3, την τρίτη με 2 και την τέταρτη χωρίς βαθμό. Πρόκειται για ένα δίκαιο μέτρο, που δίνει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερα παιχνίδια. Η πρόταση αυτή βρήκε αντίθετους τον Όλυμπο Αγιάσου και τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας, που θέλουν διπλά παιχνίδια και στις έδρες των ομάδων ή να παραμείνει ως έχει το σύστημα διεξαγωγής.
Ακόμη πέρασε η πρόταση για έναν ακόμη μικρό ηλικιακά ποδοσφαιριστή (γεννηθέντες 1995-96-97) να αγωνίζονται στην ενδεκάδα και από δύο, που ήταν, γίνονται τρεις. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί και η μικτή ομάδα στις αναπτυξιακές ηλικίες. Μάλιστα την πρόταση αυτή, την είχε υποβάλει πριν από δύο χρόνια ο Αιγέας Πλωμαρίου.
Άλλο ένα μέτρο που θα ισχύσει, είναι η υποχρεωτική παρουσία γιατρού στα γήπεδα και "χωρίς την παρουσία του δε θα ξεκινούν τα ματς", ανέφερε ο κ. Ψαρρόπουλος. Μάλιστα αυτούς θα τους ορίζει η Ένωση, ενώ αν τα σωματεία έχουν δικό τους γιατρό θα το δηλώνουν στην ΕΠΣΛ. Ακόμη, τη νέα χρονιά στα γήπεδα εκτός από τον παρατηρητή, θα ορίζεται και υπέρ-παρατηρητής, ώστε να ελέγχει διαιτητή και παρατηρητή αν εκτελούν σωστά τους κανονισμοούς. Μάλιστα αυτοί θα είναι μέλη του ΔΣ.
Ακόμη, άμεσοι στόχοι είναι η λειτουργία του Ιατρείου και του γυμναστηρίου, που θα στεγαστούν στα παλιά γραφεία, ενώ από εξετάσεις θα περάσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ώστε να διαπιστωθεί η ιατρική τους κατάσταση. Σε ότι αφορά το γυμναστήριο, αυτό θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι ομάδες.
Τέλος, διακαής πόθος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στο Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής με την κατασκευή του δευτέρου γηπέδου, με την ελπίδα ότι σε αυτό θα συμβάλει η ΕΠΟ.
Αναφορικά με τα τμήματα υποδομής, υποχρεωτικά πλέον από του χρόνου, όλες οι ομάδες της Α' Κατηγορίας θα πρέπει να έχουν τμήματα υποδομής, ενώ στον πάγκο θα κάθονται μόνο όσοι είναι μέλη του ΔΣ των ομάδων.
Τελειώνοντας τις προτάσεις του ο κ. Σταύρος Ψαρρόπουλος εξήγγειλε τη δημιουργία σχολής προπονητών από την ΕΠΟ, για να βγουν στο χώρο και άλλοι νέοι διπλωματούχοι προπονητές, ενώ θα γίνουν και σεμινάρια με πρωτοβουλία της υγειονομικής επιτροπής για τις πρώτες βοήθειες στα γήπεδα.
Όλες οι προτάσεις που τέθηκαν στην Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν από το ΔΣ της ΕΠΣΛ και θα παρουσιαστούν και επίσημα στα σωματεία.
Τέλος ομόφωνα ψηφίστηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
Ρεπορτάζ: Μανόλης Λαγουτάρης

3 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΞΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. enw eimeis pou exoume xorto ti exoume..;;;;;;;;;;;;;;proedro d. ethnikhsssss...xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EMEIS EXOUME GHPEDA XARIS STON POLUDORO...KAI ENAN PROEDRO D; ETHNIKHS POU EINAI GIA TON EAYTO TOU.....MEXRI KAI H SAMOS MAS PERASE..KRIMA...AS KANOUME KURIOI KATI....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.