Κυριακή, Ιουλίου 10

Τα Στημένα, ο Ολυμπιακός Αρμολίων και η σκληρή έκφυση (κέρατο)...

Τι θα γίνει ρε καρντάσια της υπηρεσίας περί στημένων, Ευρωπαϊκής, παγκόσμιας και ολούθε του σύμπαντος??
Έστηνε ο Μπέος και ο καριοφιλιάς μαζί με τον παγωτατζή της γειτονιάς, αντάμα με τους Μαλαίσιους, τους πεδέλοιπους τους μπούκηδες του γλόμπου και τους έγδυναν και θύμωσαν του λόγου τους και μαζεύουν τον παρά πίσω με το Κόπα Αμέρικα??
Μήπως έτυχε να δείτε κάνα ματς από κει κάτω??
Να δείτε τους Βραζιλιάνους με το παιχνίδι στο 0-0 να αλλάζουν 90 πάσες στο δικό τους μισό γήπεδο πριν αποφασίσουν να καμινάρουν ( από τη καμινάδα) στη περιοχή της αντιπάλου ομάδας, όντας σίγουροι πως η γιόμα θα αποκρουστεί από τους αντίπαλους, Αμαζόνιους, εκπαιδευμένους από τον Ταρζάν,   σέντερ μπακ??


Απολαύστε το σουξέ του καλοκαιριού, από Βραζιλιάνο που του είχαν σφυρίξει και έπαιξε  το 0-0 στο ματς της χώρας του με τη Βενεζουέλα...Γλέντι πραγματικό...Ο ύμνος του μπλογκ από σήμερα..





Μήπως είδατε και απολαύσατε τους Ινδιάνους των Άνδεων, Volivianos,  να βάζουν γκολ στη παρέα του Μέσι με τακουνάκι!! από κόρνερ και στη συνέχεια να μην ιδρώνουν καν για να αποσπάσουν την ισοπαλία και στο καπάκι αυτοί οι ίδιοι να χάνουν με κάτω τα χέρια από την, σε εκδρομή κατασκήνωση προσκόπων της Κόστα Ρίκα ή αλλιώς τα τσικό της χώρας...?
Αυτό που θα είδατε σίγουρα και θα σας μπέρδεψε, ήταν  το Αργεντινή-Κολομβία με τους καφετί ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ  να βάλουν τη μπάλα μέσα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..
Σίγουρα κάποιο μπέρδεμα θα είχε γίνει, κακή συνεννόηση στο ποιος θα βάλει πρώτος γκολ!!


Απολαύστε στα στιγμιότυπα..



Μήπως τελικά ρε κουμπάροι δεν παίζουν οι ομάδες και οι εθνικές, οι φανέλες και τα εθνόσημα αλλά το άλλο το σηματάκι που είναι τυπωμένο εκεί πάνω, εκείνο του Μεγάλου Χορηγού??
Μήπως θα είχε πολύ πιο ενδιαφέρον μια καταγραφή των τίτλων που κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια η Nike, η addidas, η puma κ.λ.π ??
Μήπως το ένα χέρι ( στοιχ. εταιριες) νίβει τ'άλλο (αθλητ. εταιρίες) και τα δύο τηγανίζουν το κόσμο που αγοράζει ελπίδες μέσα από το στοίχημα??


Διαβάστε ένα μέρος ενός αφιερώματος (από την εφημερίδα ''Το Βήμα'' ) στις μεγάλες αθλητικές εταιρίες και αφορά το προηγούμενο μουντιάλ...το ζουμί είναι στο τέλος του κειμένου...


Ποια όμως από τις «τρεις μεγάλες» κυριαρχεί στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά; Αν και τα οικονομικά αποτελέσματά τους αποτελούν «βιομηχανικό μυστικό», η Αdidas ισχυρίζεται ότι είναι το « Νο 1 στο ποδόσφαιρο όχι μόνο στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τα στοιχεία το 45,4% της ένδυσης και το 32% της υπόδησης φέρουν το σήμα της μάρκας με τις τρεις γραμμές.

Η Νike απαντά ότι «το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές σπορ και η Νike είναι ο παγκόσμιος ηγέτης». Αμφότερες πάντως (μαζί με την Ρuma) αγωνιούν για την έκβαση της μάχης του Μουντιάλ, αφού γνωρίζουν ότι οι τροπαιούχοι θα είναι οι νέοι ήρωες της νεολαίας «που θα θέλει να φορέσει τις φανέλες τους και τα παπούτσια τους»... 



Βρε δεν θα διαφωνήσω ούτε με τον Όσιμ για τα σεξουαλικά γούστα της μπάλας, ούτε με τους γκουρούδες ειδικούς περί ποδοσφαίρου περί Βασιλιά των σπορ και περί απρόβλεπτου σε ένα ομαδικό άθλημα όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν τους όλους, αλλά δεν θα συμφωνήσω κιόλας έχοντας ως μπούσουλα αυτούς τους μύθους...
Τι να πρωτοθυμηθώ ....Τη μεγαλειώδη πορεία της Εθνικής Τουρκίας σε Μουντιάλ που οι νεκροί από τις διαιτητικές σφαγές ήταν αμέτρητοι??... Το Μουντιάλ της Γαλλίας και τον Ρονάλντο?? ...Την Εθνική Ελλάδος στη Πορτογαλία??...
Από τη στιγμή που αυτό που ονομάζουμε στοίχημα μεγάλωσε και μετατράπηκε σε οικονομική βιομηχανία, η χειραγώγηση ήταν αναπόφευκτη, τέρμα και τελείωσε...
Συμπέρασμα?..δεν υπάρχει ''σωστό'' συμπέρασμα....Τι να πεις του αλλουνού, μην παίζεις γιατί θα πέσεις σε στημένο κάποια στιγμή ότι και να κάνεις??...
Motivational Posters Greek
Δεν του το λες...είναι σα να λες σε κάποιον να μην παντρευτεί γιατί μπορεί να γίνει κερατάς...
Εδώ το κέρατο πήγαινε σύννεφο σε καιρούς χρηστούς και πορτοπαράθυρα κλειστά, τώρα θα εκλείψει ή θα λιγοστεύσει που οι διαφημίσεις παγωτού άνευ πεοθηλασμού  είναι....μπανάλ??


Στο Ελλαδιστάν τώρα η σύμπτωση πάνω στη σύμπτωση....
Στεγνή η χώρα από μετρητό και  άδεια τα συρτάρια των πάντων, με το χρήμα να μπαίνει στις Τράπεζες και να μην ξαναβγαίνει ... Στεγνή η ΕΠΟ, στεγνή η ΓΓΑ, προς λουκέτο τα περισσότερα ΜΜΕ, δύσκολοι οι καιροί και για τα τηλεοπτικά τα κανάλια που δεν θέλουν και δεν μπορούν προφανώς να πληρώσουν ξανά τα ποσά μαμούθ που πλήρωναν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα...
Και τι κάνεις όταν δεν θέλεις και δεν μπορείς να πληρώσεις ένα προϊόν και ταυτόχρονα μπορείς να το απαξιώσεις και να ρίξεις τη τιμή του??
Μα φυσικά το απαξιώνεις ...
Στημένο λοιπόν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, γιατί να το επιχορηγούμε??
Ψίχουλα ή και μηδέν πλέον τα ποσά από το κράτος και τα τηλεοπτικά και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και χωρίς στρατιές επαναστατών οπαδών στους δρόμους για την αδικία!!!


Άραγε κάποια από αυτά τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε και να ενισχύσουν πραγματικά το ποδόσφαιρο στη γέννηση του, στα πρώτα του βήματα, στα ερασιτεχνικά σωματεία??  


Αν όχι θα πρέπει να μας μπουν ψύλλοι στα αυτιά για εκείνα τα αποτελέσματα στα ματς Κυβέλη-Ολυμπιάδα και Ολυμπιακού Αρμολίων- Αστραπής....


Όου μα-ι- Γκαντ!!

2 σχόλια:

Η Συντακτική Ομάδα δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται. Ρατσιστικά σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.